... καθότι η ελάχιστη μονάδα κατσικοβερβελιάς - κακαράντζας - καβαλίνας (όχι αυτή - είναι τ' αλόγου) είναι πανομοιότυπη σε σχήμα και μέγεθος με την διπλανή της (κατσικοβερβελιά, εννοείται) και σε κάθε περίπτωση τα συγκεκριμένα excrements είναι χάρμα ιδέσθαι σε σχέση με άλλων ζώων που δεν επιτυγχάνουν και τόσο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Χρήστης:

  • O φύσει ή/και θέσει μάστορας μέσα στην απέραντη ταπεινοσύνη του, που εκδηλώνεται τη στιγμή που τον προσφωνεί ένας κάποιος «μάστορα» κι ενδεχομένως αισθάνεται την ανάγκη να διαφοροποιηθεί από τους πραγματικούς μάστορες (που είτε είναι επαγγελματίες αν ο ίδιος είναι ερασιτέχνης ή όλως τυχαίως είναι δάσκαλοί του αν είναι επαγγελματίας).
  • O επαγγελματίας μάστορας που εκδηλώνει θαυμασμό για δουλειά παλιού - άρα, εκτός συναγωνισμού - συναδέλφου του.
  • Ο επαγγελματίας μάστορας που κόβει το βήχα σε γαλιφιές του κακοπληρωτή του.

    Δέκτης, αντίστοιχα:

  • Ο εκάστοτε πτωχός τω πνεύματι που δεν καταλαβαίνει τι θα πει πραγματικός μάστορας και χρησιμοποιεί την προσφώνηση με γαλαντόμα διάθεση και «όπου την πάρει»

  • Βίρτσουαλυ ένυουαν - στον οποίον ο μάστορας ξηγιέται ανωτερότητα χαρακτήρα και ανέξοδη επαγγελματική άμιλλα.
  • Ο κακοπληρωτής του μάστορα
  1. - Τι χαμπάρια μάστορα;
    - Μάστορας είναι της κατσίκας ο κώλος... εμείς εργάτες είμαστε...
    - Ποιά η διαφορά, μάστορα;
    - Μεγάλη, μπες στο slang.gr

  2. - Κοίτα μαρμάρινη σκάλα το αρχοντικό...! Πόσα θα ζήταγες σήμερα, μάστορα, για τέτοια δουλειά;
    - Καλά κρασά... Μάστορας είναι της κατσίκας ο κώλος... δεν τα φτιάχνουν αυτά σήμερα... εκείνοι ήταν μάστορες, ρε παιδί μου.

  3. - Έφερες κάνα φράγκο;
    - Αναδουλειές, μάστορα...την επόμενη βδομάδα θα στα φέρω σίγουρα.
    - Μάστορας είναι της κατσίκας ο κώλος... εμείς είμαστε ανθρωπάκια με υποχρεώσεις...

Δες και γειώσεις.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

Να πω την αμαρτία μου, ο ορισμός με μπέρδεψε κι ήμουν έτοιμος να προσπεράσω, όμως τα παραδείγματα που τα σπάνε, ξεδιάλυναν την κατάσταση. Και μου θύμισαν πόσο απολαυστική μπορεί να ειναι η συναναστροφή με αυτούς τους ανθρώπους της δουλειάς! (απάντηση: όσο σπαστική μπορεί να γίνει)

#2
vanias

θα ψάξω να βρω βίντεο από τη «μεγάλη απόφραξη» με τσάκωνα υδραυλικό.. θενκς τζων έχεις δίκιο, δεν άφησα και κάνα κενό μεταξύ χρήστη/δέκτη και γίνεται δύσκολη η ανάγνωση..πρέπει να αναφερθώ κάπου;

#3
patsis

Όπα, μην μας πας σε θητείες και στρατά τώρα...

#4
vanias

πάρτυ πούπερ ;)

#5
vanias

btw i would like to thank the academy and the moderator

#6
johnblack

Μπρο ένα πανυπερτέλειο σεβαστοϋπέρτατο βιντεάκι από Μεγάλη Απόφραξη διαθέτει το κατάστημα εδώ.

#7
dryhammer

Η πλήρης έκφραση είναι (ήταν, γιατί έχω να την ακούσω ίσαμε 30 χρόνια) «μάστορας είναι της κατσίκας ο κώλος που τα βγάζει κομπολόι»

#8
jesus

τέτοιου τύπου προσφωνήσεις τις τελειώνουν κ βραζιλία. είχα πάει να πάρω ένα κοτόπουλο ψημένο σε μια δόση, περιμένω να τελειώσει ο μάστορας με τον προηγούμενο πελάτη κ με το που του δίνει τα ρέστα μου λέει "fala, diretor!" ίζολ "πες το, διευθυντά". άλλες κλασσικές προσφωνήσεις είναι mestre, professor, doutor (ίσως, δεν είμαι σίγουρος) κ πιθανότατα ό,τι του κατέβει του καθενός.

το βάζω εδώ γιατί το μάστορας με την έννοια της κλητικής προσφώνησης δεν το βρήκα, οπότε πρέπει ν' ανέβει κι αυτό για λόγους πληρότητας.