Δεν αναφερόμαστε στην ξεπερασμένη πλέον βιολογική ταξινομία του ανθρωπίνου είδους, αλλά στις διάφορες «αστικές φυλές» που φέρουν κοινές εμμονές / λάιφσταϊλ / λουκ, για να έχουν δουλειά σλάνγκοι και δημοσιοκάφροι.

Κάποτε είχαμε καρεκλάδες, ροκάδες και φρικιά. Πλέον το μαγαζί διαθέτει κατσικορέιβερ με κωλοφτιαγμένα αγροτικά, αρκούδους με καρώ μπλουζάκια που ορέγονται καφρομεταλλάδες με πεντάλφες, βλαχορόκ ασπροκάλτσες αγκαλιά με καθαρόαιμα εξώμουνα να πετάν λουλούδια σε σκυλάδες με θεσσαλονικί μπουρναζογκόμενες σε γαβγάδικα, τρεντογλωσσούζ οικολόγριες να επιδεικνύουν τα ξεκωλόσημά τους σε τελειωμενάδικα, βερμουδιάρηδες, γκικ και μιλφέιγ σε συνάντες του σλανγκρρρ, λαϊφστάλιν ταγάρια να ηδονίζονται ακούγοντας «ο Πέτρος ο Γιόχαν και ο Φρανς σε φάμπρικα δούλευαν φτιάχνοντας τανξ», διαδρομιστές να καιροφυλακτούν στην Ευελπίδων για πρόχειρα ζάκια, μούλτι-κούλτι κερατάδες και δαρμένοι με ξεπλένικες εντεχνindie πασοκομούνες σε ναμαγαπάδικα, τρέντι βιπίνια σταρμπακάκια να αναφωνούν «χελόου!» χωρίς προφανή λόγο, έμο και γκοθάδες να κλαίνε την μοίρα τους σε πεθαμενάδικα, νίντζα να σταυροκοπιούνται καθώς ξεκωλόγριες τζιλφ φραπομούνες σταυρώνουν τεκνά, βλαχοτρέντι κάγκουρες με πειραγμένα τουτούνια στη διαπασών, θεούσες χριστιανόφατσες σε χριστιανοταλιμπάν διαλέξεις του Γιανναρά, παγάνες με χλαμύδες στο ναό του Ποσειδώνα, ναζοί και σκίνια να σκοτώνονται με κουκούλια καθώς οι κουκουλοφλώροι κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, σφίχτες μπονταίοι να στακάρουν μπρουταλίνη στα σιδεράδικα, χασίστες και φουντικοί να μασουλάνε φοφίκο σε μπαφόσπιτα, ραστοφόροι σκεϊτάδες και low bap χιπχοπάκια να ακούνε Active Member, βέλτσοι να αυτοερεθίζονται πρωκτικά στην τουαλέτα καθώς διαβάζουν Μπωντριγιάρ, και πάει λέγοντας…

Εκ του φύεσθαι. Aγγλιστί, tribe.

- Η κατηγοριοποίηση των σημερινών εφήβων σε «φυλές» γίνεται ανάλογα με την κοινωνική διαστρωμάτωση, τις μουσικές καταβολές ή τις «Φιρμάτα γυαλιά, επώνυμα ρούχα και αψεγάδιαστη εμφάνιση είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν τους «τρέντι» από τις υπόλοιπες «φυλές» της νεολαίας.
(εδώ)

- Εχει επανειλημμένα διαπιστωθεί ότι οι δημοσιογράφοι, ιδιαίτερα στα λάιφσταϊλ έντυπα, λατρεύουν να ανακαλύπτουν τάσεις, ρεύματα και «φυλές» χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν. (εδώ)

- Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο από τις κύριες ομάδες (ή φυλές, αν προτιμάτε) βλόγερ (ή bloggers κατά το διεθνές): τη φυλή των καλημεροκαληνύχτηδων και τη φυλή των χαχαχάκηδων, αι οποίαι φωλιάζουν και βόσκουν σε εντελώς διαφορετικά, μεταξύ τους, e-κοσυστήματα. Οι καλημεροκαληνύχτηδες συναντώνται κυρίως στην εύκρατη ζώνη των επονομαζόμενων »σοβαρών« blogs που ασχολούνται με Τέχνες, Διανόηση και Εικαστικά. Οι χαχαχάκηδες απαντούνται στην τροπική ζώνη των λεγόμενων »εύθυμων« ή »σατιρικών« blogs που ασχολούνται με την εύθυμη πλευρά όλων των παραπάνω.
(εδώ)

Φυλές Ελλήνων & Ξένων: Γ. Μπάτης "Ο Φασουλάς" (1936) (από HODJAS, 11/05/10)Σπύρος Ζαγοραίος: "Ποιός είσαι κι απο πού κρατάς", παραθέτει τις φυλές που χόρευαν ωραίο ζεϊμπέκικο (από HODJAS, 05/08/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xeskist

Δεν παίζει να υπάρχουν περισσότερα λίνκια σε ορισμό!!!
Ημίθεος και βάλε!!

#2
HODJAS

You scanned babe!!!

#3
Vrastaman

...'στω ωρέ κλεφτόπουλα!
Πρόσθεσα και την θεμελιώδη φυλή των διαδρομιστών που μού διέφυγε...

#4
Khan

Θεός! 72 λίνκια! Έσπασες το ρεκόρ του Πάτση!
(Εκτός συναγωνισμού βεβαίως τα μουνί και πούστης).

#5
Vrastaman

75 εντ κάουντινγκ!

#6
Galadriel

μιλφέιγ σε συνάντες του σλανγκρρρ
Χμμμ...

#7
Khan

Πάντως αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες στα αβατάρια, μιλάμε για γλυκά πολύ πριν της μιλφέιγ.

#8
Galadriel

Α;

#9
ΠΡΩΤΕΥΣ

ξέχασες άλλη μια φυλή. την πιο όψιμη...αυτήν που όταν χάνει Κυριακή, τη Δευτέρα κλείνει η Ελλάδα...(εδώ το «φυλή» κυκλοφορεί στα αντιπαλο-οπαδικά σλανγκ)

#10
HODJAS

Κι άλλες Φυλές Ελλήνων, (δεν βρίσκω το ηχητικό αρχείο), ηχογραφήθηκε το 1968 αλλά πρέπει να' ναι πολύ παλιότερο, λόγω του οικουμενισμού των Ελλήνων που περιγράφει (π.χ. Σμυρναίος, Κυπραίος, Πολίτης).

Το ίδιο συμβαίνει και στο μήδι #1, όπου ενώ φέρεται ηχογραφημένο το 1929 εν τούτοις π.χ. αποκαλεί τον Κρητικό «επαναστάτη», δηλ. προ της ενώσεως με την Ελλάδα, όπως και τον Μυτιληνιό «λαθρέμπορα» προφανώς με την απέναντι ακτή, δηλ. προ του 1922.

Ε, βουαλά:

[I][...
Μάγκας είν’ ο Πειραιώτης, ζωηρός ο Ρουμελιώτης
Κουβαρντάς ο Αθηναίος, πατριώτης ο Κυπραίος
Ξύπνιος ο Κεφαλλονίτης και τουρίστας ο Ροδίτης

Μάρκα είναι ο Πολίτης κι ο Σμυρνιός πολυτεχνίτης
Ζαβολιάρης ο Βολιώτης και σφιχτός ο Ηπειρώτης
Κρητικός βρε σκανταλιάρης, Μακεδόνας ερωτιάρης

Ήσυχος είν’ ο νησιώτης, χορευτής ο Κουλουριώτης
Μερακλής ο Μωραΐτης και γλετζές ο Μεσογίτης
Θεσσαλοί και οι Θρακιώτες είναι όλοι τους ιππότες

Ντόμπρος είναι ο Μανιάτης, ζόρικος ο Μενιδιάτης
Πατρινός αριστοκράτης, Καλαματιανός σατράπης
Κατεργάρης ο Ναξιώτης, γυναικάς ο Ευβοιώτης
...][/I]

(Λ. Μπουρνέλης - Π. Τσαουσάκης 1968)

#11
HODJAS

Ρε γαμώτο, τον τίτλο ξέχασα: «Κάθε καρυδιάς καρύδι» 45άρι Parlophone GDSP 3268.

#12
Vrastaman

Ho-jah respekt!

Στην εισαγωγή της Μάνης, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ απαριθμεί τις πιο ανύπαρκτες φυλές της Ελλάδας :-)

#13
HODJAS

Επειδή το λήμμα-ορισμός είναι κεφαλαιώδη, να συμπληρώσω χρωματικά, οτι εκτός της κίτρινης και μπλέ φυλής (ταρίφες & τσιμπά αντιστοίχως λημματογραφημένα), υπήρχε παλιά (τώρα;) κι η «πράσινη φυλή», που έλεγαν οι φυλακωμένοι δηλ. την πανομοιότυπη ιδιοσυγκρασία των φυλάκων των σωφρονιστικών καταστημάτων, που φορούσαν μια πράσινη στολή.