Κυρία είναι η κοκαΐνη, σε αντιθετική παραδειγματική σχέση προς την πουτάνα, που είναι η ηρωΐνη. Η κυρία είναι για φραγκάτους αριστεροκράτες μεγαλομπουρζουάδες τρε κομιλφό, ενώ η πουτάνα είναι για τα τελειωμένα ζάκια της πλατείας Εξαθλίων, που ζητούν κατοστάρικο για να πάρουν τυρόπιτα.

Η κυρία στα σαλόνια, η πουτάνα στα λιμάνια!

(από electron, 14/02/10)τίποτα δεν πάει χαμένο... (από HODJAS, 17/02/10)

Τροποποιημένος ορισμός.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Ρε συ poniroskylo, σε έναν άνθρωπο όπως ο Khan/Hank που έχει δείξει πάντα ευγένεια και καλή διάθεση και, ναι, συμφωνώ, έχει τραβήξει την «λεξικογραφία» του σάιτ από τις πουτσότριχες μερικές φορές, νομίζω πως είναι αδίκως σκληρό να του μιλάς με ειρωνία. Εκτός κι αν δεν κατάλαβα καλά. Και ξέρεις πόσο εκτιμώ και σένα και σε πάω.

(Την κάνω τώρα, μην αρχίσουν να πέφτουν κι εδώ σφαλιαρίτσες σε κωλαράκια.)

#2
poniroskylo

Ειρωνεία; Ποια ειρωνεία; Προσωπικά, με απασχολεί πολύ σοβαρά η συνάρτηση αυτοαναφορικότητα - ανοησία - ασυννενοησία. Και, πίστεψε με - και πρόθεση να είχα να ειρωνευτώ, το πράμα είναι beyond irony.

Σε κάθε περίπτωση, τα επιχειρήματα και η διατύπωση μου δεν είναι ad hominem.

Εκτός αν αντιλαμβάνεσαι το αρχικό σχήμα «... στο πλαίσιο ντιριντάχτα μεταδομιστικού σλανγκάζ, η αντιθετική παραδειγματική σχέση κυρία-πουτάνα...» ως ειρωνεία, αν δλδ, πιστεύεις ότι ορίζοντας τους όρους και παράγοντας το ο Khan/Hank μας δουλεύει. Οπότε, ναι, ίσως και η δική μου πρόταση ως διακειμενικός κατοπτρισμός θα μπορούσε να εκληφθεί ως ειρωνεία.

Όμως εγώ διαβάζω το κείμενο του Khan/Hank at face value, δλδ ως μη ειρωνικό, άρα και το δικό μου κείμενο δεν είναι ειρωνικό.

#3
patsis

Θα έκανα λάθος. Πάσο.

#4
vikar

Ά ρε κατακαημένε ντούμπλφας... Σ' άφησε κι' ο Γκάτζμαν μοναχό σου ρομαντικό λεξιπλάστη εδωμέσα... :-Ρ

Προσοχή, ο σκύλος δαγκώνει.

(Πάτσις, δέν είπαμε ρ' εσύ με πιμί τετοια πράματα;!)

#5
Vrastaman

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο. :
διόρθωση λινκός
#6
Vrastaman

Προσπαθώντας να ανεβάσω την ως άνω καμαρωτή (και, πλέον, μπλε) παπαριά ο μαλάκας έσβησα το αρχικό seminal μήνυμα του RTP :-(

Σόρρυ, πονηρόσκυλο ....

#7
Khan

Ρύσαι ημάς από του Πονηρού...

Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να διαβάσω το πρώτο σχόλιο του Πονηρού, και προς το παρόν δεν έχω και την ευκαιρία να τον καλέσω σε ένα ad hominem τάβλι.

Τον δυισμό κυρία- πουτάνα τον βρήκα σε δευτερεύουσα σλανγκική βιβλιογραφία και θεώρησα ότι λέγεται. Επαναλαμβάνω ότι (αν το πρόβλημα είναι στο λήμμα) μπορείτε να κοιτάτε τα λήμματα που ανεβάζω στο Δ.Π. κι αν κάποιος θεωρεί ότι δεν είναι σλανγκ να μου στέλνει πιμι να το κατεβάζω, δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερη λύση επί του παρόντος.

#8
Khan

ΥΓ. Καραλώλ Βράστα και Βίκαρ!

#9
Khan

ΥΓ.3. Και μου θύμισες και το κανταΐφι, που μόλις έβαλα στο Δ.Π. Ελπίζω ότι ως οθωμανικό, θα αρέσει περισσότερο στον Σκύλο μας...

#10
vikar

Είδες Βράστα τί εννοούσα όταν έλεγα οτι σας έχει γίνει η διαγραφή δεύτερη φύση μερικών-μερικών; :-Ρ

#11
poniroskylo

Αυτό είναι το αρχικό σχόλιο που είχε διαγραφεί και ξαναβρέθηκε. Πρέπει να διαβαστεί πρώτο.

Αν μπορώ να τσεκάρω κάτι:

Το σλανγκάζ το όρισες εσύ
Το πουτάνα = ηρωίνη, το όρισες εσύ
Το ντιριντάχτα, το όρισες εσύ
Το κυρία = κοκαΐνη, το όρισες εσύ

Δλδ, η φράση

... στο πλαίσιο ντιριντάχτα μεταδομιστικού σλανγκάζ, η αντιθετική παραδειγματική σχέση κυρία-πουτάνα...[/quote]
προσλαμβάνει νόημα μόνον στη βάση των τεσσάρων λειτουργικών όρων που όρισες εσύ. Χωρίς αυτούς τους τέσσερις όρους, η φράση στερείται νοήματος. Δλδ, σε ό,τι αφορά τη φράση αυτή, η γλώσσα είσαι εσύ.

Σωστά μέχρι εδώ;

Τώρα, στην φράση αυτή εγώ έχω να αντιτείνω ότι [quote=RTP] ... στο πλαίσιο ντερινινανάϊνα (*) μεταδομιστικού φεϊσμπουκάζ, η αντιθετική παραδειγματική σχέση μπακαλιάρος - εφημερίδα... khan (και ούτω καθεξής)

Διαφωνείς; Κοίτα, μπορείς να θεωρήσεις ότι τους τέσσερις όρους που εισάγω εγώ - ντερινινανάϊνα, φεϊσμπουκάζ, μπακαλιάρος, εφημερίδα - είναι σαν να τους έχω ορίσει. Θα μου πάρει περίπου όσο σου πήρε και σένα να ορίσεις τους δικούς σου και δεν φαντάζομαι να επιτρέψεις σε κάτι τόσο προβλέψιμα καρτεσιανό όσο ο γραμμικός χρόνος να υπονομεύσει την αφήγηση; Ούτε, βέβαια, θα μου αρνηθείς ότι, σε ό, τι αφορά την δική μου πρόταση, η γλώσσα είμαι εγώ;

Οπότε, εσύ το λες ντιριντάχτα μεταδομιστικό σλανγκάζ, εγώ το λέω ντερινινανάϊνα μεταδομιστικό φεϊσμπουκάζ, κάποιοι παλαιότεροι στοχαστές το καταγράφουν ως Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει ενώ τα τελευταία χρόνια αναφέρεται γενικώς στην βιβλιογραφία ως ό,τι να 'ναι.

Συννενοηθήκαμε; (Η τελευταία ερώτηση δεν είναι ρητορική).

() νι να νάι γιαβρούμ νι να νάινα*

#12
patsis

Τώρα μιλάς σωστά!

#13
jesus

εγώ θα απέχω απ' τη συζήτηση, έχω hank-over:ΡΡΡΡΡΡΡ

#14
Khan

Λοιπόν, Σκύλε μου, εφόσον λάβουμε το θέμα at face value.

Κατ' αρχήν διακρίνουμε το θέμα λήμμα από το θέμα ορισμός.

Το λήμμα κυρία δεν είναι λεξιπλασία. Θεώρησα καλόπιστα ότι λέγεται για να περιγράψει την κοκαΐνη. Εγώ το έχω ακούσει. Δεν το έχω διασταυρώσει. Μπορεί να κριθώ ότι ήμουν βιαστικός στο να τεκμάρω ότι λέγεται σε μεγάλη κλίμακα. Οι γνώστες της ναρκοσλάνγκ ας με κρίνουν με βάση αυτό το κριτήριο. Πάντως δεν είχα πρόθεση να επιβάλω μια προσωπική μου εφεύρεση.

Ο ορισμός του κυρία έχει μία παράγραφο που νομίζω είναι απόλυτα κατανοητή από όλους και αναφέρεται σε ένα υπαρκτό φαινόμενο. Η δεύτερη παράγραφος αποτελεί μια προσπάθεια μεταδομιστικής προσέγγισης, που όποιος θέλει, δεν την διαβάζει, ή την πετάει, έτσι κι αλλιώς κι εγώ την έγραψα για πλάκα, όπως ο Ζάκκης γράφει σε ανορθόγραφη καθαρεύουσα ή ο Τζήζας πετάει ασυναρτησίες για να γελάσουμε. Όποιοι γνωρίζουν από μεταδομισμό μπορούν πάλι να με κρίνουν αν η εφαρμογή του εν προκειμένω είναι εύστοχη ή ερασιτεχνική. Οι υπόλοιποι ας περιοριστούν στην ανάγνωση της πρώτης παραγράφου και ας θεωρήσουν την δεύτερη ως ιδιορρυθμία μου. Πάντως, η κυρία ορίζεται όντως σε σχέση με την πουτάνα (αν κάνουμε δομιστική προσέγγιση), ενώ αντιθέτως ο μπακαλιάρος δεν ορίζεται σε σχέση με την εφημερίδα, εκτός αν υπάρχει κάτι που αγνοώ. Μάλιστα, για να σε στείλω, το παρόν το έχω πάρει από άρθρο που κάνει μεταδομιστική προσέγγιση στην σχέση κυρίας και πουτάνας (uxor- meretrix) όπως τις εννοεί η Ελοΐζα, συγγραφέας του 12ου αιώνα, στις επιστολές της. Η σκέψη είναι ότι η κυρία είναι ένα ζητούμενο που δεν ορίζεται από το ζητούμενο καθ΄εαυτό, αλλά από την αντίθεση στην πουτάνα. όμως η Ελοΐζα όντας μεταδομίστρια πριν την ώρα της διέγνωσε ότι η κυρία μεταπίπτει σε πουτάνα, και η πουτάνα σε κυρία. Αν θεωρηθεί ότι η κοκαΐνη όντως λέγεται κυρία, η υπόλοιπη προσέγγισή μου είναι θεμιτή. Δέχομαι επομένως να κριθώ κυρίως στο αν το κυρία λέγεται για την κοκαΐνη επαρκώς ή όχι.

Ναι, συνεννοηθήκαμε και είμαι ευχαριστημένος από την ποιότητα του διαλόγου μας. Στο εξής θα αποποιηθώ τον χαρακτήρα του καβούρα και θα γράφω ένα λήμμα την βδομάδα, για το οποίο να είμαι περισσότερο σίγουρος. Το επόμενο λήμμα θα είναι το ιεραπόστολος για το ιεραποστολικό σεξ. Αν θες, κοίταξε τα λήμματα που έχω αναρτήσει στο Δ.Π. και αν θεωρείς ότι κάποιο από αυτά δεν έχει επαρκές σλανγκικό έρεισμα πες το μου από τώρα να μην τραβιόμαστε και στο μέλλον.

#15
johnblack

To κυρία σαφώς και υπάρχει και λέγεται. Αναφέρθηκε πρώτη φορά από μένα, στα σχόλια της μαντάμ. ΜΧΣ και Fotis Nitsiopoulos (που μόνο άσχετοι δεν φαίνονται να είναι) έσπευσαν να συμφωνήσουν, προσθέτοντας το πουτάνα για την ηρωίνη, έκφραση καρα-κλασίκ, που βρίσκεται διαρκώς στα χείλη εξαρτημένων και μη πρεζάκηδων.

Όσο για το «ντιριντάχτα μεταδομιστικό σλανγκάζ», ας πούμε, πολύ απλά, πως είναι ένα εξεζητημένο και ρητορικό στυλ γραφής με πολλές αναφορές, το οποίο ακολουθούν ενίοτε ορισμένοι χρήστες, εμού συμπεριλαμβανομένου. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους όχι. Δεν επηρεάζει σε τίποτα την αξιοπιστία του διαπραγματευόμενου λήμματος. Με αυτά που λες για «ντερινανάινα δεγκζερωγωτί», εσύ πονηρέ μου είσαι που καταφεύγεις στο absurdum... Η χρήση μεταδομιστικών πυροτεχνημάτων στον ορισμό του Χανκ μπορεί να είναι εκνευριστική για ορισμένους (κατ' εμέ δε, προδίδει την έλλειψη βιωματικότητας που εξακολουθώ να θεωρώ σημαντική για να γράφει κανείς εδώ), αν όμως απομονώσεις την ουσία του, ο ορισμός είναι επαρκής και αξιόπιστος. Περιγράφει υπαρκτά κοινωνικά φαινόμενα. Σήμερα είμαστε ό,τι καταναλώνουμε: η κόκα είναι το ναρκωτικο των πλουσίων (ή wannabe πλουσίων), η ζαπρέ ταιριάζει σε πιο αυτοκαταστροφικά άτομα που γουστάρουν να κυλιούνται στις λάσπες και να το παίζουν λούζερ και παρακμιακοί... Όλα αυτά σε ένα πρώτο επίπεδο, διότι κάτω από την επιφάνεια η εικόνα διαγράφεται πολύ πιο σύνθετη. Σχετική σλανγκική βιβλιογραφία υπάρχει: κοκάκιας, πρεζάκιας κ.α. Σόρυ που επιλέγω δικά μου λήμματα, έχουν όμως συγκεντρώσει θετικά σχόλια.

#16
Khan

Βάλε την παραπομπή στα λήμματά σου τώρα Τζόνι μου, γιατί σε λίγο που θα βάλουμε τα λήμματά σου στην Β' διαλογή του σάιτ (θα κάνεις την αυτοκριτική σου έτσι;) δεν θα τα βρίσκουμε εύκολα...

#17
johnblack

αχαχαχ πάντως για το τάβλι δε στα έχουνε πει καλά, την τελευταία φορά κέρδισα τον Καμπουρλάχ του ταβλίου Χότζα με 7-4 και κατόπιν του έδωσα αβάντζο στα 9 (νταξ εκεί με πήρε με 9-8 τι να κάνουμε τώρα)

#18
electron

Στο πλαίσιο δομιστικού σλανγκάζ... πάρτε ένα καφάσι, να 'ρτετε στα ίσα σας

#19
poniroskylo

Νταξ παιδιά... νομίζω ότι το εξαντλήσαμε.

Πάντως, τζόνι, βιάζεσαι και με παρεξηγείς - absurd; moi; Για ρίξε μια αποδόμηση στους τέσσερις όρους που πρότεινα... για να βοηθήσω, τους μπακαλιάρους (as in fish and chips) τους τύλιγαν σε εφημερίδα... τα άλλα δύο, ντερνινανάινα (και όχι ντερινανάινα) και φεϊσμπουκάζ (και όχι δεγκζερωγωτί), τα θεωρώ προφανή. Καληνύχτα.

#20
Khan

Τότε ο μπακαλιάρος και η εφημερίδα έχουν συνταγματική σχέση... ;Ρ

#21
HODJAS

Κύριε Τζόνι, τα χαλκεία των ανυποστάτων κατηγοριών εις βάρος μου, σας ανήκουν. Επιφυλάσσομαι παντός δικαιώματός μου για την επόμενη φορά που θα παίξουμε και σου υπόσχομαι να αποδομήσω την κωλοφαρδία σου, δαμάζοντας την φιλευσπλαχνία μου...
Αν η Τύχη είναι Α.Μ.Ε.Α., εγώ της βάζω τα γυαλιά :-Ρ

#22
Khan

Έβγαλα τα 20 χάνκεια λήμματα Β' διαλογής. Τα βάζω εδώ για να μην διακόψω την ωραία ατμόσφαιρα από την ποίηση του Χότζα (σπεκ) από κει. Αν δεν πρόκειται να γίνει η Β' διαλογή στο ορατό μέλλον, θα επιθυμούσα τα παρακάτω λήμματα απλά να διαγραφούν. Τα έχω διαλέξει έτσι ώστε να μην μετανιώσει κανείς, αν σβηστούν στη λήθη, άλλωστε διαπίστωσα ότι και ο Βράστα έχει σβήσει όλα τα λήμματα που του έχουν καταλογιστεί, λ.χ. τα σαββάτο, κινηματόγραφος, αυτό που έβριζε τις πληγές του Χριστού στα βάσκικα κ.ο.κ. Οπότε θα μπορούσαν να σβηστούν κι αυτά σβηστά. Για τον Ντέρτι θα μου πάρει καμιά βδομαδούλα...

σοκολάτα βιενουά, e-gay, ιφιγένεια, Χαρκαρβέλας, ναζιάρης (ο χάνκειος ορισμός, όχι του Βράστα!!!),

εβλογία, εσύ-τσόντα, hard-corean/ hard-coreatic, γέρθητοι!, κομιστής,

σπεκάστε, ψηφίστε, τελειώσατε, τραγιάσκα, σπάω τον πάγο, φάκινγκχαμ (Fuckingham), νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων,

πρωινός φραπές, σλανγκική προσευχή, οδοντογλειφίδα, εσύ-σωλήνα, τι να πει κανείς για το φραπέ της αλληνής

#23
vikar

Όφου ρε Χάν, μας συφιλιάζεις πρωινιάτικα!... Και δέν έχω ώρα σήμερις για κατεβατά...

#24
Galadriel

Ό,τι του είπαμε έκανε, νομίζω;

#25
Khan

Μα ακριβώς επειδή δεν έχω όρεξη να συφιλιαζόμαστε εσαεί θέλω να τελειώνει αυτή η ιστορία όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε να ασχοληθούμε με πιο ζαγοραία θέματα. Γι' αυτό και θα ήθελα να πω στους μοντουλαίους να αποφασίσουν σχετικά γρήγορα για την Β' διαλογή, να μην τρενάρει η συζήτηση μήνες, αν δεν γίνει, να διαγράψουμε λίγα λημματάκια, τα πιο πιο ακραία, και να τεθεί η συζήτηση στο παρελθόν.

#26
vikar

Ναί ρε Χάν, αλλα εγώ συφιλιάζομαι με τις διαγραφές, κατάλαβες; Δέν θα μας σώσει η διαγραφή των μή λεξικογραφικών καταχωρίσεων. Άν ο Βράστας διέγραψε λήμματά του με τέτοια λογική, κακώς, κάκιστα. Τό 'χει κάνει και ο τζίζας απ' ότι θυμάμαι, και πάλι είχα χαλαστεί και τά 'χα πάρει οταν το πήρα χαμπάρι. Τί είν' αυτά ρε παιδιά, πολιτική ευπρέπεια; Αν πρόκειται για ένδειξη καλής διάθεσης πάντως, σίγουρα τέτοιες καταστροφικές αναθεωρητικές κινήσεις δέν χρειάζονται, ούτε και ταιριάζουν.

Αλήθεια πιστεύετε οτι άν σβηστούν όλα τα «σκουπίδια» (άκουσον άκουσον! «σκουπίδια»... λές και μόνο η λεξικογραφία μας ορίζει...) θα πάρει το σάιτ λέβελ; Μα πάμε καλά; Δέν βλέπετε οτι το όλο πράμα έχει μιά συνοχή που πολύ παραπέρα πάει απο τη λεξικογραφία, και οπωσδήποτε θα χαλάσει άν αρχίσουμε να πετάμε λήμματα επειδή τελικά αποφασίσαμε να την δούμε σοβαροί μπαμπινιώτηδες ξερω 'γώ; Ντροπή ρε παιδιά, τί να πώ.

Η αλήθεια είναι οτι κι' εμένα μ' ενδιαφέρει περισσότερο το λεξικογραφικό κομμάτι βέβαια, και τό 'χω πεί πολλές φορές. Αλλα η εικόνα που έχω (και όχι μόνο εγώ) για το πώς να διαχωριστεί το ένα απ' το άλλο, είναι σε επίπεδο δομής του σάιτ, και όχι σε επίπεδο κάθαρσης. (Ακόμη απορώ πώς γίνεται να μήν μας ενοχλεί μιά πρακτική σε μικρή κλίμακα, που σε μεγάλη κλίμακα θα χαρακτηρίζαμε με τα χειρότερα λόγια. Υποκρισία; Ανικανότητα; Σχιζοφρένεια; Δέν ξέρω. Την ψάχνω κι' εγώ.)

Δυστυχώς, δέν έχω χρόνο για πιό συμμαζεμένο κείμενο, και να με συγχωρείτε. Θα επανέρθω όμως. Το εννοούσα οτι είμαι έτοιμος να παίξω και μπουνιές γι' αυτό το θέμα.

#27
vikar

Και ρε Μές, όχι, δέν έκανε ότι «του είπαμε». Ποιοί δηλαδή του είπαμε; Ακολούθησε απλά μιά ιδέα που έριξε η ιρονίκ, λάθος κάνω; Ο Χάν, όπως είπε και ο πάτσις, έχει απλά πολύ καλή διάθεση να αμβλυνθεί όποια όξυνση, αλλα φοβάμαι μήπως παραέχει καλή διάθεση, και τελικά δέν θέλει να αμβλύνει, αλλα να λειάνει τις γωνίες.

Αυτά για την ώρα, και τρέχω...

#28
electron

και τώρα αγαπητοί μου τον λόγο έχει ο Ταβερνιέ!

#29
Vrastaman

Πφφφ, εγώ έδιωξα 2-3 λήμματα όχι στα πλαίσια αυτοκριτικής ή αυτοκάθαρσης αλλά επειδή μου καθόσαντε στο στομάχι. Αααατα.

#30
HODJAS

Τί έγινε τώρα;
Η αργκό τρώει τα παιδιά της οτι δήθεν «έθεσες εαυτόν εκτός σλάνγκ»; Ρε παλουκάρια, τέτοιες διαγραφές ούτε ο Αντρέας δεν έκανε...

Εγώ λέω να μη σβηστεί τίποτα!

Οποιανού δεν τ' αρέσει να κατεβεί απο το διαδίκτυο!

#31
poniroskylo

Αν μου επιτρέπετε, ο vikar έχει δίκιο - έτσι όπως το λέει είναι, το πράμα πρέπει να το δούμε σε επίπεδο δομής του σάιτ, και όχι σε επίπεδο κάθαρσης.

Χάνι, δες. Από τη μια, ως συγγραφεύς έχεις το δικαίωμα να αποσύρεις κάτι που έγραψες - εγώ, τουλάχιστον, το αναγνωρίζω. Από την άλλη, η απόσυρση αυτών των λημμάτων σου αλλάζει κάτι στον ιστό του σάιτ συνολικά, αυτό που ο vikar το λέει, νομίζω, συνοχή - και επ'αυτού δικαιούμαστε, νομίζω, όλοι να έχουμε γνώμη. It's complicated, νο;

Επί θέματος αρχής, προσωπικά πιστεύω ότι κάποιες - λίγες - φορές οι διαγραφές είναι από θεμιτές έως και απαραίτητες, για λόγους προστασίας του σάιτ κλπ. Αλλά αυτό δεν παίζει εν προκειμένω. Και από πρακτική άποψη, η απόσυρση κάποιων λημμάτων μάλλον θα περιέπλεκε καταστάσεις παρά θα έλυνε. Που-χου:

  • Θα δημουργούσε κενά - πάρε λ.χ. το εσύ-σωλήνα. Είναι απαραίτητο για να κατανοηθεί το πλέγμα σωλήνας, συσωλήνας, συσιφόνι - και ίσως να 'ναι κι άλλα.

  • Θα δημιουργούσε πιέσεις να αποσυρθούν και άλλα λήμματα - γιατί να φύγει το δικό σου το εσύ-σωλήνα και να μείνει το δικό μου το συσωλήνας; Νταξ, το συσιφόνι επεκράτησε αλλά και τα δικά μας δεν έχουν δικαίωμα να ζήσουν;

  • Τι κάνουμε με λήμματα που ίσως θα έπρεπε να αποσυρθούν αλλά που οι συγγραφείς τους έχουν προ πολλού μπει στον κύκλο των χαμένων σλανγκιστών; (Αλήθεια, πώς νόμιζα ότι αυτό υπήρχε ως λήμμα;)

Και ούτω καθεξής.

Επαναλαμβάνω. Προσωπικά, δεν είμαι τόσο φιλοσοφικά ντούρος όσο ο vikar ότι ποτέ δεν φεύγει τπτ. Αλλά, εν προκειμένω, έχει δίκιο. Και είναι κρίμα να κάνουμε βιαστικά κάτι μη αναστρέψιμο.

Και σε ό,τι αφορά την λεξικογραφική εικόνα του σάιτ, να πω ότι πολύ μεγαλύτερη σημασία από την διαγραφή - οικειοθελή ή παζ αβολοντέ - εκατό-διακοσίων λημμάτων που όντως δεν είναι σλανγκ ή ό,τι, έχει η ποιότητα των ορισμών των λημμάτων που είναι. Αν θέλουμε να φτιάξουμε «λεξικό» - τα εισαγωγικά είναι δηλωτικά επιφυλάξεων για το τι σημαίνει - πρέπει να ξαναγράψουμε, το να σβήσουμε είναι δευτερεύον. Κι αυτό αν είναι complicated. Αλλά το σκεφτόμαστε.

Και για να κλείσω. Οι αρχικές μου παρεμβάσεις σε αυτό το λήμμα και στο κανταΐφι που φαίνεται να έδωσαν το έναυσμα για την συζήτηση με κανένα τρόπο δεν είχαν ως αιχμή να αποσυρθούν αυτά τα λήμματα. Είχα πει απλώς ότι όταν ανεβάζουμε κάτι καλόν θα ήτο να το ορίζουμε και να το περιγράφουνε κατά το δυνατόν με ακρίβεια. Άλλο πράμα.

#32
Khan

Παιδιά, οι 8 μοντουλαίοι που είστε αποφασίστε μεταξύ σας και με τον Ρουμάνο τι θα κάνετε, η συζήτηση έγινε, και από το σλανγκεπώνυμον πλήρωμα ακούστηκαν οι γνώμες. Εγώ επειδή σήμερα τυχαίνει να τα ξύνω, θα βάλω και τα βου ντερτολήμματα να υπάρχουν, και κάντε ό,τι αποφασιστεί. Επιθυμώ από την μεριά μου να κλείσει αυτή η συζήτηση το γρηγορότερο.

Αλέκος με τα κυδώνια, M.V.S., ο καλύτερος καφές της πόλης, Χύνος Φιλμ, οντάρης,

λεσβία από κούνια, οιδιποδοφραπέ, λος τρόμος, η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία, Λος Ψόφος,

σλανγκαρχείο, Σάρας και Μητσάρας, Τζουζέπε Λουγκρατόρε, αχ, κενωνία άτιμη, δεν μου κολλάν τα ένσημα, Σλανγκιστάν, δαγκωτό, κεραμύδι, φραπαιδοιάρα, Slanguaphone, παλαιοκωστελικόπτερο

kleftenboys, ξεπσέ, τα χρόνια σου δεκάξι, μα είχες ξεπετάξει ολόκληρο τον Κολωνό, άγρια αρχιδαία, μικροί μεγάλοι εν δράσει,

οδοντόπαστα, δια χειρός Βαράγκη ή βαθύσκιωτο φαράγγι;, Λήμμαν Sisters, Δυομύδης, λημματομαντεία,

counter-spec, τρολοκαραντίνα, Carcinosaurus Slangiensis Rex, σλανγκοφραποχταπολιμπιδιάρα, ποιμενική συμφωνία του Μπαινόβγαιν,

μουνί απ' τα Καλάβρυτα, λήμμα "Λερναία Ύδρα", ντιγκέι,

#33
Vrastaman

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο. :
διόρθωση λινκός
#34
Khan

Μερικές παρατηρήσεις και θα κλείσω οριστικά την γιγαντομαχίαν περί την σλανγκ.

  1. Τελικά τα χάλια ντερτολήμματα ήταν μόνο 38 από τα 810. Τώρα που τα ξανακοίταξα το ντέρτι ν'ν' κακό.

  2. Ζητάω να διαγραφούν ΜΟΝΟ 58 από σχεδόν 1400 λήμματα. Δεν είναι καθόλου πολλά, και δεν χαλάνε καμία συνοχή. Πρόσεξα πάρα πολύ καλά ποια λήμματα ζήτησα να διαγραφούν ΚΑΙ ως προς την συνοχή του σάιτ. Λ.χ. υπάρχει ο συσσωλήνας, υπάρχει το συσιφόνι, το εσυ-σωλήνα μπορεί να λείψει. Τώρα, αν φαίνεται κάποιος βλάκας που λινκάρει κάποιο λήμμα που δεν υπάρχει, τι να κάνουμε, αυτό συμβαίνει και με τις μοντουλοκατινιές του Βράστα ;Ρ. Τα λήμματα που προτείνω για διαγραφή είναι σχεδόν καθόλου λινκαρισμένα και το πρόσεξα αυτό.

  3. [I]Και σε ό,τι αφορά την λεξικογραφική εικόνα του σάιτ, να πω ότι πολύ μεγαλύτερη σημασία από την διαγραφή - οικειοθελή ή παζ αβολοντέ - εκατό-διακοσίων λημμάτων που όντως δεν είναι σλανγκ ή ό,τι, έχει η ποιότητα των ορισμών των λημμάτων που είναι. Αν θέλουμε να φτιάξουμε «λεξικό» - τα εισαγωγικά είναι δηλωτικά επιφυλάξεων για το τι σημαίνει - πρέπει να ξαναγράψουμε, το να σβήσουμε είναι δευτερεύον. Κι αυτό αν είναι complicated. Αλλά το σκεφτόμαστε.

Και για να κλείσω. Οι αρχικές μου παρεμβάσεις σε αυτό το λήμμα και στο κανταΐφι που φαίνεται να έδωσαν το έναυσμα για την συζήτηση με κανένα τρόπο δεν είχαν ως αιχμή να αποσυρθούν αυτά τα λήμματα. Είχα πει απλώς ότι όταν ανεβάζουμε κάτι καλόν θα ήτο να το ορίζουμε και να το περιγράφουνε κατά το δυνατόν με ακρίβεια. Άλλο πράμα.[/I]

Σκύλε μου, μάλλον έχουμε διαφορετική εικόνα εν προκειμένω για το καλό του σάιτ. Εγώ πιστεύω ότι αν μπορώ να αναρτήσω ένα λήμμα με έναν στοιχειώδη ορισμό που να εξηγεί τι σημαίνει τότε φτάνει και δεν χρειάζεται μια τεκμηρίωση ποιοι λένε τν φράση, πόσο τεκμηριωμένο είναι το σλανγκικό της έρεισμα κ.ο.κ. Αν κάποιος το ξέρει πολύ καλύτερα από μένα ας κάνει μια προσθήκη ορισμού ή έστω ένα μεγάλο σχόλιο. Αντιλαμβάνομαι το σάιτ πρωτίστως ως λεξικό, δηλ. οι ορισμοί λίγων γραμμών που εξηγούν τι σημαίνει και ετυμολογία αν υπάρχει είναι πλήρεις, από εκεί και πέρα όποιος θέλει να κάνει και ορισμό αλα βικούλα να το κάνει, είναι ωραίο, αλλά όχι αναπόσπαστο. Λ.χ. οι ορισμοί που έδωσα στο κανταίφι και στην κυρία είναι to my own satisfaction πλήρεις. Αν κάποιος ξέρει να μας πει πότε ακριβώς ο κοκάκιας λέει κυρία την κόκα, και να κάνει έναν βιωματικό ορισμό, ας κάνει προσθήκη (αν πραγματικά αξίζει πολύ) ή σεντονάτο σχόλιο (αν αξίζει λιγότερο).

  1. Θα δημιουργούσε πιέσεις να αποσυρθούν και άλλα λήμματα

όχι απαραίτητα, εφόσον γίνεται στο πλαίσιο αυτοκριτικής.

Εξάλλου, γενικά ομιλώντας, το ότι υπάρχει κάτι κακό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο κακό. Αν υπάρχουν 2000 λήμματα χάλια στο σάιτ δεν σημαίνει ότι και αυτά τα 58 λήμματα πρέπει να παραμείνουν. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.

Εν κατακαυλείδι, ΄χω κουραστεί όσο και ο βίκαρ και ο χαλικούτης από τις συζητήσεις. Κατάθεσα τα 58 λήμματα ου επιθυμώ να φύγουν. Ας αποφασίσουν οι μόντουλες αν θα διαγραφούν ή αν θα μπουν σε βου διαλογή, ή αν θα μείνουν. Εγώ δεν θα ξανασχοληθώ με σλανγκικές έριδες, και θα συνεχίζω να αναρτώ λίγο πιο αραιά.

#35
poniroskylo

Μια διευκρίνιση. Όταν λέω ότι για να κινηθούμε προς μια κατεύθυνση πιο «λεξικογραφική» θα πρέπει να ξαναγράψουμε ορισμούς, εννοούσα να τους κάνουμε μικρότερους, όχι μεγαλύτερους. Αρχής γενομένης από κάποιους δικούς μου. :-0.

#36
Khan

Λες ε; Ε, όχι, εμένα άμα κάποιος τό ΄χει το λήμμα και ξέρει να βάλει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, μου αρέσει, είναι πλούτος. Εγώ το βλέπω ότι ο πλήρης ορισμός του τι σημαίνει με ετυμολογία αν υπάρχει σε λίγες γραμμές είναι το απαραίτητο μίνιμουμ και ο πλουσιος ορισμός με λεπτομέρειες, τρίβια και βιωματικό φορτίο το επιθυμητό μάξιμουμ.