Εμφατική βερζιόν του δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο.

Κάνοντας μια μικρή παρένθεση, εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στον λινκαρισμένο ορισμό δεν έχει δοθεί η ρεαλιστική διάσταση του κολυμπηθρόξυλου. Το κολυμπηθρόξυλο είναι κυριολεκτικά η σανίδα σωτηρίας, το τελευταίο δηλαδή επιπλέον κομμάτι ξύλου της διαλυμένης σχεδίας, του βομβαρδισμένου πειρατικού κλπ. Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο μιλάμε για ολική καταστροφή.

Σε μια πιο στεριανή έκδοση, η καταστροφή ενέχει και το στοιχείο της βεβήλωσης. Μιλάμε δηλαδή για πλιάτσικο σε ναούς, με πιθανές αναφορές στην τουρκοκρατία. Κυριολεκτικά το παναγιόξυλο σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα αναφέρεται στα σκαλισμένα η αγιογραφημένα ξύλα εντός του ναού.

-Έμαθες για τον Νιόνιο;
-Τι;
-Έφυγε με το Ούνο στην παραλιακή, τούμπες, έσκασε σε κολώνα, πέρασε αντίθετο ρεύμα, αυτός βγήκε τελευταία στιγμή απο το παράθυρο και μετα από λίγο πήρε φωτιά η νιτρομπουκάλα και εξερράγη. Δεν έμεινε παναγιόξυλο!

ΚΑΛΗ ΕΠ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ (από johnblack, 09/02/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Σχετικό και το «δεν έμεινε Χριστούγεννο».

#2
Galadriel

Σπεκ μπόνους για την απλή και σαφή και συνοπτική διευκρίνηση περί κολυμπηθρόξυλου ως το ξύλο που χρειάζεται για να κολυμπήσεις. Αατα.

#3
HODJAS

Δηλαδή το μαντηλάκι που έδωσε η θεά Λευκοθέα στον Οδυσσέα για να μην πινιγεί στις ακτές του νησιού των Φαιάκων, λέγεται κολυμπηθρομάντηλο; (φατούρο) Σιγά ρε παιδιά μη βαρούτε όλοι μαζί, όλοι θα βαρούσετεεε...

#4
johnblack

Με τη βοήθεια του Χριστού θα σας γαμήσουμε την Παναγία!

Ε λοιπόν αυτά τα μαριολογικά πολύ με αρέσουν και γι' αυτό θα κάνω μια μικρή αναδρομική: Της Παναγιάς τα ράμματα, θα φρίξει η Παναγία, με καμία Παναγία, γαμώ την Παναγία, κατεβάζω χριστοπαναγίες / χριστοπαναΐδια.

#5
electron

εγώ γιατί το ξέρω δεν έμεινε κολυμπηθρόξυλο;

#6
patsis

Την πρώτη γραμμή του ορισμού electron δεν την διάβασες ή δεν συμφωνείς με αυτήν;

#7
electron

σόρυ, τα μπλε δεν τα αναγνωρίζει ο σκληρός....