Το Cum In Face, όπου το σπέρμα πέφτει στα μαλλιά ξανθιάς, θυμίζοντας εντυπωσιακά το ομώνυμο οθωμανικό γλυκό. Το συνήθιζε ο Peter North, που σημάδευε την χωρίστρα. Σερβίρεται παχύ ως μετασοδομιστική αποδόμηση. Πάω στοίχημα ότι το σχόλιο της Mes θα είναι «ίου, μα εντελώς ίου».

Caveat: Αν χρησιμοποιήσετε την έκφραση για μελαχρινή, καστανομάλλα ή κοκκινομάλλα, είστε σλανγκικώς μη ορθός.

Πάσα: John Black, encore.

- Και πώς πήγε χτες με την Λάουρα;
- Πολύ ρομαντικά όπως πάντα. Έβαλα απαλή γαμωτζάζ στο ημίφως. Αρχίσαμε με έναν ιεραπόστολο, συνεχίσαμε με ένα σκυλίσιο και στην κρίσιμη στιγμή της σέρβιρα κανταΐφι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

Μαύρο κανταϊφι, ενίοτε ξανθό, σπανιως κόκκινο... Βαγγέλη μου (μυδι#4)!

Η πρόταση του μήνα για τις σλανγκομούνες!
Γυναικείο βλιβλίο, πολύ καλό

#2
allivegp

Caveat αν δεν κάνω λάθος, σημαίνει «διαφυγή», «απόδραση».

#3
johnblack

Τα εύσημα βασικά στον Abas, από αυτόν το άκουσα.

#4
poniroskylo

@ khan

Αν το κατάλαβα καλά, αυτή είναι μια χρήση της λέξης που την έχεις από τρίτο χέρι.

Από τα γραφόμενα σου, αποκομίζω την εντύπωση ότι δεν την έχεις ακούσει να χρησιμοποιείται έτσι IRL.

Δεν δίνεις κάποιο παράδειγμα από κείμενο - κι εγώ έψαξα όσο μπορούσα αλλά δεν βρήκα. Πάλι, έχω την εντύπωση ότι αυτή η χρήση δεν είναι καταγεγραμμένη, και ασφαλώς όχι εδραιωμένη.

Οπότε αναρωτιέμαι τι λόγο είχες να την ανεβάσεις. Αν ντε και καλά πρέπει να καταγραφεί η χρήση ως λήμμα γιατί δεν την ανεβάζει κάποιος που την έχει από πρώτο ή έστω από δεύτερο χέρι;

Η ουσία του σχολίου είναι ότι το λήμμα (συνολικά, λήμμα, ορισμός, παράδειγμα) δεν είναι αξιόπιστο. Όπως δεν είναι αξιόπιστα τα πουτάνα, κυρία, σλανγκάζ, ντιριντάχτα που επίσης έχεις ανεβάσει και για τα οποία είχα κάνει εδώ ένα σχόλιο που ατυχώς διεγράφη. Όπως, μεταξύ μας, δεν είναι αξιόπιστα και αρκετά άλλα λήμματα που έχεις καταχωρίσει ως κάποια από τις περσόνες σου. Καταλαβαίνεις, βέβαια, ότι μια πληθώρα αναξιόπιστων λημμάτων υπονομεύει την αξιοπιστία του σάιτ γενικά και την δουλειά άλλων χρηστών που προσπαθούν, κατά το δυνατόν, να τεκμηριώνουν κλπ.

Δεν θα έμπαινα στον κόπο να σχολιάσω αν έλειπε εκείνο το caveat στο τέλος. Εμ ένα λήμμα ό,τι να 'ναι, εμ να βάλεις και κανόνες... Αν και δεν με εκπλήσσει... ο ακαδημαϊσμός και η κανονιστική προσέγγιση είναι συνήθη καταφύγια μετά τα αδιέξοδα στα οποία άφευκτα καταλήγουν η αυτοαναφορικότητα και τα διάφορα μετα-.

#5
Galadriel

...πάντως για ίου, ίου, ίου μπιγκ τάιμ :-x

#6
Abas

λοιπον για να μην τρελλαινομαστε....

παρολο που εχει γινει ολοκληρο pick'n'roll για να γραφτει το λημμα, και επειδη εγω ημουν ο play maker, o ορισμος ειναι μια χαρα πιστευω, δεν θελει αλλωστε και καμια φιλοσοφικη αναλυση.

Στο παραδειγμα θα εβαζα εγω ενα αυθεντικο που θυμαμαι

η ατμοσφαιρα: προαυλειο σχολειου γυρω στο 1998, της μοδας το εν μια νυκτι μαυρο μαλλι σε ξανθο ή πλατινα, αρχες διαδοσης του στριγκακιου σε ολες τις ηλικιες, εφηβικες τεστοστερονες στο φουλ.

-Φφφφφφφ!!!! (το ρουφηχτόν)
-Ρε τι κκκκαλυλα εγινε η Αννυ με το μαλλι ξανθό!!
-10 με τονο λεμε. Βυζαρα, κωλαρα και δε συμμαζευεται!
-Φιλε, το ξανθο μαλλι με εχει αρρωστησει....Μαναρα μου, να σε χυσω στη μαπα να στα κανω καταιφι!!

#7
johnblack

@ poniroskylo

Για την έκφραση καθαυτή λίγα πράγματα έχω να πω. Δεν τη θεωρώ ιδιαίτερα διαδεδομένη και εδραιωμένη, είναι περισσότερο μια έξυπνη μεταφορά. Η οποία, όπως θα έλεγε ο Βράστα, καλύπτει ένα κενό, με την έννοια οτι περιγράφει μονολεκτικά το αν μη τι άλλο ενδιαφέρον φαινόμενο του σπέρματος πάνω στα μπλεγμένα και ανακατωμένα από την ερωτική μάχη μαλλιά μιας ξανθιάς.

Το ζήτημα όμως δεν είναι εδώ. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία μεταφορική, μη εδραιωμένη, χρήση λέξης που καταγράφεται στο σλανγκ.γρ.

Η κριτική σου είναι διεισδυτική και δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω. Το σάιτ δεν είναι παιδική χαρά, όχι μόνο τουλάχιστον. Πρέπει να κρατήσουμε κάποια προσχήματα.

Νομίζω όμως πως παραβιάζεις θύρες ανοιχτές. Εξαντλείς την αυστηρότητά σου πάνω σε έναν χρήστη, ο οποίος κατά δήλωσή του δεν διαθέτει το απαραίτητο βιωματικό φορτίο για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός σάιτ για την αργκό, όπως τουλάχιστον το οραματιζόμαστε εγώ και συ. Τα περισσότερα λήμματά του, ιδίως κάποια πρόσφατα που αφορούν ναρκωτικά, είναι υπεράνω σοβαρής κριτικής. Ελλείπει πρόδηλα η βιωματική εξοικείωση με το αντικείμενο, κάτι που ο ίδιος ο συγγραφέας καθόλου δεν προσπαθεί να αποκρύψει. Τουναντίον, υπογραμμίζει με τον τρόπο του αυτή του την «αδυναμία», την απολαμβάνει θα έλεγε κανείς. Αδιαφορεί προκλητικά για την όποια διασταύρωση και τεκμηρίωση και «αυθεντικότητα», κι αυτό είναι όντως μια μεταμοντερνιάρικη πρακτική.

Πέρα όμως από αυτά τα ζητήματα ύφους, ο συγκεκριμένος χρήστης αποτελεί εύκολο στόχο λόγω και του «βεβαρυμένου» παρελθόντος του (πολλαπλές περσόνες κλπ). Παρόμοιος σάκος του μποξ είναι, κατά μείζονα λόγο, και ο αυτοκτονημένος-πρώην πανόδυος, χρήστης στην ουσία περιθωριοποιημένος. Με τον οποίο όμως ενεπλάκης πρόσφατα σε μια αιματηρή όσο και ανόητη αψιμαχία. Εύκολος στόχος είναι τέλος κι ο Γκάτσμαν, μετά τις εναντίον του κατηγορίες για μπαγαποντιές κλπ.

Θα ήμουν απολύτως ευτυχής λοιπόν, αν επεδείκνυες την ίδια άτεγκτη στάση, εάν εξανίστασο με τον ίδιο τρόπο, έναντι παρομοίων οτινανικών λημμάτων άλλων χρηστών. Και όταν λέω «άλλων», δεν αναφέρομαι φυσικά σε όλη την κοινωνία, αλλά στο σκληρό πυρήνα του σλανγκ.γρ, την ηγετική ομάδα των μοντουλαίων. Αυτά τα 3, 4, 5 πρόσωπα που ουκ ολίγες φορές έχουν ανεβάσει λήμματα τραβηγμένα απ' τα μαλλιά (για να μην πω τραβηγμένα απ' τις πουτσότριχες ή μουνότριχες). Που έχουν ανεβάσει λεξιπλασίες ανύπαρκτες. Που έχουν ανεβάσει λήμματα μόνο γιατί εκείνη την ώρα ψώλαραν και δεν είχαν τι άλλο να κάνουν για να περάσει η ώρα. Που έχουν κατά καιρούς αναγάγει σε σλανγκ, εκφράσεις κοινότατες, χωρίς καθόλου «γωνίες» και πλήρως αποδεκτές στα πλαίσια του κυρίαρχου λόγου. Που μετατρέπουν ενίοτε, ελαφρά τη καρδία, το χώρο σε «λάιτ επί παντός επιστητού» (η επιτυχημένη έκφραση δική σου). Που εμμένουν στην ανίκητη πραγματικά άποψη, πως η αξία και η σλανγκοσύνη ενός λήμματος κρίνεται από τα αστεράκια που θα μαζώξει (η δικτατορία της πλειοψηφίας όπως έχω πει και αλλού)...

Είμαι πολύ κουρασμένος για να κάτσω να βρω τώρα παραδείγματα και να περάσω λινκς, ξέρεις άλλωστε πολύ καλά σε τι αναφέρομαι. Με βάση αυτά που κατά καιρούς γράφεις, θα μπορούσε ίσως κανείς να σε κατατάξει σε έναν μάλλον ακροαριστερό «χώρο» σκέψης. Ένας «χώρος» εξαιρετικά ευαίσθητος απέναντι στην «εξουσία» (σε οποιοδήποτε επίπεδο) και τις όποιες καταχρήσεις της. Δεν αρκεί να χτυπάμε τους Γκάτσμαν και τους Αυτοκτονημένους αυτής της ζωής. Τα βέλη μας πρέπει να στοχεύουν πιο ψηλά. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ κατά καιρούς, όταν διαβάζω και ξαναδιαβάζω ένα λήμμα χωρίς να μπορεί να μου ξεκολλήσει απ' το μυαλό η κραυγή: «Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΟΣ». Κι όμως κανείς δεν βρίσκεται να μιλήσει. Κι όταν μιλώ και κρίνω, γίνομαι αντιπαθής. Σαν τον Ουίνστον Σμιθ του οργουελικού 1984, προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου πως τα 20 πεντάστερα που έχει συγκεντρώσει το πόνημα του χ ή ψ μοντουλάτορα, δεν σημαίνουν απαραίτητα και αυθεντική σλανγκ υψηλής αξίας. Μπορεί, ίσως, πιθανόν, ενδεχομένως, να είναι και ΠΑΤΑΤΑ.

Είναι ασφαλώς απολύτως ανθρώπινο το να έχει ο καθένας τις προσωπικές του προτιμήσεις του. Δεν γίνεται να τους συμπαθούμε όλους το ίδιο. Κι εγώ, για να κάνω την αυτοκριτική μου, αποφεύγω να σχολιάζω αρνητικά τα λήμματα των φίλων μου, των ανθρώπων που είναι πιο κοντά μου. Λάθος; Ποιος ξέρει..

Το πατρονάρισμα - για να τελειώνουμε - καλέ μου Πονηρόσκυλε, δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα, ιδίως όταν ο πάτρωνας είναι ικανός και γνωστικός. Όχι όμως δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όποιος θέλει να είναι «ποτέ απ' το χρέος μη κινών», πρέπει και να είναι «δίκαιος και ίσιος σ' όλες του τες πράξεις»...

#8
Επισκέπτης

χειροκροτώ την στιγμή της αυτοκριτικής, ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ...
Είναι ποιο ανθρώπινο να έχεις κόμπλεξ και να τα παλεύεις ανοιχτά, ή τουλάχιστον να τα σακκουλεύεσαι, παρά να είσαι άγιος...(αυτό χειροκροτώ) υπεράνω, ή να βρίσκεις κάλυψη.
Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που ομορφαίνουν και τούτο εδώ το μέρος, αλλά και τη ζωή.

φιλικά
Νίκος

#9
jesus

επειδή έγινε αναφορά στον γκατζ, με τον οποίον εγώ «τσακώθηκα», να σου πω ότι ένας βασικός λόγος για τον οποίον έγινε αυτό, εκτός της συμπεριφοράς του στο σάιτ στην οποίαν αναφέρεσαι, είναι ότι απέφευγε συστηματικά να εκφράσει την άποψή του όπου γινόταν συζήτηση, πχ στο λήμμα σλανγκ της ιρονικ. όταν έγινε το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης εκεί γινόταν κάτι σχετικό σε λήμμα του γκατζ, αλλά δεν μας τίμησε. τώρα το τι έγραφε για να στηρίξει την άποψή του όταν έγραφε, κ το γεγονός ότι πολλά από αυτά τα οποία αντέκρουε τελικά τα σεβάστηκε χωρίς να το παραδεχτεί ρητά, το αφήνω σε όσους έχουν την όρεξη.

υπάρχουν κ άλλοι λόγοι, τους οποίους λόγω ευπρέπειας δεν μπορώ να αναφέρω.

αν καταλαβαίνω καλά, τώρα, υποστηρίζεις την τακτική μή τεκμηρίωσης ώς κάτι το μεταμοντερνιάρικο, κάτι που σου αρέσει. όντως;
επίσης, αν καταλαβαίνω καλά, το βασικό σου επιχείρημα έναντι του σκύλου είναι ότι δεν σκουπίζει το σάιτ για να την πει σε όλους. ε, όταν λέμε κάτι σε κάποιον περισσότερο την πρακτική θίγουμε κ συζητάμε, παρά το ίδιο το πρόσωπο. το πρόσωπο επιλέγεται με τη λογική ότι εκπροσωπεί την θιγόμενη πρακτική πιο πολύ από άλλους, κ πιθανώς κ με κριτήρια συμπάθειας, ανθρώπινο είναι. αλλά δεν νομίζω να μπορείς να πεις ας πούμε στον ρτπ, ότι έχει υποστηρίξει κάποιον με πρακτική που κατακρίνει λόγω συμπάθειας στο σάιτ, αλληλεγγύης μεταξύ μοντουλαίων (αυτό δεν νομίζω καν να υπάρχει) ή ό,τι.

τα γράφω λίγο βιαστικά κ χωρίς 2η ανάγνωση, αλλά νομίζω δεν έγραψα χοντράδα.

#10
johnblack

Καθόλου δεν υποστηρίζω τη μη τεκμηρίωση. Το αντίθετο μάλιστα. Απλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα (όχι απαραίτητα το λήμμα υπό την σκέπη του οποίου γράφουμε) που δεν επιδέχονται και δεν σηκώνουν πολλή ανάλυση. Ή τα έχεις ακούσει και τα ξέρεις ή απλά δεν τα ξέρεις, οπότε όσο κι αν εγώ προσπαθώ με σεντόνια να σε πείσω, απλά ματαιοπονώ. Το παράδειγμα που μου έρχεται είναι το σχολικό μένω στον τόπο, που βίκας και χαλικούτις (αν θυμάμαι καλά) το αγνοούσαν και τους ήταν κάπως δύσκολο να χωνέψουν το οτι υπάρχει αυτό το πράγμα.

Αυτό που κάνει ο Σκύλος εγώ το γουστάρω κάργα, διότι επαναφέρει κάποιες ισορροπίες και κάποια στοιχειώδη σοβαρότητα στο σάιτ. Διαθέτει το ειδικό βάρος να αλλάξει δια της κριτικής του κάποια πράγματα προς το καλύτερο. Απαιτώ όμως τήρηση ίσων αποστάσεων. Διότι κάποιοι - που τους ξέρουμε όλοι καλά ποιοι είναι - βρίσκονται στο απυρόβλητο. Είναι οι «ιερές αγελάδες» του σιτέ. Κι εγώ ρε φίλε αυτό δν το αντέχω, συφιλιάζομαι, πως το λένε.

#11
patsis

[I]- Ευλογείτε!
- Μουουουουουου![/I]

#12
Galadriel

Ναι καλά τζόνυ, οι μοντ σου φταίνε τώρα... και μετά μου λες εμένα.

Επί της ουσίας επιφυλάσσομαι γιατί τον χάνκυ τον πάω, όπως πάω και το πονηρό και τον τζίζα και δεν μπορώ να είμαι αντικειμενική.

#13
Khan

Ουάου, νέος γύρος από σλανγκικές έριδες.

Ως προς το συγκεκριμένο λήμμα: Το είχα συζητήσει από τον Οκτώβριο με τον Τζόνι, και μου είχε αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα χρησιμοποίησης της λέξης, δεν τα θυμάμαι ακριβώς, πάντως μια φορά ήταν τον Οκτώβριο, κι άλλη μια φορά πριν μια βδομάδα, κι αφού έγινε σαφές ότι δεν προετίθετο να το ανεβάσει, το έκανα εγώ ως πιστός καβουροσλανγκόσαυρος.
Παρεμπιπτόντως, σπεκ στον Αbas!
Από δυο τέτοια παραδείγματα που ήταν περίπου στο πνεύμα αυτού που αναφέρει ο Αμπάς έκρινα ότι ήταν μια σλανγκιά που λέγεται. Νταξ, δεν λέγεται όπως το την έβγαλα ασπροπρόσωπη, αλλά είναι παραπάνω από μια μεταφορά της στιγμής πάνω από οθόνη υπολογιστή. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι μια σλανγκιά που έχει κυκλοφορήσει. Επίσης, θα υπερασπιστώ τα ναρκολήμματά μου, τα οποία διασταύρωσα από αρκετά σάιτς στο Ίντερνετ ότι λέγονται, οπότε ως λήμματα στέκουν πέρα από το αν ο ορισμός είναι ευτυχής και με βιωματικό φορτίο ή όχι. Ειδικά το κυρία- πουτάνα, θεωρώ ότι είναι παραπάνω από μια απλή μεταφορά, και ότι έχουμε μια παραδειγματική σχέση, όπως την εννοεί ο (μετα)δομισμός, (για να γίνω κατανοητός αναφέρω ως παράδειγμα την παραδειγματική σχέση ωμό- ψημένο βλ. Claude Lévi-Strauss) η οποία δεσπόζει στον χώρο της ναρκοσλανγκ και κττμγ αξίζει καταχώρισης. Τα άλλα δύο που αναφέρεις ανήκουν στα αυτοαναφορικά και θα δεχόμουν ευχαρίστως την διαγραφή τους, αν διαγραφούν όλα τα αυτοαναφορικά.

Par contre, υπάρχουν και λήμματά μου, που δεν αντέχουν στην κριτική, όπως λ.χ. ο νόμος των συγκοινωνούντων δοχείων, για τα οποία ευχαρίστως θα ζητήσω την διαγραφή τους από τους μόντουλες ως κίνηση καλής θέλησης για τον περιορισμό της τεχνητής επιτήδευσης στο σάιτ.

Ως προς τον ακαδημαϊσμό, ως κουλτουριάρικες αναφορές βεβαιώνω ότι πρόκειται απλά για την προσωπική μου αίσθηση τιραμισουρεαλισμού, όπως λ.χ. είναι η χρήση καθαρεύουσας από τον Χότζα (όχι από τον Αίαντα) ή το σουρεαλιστικό υφάκι του Τζήζα. Αν εννοείς την έλλειψη βιωματικότητας τότε είναι αδυναμία μου για την οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα, παρά μόνο να αρχίσω τα ναρκωτικά ;) Και, εν προκειμένω, να βρω μια ξανθιά γκόμενα ;)

Δεν με πειράζει που ο Πονηρόσκυλος είναι τόσο κυνικός μαζί μου, εφόσον οι παρατηρήσεις του προκύπτουν από μια συνεπή άποψη περί του τι εστί σλανγκ. (Παρεμπιπτόντως, άλλοι θεωρούν ότι πολλές από τις τούρκικες λέξεις που έχει καταχωρίσει το Πονηρόσκυλο δεν είναι για αυτό το σάιτ, εφόσον έχουν ιστορία αιώνων, είναι καταγεγραμμένες είτε σε γενικά λεξικά είτε σε ειδικά, είτε σε διαδικτυακά, προσωπικά μου αρέσουν τα τουρκογενή λήμματα ως ανήκοντα στην κατηγορία ceci n'est pas tellement slangue, αλλά αναφέρω αυτήν την διαφορά στην αντίληψη του τι είναι σλανγκ for the sake of the argument) Ως προς την γενικότερη θεωρητική συζήτηση, συμφωνώ γενικά, αλλά θεωρώ ότι αν έχουμε ένα καινούργιο κοινωνιολογικό φαινόμενο το οποίο παρατηρούμε όλοι μας και δεν υπάρχει ακόμη λέξη για αυτό στην ελληνική αξίζει να την φτιάξουμε είτε αντλώντας από τα αγγλικά, είτε από αυτόχθονες πηγές. Αρκεί να υπάρχει πράγματι τέτοιο φαινόμενο που χρήζει ονοματοδοσίας, και να μην πρόκειται για λολοπαίγνιο της στιγμής. Κάνοντάς το αυτό επιτελούμε κοινωνικό λειτούργημα ανάλογο με αυτό των λογίων του 19ου αιώνα που άντλησαν από παλαιότερες μορφές της ελληνικής για να ονοματοδοτήσουν καινούργια φαινόμενα, όπως το λεωφορείο κ.ο.κ. Μόνο που εμείς αντλούμε από σλανγκικές πηγές ξένες ή δικές μας. Ο Βράστα έχει γράψει μερικές δεκάδες τέτοια λήμματα, λ.χ. το τσουλόσημο εκ του tramp stamp, και πολλά άλλα ευφυή, που αξίζει κτγμ να μείνουν στο σάιτ. Από τα δικά μου θα αναφέρω την μπαχαλοφλασιά και την χιονόμπαλα. Το κανταΐφι ανήκει πολύ οριακά σ' αυτήν την κατηγορία (αν κατάλαβα καλά αυτη είναι η γραμμή υπεράσπισης του Τζόνι με την οποία γενικά συμφωνώ αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να εντάξουμε και το κανταΐφι στα φαινόμενα που χρήζουν ονοματοδοσίας), αλλά το έβαλα γιατί θεώρησα ότι λέγεται συν η ποιητικότητά του.

Τέλος, δεν πρόκειται να φύγω από το σάιτ όπως ο Γκάτσμαν, μείνετε ήσυχοι (ή ανήσυχοι) για αυτό. Απλώς τις επόμενες μέρες θα αραιώσω τα λήμματά μου για λόγους εργασίας, οι οποίοι απλώς συνέπεσαν με την εν λόγω έριδα (χρησιμοποιώ με την φιλοσοφική έννοια τον όρο), άλλωστε θεωρώ την κυνική κριτική του Σκύλου γενικά καλόπιστη.

#14
Vrastaman

sorry gia to gklish. profanously johnny mou anaferesai stin iron, stin mes kai stin afentia mou. To oti ta lemmata mas mporei na mh sou aresoun den me apasxolei, chaque un a son gout. To na mas apokaleis «exousia», ieres agelades kai na kaneis ekklhsh sto «akroaristero» airs8hthrio tou rtp gia na mas askhsei kritikh 8a me prosevale an den htan toso asteio. Pws tolmas omws na grafeis oti eimaste ka8'oindhpote tropo «anwteroi» apo allous slangous, anaferomenos malista onomastika se atoma ws yposkyla. Den milaw gia logariasmo mou alla oi «sygkathgoroumenoi» oudepote apeu8hn8hkan sygkatabatika se allo slango. Mhn probaleis loipon ta dika sou anasfalh symplegmata anwterothtas se tritous. ps pote 8a brethoume me khan kai hodja, sta geramata 8e na ma8w tabli :-)

#15
Khan

Γεια σου ρε καφρούλιακα Βράστα! ;Ρ
καφρούλιακας = ο χρησιμοποιών γκρήκλις (για να μην παρεξηγηθώ)

#16
Galadriel

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο βράστα, μάλλον για τον acg έλεγε :P

Πάω βόλτα, μην τσακωθείτε άλλο όσο δεν είμαι εδώ πλζ.

#17
Vrastaman

...teleiwsame mazi, khanny :p

#18
johnblack

Egw k gia avrio mesa eimai alla o hodjas leipei exei paei patra...

#19
ο αυτοκτονημενος

ΑΧΧΧΧΧΧΧ ΑΛΑΧΧΧΧ
ρε μαυρογιανε ΚΑΛΑ τα λες πουλάκι μου αλλά δυστυχώς ΜΠΕΝΑΚΗΣ βγενακιης
και να ήταν μόνο αυτά !!! πάει στα κομμάτια

#20
iron

να πω και γω τη μαλακία μου:
α. ότι κανταΐφι ήξερα πως λένε την ξανθομούνα
β. ότι το καυγαδάκι με κάνει να εισηγηθώ επειγόντως και δη δημοσίως μια ιδέα που σκόπευα να προτείνω στο μοντουλαίικο με την ησυχία μου αυτές τις μέρες.

Να μπει το σάιτ σε φάση αυτοκριτικής;
Η ιδέα μου είναι να κοιτάξει ο καθένας μας (και εμείς οι μοντουλαίοι, εννοείται!!!!!!!!) μόνος του και με την ησυχιά του όλα τα λήμματά του και να σημειώσει ποια θεωρεί μέτρια ώς κακά (όχι με βάση τη βαθμολογία η οποία είναι ελασσονότατο κριτήριο κττμγ, αλλά με βάση την αυτοκριτική διάθεση).

Κατόπιν να τα αναφέρει όλα μαζεμένα (όχι ένα ένα και γαμηθεί ο Δίας) με ΠΜ στο μοντουλαίικο ζητώντας είτε την διαγραφή τους ή την δυνατότητα επανεπεξεργασίας τους από τον ίδιο ή από τους συσλανγκιστές.

Στόχος, έτσι όπως το φαντάζομαι:
Τα οριστικώς διεγραμμένα να δημοσιευτούν ως αποπαίδι του σλανγκρ. Να παραμείνουν δηλαδή στο σάιτ αλλά ως βου διαλογή και με την επισήμανση ότι ο ίδιος ο χρήστης τα χαρακτήρισε βου διαλογή.

Τα άλλα διεγραμμένα τα οποία υπάρχουν ήδη στο αρχείο και τα οποία έχουν διαγραφεί από μας τους σπουδαίους, να δημοσιευτούν και αυτά, καιρός είναι, ως παραδείγματα προς αποφυγή για κάθε νέο χρήστη.

Το θέτω δημοσίως και όχι ενδομοντουλαιϊκά γιατί πιστεύω ότι ολονών η γνώμη μετράει σε αυτό. Το σάιτ έτσι κι αλλιώς θα αποκτήσει κάποια στιγμή ένα παράρτημα λημμάτων Α διαλογής (και πάλι όχι με κριτήριο τους βαθμοί), αλλά αυτό δεν εμποδίζει το να γίνει και το αυτοξεσκαρτάρισμα, ως κίνηση προσωπική του καθενού.

Δημοψήφισμα λοιπόν:
Να ξεσκαρτάρουμε τα λήμματά, ΝΑΙ ή ΟΥ;

Και αν ΝΑΙ, καταθέστε και όποιες βελτιώσεις σας έρχονται στο μυαλό για το θέμα αυτό.

#21
electron

εγώ νομίζω ότι όλα τα σχόλια σε ορισμούς παλαιότερους του ενός έτους (ή τριμήνου, εξαμήνου) πρέπει να σβήνονται αυτόματα, και με τη σύμφωνη γνώμη του συγγραφέος, αν είναι ενεργός να γίνονται (από τα σχόλια) οι προσθήκες που είναι σχετικές με την ουσία του λημματοορισμού. Τα άσχετα σχόλια να διαγράφονται, γιατί δυσκολεύουν και την περιήγηση στο σάϊτ. όΠοιος θέλει να ανοίγει κουβέντες άσχετες (οι οποίες είναι και το αλατοπίπερο του σάϊτ) να τις κάνει σε πρόσφατα λήμματα. Και αν κάποιος θέλει να βάλλει προσθήκες σε παλιούς ορισμούς (παλαιοτερους του έτους) να το κάνει με αναφορά, αν είναι ο συγγραφέας, ή αν κρίνουν οι μοντ ότι αξίζει ( σε περίπτωση που δεν είναι ο συγγραφέας)

#22
poniroskylo

Συγχωρήστε με για το σκόρπιο και τηλεγραφικό των απαντήσεων σε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αλλά είναι πολλά τα θέματα και τρέχω και με άλλα.

Προσωπικά, δεν είπα και δεν πιστεύω ότι ένα λήμμα που βασίζεται σε βιώματα τρόπον τινά υπερέχει – νομίζω ότι ο τζόνι εισήγαγε αυτήν την διάσταση. Έχω αντιρρήσεις, όμως, στην άποψη ότι τα βιώματα από χέρι είναι κατώτερα (ως εργαλείο κοσμογνωσίας κλπ) σε σύγκριση με την θεωρία, ότι τα βιώματα δεν υπάρχουν έξω από την αφήγηση κ.α. Αλλά, δεν είναι το ίδιο πράμα.

@ τζόνι: Δεν ξέρω ποιοί είναι οι μοντς και τα λήμματα που λες. Όπως και νάχει, υπάρχει μια καίρια διαφορά ανάμεσα στο να ανεβάζεις τα ό,τι να 'ναι επειδή ψωλάρεις, επειδή δεν τόχεις κλπ, από τη μια, και να επιμένεις να κατασκευάζεις επί τούτου ό,τι να 'ναι από άποψη, από την άλλη – και καπάκι, μέσα σε έναν αυτοαναφορικό κυκεώνα, να νομιμοποιείς το ένα ό,τι να 'ναι με ένα άλλο οτι να 'ναι που επίσης εσύ κατασκεύασες. Η δεύτερη πρακτική, το ξαναείπα, υπονομεύει την αξιοπιστία όλων μας και, κυρίως, οδηγεί σε ασυννενοησία – φαντάσου το κομφούζιο αν το έκανε ο καθένας χωριστά. Επίσης, θεωρητικά είναι σαθρή – είναι ορισμός circular argument. Σόρι γι’ αυτό το τελευταίο - δεν θα το ανέφερα αν έλειπε το συνεχές name dropping και οι επικλήσεις διαφόρων «θεωρητικών» (τα εισαγωγικά επί τούτου για να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι μιλώ parti pris).

@ khan: Σόρι, χάνκι, δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ή παραδειγματική σχέση όπως την εννοεί ο (μετα)δομισμός (sic) ή προσωπικός τιραμισουρεαλισμός – και τα δυο μαζί γιοκ. Θα με πεις κυνικό (πάλι) αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι η αναγωγή στο γκροτέσκο, στο absurd, είναι μια σύνηθης οδός διαφυγής του μεταμοντερνισμού από τα θεωρητικά του αδιέξοδα – δλδ, όταν έρθουμε στα ζόρια, το ρίχνουμε στην πλάκα ή την τρέλα. You are in good company.

@ khan: σε ό,τι αφορά το κυρία-πουτάνα (κοκαΐνη-ηρωίνη) περιμένω τα παραδείγματα. Εντωμεταξύ, κατά θείαν οικονομίαν, βρέθηκε το σχόλιο που ειχα κάνει αρχικά εκεί και το ανέβασα πάλι. Πρέπει να διαβαστεί πρώτο στη σειρά των σχολίων.

@ abas το παράδειγμα εξαιρετικό – τώρα το κατάλαβα πώς μπορεί να λέγεται. Το αν όντως λέγεται και πόσο είναι άλλη ιστορία.

@ khan Όντως, δεν αναρωτήθηκες γιατί δεν το ανέβασαν ο τζόνι και ο abas; Και, συγνώμη, γιατί πρέπει να δεχθώ εγώ ότι η έννοια του καβουροσλανγκόσαυρου έχει, ντε και καλά, θετικό φορτίο;

@ τζόνι: Δεν καταλαβαίνω γιατί μπαίνουν στην συζήτηση οι περιπτώσεις πάνος2 και gatzman – άλλο τουπαμάρος κλπ και αν μη τι άλλο, οι συγκρίσεις αυτές αδικούν τον χαν. Επίσης, δεν ξέρω πώς εννοείς εσύ τον σάκο του μποξ – γιατί απ’αυτούς, και τους δυο, εγώ έχω φάει πολύ ξύλο, πολλαπλώς. Τεσπα, αν ήταν ανόητη η κόντρα με τον πάνο και αν είχε αποτελέσματα, προφανώς έχουμε άλλη άποψη. Χαίρομαι, πάντως, που με την παρέμβαση σου επ’αυτού εδώ κέρδισες καινούργιους φίλους. Σε ό,τι αφορά τον Gatzman, από πού το’ χετε ότι έφυγε; Έτσι κι αλλιώς, στην δική του περίπτωση το πρόβλημα τελικά εντοπίσθηκε τελείως αλλού.

@ khan: Ασφαλώς και η ονοματοδοσία όπως την περιγράφεις είναι καλό πράμα και προσωπικά θεωρώ λ.χ. και το μπαχαλοφλασιά και το συσιφόνι εξαιρετικές απόπειρες. Και έχω κάνει κι εγώ απόπειρες π.χ. συσωλήνας και μουνόκουπα, όχι τόσο πετυχημένες. Αλλά για να λειτουργήσουν πρέπει να υιοθετηθούν ευρύτερα. Και νομίζω επίσης ότι είναι απαραίτητο όταν κάνουμε τέτοιες απόπειρες να τις σηματοδοτούμε ακριβώς ως ιδιοκατασκευές – να μην γράφουμε τους ορισμούς έτσι που κάποιος σχετικά αμύητος να μένει με την εντύπωση ότι είναι μια λέξη ή μια χρήση λέξης εδραιωμένη και αυτός δεν την ξέρει. Βασικό αυτό.

@ khan: Δεν ξέρω τι εννοείς για τις τούρκικες λέξεις. Από τις τουρκογενείς – όχι τούρκικες – λέξεις και εκφράσεις που έχω ανεβάσει κάποιες είναι σε κοινή χρήση, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, και άλλες είναι μουσειακή αργκό, δλδ τείνουν προς εξαφάνιση , και όταν τις ανεβάζω τις σηματοδοτώ ευκρινώς ως τέτοιες. Αν βρεις κάτι που δεν εμπίπτει σε αυτές τις κατηγορίες, πες μου και μένα. Σε κάθε περίπτωση, τι σχέση έχουν αυτά με το να βγάζουμε λέξεις και χρήσεις από το μυαλό μας και να τις παρουσιάζουμε λες και είναι εδραιωμένες;

#23
Khan

Κατ' αρχήν συμφωνώ ενθουσιωδώς με την ιδέα της Ιρονίκ και αν πραγματοποιηθεί θα συνεργαστώ όσο χρειαστεί.
Αυτό θα πει δημιουργικές λύσεις!

#24
Khan

Σκύλε, γενικά συμφωνώ με όσα λες.

Ως προς την πίτα κ.ο.κ. είμαι εκλεκτικός μεταδομιστής, άμα λάχει ναούμ, γιατί μπορώ. Γνωρίζω τα θεωρητικά αδιέξοδα του μεταδομισμού, οπότε τον χρησιμοποιώ μόνο όταν είναι γόνιμος για μια ανάλυση, δεν είμαι ενθουσιώδης νεοφώτιστος, όπως δείχνει να είναι ο Τζόνι.

Ως προς τα τουρκογενή, το σημείο μου είναι ότι εσύ έχεις έναν ορισμό του τι είναι καταχωρίσιμο, ο οποίος αποκλείει λεξιπλασίες που δεν λέγονται, υπάρχουν άλλοι που έχουν ακόμη πιο στενό ορισμό, ο οποίος αποκλείει και δικά σου λήμματα, τα οποία δεν αποτελούν ζωντανή γλώσσα στην εποχή μας, αλλά έχουν αποκλειστικά λαογραφική και μουσειακή αξία, και μάλιστα ορισμένα έχουν ήδη καταγραφεί αλλού. Πρόχειρα παραδείγματα από μνήμης: μαρκόνια και φοινίκια, τη μπάλα στα μνήματα. Σχετικός είναι ο προβληματισμός αν στο σάιτ μας πρέπει να καταχωρίζεται μόνο ό,τι δεν έχει καταχωριστεί αλλού ή αν πρέπει να καταχωρίζουμε με σκοπό το σάιτ να έχει πληρότητα. (Παρεμπιπτόντως, αυτό το τελευταίο είναι ένα σημαντικό ερώτημα, που με ενδιαφέρει να ακούσω και τις γνώμες των άλλων). Οπότε αν σύμφωνα με τον δικό σου ορισμό της σλανγκ, πολλά λήμματά μου δεν είναι σλανγκ, σύμφωνα με έναν ακόμη πιο στενό ορισμό, πολλά λήμματά σου επίσης ανήκουν στα μη καταχωριστέα. Αν πάρουμε τον πιο στενό ορισμό του καταχωριστέου, νομίζω ότι ελάστιχοι εδώ μέσα δεν θα θρηνούσαν απώλειες λημμάτων τους, όπως λ.χ. ο acg, ο cunning linguist, ο τζόνι (με εξαίρεση τον κουτάλα) ίσως και κάποιοι άλλοι παλιοί που δεν τους θυμάμαι. Το τελευταίο δεν αναιρεί την βασιμότητα της κριτικής σου, και φιλικά νίκος, άμα λάχει να ουμ.

#26
ο αυτοκτονημενος

και εγω συμφονο με την ιρον αλλα ενταξυ το προτο ξεσκαρταρησμα μετα τι ;;
θα συνεχησουν να λογοκρινονται τα λημματα ;; απο τους μοντερατορες ; η θα γινεται καθε 6 πχ μηνες ξεσκαρταρησμα απο τον χρηστη;; τι ;;
οσο για τα θεματα προς συζητηση αντι να μπαινουν στα λημματα σαν σχολια γιατι δεν γινετε ενα chat να λεμε οτι θελουμε

#27
johnblack

Συμφωνώ κι εγώ εννοείται! Να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν ταχύτερον και να ενημερωθούμε.

@ poniro

Ανέφερα Πανόδυο και Γκάτσμαν λόγω του κατά την κρατούσα άποψη αμαρτωλού παρελθόντος τους, παρελθόν το οποίο υπαινίχθηκες και για τον Khan (αναφορά σε πολλαπλές περσόνες). Και το οτι αυτοί οι δυο τουλάχιστον είναι τρόπον τινά περιθωριοποιημένοι και underdogs όπως λέει ο βράστα, νομίζω κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, όση υπομονή και όση καλή διάθεση και να έχει επιδειχθεί έναντί τους κατά καιρούς. Και προφάνουσλυ έβαλαν κι οι ίδιοι το χεράκι τους για να φτάσουν ως εκεί, δεν πιστεύω οτι είναι παναγιούλες. Πολλώ δε μάλλον, δεν αναζητώ στηρίγματα και φίλους οιουδήποτε είδους και δεν είμαι συνήγορος κανενός. Χτυπείστε τους για τις τυχόν μαλακίες τους, μην εξαιρείτε όμως απ' την κριτική τους ισχυρούς... Όσον αφορά την άγνοια που επικαλείσαι για το ποιος και τι και ποια λήμματα μπάζουν, αρνούμαι οποιοδήποτε σχόλιο.

#28
Khan

Υ.Γ. Σκύλε, τώρα ένα επιμέρους θέμα που δεν έχει σχέση με το ζήτημά μας αλλά θεωρητικό ενδιαφέρον.

Σόρι, χάνκι, δεν γίνεται και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Ή παραδειγματική σχέση όπως την εννοεί ο (μετα)δομισμός (sic) ή προσωπικός τιραμισουρεαλισμός – και τα δυο μαζί γιοκ.

Κι όμως γίνεται, δεν είμαι αντιφατικός. Όταν εγώ γράφω μπορώ να κάνω «προσωπικό» σουρεαλισμό κ.τ.λ. και να έχω την ψευδαίσθηση (κατά έναν δομιστή ή μεταδομιστή) ότι ως συγγραφέας είμαι ζωντανός και δεν έχω ακόμη πεθάνει. Η μεταδομιστική κριτική θα έρθει α πουστεριόρι να διαπιστώσει ότι εγώ ως συγγραφέας είμαι νεκρός και αυτό που νομίζω ότι είναι «προσωπικό» μου στυλ μπορεί να αναλυθεί βάσει διακειμενικότητας χωρίς να χρειάζεται η προσωπικότητα του συγγραφέα. Όμως την στιγμή που γράφω, έχω δικαίωμα να έχω την ψευδαίσθηση ότι έχω προσωπικό στυλ, δεν είμαι αντιφατικός. Εξίσου μπορώ να έχω ένα (τιραμι)σουρεαλιστικό, γκροτέσκο, τρελό στυλ και να το θεωρώ δικό μου, ώσπου η μεταδομιστική κριτική να αποδείξει ότι πρόκειται για μπουρζουάδικη ψευδαίσθηση και δραπέτευση. Θέλω να πω ότι δεν είναι δουλειά του συγγραφέα να αυτοκτονήσει, είναι δουλειά του κριτικού να τον σκοτώσει. Όταν εγώ γράφω στο σλανγκρ, ως συγγραφέας έχω δικαίωμα να έχω προσωπικό στυλ, και ως κριτικός (λέμε τώρα) έχω δικαίωμα να αναφέρομαι σε μεταδομιστικές κατηγορίες. Επειδή ο λημματογράφος κάνει και τα δύο και γράφει οιονεί καλλιτεχνικά (έτσι όπως το έχουμε καταντήσει) και κρίνει φαινόμενα. Έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό το ζήτημα θεωρητικής υφής, το οποίο ελπίζω να ενδιαφέρει και άλλους, όπως ο τζόνι, ο χαλικούτης κ.ά.. Πόσο μάλλον που εγώ δεν αποδέχομαι όλα τα συμπεράσματα του (μετα)δομισμού και τον χρησιμοποιώ εκλεκτικά.

Και τέλος,
Όντως, δεν αναρωτήθηκες γιατί δεν το ανέβασαν ο τζόνι και ο abas;

Ο τζόνι για να μην του χαλάσει η βαθμολογία. Υπάρχουν λήμματα που δεν τα ανεβάζουν οι βαθμολογικά ευαίσθητοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι απαράδεκτα (γενικά ομιλώ). Εκεί έγκειται η χρησιμότητα του κάβουρα, την οποία όμως στο εξής θα αποποιηθώ, για να μην χαλιόμαστε.

#29
patsis

Τι να σας πω παιδιά, εγώ θεωρώ ότι το τραβάμε κάπως το ζήτημα. Πώς ακριβώς θα γίνει δηλαδή; Σε μια κίνηση αυτοκριτικής θα βγάλουμε μερικά μας λήμματα «δεύτερα»; Εγώ ξέρω ότι το οφ μου είναι πιο ψαγμένο, πιο σλανγκ, πιο τσ-ξςςςς από το κορίτσι για σπίτι, ενώ έχουν την ίδια ακριβώς βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Ε και τι να λέει; Αυτό που δεν γουστάρω είναι αυτό που έκανα στην αμέσως προηγούμενη πρόταση, αυτό το αυτομαστίγωμα αν θέλετε, να το κάνω ομοθυμαδόν με άλλους σαν μια κίνηση εσωτερικής αυτοκάθαρσης του σάιτ. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς, αλλά η θετική ανταπόκριση σε μια τέτοια προτροπή μού φαίνεται κάπως αναξιοπρεπής, πάντα για τον εαυτό μου μιλώντας. Το δεύτερο λήμμα θα εξακολουθεί να υπάρχει εκει πέρα και θα τρώει 15 κιλομπάιτ χώρου. Και λοιπόν;

Οκ, οκ, έχω χάσει την αρχική καθαρή σκέψη του επισκέπτη και είμαι μέσα στο ζήτημα τώρα, θυμάμαι όμως ότι βρήκα το σάιτ ενδιαφέρον πρώτα γιατί έμαθα αυτό που έψαχνα (το θυμάμαι ακόμα: το λήμμα κιμπάρης) και μετά γιατί γαμήθηκα στο γέλιο, συχνά μαθαίνοντας ταυτόχρονα. Πολλά τα προσπερνούσα γρήγορα σαν πατάτες, άλλα (όπως η κουράδα) με «ανάγκαζαν» να παίρνω εκείνη τη στιγμή τηλέφωνο φίλους και να τους διαβάζω το κείμενο πνιγμένος στα γέλια.

Αν πρέπει όπως και δήποτε να πετάξουμε σαβούρα, έχω μια πρόταση (μιξάζ από προτάσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς, έμπνευση της στιγμής, και σε μένα τον ίδιο δεν κάθεται πολύ καλά αλλά για την κουβέντα το ρίχνω): ας οργανώσουμε μια εβδομάδα garage sale, βγάζοντας στο πανέρι όλα τα λήμματα με βαθμολογία κάτω από... εεε... μούμπλε μούμπλε, κάτω από 3.00 ας πούμε (σας βγάζω από τον κόπο: μιλάμε για 960 λήμματα ακριβώς). Και τα βγάζουμε στον τάκο κυριολεκτικά με το ερώτημα της απόλυσης, ήτοι: τα έχετε ακούσει να χρησιμοποιούνται; Δεν ξέρω αν πρέπει να διαγράψουμε τις υπάρχουσες βαθμολογίες αλλά, σε κάθε περίπτωση, προαποφασίζουμε έναν βαθμό «βάσης», βάζουμε (θέλουμε-δεν θέλουμε, ελλείψει άλλης πρακτικής λύσης) τους ενεργούς χρήστες να (ξανα)ψηφίσουν επ’ αυτών και there you go! Ίσως πεταχτούν 300-500 λήμματα που πρέπει ή «πρέπει» να φύγουν. Αν ανεβάσουμε το κατώφλι μιλάμε για περισσότερα.

Πλεονεκτήματα: δημοκρατικό, πρακτικό, δεν συζητάμε για τα κριτήρια, ο καθένας αποφασίζει όπως κρίνει σκόπιμο, τελειώνει σύντομα.

Μειονεκτήματα: οι κριτές θα είναι σχετικά λίγοι, θέλει δουλειά του dik για να γίνει κιμπάρικα, μπορεί να πεταχτούν λήμματα που χρειάζονται (ε και; τα ξαναπερνάει ένας μελλοντικός χρήστης).

Κι άμα πετύχει το κάνουμε ξανά, φου και φου. Θα είναι και ιβέντ. Θα έχει και την δική του θεματική μουσική στα δελτία ειδήσεων. Θα έχει φάση.

#30
patsis

Γαμάτο! Εγώ συμφωνώ! :-Ρ

#31
poniroskylo

@ khan: Οκέικ.

Αυτό το θέμα τι ανήκει σε ένα λεξικό της σλανγκ είναι μέγα θέμα - για όλους μας, νομίζω, είναι ένας αγώνας, ένα δίλημμα διαρκείας, όλων μας οι απόψεις έχουν αλλάξει και ξαναλλάξει στα δυο σχεδόν χρόνια που το συζηταμε, το αντικείμενο αλλάζει συνεχώς - και έτσι πρέπει ... κινούμενη άμμος, ένα πράμα. Η προσωπική μου στάση σταδιακά έχει γίνει πιο χαλαρή, όλο και λιγότερο prescriptive. Αλλά παραμένω υπέρ της τεκμηρίωσης (κατά το δυνατόν, για ζωντανή προφορική γλώσσα πρόκειται) και κατά των πάσης φύσεως ψευδεπίγραφων. Αν μπορώ να αναφερθώ πάλι στο δίπολο κυρία-πουτάνα (που, κτγμ, είναι πολύ πιο σημαντικό στη συζήτηση από το παρόν λήμμα), πουθενά δεν λέω ότι δεν πρέπει να ανεβεί - θα έλεγα, μάλιστα, ότι είναι και έξυπνο ως κατασκευή. Η αντίρρηση μου είναι ότι δεν σηματοδοτείται επαρκώς ως (ιδιο)κατασκευή - ένας ανυποψίαστος θα διαβάσει τον ορισμό και θα συμπεράνει ότι οι φραγκάτοι αριστεροκράτες μεγαλομπουρζουάδες λένε την κοκαΐνη κυρία και τα τελειωμένα ζάκια της πλατείας Εξαθλίων λένε την ηρωίνη πουτάνα, και στις δυο περιπτώσεις όχι ως προσδιορισμό αλλά μετωνυμικά - ε, they don't and they don't. Και αν δεν αντιδράσει κάποιος σε αυτό - και εγώ, πλάκα πλάκα, σπανίως αντιδρώ - την επόμενη φορά εσύ ή κάποιος άλλος θα τα χρησιμοποιήσει ως εδραιωμένα premises και θα ψαχνόμαστε. Αλλά, πες ότι είναι δικές σου προτάσεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, τουλάστιχον από μένα. Εξ ου και καμμία από τις παρατηρήσεις που κάνω δεν είναι ad hominem, και το ξέρεις.

Τώρα, με το άλλο - περί της συνυπάρξεως μεταδομισμού, εκλεκτικού ή όχι, και τιραμισουρεαλισμού - ε, δεν περιμένεις να πω τπτ. Αφ'ενός γιατί εδήλωσα parti pris και αφ' ετέρου γιατί η γιαγιά μου έλεγε (σε σχετικά ελεύθερη απόδοση) if you have nothing good to say, it's good to say nothing. :-)

@ τζόνι: Η εν παρόδω αναφορά στις πολλές περσόνες του χανκ δεν είχε αιχμές τέτοιες. Απλώς ήθελε να υπενθυμίσει το εύρος των καταχωρήσεων του - οι τρεις περσόνες στις οποίες αναφέρομαι έχουν καταχωρήσει το 8.82% των λημμάτων του σάιτ.

#32
electron

τι σημαίνει caveat;

#33
Khan

Ναι, σκύλε μου, θα τα βρούμε εμείς, laisse moi devenir l'ombre de ton chien...

caveat

Argumentum ad canem

#34
Khan

@ Πάτσης. Οι βαθμοί δεν είναι ασφαλές κριτήριο, γι' αυτό προτιμώ την λύση της Ιρονίκ. Βέβαια επαφιόμαστε στην αυτοκριτική διάθεση του καθενός, αλλά δεν βλέπω καλύτερη λύση...

@ Βράστα. Θα κάνεις το αγροτικό σου παίζοντας με τον Τζόνι, που είναι ο εύκολος αντίπαλος, και μετά με τον Χότζα- Tarrasque.

#35
poniroskylo

Πέμπτο μήδι @ 3'55'' q.v.

#36
iron

μα βρε Πάτση μου, οι βαθμοί είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, με καμιά παναγιά. Δεν αναφέρομαι καν στο ότι έχουμε γίνει πιο ελαστικοί ή έχουμε χάσει τον μπούσουλα ή ή ή. Πάρε για παράδειγμα μόνο και μόνο τα παλιά λήμματα, τα μέχρι τον Μάιο του 08: είναι υποβαθμολογημένα λόγω του ότι α. ήμασταν ελάχιστοι τότε και επίσης δεν ψηφίζαμε πάντα τα πάντα, β. τα κριτήρια σύνταξης του ορισμού ενός λήμματος ήταν πολύ διαφορετικά, γ. άλλαξε στο μεταξύ και ο τρόπος βαθμολόγησης και αυτά έμειναν κάπως ακάλυπτα (πχ υπάρχει τρομερή δυσαναλογία στη σχέση λήμμα/ορισμός). Επίσης άλλοι ήταν στο σάιτ παλιά, αλλιώς και άλλα ψήφιζαν, άλλοι μπαινοβγαίνουν διαρκώς, άλλοι θα έρθουν μεθαύριο, άλλοι είναι τώρα, άντε βγάλε άκρη...

Αλλά ... αυτομαστίγωμα;!!!!!!!!!!

Και τι εννοείς όταν λες «η θετική ανταπόκριση σε μια τέτοια προτροπή μού φαίνεται κάπως αναξιοπρεπής»;;;

#37
Khan

Electron, ετεροχρονισμένο σπεκ για το μήδι! Το caveat = warning δεν ισχύει πλέον.

#38
patsis

Χμμμ... Δεν έγινα αντιληπτός και στεναχωριέμαι ιδιαιτέρως γι' αυτό. Πάμε πάλι:

Έχω ξοδέψει πολλή ενέργεια, πολύ σκέψη, έχω ανοίξει πολύ τον εαυτό μου για να μοιραστώ με αυτούς τους άγνωστούς μου ανθρώπους τους εκατόν τριάντα πέντε ορισμούς μου. Έχω σημειώσει εκατοντάδες φορές λήμματα σε κινητό, στο πρόχειρο του σλανγκ. Έχω πάρει πολλά τηλέφωνα για να εντοπίσω την πηγή ή να ζητήσω να μάθω άλλες σημασίες, ή να αξιολογήσω την αξία κάποιου λήμματος. Έχω ψάξει σε λεξικά, έχω αναφέρει πηγές. Έχω δημιουργήσει κείμενα, έχω στύψει το μυαλό μου να παρουσιάσω μια λέξη έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή σε κάποιον που δεν την ξέρει. Έχω απορρίψει λήμματα που ήταν ήδη λεξικογραφημένα ή αποφάσισα ότι δεν χρειαζόταν να γίνουν.

Δηλαδή για μένα, το κάλεσμα να ξαναδώ τα λήμματά μου και να εντοπίσω ποια είναι μέτρια έως κακά, σημαίνει να αμφισβητήσω την κρίση που είχα όταν το καταχωρούσα. Και άντε, να μου πεις ότι είναι αξιολογότατη και χρήσιμη ιδιότητα η αυτοκριτική σε έναν άνθρωπο, γενικά, να το δεχτώ. Εδώ όμως θα πάω πάσο. Όποιος πιστεύει ότι έχει ανεβάσει μέτρια έως κακά λήμματα ας τα διαγράψει. Η ομαδικότητα σε αυτό το εγχείρημα δεν με αγγίζει και το κάλεσμα να συμμετάσχω με απωθεί.

Επειδή θέλω να μιλώ αποτελεσματικά, το οποίο σημαίνει εδώ να συζητώ προτάσεις ή να προτείνω λύσεις, πιστεύω ότι το κάλεσμα σε αυτοξεσκαρτάρισμα ίσως να μην αποδειχθεί πολύ παραγωγικό. Τι στο καλό, ήδη έναν άνθρωπο (εμένα) με βρίσκει απέναντι, μπορεί και άλλους.

Άρα: Αν υπάρχει το πρόβλημα ότι έχουν μαζευτεί πολλά λήμματα που είναι απαράδεκτα (με όποια κριτήρια), που πρέπει να φύγουν ρε παιδί μου, πώς το λένε, έχουμε μια δουλειά στα χέρια μας που πρέπει να βγει εις πέρας (να «διεκπεραιωθεί»; να διεκπεραιωθεί, αυτήν την στιγμή της επιχειρηματολογίας μου δεν μ' ενδιαφέρει). Ε τι κάνουμε; Δουλεύουμε και τα 13.780 λήμματα; Να μην οργανώσουμε πιο ορθολογικά τη δουλειά μας; Επαναλαμβάνω, αν υπάρχει πρόβλημα, διότι όλοι μας μια χαρά συνεχίζουμε τις ζωές μας και με την παρούσα κατάσταση, έτσι δεν είναι; Μπορούμε λοιπόν να πιάσουμε τα πιο «ύποπτα» λήμματα, αυτά που η (έστω προβληματική, έστω ελλιπής) έως τώρα κρίση του κόσμου έχει καταδείξει ως αποτυχημένα. Να τα επαναξιολογήσουμε με την διαδικασία του επείγοντος (μια βδομάδα). Να αποφασίσουν όσοι μπαίνουν αυτή τη συγκεκριμένη βδομάδα στο σάιτ με login. Είναι λιγότεροι από όλους τους χρήστες, είναι περισσότεροι όμως από τον dik μόνο του, από τους μοντς κλπ, είναι το μεγαλύτερο πρακτικά χρησιμοποιήσιμο σύνολο κριτών. Ας είναι όσοι έχουν γράψει πάνω από δέκα ορισμούς και όχι πάνω από δύο, αυτά θα τα βρούμε.

Δείτε τα τριάντα χειρότερα βαθμολογημένα λήμματα και πείτε μου αν θα επιβίωναν μιας τέτοιας διαδικασίας πάνω από πέντε:
fear of the dark, Α.Ε.Κ., αρνησίθεος, πίπες Νταϊάνα, αγκάθι, αβασάνιστα, άνευ λόγου και αιτίας, ξεκωλοπουτανόμουνο, πενταράς, για κανένα λόγο, Gat, πόρνη, Κώστας Τσάκωνας, πεοκρούστης, καναπές, σαμιαμάνα, γάμος της Κανά, μ' αρέσεις με το μίνι, αλλά σε προτιμώ με μάξι. Τα στραβά κανιά σου ποιος μπορεί να κοιτάξει;, γκότζο, παππούς, μαύρη αιμορραγία, παστέλι, Ράδιο-τιγκλόν, κάνω κράτει, τζάμπα και τζερεμέ, thanks yours, αποψίλωση, δηθένων, Π.Α.Ο., κατς κατς μιχαλη

Ταυτοχρόνως, όποιος θέλει και δεν έχει αντιρρήσεις σαν τις δικές μου, μπορεί να ζητά την διαγραφή και δικών του λημμάτων.

Όταν επικεντρωνόμαστε στις διαδικασίες κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία και η κλειστοφοβική διάθεση είναι και αχρείαστη και αντιπαραγωγική. Γι' αυτό μέχρι τώρα μαλακιζόμουν με σχόλια-παπαριές στο ενδιάμεσο από σοβαρές συζητήσεις άλλων. Και γι' αυτό τώρα προτείνω λύσεις μπαμ-μπαμ. Αν τελοσπάντων έχουμε κάτι που μας απασχολεί ας το λύσουμε αποδοτικά, δεν είναι έτσι;

#39
vikar

Να μπώ κι' εγώ στο χορό;

Πονηρό, την είπες στον ντούμπλφας στο κυρία, του τη λές κι' εδώ. Βάσιμη η θέση σου, την οποία άλλωστε συμμερίζομαι στο μεγαλύτερο βαθμό. Η ένστασή μου είναι οτι το σλάνγκ τζι άρ, όπως έχει διαμορφωθεί αυτά τα χρόνια, οπωσδήποτε δέν είναι ένα λεξικό της αργκό μόνο. Είναι και άλλα πράματα. Στο σάιτ βρίσκει κανείς επίσης λογοπαίγνια, σάτιρα πάνω στην επικαιρότητα, λογοτεχνικά γυμνάσματα, φιλοσοφικά γυμνάσματα, επιστημονικά γυμνάσματα, εσωτερικά αστεία, και άλλα, όλα τους με αφορμή ή πρόσχημα την αργκό.

Και πόσο δίκιο έχεις όταν λές οτι όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε αλλάξει γνώμη πάνω στο καταχωριστέο αυτά τα χρόνια. Τελευταία βλέπω (όπως και εσύ και άλλοι) οτι η κοινότητά μας ενπολλοίς συγκλίνει στο λεξικογραφικότερο. Το θέμα για 'μένα είναι το εξής: αν είναι να λεξικογραφήσουμε με περισσότερη αξιοπιστία και συνέπεια, ας μήν το κάνουμε απαλείφοντας τις άλλες τάσεις που φυσιολογικά εγκολπώθηκαν απο το σάιτ και τους χρήστες του. Υπάρχουν τρόποι να γίνει και αλλιώς (αυτό συζητάμε άλλωστε εδώ και μήνες, καί ως συντονιστές καί ευρύτερα).

Την κριτική στον ντούμπλφας την υποστηρίζω λοιπόν, με την έννοια οτι «κοίτα, αυτό που γράφεις περισσότερο απευθύνεται στους δυό-τρείς που παρακολουθούν τους ορισμούς σου συνολικά, καθώς και έχουν επιπλέον γνώσεις περι συγκεκριμένων κοινωνικοφιλοσοφικών θεωριών, παρά σε κάποιον (έφηβο, ξένο μεταφραστή, ...) που πραγματικά θέλει να καταλάβει τη σημασία που ορίζεις». Αλλα όχι με την έννοια «πάψε ν' ανεβάζεις τέτοιους κυκλικούς ορισμούς».

Προσωπικά, να σας πώ την αμαρτία μου, όποτε βλέπω σε ορισμό ή σχόλιο για μεταδομισμούς και άλλα παρόμοια, απλά περνάω στο επόμενο. Νιώθω εντελώς εκτός παρέας. Δέν κατηγορώ κανέναν μ' αυτό όμως. Κι' εγώ θα μπορούσα (μου φαίνεται τό 'χω κάνει κιόλας;... παίζει, δέ' θυμάμαι) να ξεκινήσω σειρά σχολίων σε διάφορα λήμματα με τζίζα ας πούμε, που θα βασίζονται σε έννοιες και ορολογία ανώτερων μαθηματικών, βγάζοντας εκπροοιμίου το ενενηνταπέντε τα εκατό των χρηστών απέξω. Το αποφεύγω, και άν μού 'ρθει τέτοια καύλα θα προτιμήσω μάλλον το πιμί, αλλα χαίρομαι να ξέρω οτι έχω τη δυνατότητα να κάνω μόστρα και δημόσια άμα λάχει. Θεωρώ καλό να διασφαλιστεί αυτή η κατάσταση για διάφορους λόγους που δέν αναλύω.

Τζόνι, καλά κάνεις και λές ότι λές, κι' ας γίνεσαι αντιπαθής (στ' αρκίδια σου αν γίνεσαι αντιπαθής, όπως και στα δικά μας). Αυτό που προσωπικά μ' ενδιαφέρει είναι τί λές.

Γράφεις κάπου οτι η συντονιστική ομάδα είναι η «ηγεσία», ο «σκληρός πυρήνας», οι «ισχυροί» του σλάνγκ τζι άρ. Τό 'χεις πάρει στραβά το πράμα, και φαίνεται στο οτι δέν δικαιολογείς τους χαρακτηρισμούς σου αυτούς. Ηγεσία όσον αφορά τί ακριβώς; Σκληρός πυρήνας με ποιά κριτήρια; Ισχυροί πώς ακριβώς; Νιώθεις προσωπικά εκτός ηγεσίας και σκληρού πυρήνα ή ανίσχυρος; Μήπως θεωρείς και τον ντούμπλφας ή τον Χότζα ή τον πάτσι ή τον Γκάτζμαν ή τον αλίβ ή τον κνάσο ή ή ή ή, εκτός ηγεσίας και σκληρού πυρήνα και ανίσχυρους;... Πλάκα μας κάνεις; Θα ήταν το σάιτ αυτό που είναι χωρίς τους περισσότερους χρήστες εδωμέσα οι οποίοι δέν είναι συντονιστές; Θεωρείς οτι έχει κάνει κάτι ο Συντονισμός ώς Συντονισμός που με αδιαφανή και ιδιοτελή τρόπο καθοδήγησε το σάιτ προς κατεύθυνση αντίθετη προς τη συνισταμένη των βασικότερων χρηστών-μή συντονιστών εδωμέσα;

Πές και θα χαρώ να σε διαψεύσω, ή στην τελική θα χαρώ να με πείσεις και να μας σπάσει ο όποιος τσαμπουκάς εμάς των συντονιστών. Αλλιώς, οι κουβέντες αυτές περισσότερο σε παραπλανητική δημαγωγία φέρνουν έτσι αστόχαστα ειπωμένες. Άν είναι να πολωθούμε σε φάση «συντονιστές εναντίον απλών χρηστών», σωθήκαμε. Εγώ τουλάχιστον δέν είμαι εδώ για παιχνίδια πολέμου.

Για την αυτοκριτική και τις προεκτάσεις κάθαρσης που έθιξε η ιρονίκ, αλλα και άλλοι. Καλά κάνετε και το εγείρετε το ζήτημα, αλλα πρακτικά βλέπω καλύτερο να γίνεται στη φάση που θα ξεκαθαριστεί πώς θα εξάρουμε το λεξικογραφικό χαρακτήρα του σάιτ, όχι μόνο ώς αυτό- αλλα γενικότερα ώς ενδοκριτική ας πούμε του σάιτ. Δέν είναι απαραίτητο να έχει ο άλφα την ίδια διάθεση αυτοκριτικής με τον βήτα, αλλα συνεργατικά θα βγεί άκρη.

Και φυσικά, είμαι όσο κατά γίνεται στην «κάθαρση». Προσωπικά δέν θέλω να σβηστεί τίποτε, ούτε τα αυτοαναφορικά, ούτε οι Λιλιανάδες, ούτε τα εσωτερικά αστεία, ούτε οι αυνανισμοί που πατάν σε προσωπικούς κώδικες, ούτε ούτε ούτε. Το να τονιστεί το λεξικογραφικό δέν πρέπει να σημαίνει οτι θα απαλειφθεί κάθε άλλη τάση του σάιτ. Γι' αυτό το πράμα είμαι διατεθειμένος να παίξω και μπουνιές ενα πράμα --το αφήνω εδώ.

Και καλή μας βδομάδα.

#40
iron

οκ πάτση, κατάλαβα πώς το εννοείς και εννοείται ότι δεν περιμένω μόνο σύμφωνη άποψη. Απλώς δεν το βλέπω εγώ το όλο πράμα τόσο μελοδραματικά όσο εσύ. Ε και για να πω την αλήθεια, το θεωρώ εγωιστικό να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε έστω και μια άριστη προσπάθειά μας. Εγώ πάντως δεν μπορώ να δηλώσω τόσο εύκολα ότι πάντα έκανα μόνο άριστες προσπάθειες, τουναντίον.

Για να εξηγηθώ, ας δώσω ένα προσωπικό παράδειγμα από δικά μου λήμματα βου διαλογής:
κοσμάς
κουτσομπολόι
βουλεμπόριο
ατσιπόπουλος
μαβλάκας
συμπούλιο
καταπληκτιquement
ο-γκέι
λίγο φασό, λίγο απ' ό...
φραουλίζα

Αντιθέτως όμως, δεν θα έβαζα στην βου διαλογή μου λήμματα όπως τα:
μπλάστρι
τσολιάς
σκίνι
νούλα
παρόλο που δεν σταύρωσαν βαθμό. Δεν μου λέει κάτι το ότι έχουν πατώσει.

Ίσως να τα ξαναέγραφα, αλλά σίγουρα θα τα άφηνα στην Α διαλογή.

Και υπενθυμίζω: βου διαλογή δεν σημαίνει σκουπίδια ή αζήτητα. Σημαίνει ότι, πχ, δίπλα στο λήμμα, θα υπάρχει κάποιο σημαδάκι ώστε ο όποιος χρήστης να γνωρίζει ότι δεν το έχω βάλει σαν πρώτη επιλογή μου. Αυτό είναι όλο. Ε δε νομίζω να πονάει τόσο αυτό!

Τώρα το αν έχει νόημα να το κάνουμε ή όχι, αυτό είναι το θέμα. Πιθανόν να ανακουφίσει λίγο τα πράγματα και τους τσακωμοί μας και την παραέξω εικόνα μας στον εκάστοτε νέο χρήστη. Μπορεί όμως και να είναι ανούσιο ή τζάμπα κόπος στη φάση αυτή. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την συζήτηση.

#41
ο αυτοκτονημενος

γιατί δεν κάνουμε κάτι άλλο
δηλ πέστε μας τι δουλεία κάνουν οι Μοντ (και μη μας φοβίζεται με τόνους εργασίας)
2 πόσοι Μοντ χρειάζονται 3 κοιτάμε όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε να θέσουμε υποψηφιότητα για τοις θέσεις αυτές (έκτος από έμενα παρακαλώ)
4 ψηφίζουμε τίμια και ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ με χρήστες 4 μηνών και με τουλάχιστον 50 ορισμούς (πχ)
και όλα μελί γάλα και πάνω από όλα δημοκρατικότατα
χωρίς αμφιβολίες από κανένα βέβαια αυτά που λέω θέλουν ρετουσάρισμα τι λετε ;;

#42
patsis

Οκ. Επί της διαδικασίας (πάλι): Πες ότι εμείς οι ενεργοί χρήστες που κάνουμε login τουλάχιστον π.χ. τέσσερις-πέντε φορές την εβδομάδα, αν όχι τη μέρα, συμφωνούν να το κάνουν όλοι (που αμφιβάλλω σφόδρα). Επειδή δεν ξέρω πόσοι μπαίνουν με αυτούς τους ρυθμούς και ενημερώνονται για αυτές εδώ τις συζητήσεις μας, θα υποθέσω κατά προσέγγιση ότι ασχολούνται οι σαράντα πρώτοι της βαθμολογίας (που κάπως αυθαίρετα θεωρώ σαράντα πιο ενεργούς χρήστες). Έχουμε 6.231 ορισμούς. Αν υποθέσουμε ότι μαρκάρουν σαν βου διαλογή το 20% των λημμάτων τους, θα έχουμε 1.246 ορισμούς από το συντριπτικό σύνολο των 15.500 (δηλαδή το 8,04%) να εμφανίζονται με μια ένδειξη π.χ. «Χιουμοριστικός ορισμός» ή «Ερασιτεχνικός ορισμός» ή «Μη λεξικογραφική ανάρτηση». Παράλληλα θα υπάρχουν χιλιάδες ορισμοί (και λήμματα) χειρότεροι αυτών των «αυτοχαρακτηρισμένων», χωρίς καμία ένδειξη. Είναι μια μισή δουλειά, κατά τη γνώμη μου, και τελικώς αποπροσανατολιστική. Μη σας πω ότι αν βάλουμε από μόνοι μας ένδειξη Α’ διαλογή και ο ορισμός ή το λήμμα είναι μια μαλακία και μισή, πάλι θα ερχόμαστε σε αντιπαραθέσεις και «βγάλτε το Α’ διαλογή» και «όχι μην το βγάζετε» και «κάτω η κλίκες» και ζήτω η επανάσταση κι ιστορίες.

Αν συνδυαστεί με άλλες κινήσεις, όπως για παράδειγμα μεταφορά σε διακριτό τμήμα του σάιτ για πιο χαλαρές προσεγγίσεις, είναι άλλη φάση. Πώς όμως; Με ποια κριτήρια; Ποιοι κριτές; Και, τελικά, γιατί;

Μην ξεχνάμε, παρακαλώ: Έχουμε πρόβλημα; Ποιο είναι αυτό; Η σαβούρα των ανύπαρκτων λημμάτων; Οι ανεπαρκείς ορισμοί σε θεμιτά λήμματα; Ό,τι κι αν είναι, ποιοι θα παίρνουν τις αποφάσεις; Προτείνω αυτούς που κάνουν login, ή, έστω, όσοι έχουν έναν αριθμό καταχωρήσεων και πάνω. Καταλαβαίνετε φυσικά ότι αναζητώ μια συλλογικότητα ανάμεσα σε όσους έχουν στενότερη σχέση με το σάιτ.

Θα μου πείτε «καλά, και οι συντονιστές τι ρόλο βαράνε;» Πολύ απλά, είναι λιγότεροι από το ευρύτερο σύνολο και μπορεί να χάσουμε κάποιες χρήσιμες απόψεις και αντιλήψεις και κρίσεις, αν δεν συμμετάσχουν και άλλοι, αρκεί να τεκμαίρεται με απλό και σαφή τρόπο η στενότερη σχέση των κριτών με το σάιτ.

Τώρα το πώς βλέπω εγώ τα γραπτά μου είναι προσωπικό ζήτημα, ελέγξιμο βέβαια με κριτική αλλά τι νόημα έχει; Απλώς δήλωσα ότι, προσωπικά εγώ, δεν πρόκειται να ζητήσω την διαγραφή κανενός λήμματός μου, εκτός φυσικά αν βγει λάθος ο ορισμός από αποτυχημένη μου έρευνα και μελέτη.

Το ότι το σάιτ κινείται σε πιο λεξικογραφικά μονοπάτια δεν το έχω διαπιστώσει, με την ιδέα που έχω εγώ τουλάχιστον για τα λεξικά. Στα λεξικά κάθε ορισμός δεν είναι λίγες λεξούλες για κάθε λήμμα; Πηγαίνουμε προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν το πήρα χαμπάρι; Και, αν πηγαίνουμε, γιατί; Δε λέω, θεμιτό και αυτό, αλλά επειδή προσωπικά δεν με ενδιαφέρει σχεδόν καθόλου, να το ξανασκεφτόμασταν; Μια χαρά ζωντανό και σπαρταριστό δεν είναι έτσι το σάιτ;

Και τέλος, αν οι μοντς είχαν «εξουσία» και, συνεπώς, κατασταλτική διάθεση και δύναμη δεν θα μπορούσα να μιλώ με αυτόν τον τρόπο γιατί δεν θα συζητούσαμε καν και τέτοια σχόλια πιθανώς θα διαγράφονταν. Η δημοκρατία του σάιτ εξακολουθεί να είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι προτάσεις μου, πιστεύω και ελπίζω, είναι προς επίρρωση αυτής.

Επί του πιεστηρίου: Ρε αυτοκτονημένε! Τώρα γιατί συμπλέεις μαζί μου και μου τη σπας; (πλάκα κάνω)

#43
iron

ο μοντ διορθώνει τα κείμενα (ορθογραφία, στίξη, εμφάνιση)
λινκάρει ό,τι έχει τυχόν παραλειφθεί
συμπληρώνει σημειώματα μέσα στον ορισμό (πχ. συνώνυμα, ή γενικά πληροφορίες σχετικά με ένα λήμμα το οποίο, πχ, μπορεί να απαντάται σε μια ξένη γλώσσα -ή τεσπα κάτι το οποίο κανείς χρήστης δεν μπόρεσε ή δεν σκέφτηκε να προσθέσει)
εγκρίνει το εκάστοτε λήμμα ή τα μήδια
απαντά στα αιτήματα των χρηστών λύνει τεχνικές ή γενικότερες απορίες των χρηστών
επικοινωνεί με κάθε νέοπα και τον προσανατολίζει ως προς ορισμένα πράγματα
κάνει τον διαιτητή σε περίπτωση ανάγκης
ελέγχει την κανονικότητα της συμπεριφοράς των χρηστών (βλ. επεισόδια πανωκατωποντοδοτήσεων κλπ)
ενημερώνεται για τα σχόλια κάθε λήμματος...
μαζί με τους άλλους μοντς συζητά και οργανώνει τα διάφορα (πρακτικά κυρίως) θέματα που προκύπτουν μέσα από το σάιτ και τα οποία κατόπιν επεξεργασίας ανακοινώνονται (αναβαθμίσεις κλπ)
αυτά είναι τα βασικά

Για να είσαι μοντ πρέπει
α. να είσαι καθημερινά απίκο
β. να είσαι ορθογράφος και να ξέρεις και καμιά ξένη γλώσσα
γ. να ξέρεις πρόσωπα και πράγματα του σάιτ και κυρίως λήμματα ώστε να λινκάρεις, να κρίνεις, να συγκρίνεις.
δ. να προσπαθείς να είσαι ψύχραιμος και εργατικός παρά τον εκνευρισμό σου ή τη βαρεμάρα σου ή την περίοδο που ήρθε απροειδοποίητα 5 μέρες νωρίτερα ή την πίεση της δουλειάς σου

σίγουρα δεν τα έχω πει όλα αλλά σήμερα δεν προλαβαίνω να επεκταθώ, σειρά σε επόμενο μοντ να συμπληρώσει

#44
xalikoutis

Συμφωνώ σε όλα με τον βίκαρ, πλην της ειρωνίας με τα ντουμπλφας. Συμφωνώ επίσης με τον αυτοκτό αν και βαριέμαι την όλη διαδικασία...

#45
Επισκέπτης

δλδ, βοηθάει αν είσαι γυναίκα, ο σταθερός κύκλος....

#46
ο αυτοκτονημενος

βρε παΐδια για δείτε το σοβαρά το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με τα κατάλληλα φίλτρα θα λύσει ΠΟΛΑ προβληματα
άλλα ας ψηφίσουμε αν θέλουμε πρώτα απ όλα να κατέβουμε σε ψηφοφορία ένα καλό βήμα είναι αυτό νομίζω ;

#47
betatzis

«Σαν πρώϊμο σταφύλι η Μαρία, πριν πατήσει ακόμα καν τα δεκατρία, τους άντρες έκανε τυφλά να την ποθούν, σαν τα μυγάκια που πετούν γύρω απ΄τη φλόγα,
όταν αντίκρυζαν τη ροδαλή της ρόγα, γύρω της τρέχανε για να τσουρουφλιστούν».

Καταπληκτικός στίχος, από την Ιστορία της Μαρίας του Βασίλη Νικολαϊδη.

Το θυμήθηκα γιατί το ρημαδοσάιτ αυτό είναι σαν τη φλόγα και μεις πετάμε συνεχώς γύρω γύρω σαν τα μυγάκια, και γουστάρουμε και τσακωνόμαστε και τσατιζόμαστε και προτείνουμε και ξαναγουστάρουμε και, και, και, και ξανά μανά και δώστου πάρτου, και γαμώ τις φάσεις δηλαδή, μέχρι να τσουρουφλιστούμε - καούμε εντελώς .....

Δεν έχω ξαναδεί εγώ τουλάχιστον σάιτ όπου το 99 % του περιεχομένου του να είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον, όταν δεν είναι και γαμώ.

Αφιερωμένο σε όλους τους χρήστες και χρήστριες φυσικά. Όλοι ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ έχουνε κάτι να πουν και όλοι παίζουν όμορφα το ρόλο τους.
Στο δια ταύτα, είναι πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις του Σκύλου και καλά κάνει και μας βάζει στη θέση μας (σαν την αλογόμυγα του Σωκράτη ένα πράμα). Όμως συμφωνώ με Βίκαρ (να μην σβηστεί τίποτα, να μη χαθεί τίποτα, όλα έχουν την αξία τους, ακόμα και σαν αδέξια προσπάθεια επικοινωνίας, μπουκάλι στο πέλαγος του διαδικτύου).

Στην τελική, ας σκεφτούμε ο κάθε ένας γιατί έχει κολλήσει με το σάιτ και γιατί δεν μπορεί να ξεκολλήσει. Εκεί βρίσκονται όλες οι απαντήσεις και είναι πολλές, όσοι και οι χρήστες. Αυτά.

(ένα σχόλιο τόσο αληθινό που δεν χρησιμεύει σε τίποτα).

#48
ο αυτοκτονημενος

ένα παιγνίδι δύναμης είναι η ζωή φιλέ μπετατζή
ένα παιγνίδι δύναμης και τίποτα άλλο όλοι θέλουμε ένα μπράβο και μια επιβεβαίωση και μια αγκαλιά άσο και να μη το ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΣΤΕ (ένα σχόλιο τόσο αληθινό που το είπε ένα ταπεινό υπόσκυλο).

#49
johnblack

@ vikar, patsis

Όταν μιλώ για σκληρό πυρήνα κλπ δεν αναφέρομαι σ' εσένα και το ξέρεις καλά.

Ένα πράμα που με ενοχλεί σε σχέση με αυτή την «ηγετική ομάδα» (προσθέσατε όσα εισαγωγικά γουστάρετε) είναι η ασυλία που απολαμβάνει όσον αφορά τα όχι και τόσο επιτυχημένα λήμματά της. Η Ιρονίκ π.χ. αράδιασε ενδεικτικά έναν κατάλογο 10 λημμάτων της που τα θεωρεί δευτεράντζες: ε λοιπόν τα κοίταξα ένα προς ένα και σε κανένα από αυτά δεν υπάρχει ούτε μισό αρνητικό σχόλιο. Θα μου πείτε τώρα οτι αυτά τα λήμματα γράφτηκαν σε παλιότερους καιρούς, όταν οι λεξιπλασίες έδιναν κι έπαιρναν και τα σχόλια ήταν γενικά περιορισμένα. Τεσπά.

Θα ήταν το σάιτ αυτό που είναι χωρίς τους περισσότερους χρήστες εδωμέσα οι οποίοι δέν είναι συντονιστές;[/quote]

Προφανώς και όχι! Κι εγώ κι ο Χότζας κι ο Χανκ κι ο Χαλικούτις κι ο Αλίβε και πολλοί άλλοι είμαστε σάρκα εκ της σαρκός του σάιτ, όσο κι εσείς οι μοντς.

Και όμως δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις.

Δεν επιμελούμαστε τα κείμενα και δεν έχουμε λόγο στις κάθε λογής διορθώσεις και προσαρμογές (ο έρμος ο Χότζας π.χ. συνέχεια παραπονιέται που του αλλάζουν το ύφος και βάζουν αυθαίρετα λινκς εκεί που ο ίδιος σκόπιμα το απέφυγε. Ή εγώ γουστάρω να γράφω συνέχεια με μπολντ γράμματα, γιατί πας και μου τα βγάζεις κύριος;)

Δεν αποφασίζουμε τι θα κατέβει και τι θα μείνει (πριν κάτι μήνες π.χ. θυμάμαι είχε ανεβάσει ένας παοκτζής ένα σεντονάκι όπου αναφερόταν σε συγκεκριμένα πρόσωπα του ποδοσφαιρικού χώρου κλπ, το οποίο σεντονάκι το πήρε το εύρηκα με συνοπτικές διαδικασίες. Όταν ζήτησα εξηγήσεις, την πρώτη φορά με γράψατε στ' αρκίδια σας και χρειάστηκε να επιμείνω για να πάρω μιαν απάντηση).

Δεν έχουμε τη δυνατότητα του edit στα κείμενά μας, παρά μόνο μέσω της χρονοβόρας και ολίγον εκνευριστικής διαδικασίας της Αναφοράς. Οι μοντ έχουν, και χρησιμοποιούν κατά βούληση τη δύναμή τους αυτή. Ο Βράστας παρεμβαίνει επανειλημμένα ακόμη και στα σχόλιά του: τον εγκαλείς π.χ. για μια παράλειψη, αυτός αμέσως διορθώνει και συ, ξαναδιαβάζοντας το θρεντ, φαίνεσαι μαλάκας, τη στιγμή που οι παρατηρήσεις σου και η κριτική σου μένουν ξεκρέμαστες, στον αέρα, άνευ αντικειμένου...

Ειδικά αυτό το θέμα του edit αποθαρρύνει πιστεύω πολύ κόσμο από το να γράφει στο σλανγκ.γκρ. Εμένα που ήμουν ψιλοάσχετος με κομπιούτερ, δεν μου έκανε εντύπωση, άλλοι όμως πιο σχετικοί φίλοι μου στους οποίους μίλησα για το σάιτ, το θεώρησαν εξωφρενικό και προγκήχτηκαν.

Περισσότερη συμμετοχή, λοιπόν, περισσότερη δημοκρατία! Το λέει κι ο Πάτσης:

οι συντονιστές είναι λιγότεροι από το ευρύτερο σύνολο και μπορεί να χάσουμε κάποιες χρήσιμες απόψεις και αντιλήψεις και κρίσεις, αν δεν συμμετάσχουν και άλλοι patsis

Tι άλλο δηλαδή πρέπει να πούμε για να γίνουν αυτά κατανοητά;

Ο Πάτσης βέβαια είναι ικανοποιημένος με τα επίπεδα δημοκρατίας στο σάιτ και πιστεύει πως εφόσον μπορούμε να φωνάζουμε και να τα χώνουμε ατιμωρητί στους μοντς, όλα είναι οκ. Ε λοιπόν δεν είναι καθόλου οκ. Και στους διεφθαρμένους και καραγκιόζηδες πολιτικούς τα χώνουμε όλοι απ' το πρωί ως το βράδυ, τους ξεφτιλίζουμε σε επιθεωρήσεις και σατιρικές εκπομπές, τους βρίζουμε, τους καταριόμαστε. So What; Απολύτως τίποτα δεν αλλάζει, ίσα ίσα που το σύστημα βγαίνει ενδυναμωμένο απ' αυτή την κριτική: ανοίγει λίγο η βαλβίδα, εκτονώνται οι εντάσεις και την επόμενη μέρα η καταπίεση συνεχίζεται κανονικά. Λόγο θέλουμε, σε μια υπόθεση που θεωρούμε πως μας αφορά. Δεν μας ενδιαφέρει να βγάλουμε τα πωθημένα μας και τα κόμπλεξ μας πάνω σας, όσο κι αν βολεύει ορισμένους απο σας να το παρουσιάζετε έτσι.

Και να περάσω στο θέμα «ξεσκαρτάρισμα».
[quote=vikar]Και φυσικά, είμαι όσο κατά γίνεται στην «κάθαρση». Προσωπικά δέν θέλω να σβηστεί τίποτε, ούτε τα αυτοαναφορικά, ούτε οι Λιλιανάδες, ούτε τα εσωτερικά αστεία, ούτε οι αυνανισμοί που πατάν σε προσωπικούς κώδικες, ούτε ούτε ούτε. Το να τονιστεί το λεξικογραφικό δέν πρέπει να σημαίνει οτι θα απαλειφθεί κάθε άλλη τάση του σάιτ βίκας

Kι όμως, δεν είναι έτσι. Όλη αυτή η σαβούρα που υπάρχει, «βαραίνει» το σάιτ και υπονομεύει τις όποιες σοβαρές προσπάθειες γίνονται, όσο κι αν αυτό δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Αυτός ο χώρος, που ξεκίνησε με τις ταπεινότερες των προθέσεων (με κάτι απίθανους χρήστες τύπου tarantula και δεγκζερωγωτιάλλο) απέκτησε στην πορεία μια δυναμική φοβερή. Μαζεύτηκαν εδώ, τύχη αγαθή, 5-10 λαμπρά μυαλά, που έχουν καταπιεί βιβλιοθήκες κι έχουν γυρίσει όλη την οικουμένη (κάτι σαν την Αθήνα του Χρυσού Αιώνα του Πέρι μουτάτις μουτάντις). Το πράγμα έσφιξε, σοβάρεψε. Ανοίγεται εμπρός μας πεδίο δόξης λαμπρό, κι όμως εμείς φαίνεται να επιμένουμε στο χαβαλέ. Καλός και άγιος ο χαβαλές, υπάρχουν όμως κι άλλα μέρη γι' αυτόν, όπως π.χ. το γκρουπάκι που στήσαμε ως σλανγκ.γκρ στο Βιβλίο των Φατσών.

Πρέπει να πετάξουμε κάποια σαβούρα, όσο κι αν έχουμε δεθεί συναισθηματικά μ' αυτήν. Θα είναι ένα καλό πρώτο βήμα προς την ενηλικίωση του σάιτ. Είναι σαν τα σπασμένα παιχνίδια, σκισμένα ρούχα ή άλλες κλαπαρχιδιές που μαζεύαμε μικροί, αρνούμενοι πεισματικά να τα αποχωριστούμε: κάποια στιγμή, στα κρυφά, η μαμά μας τα πέταγε. Και δώστου κλάμα εμείς στην αρχή, και φωνές. Κι όμως, μετά από τα κλάματα και τις φωνές, ερχόταν εν τέλει η ανακούφιση που τα ξεφορτωθήκαμε...

Το ζήτημα της σαβούρας μοιάζει επίσης με το ζήτημα των αιώνιων φοιτητών στα πανεπιστήμια; Πρέπει να πάρουν πόδι ή όχι; Η ΠΟΣΔΕΠ έλεγε πως όχι, διότι δεν ενοχλούν και δεν επιβαρύνουν κανένα. Ο Βερέμης υποστήριζε την αντίθετη άποψη: οι αιώνιοι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κλίματος χαλάρωσης, ελαφρότητας, οτινανισμού και επιπολαιότητας. Κι εννοείται έπεσαν να τον φάνε, φασίστα τον ανέβαζαν φασίστα τον κατέβαζαν.

ΥΓ. Σου 'χα στείλει κι ένα σεντόνι με απόψεις μου σε πμ, να το προωθήσεις στους λοιπούς μοδς. Νομίζω με ξέχασες.

#50
Vrastaman

The lady doth protest too much, methinks.

#51
patsis

Παιδιά βαρέθηκα.

#52
johnblack

Βραστα μου για ονομα, δν ειπα να μη διορθωνεις τα σχολια σου και τους ορισμους σου, ειπα απλα οτι για εμας τους μη μοντουλες ειναι πολυ πιο δυσχερες. Οσο για το αλλο που λες, αγγιζει τα όρια του gossip και θα μπορούσα να το θεωρησω ως unfair χτυπημα κάτω απ' τη μέση, τη στιγμή μάλιστα που έχω δώσει πολλαπλώς εξηγήσεις προς πάσα κατεύθυνση.

#53
Vrastaman

Μόνος σου μιλάς; :Ρ

#54
patsis

Δεν έρχεστε για ένα απεριτίφ σε κάποιον από τους δύο ολοκαίνουριους ορισμούς μου; Πού ξέρετε, μπορεί όλοι αυτή η ένταση να καταλήξει σε μια υπέροχη παρτ... εεε φιλία!

#55
poniroskylo

@ betatzis: σπεκ, μεγάλε.

@ τζόνι: Αν μπορώ να σταθώ σε μια λεπτομέρεια. Λες, αν κατάλαβα καλά, ότι τα μέτρια ή και κακά λήμματα/ορισμοί της ούτω καλουμένης ηγετικής ομάδας βρίσκονται τρόπο τινά στο απυρόβλητο. Και ερωτώ: πώς γένιν αυτό; Συγκεκριμένα. ΟΚ, τα δέκα λήμματα της ironick στα οποία αναφέρεσαι υποθέτω ότι τα άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας απέφυγαν να τα σχολιάσουν αρνητικά λόγω της ομερτά που υπάρχει μεταξύ τους - αυτό δεν εννοείς; Αλλά, οι υπόλοιποι χρήστες που δεν τα σχολίασαν; Αυτοί γιατί τα άφησαν να περάσουν; Βουντού τους είχαν κάνει; Στο φινάλε, κι εσύ δεν τα είχες σχολιάσει, πράγμα παράξενο αν πάρουμε τοις μετρητοίς το πόσο έντονα νιώθεις γι' αυτό το πράμα - λέω ότι νιώθεις έντονα γιατί επανέρχεσαι έχοντας χρησιμοποιήσει και οξύτατους χαρακτηρισμούς στο πρώτο σου σχόλιο σε αυτό το λήμμα όταν με ένα άνετο «Το ζήτημα όμως δεν είναι εδώ» (says who;), παραμέρισες ό,τι είχα πει και έβαλες μπρος την συνωμοσιολογία.

For the record, αυτά τα δέκα λήμματα της ironick προφανώς αρέσουν σε μένα περισσότερο απ' ό,τι αρέσουν στην ίδια, και σε σένα - συμβαίνει. Μερικά τα θεωρώ εξαιρετικά, άλλα όχι τόσο και τις εκτιμήσεις μου αυτές τις απετύπωσα στην βαθμολογία - τα είχα βαθμολογήσει όλα. Δεν σχολίασα κανένα γιατί δεν είχα κάτι να πω - τόσο απλά. Αν και στο κορυφαίο λίγο φασό, λίγο απ' ό... θα έπρεπε να είχα δώσει σπέκια.

Τέσπα, καλόν θα ήτο να πεις ποιούς θεωρείς μέλη αυτής της ηγετικής ομάδας, του σκληρού πυρήνα για να μην αιωρούνται πράγματα και χρειάζεται μετά να εξηγείς «όχι, δεν εννοούσα εσένα, ούτε σένα, κλπ». Και όταν κάνεις δηλώσεις του είδους «εμμένουν στην ανίκητη πραγματικά άποψη, πως η αξία και η σλανγκοσύνη ενός λήμματος κρίνεται από τα αστεράκια που θα μαζώξει» - όταν, δλδ, λες κάποιους βλάκες - ωραία θα ήταν να τις στηρίζεις. Αν και έχει αρχίσει να μου δημιουργείται η εντύπωση ότι πολλά λες και λίγα στηρίζεις.

Είδα ότι με ενθουσιασμό ετάχθης υπέρ του ξεκαθαρίσματος που πρότεινε η ironick και βλέπω ότι και γενικά είσαι υπέρ ενός ξεσκαρταρίσματος - να υποθέσω εφ'οσον στο ξεσκαρτάρισμα συμμετέχεις και συ και όχι μόνον η ηγετική ομάδα; Και, βλέποντας την ευκολία με την οποίαν χαρακτηρίζεις το ένα και το άλλο σαβούρα και πατάτα, αυτό το auto de fé που εισηγείσαι θα είναι και εκτεταμένο. Τι να σου πω; Γενικά, το ζήτημα των διαγραφών είναι εξαιρετικά δύσκολο και, προσωπικά, έχω αποφύγει να εκφράσω άποψη - το σκέφτομαι και θα το σκέφτομαι για πολύ ακόμη. Ειδικά, πάντως, βλέποντας πόση λίγη ανοχή δείχνεις σε ό,τι δεν σ' αρέσει, δεν ξέρω αν, ως απλός χρήστης, θα σε ήθελα να κρίνεις αν κάτι που έγραψα θα ζήσει ή όχι. Ό,τι και να πεις για αυτή την περιώνυμη ηγετική ομάδα και τους μοντς γενικότερα, τις ελάχιστες διαγραφές που κάνουν μόνον αβασάνιστα και αυθαίρετα δεν τις κάνουν. Και, επειδή έτσι είναι η αλήθεια, γυρνάς και ξαναγυρνάς σ'εκείνο το ποδοφαιρικό λήμμα για τον Σικαμπάλα που κατέβηκε 100% δικαίως και που κακώς το είχες εγείρει και αρχικά γιατί αφορά σ'ένα θέμα - τη μπαλίτσα - που δεν το 'χεις.

#56
jesus

ρε συ τζώνυ, επειδή αναφέρεσαι διαρκώς σε συμπάθειες. ξαναδιάβασε την παράγραφο σου που εισάγεται με το «Νομίζω όμως πως παραβιάζεις θύρες ανοιχτές.»

με μέγα κίνδυνο να παρεξηγηθεί αυτό που γράφω, επειδή ακριβώς «συμπαθείς» τον κχαν, τον δικαιολογείς με τα επιχειρήματα που θα χρησιμοποιούσε κάποιος για να κρίνει μέρος της παρουσίας του στο σάιτ, εκτός κ δεν το κατάλαβα καλά.

εν γένει αποφεύγω τα καλά λόγια δημοσία, αλλά νομίζω ότι για πολλαπλούς λόγους η παρουσία του χανκ στο σάιτ είναι από τις θετικότατες, συνολικά. κ αυτό το γράφω ακριβώς γιατί δεν θα έγραφα αυτά που έγραψες εσύ για να κρίνω τον χανκ, αν κ όσο εύκολα τα γράφεις εσύ για στήριξη, θα μπορούσε να τα γράψει κάποιος για κρίση. όχι;

τώρα για τα περί πυρήνα κτλ, θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν κ ποιοι άλλοι στο σάιτ έχουν παρόμοια άποψη, γιατί αν είναι γενικό το φαινόμενο καπου έχουμε κάνει λάθος εμείς οι μόντουλοι, κ η άποψή μου είναι ότι το έχουμε κάνει σε επίπεδο εντύπωσης κ όχι ουσίας, αλλά το βλέπουμε. αν δεν υπάρχει άλλος, τότε ή μόνο εσύ είσαι σωστός (δυστυχώς η αλήθεια δεν είναι θέμα δημοκρατίας), ή κάπου έχεις πάρει στραβά. μένει να δούμε.

κάτι τελευταίο. πολλές φορές έχω θελήσει να γράψω πολύ σκληρά πράγματα κ δεν τα έχω γράψει για να μην γίνουμε μπίλιες εδωμέσα, γιατί θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου οτιδήποτε πλην του σπαμαρίσματος του σάιτ με μαλακίες μπορεί να διορθωθεί. κ ακριβώς το σπαμάρισμα με την παπαριά του καθενός έχω κατακρίνει, όχι πάντα, κ δεν έχω κάνει γαργάρα λήμματα μόνο αυτών που ίσως να νομίζεις.

σε άλλο επίπεδο, δεν νομίζω να την έχω πει ποτέ σε σένα στα ίσα κ ανοιχτά γιατί θεωρώ λάθος κ με κεφαλαία τους ορισμούς σεντόνια. αν το έχω κάνει κ δεν το θυμάμαι πάσο, αλλά είναι μια συζήτηση την οποία κάποια στιγμή ήθελα να κάνω σε επίπεδο επιχειρημάτων. δεν έχω σπεύσει να το κάνω, όμως, κι ας μην ανήκεις στην κάστα μας (...), κ ας θεωρώ ότι αυτό που κάνεις στο μεταξύ είναι λάθος.

ελπίζω ειλικρινά να μην παρεξηγηθούν τα γραφόμενά μου. καληνύχτα.

#57
Galadriel

Καλημέρα σας, μετά από μικρή απουσία μπαίνω και κοιτάω. Ωραία κουβέντα. Συνοπτικά οι απόψεις μου, τις παίρνω από την αρχή, με την σειρά που εμφανίζονται αλλά αφορά σε όλα τα σχόλια για όσους έχουν γράψει πάνω από ένα (κρατάω πισινές και χώνω δισκλέιμερ γιατί πραγματικά είναι άπειρα και όλο και κάτι θα ξεχάσω):

@χαν και μένα καμια φορά μου το σπαγες ως ντέρτυ που δεν προλάβαινε να πέσει λέξη στο μόνιτορ και κοπάναγες ορισμό τετρασύλλαβο, αλλά βλέπω το σημείο σου ως κάβουρας, εσύ το χεις και με την αυτοκριτική σο δεν έχω να πω και πολλά,

@αβας: δεν το ανέβαζες εσύ ευλογημένε να μην τρώει άλλος τις μπάτσες...

@πονηρό παρά το αρχικό μου ξάφνιασμα φαίνεται ότι ξεκίνησες γαμώ τις κουβεντούλες, όσο για τα γραφόμενα και την στοιχειοθέτησή τους καρασπέκια. Καρασπέκια μαν. Αατα.

@ελέκτρον α; (για το πρώτο σχόλιο) Για το δεύτερο: ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει ορισμό εξ ου και τα τόσα λήμματα που έχουν δύο και τρεις και τέσσερις συμπληρωματικούς, κάτι δεν κατάλαβα μάλλον.

@τζίζας τόσο μικρός και τόσο απίστευτα εύστοχος συμφωνώ με όλα (νομίζω γιατί έχω ζαλιστεί)

@βίκαρ μάλλον είμαι άρρωστη γιατί συμφωνώ σε μεγάλο ποσοστό με τα όσα λες, πως γένιν αυτό;

@ιρονικ πραγματικά πιστεύεις ότι η αυτοκριτική θα σώσει το σάιτ, μετά από όλα όσα γράφονται κατά καιρούς από διάφορους σε διάφορα λήμματα και παρόλο που προτείνεις κάτι τέτοιο δημοσίως γράφεται ότι το σάιτ δεν είναι δημοκρατικό... Εγώ πάλι πιο δύσπιστη έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά και σε άλλα θέματα είχα και αποδείχθηκες σωστή σο... Σπεκ στην λίστα με τις δουλειές, τα ήξερα αλλά δεν τα είχα συνειδητοποιήσει, είναι πολλά!

@πάτσης: εκφράζεις σε μεγάλο βαθμό τους λόγους για τους οποίους δείχνω σκεπτικισμό όσον αφορά στην πρόταση της ιρον, πάρτλυ γιατί η αυτοκριτική δεν είναι το φόρτε μου και πάρτλυ γιατί ακόμα και ο καναπές θεωρώ ότι έχει μεγάλη πλάκα σο...

@αυτοκτό: δεν κατάλαβα τί προτείνεις αν και χαίρομαι που σε βλέπω στην κουβέντα (μόλις πιάνει τον τζόνυ το σύνδρομο του ρομπινχούντ υπέρ των κατατρεγμένων πετάγεσαι σουπιά ααααχαχαχ).

@μπετα: το σχόλιό σου μου θυμίζει ένα τριαντάφυλλο στο πεδίο μάχης.

@τζονμπλακ εκεί που πα να σε πιστέψω επανέρχεσαι δριμύτερος και τα γαμήκεις όλα.

Ναι πω για όλους κάτι δευτερεύον που θίχτηκε στην συζήτηση αλλά θεωρώ σημαντικό:

Αναφορικά με τις δυνατότητες τροποποίησης ορισμών, (εφόσον δηλαδή έχει και παράπονα ο χότζας και στα λέει εσένα και εμάς δεν μας τα λέει γιατί έχει ανάγκη ο χότζας από συνήγορο άσε ρε τζόνυ) δεν φαίνεται να έχει γίνει σαφές ότι, όταν κάποιος θέλει να αλλάξει κάτι στον ορισμό που ήδη έχει ανεβάσει αρκεί να στείλει στο mods και 99% του 'γινε (μόνο μια περίπτωση θυμάμαι πρόσφατα που δεν του γινε και αφορούσε σε μπολντ, ναι τα μπολντ δεν μας αρέσουν γιατί είναι επιθετικά - χρησιμοποιούσα πολύ τα μπολντ όταν πρωτομπήκα αλλά μετά είδα το σημείο των υπολοίπων - σαν να θεωρείς καθυστέρα τον αναγνώστη και να του λες «εεεε ηλίθιε εδώ είναι το ζουμίιιι»). Για λινκς που μπαίνουν εκ των υστέρων η πρόθεση είναι καλή και νομίζω είναι προφανές αλλά, αν ο κάθε χρήστης θεωρεί ότι του αλλάξαμε το νόημα μας το λέει και δεν μας το κρατάει μυστικό όπως λες ότι κάνει ο χότζας (και γω ως χρήστρια είχα το θέμα με έναν φραπέ που λινκαρίστηκε σε ορισμό μου το είπα τελείωσε, τί έγινε δηλαδή). Επίσης αν κάποιος θέλει μετά από σαράντα χρόνια να συμπληρώσει ορισμό του, δεν είδα να υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δεν γίνεται - έχω δει να ζητάει αυτός που τον έγραψε να διαγραφεί ένα κομμάτι μετά από καιρό και έγινε σο; Πού είναι το πρόβλημα; Ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο πάμε να δημιουργήσουμε. Θες να συμπληρώσεις ορισμό σου που τον θεωρείς ελλειπή; Μπι μάι γκεστ, δεν καταλαβαίνω... Επειδή μεταξύ της απόφασης για διόρθωση και της διόρθωσης μεσολαβεί ένα ακόμα βήμα, αυτό της Αναφοράς; Εκτός από το σλανγκρ έχω κι ένα μπλογκ, δεν σας το χω πει, συμπληρώνω εκεί τις μέρες περιόδου μου κατά κύριο λόγο και βρίζω όποιον θέλω να βρίσω για να ξεκαυλώσω, έχει και πάσγουορντ για να μην το βλέπουν άλλοι - σε αυτό μπορώ να διορθώνω απευθείας και δεν με έκανε κανείς μοντ εκεί, για σκέψου το ως ιδέα.

Για τα υπόλοιπα τζόνυ νομίζω ότι έχω πει τις απόψεις μου τόσο δημοσίως όσο και με πιμί, δεν μπορείς να πεις ότι δεν είμαι ειλικρινής μαζί σου. Συμπεριφέρεσαι λίγο σαν παιδάκι που δεν σε παίζουνε στην παρέα που θα ήθελες να παίζεις. Τί να πω άλλο το κουράσαμε, ό,τι και να πω θα απαντήσεις με μια σεντονάρα με μπολντ και επαναστατικά μανιφέστα...

@όποιον ρώτησε: το ποιος είναι μοντ δεν το επιλέγει η μοντομάδα, λέμε τις απόψεις μας όπως και σε όλα τα θέματα που αφορούν το σάιτ αλλά δεν αποφασίζουμε εμείς.

@όλους: έχει πραγματικά πλάκα αυτή η κατάσταση; Είναι παραγωγική; Γιατί μόλις έχασα μια ώρα από την ζωή μου γράφοντας αυτό το σχόλιο και τώρα κάνω την αυτοκριτική μου...

ΥΓ Και κάτι τελευταίο που μου ήρθε τώρα για όσους κόπτονται για το καλό του σάιτ κλπ: υπάρχουν χρήστες, μη μοντς εννοείται, που όταν εντοπίζουν πρόβλημα σε ορισμό που έχει ξεμείνει ένα ορθογραφικό ή το λινκ είναι πια νεκρό, σε μήδι που το λινκ δεν δουλεύει πια κλπ, στέλνουν αναφορά στο μοντς για να διευκολύνουν τη διόρθωση. Στάνταρ πχ το κάνει και ο χανκ και ο πάτσης και κατά διαστήματα και άλλοι (σόρυ γκάιζ που αναφέρω τα νικ αλλά για να μην λέει τώρα κανείς ότι λέω μαλακίες). Κανένας από τους δύο δεν μας έβρισε δημοσίως επειδή εμείς είμαστε άχρηστοι και αυτός θα έκανε καλύτερα την δουλειά μας, ε ναι, αυτοί μου φαίνεται νοιάζονται για το σάιτ κι όχι αποκλειστικά για την πάρτη τους.

#58
Khan

Κι εγώ νομίζω ότι η αυτοκριτική της Ιρονίκ σε λήμματά της είναι μια απόδειξη ότι υπάρχει δημοκρατικότητα στο σάιτ. Ξαναλέω, λοιπόν, ότι πρέπει να αρχίσουμε από το μέτρο της Ιρονίκ. Αν κάνουμε ο,τιδήποτε άλλο, θα σφαχτούμε πολύ άγρια στην φάση που είμαστε. Ασφαλώς, επαφιόμαστε στην αυτοκριτική διάθεση του καθενός που δεν είναι αυτονόητη.

Πάντως, πιστεύω ότι σε μια τέτοια κόλαση της Θείας Κωμωδίας του σάιτ (με παράδεισο τις αναρτήσεις και καθαρτήριο το Δημόσιο Πρόχειρο) θα έβαζα προσωπικά καμιά εκατοστή καβουρολήμματα όλων των περσόνων μου (έχω ήδη μαζέψει τα τριάντα), και λήμματα κάποιων που πόσταραν εβραίος, όπως λ.χ. η Ιρονίκ, ή κάποια από αυτά που παράγουν οι νευρώνες και οι κυψελίδες του υπέροχου Βραστομυαλού, τουλάστιχον κάποια που δεν μας κάνουν να κυλιόμαστε στο πάτωμα από τα γέλια αποτίοντας σπεκ στην δημιουργική του φαντασία, γιατί αυτά τα τελευταία πρέπει να μείνουν. Προσωπικά, από χρήστες, όπως ο Κνάσος, η Μες, το Πονηρόσκυλο, ο Τζόνι και ο Πάτσης, οι οποίοι φροντίζουν σχεδόν πάντα να τεκμηριώνουν επαρκώς τα λήμματά τους, δεν έχω απαίτηση να δω ντε και καλά αυτοκριτική, γιατί το δούλεψαν πολύ πριν το ανεβάσουν.

Θα ήθελα να είμαι ρεαλιστής: Πιστεύω ότι από τους πιο ενεργούς χρήστες του σάιτ υπάρχουν κάποια ceci n'est pas du tout slangue (καθόλου σλανγκ). Εδώ θα έβαζα κάποιες ακραίες λεξιπλασίες, ευφυολογήματα και λολοπαίγνια εμένα, του Γκάτσμαν, και ελάστιχες του Βράσταμαν (του τελευταίου όμως θα επιθυμούσα να μείνουν, επειδή είναι πανέξυπνες). Επίσης, κάποιες κρεψινιές, που είναι πασίγνωστα λαογραφικά.

Στα ceci n'est pas tellement slangue (όχι και τόσο σλανγκ) επιφανών ενεργών σλανγκιστών, θα έβαζα κάποια τουρκογενή και πραγματολογικά του Πονηρόσκυλου, που έχουν κυρίως λαογραφική και όχι ιδιαζόντως σλανγκική αξία, κάποια πραγματολογικά της Μες, που έχουν περισσότερο πραγματολογική- περιγραφική- κοινωνιολογική αξία και όχι ιδιαζόντως σλανγκική, κάποιους τιραμισουρεαλισμούς του Χεσούς, που γράφτηκαν για χαβαλέ, αλλά χωρίς «ο ίδιος να χάσει τον μπούσουλα» (κατά την έκφρασή του), κάποιους κρητικισμούς του Χαλικούτη, που δεν έχουν σημασία για τα αστικά κέντρα (δεν εννοώ όλους τους ιδιωματισμούς), κάποιες αγγλιές του αλλίβε, που αν και έξυπνες φαίνονται περισσότερο σαν να έχουν μεταφραστεί από το ούρμπαν ντιξιονέρι παρά αλιευθεί (τουλάστιχον αυτήν την εντύπωση δίνουν) από τον ελληνικό χώρο, κάποια χαβαλεδιάρικα του Ζάκκη, και κάποια μπαιπρόντακτς της εξαιρετικής παραγωγικότητας της Ιρονίκ τα οποία η ίδια με θαυμαστή αυτοκριτική (και όχι αυτοκρητική όπως ο Χαλικούτης) διάθεση μας έδειξε.

Τα παραπάνω pas tellement slangue λήμματα προσωπικά θα μου άρεσε να μείνουν στο σάιτ ως πλούτος του. Θα μπορούσαν να διαλεχτούν για ξεσκαρτάρισμα μόνο τα πολύ πολύ ακραία λήμματα των παραπάνω κατηγοριών.

Δεν ξέρω αν ο Τζόνι θα ικανοποιηθεί, αλλά τουλάστιχον θα έχει γίνει μια καλή αρχή. Άλλωστε κι εσύ Τζόνι μου, δεν προωθείς τον διάλογο όταν λες ότι καυγαδίζεις (και) για χάρη του μήντιουμ, γι' αυτό κι εγώ σου τα χώνω τον τελευταίο καιρό μεταμοδερνικώς παρά την γνωστή εχτίμησή μου.

Βεβαίως, ένα τέτοιο μέτρο δεν μας απαλλάσσει από την τεράστια σαβούρα χρηστών των 1 έως 5 λημμάτων, (που αποτελούν και το κυρίως σκουπιδαριό του σάιτ κι ας φανώ αλητίστας) ή από λήμματα χρηστών που δεν είναι πλέον ενεργοί, όπως ο Ταραντούλα. Αλλά δίνει ένα καλό παράδειγμα. Αατα.

#59
Khan

Υ.Γ. Συν τα pas tellement slangue κρεψινίστικα λαογραφικά- ιστορικά που έχουμε περάσει κατά καιρούς οι περισσότεροί μας, και πιο πολύ εγώ και ο Στράβων, λιγότερο ο Έλεκτρον, ακόμη λιγότερο ο Χότζας (τον τελευταίο θα τον έβαζα ίδια κατηγορία με Πονηρόσκυλο, δηλ. λήμματα μουσειακής αξίας που αξίζει ωστόσο να απαθανατισθούν κάπου).

#60
Galadriel

Πραγματολογικά; Κοινωνιολογικά; Όποιος πειράξει το γεύμα μου θα είναι ο φονιάς μου, αυτό μόνο τέλος. :P

#61
iron

@ Τζόνι: Θα μου πείτε τώρα ότι αυτά τα λήμματα γράφτηκαν σε παλιότερους καιρούς, όταν οι λεξιπλασίες έδιναν κι έπαιρναν και τα σχόλια ήταν γενικά περιορισμένα. Τεσπά.
Ε ναι ρέι!!!!!!

δεν συμμετέχουμε στις αποφάσεις.
Λάθος. Όταν κάποιο θέμα ξεσπάει, τίθενται πάντα, εκ των πραγμάτων, από όλους τους χρήστες, ζητήματα που αφορούν το σάιτ και, από την λογομαχία / καυγά / ανταλλαγή απόψεων των χρηστών (και των μοντς), εμείς οι Σπουδαίοι βγάζουμε μια σούμα, «σφυγμομετρούμε» που λένε, τον παλμό κλπκλπ και αναλόγως κινούμαστε. Βέβαια σε ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα όπως η βαθμολογία (πχ η κατάργησή της ή ή βελτίωση του συστήματός της ή άλλο) αργούμε να καταλήξουμε γιατί δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί.

Δεν επιμελούμαστε τα κείμενα και δεν έχουμε λόγο στις κάθε λογής διορθώσεις και προσαρμογές
Μα σε όλα τα σαϊτομπλογκδενξερωτι του πλανήτη κάποιοι αναλαμβάνουν αυτή την αγγαρεία και κάποιοι χαίρονται την ανεμελιά τους να συμμετέχουν χωρίς ευθύνη στο όλο πράμα.

Λόγο έχετε, και όποιος θέλησε να παραπονεθεί παραπονιέθηκε και θα παραπονιείται, είτε δημοσίως είτε σε πιμί είτε σε μοντς. Τώρα αν αυτό το παράπονό του δεν μπορέσαμε να του το καταλαγιάσουμε, σημαίνει ότι δεν γίνεται. Πχ τα λινκ που δεν θέλει ο Χότζας, δεν μπορούν να μη μπουν, γιατί αλλιώς δεν νοείται λεξικό. Χρειάζονται παραπομπές και συνδέσεις και δεν χωρούν εξαιρέσεις (έκανα και στίχο, κάν' το ρεμπέτικο ρε χότζαμ!). Άλλο πχ: Τα μπολντ ή τα ξεμπολντ είναι η κοινή γραμμή που έχει αποφασιστεί για την εμφάνιση του σάιτ, μετά από τρισχιλιάδες συζητήσεις.

Μόνο αν το σάιτ ήταν τελείως χύμα, ναι, οκ, ο καθένας θα έγραφε όπως.

Δεν αποφασίζουμε τι θα κατέβει και τι θα μείνει

Όταν ένα λήμμα καταψηφίζεται και μένει με ένα κόκκινο Χ άντε κι ένα αστράκι, ή με τίποτα απολύτως, ε ναι, τότε όλοι έχουμε / έχετε αποφασίσει ότι είναι για τα μπάζα. Δηλαδή τι θέλεις (για να γελάσουμε λίγο), θέλεις ΕΣΥ, ο τζονμπλακ, ξανά πίσω στο λεξικό λήμματα όπως το
${}.M!
Ορισμός: O ΘΕΟΣ,Ο ΑΠΙΑΣΤΟΣ,ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑΥΜΑ
Παράδειγμα: Ο ΣΩΤΗΡΗΣ Μ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 5ο;;;;;;;;;

Υπενθυμίζω ότι ΤΑ ΔΙΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΛΗΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ 160 ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ 13774 ΤΟΥ ΣΑΙΤ. Σιγά και τα λάχανα!

Δεν έχουμε τη δυνατότητα του edit στα κείμενά μας

Αν ο κάθε χρήστης μπορούσε να το κάνει αυτό, τότε θα γινόταν μπάχαλο, το ξέρεις καλά. Κάθε τι που θα διορθώναμε, θα το ξανάλλαζε. Σκέψου μόνο αν ο Πανούλης είχε την κάβλα να ξανακαθιστά ανορθόγραφα τα λήμματά του γιατί έτσι.

Λόγο θέλουμε, σε μια υπόθεση που θεωρούμε πως μας αφορά
Μέσα από τα σχόλια, τα πμ, τα μοντς, δεν έχεις λόγο;

Το να μου έλεγες ότι, ρε Ηρώ, αυτό που μου τη δίνει είναι ότι εγώ, ο χότζας, ο ένας, ο άλλος, θα μπορούσαμε, σύμφωνα με τα κριτήρια που προανέφερες, να ήμασταν μοντουλαίοι αλλά δεν μας παίζετε, ναι, θα ήταν πιο ειλικρινές. Και θα σου απαντήσω το εξής: ότι γενικά υπάρχει προοπτική επέκτασης του μοντουλαίικου στο ευρύ μέλλον, όταν χρειαστούν κι άλλα χέρια. Προς το παρόν δεν χρειάζονται όμως, και μεις που είμαστε είμαστε πολλοί τελικά. Αλλά έχε υπόψη ότι κάποτε ήμασταν δύο όλοι κι όλοι, μετά γίναμε τέσσερις, και τελικά οχτώ, πόσοι είμαστε. Το πράμα πάει με τις ανάγκες του.

@Πονηρός:
ΟΚ, τα δέκα λήμματα της ironick στα οποία αναφέρεσαι υποθέτω ότι τα άλλα μέλη της ηγετικής ομάδας απέφυγαν να τα σχολιάσουν αρνητικά λόγω της ομερτά που υπάρχει μεταξύ τους - αυτό δεν εννοείς; Αλλά, οι υπόλοιποι χρήστες που δεν τα σχολίασαν; Αυτοί γιατί τα άφησαν να περάσουν; Βουντού τους είχαν κάνει;
Σωστός

@Τζιζ
είναι γενικό το φαινόμενο καπου έχουμε κάνει λάθος εμείς οι μόντουλοι, κ η άποψή μου είναι ότι το έχουμε κάνει σε επίπεδο εντύπωσης κ όχι ουσίας
Σωστός!

@Μες
Ιρονικ πραγματικά πιστεύεις ότι η αυτοκριτική θα σώσει το σάιτ, μετά από όλα όσα γράφονται κατά καιρούς από διάφορους σε διάφορα λήμματα

Δεν είμαι καθόλου σίγουρη, αλλά μπορεί και να πετύχει. Δεν επιμένω διακαώς, απλώς έριξα την ιδέα και όπως βγει.

@Πάτση, και γω έχω βαρεθεί πολλές φορές, ίσως και τώρα πάλι, αλλά ρε παιδί μου, έχει και την πλάκα του αυτό, γιατί όπως είπα και στη Μες, δεν αφορά τόσο το σάιτ όλη αυτή η μανούρα, αλλά τις ανθρώπινες σχέσεις καθαρά. Εκεί είναι και όλο το ζουμί, πιστεύω. Και αυτό που μας πήζει είναι ότι δεν περιμέναμε πως σε ένα χαβαλετζίδικο σάιτ θα συναντήσουμε πάλι τα ίδια. Αλλά αυτό είναι πλάνη. Ό,τι είναι ανθρώπινο, υποκειται στους νόμους της ανθρώπινης συμπεριφοράς, νο;

@κχαν, προσοχή!!! αυτό που πρότεινα δεν είναι να αναμειχθούμε στα λήμματα των αλλωνών, αλλά να κοιτάξουμε μόνο τα δικά μας.

Επίσης επαναλαμβάνω δεν μιλώ για πέταμα, αλλά για απλό διαχωρισμό / επισήμανση σε α και βου διαλογή ως προσωπική άποψη του καθενού για το προϊόν της κεφαλής του.

Ε και μη νευριάζουμε ρε παιδιά, συζήτηση κάνουμεεεεεεεεε!

#62
Khan

Κάτω τα χέρια από το φαΐ της Μες!

Δεκτό το σημείο σου Ιρονίκ. Απλώς ήθελα λίγο να συγκεκριμενοποιήσω τι εννοείται συνήθως (τουλάστιχον όπως το καταλαβαίνω εγώ) όταν μιλάμε για «λήμματα που μπάζουν», για να μη μένουμε μόνο σε αόριστα υπονοούμενα περί εξουσίας (που δεν συμμερίζομαι) και επίσης να μην μένουμε μόνο στο να χτυπιούνται μόνο όσοι χάνουν τελείως τον μπούσουλα. Ασφάλουσλυ, εγώ δεν θα απαιτήσω να κάνει κάποιος συσσλανγκιστής ντε και καλά αυτοκριτική.

#63
Vrastaman

Κουτουτουμουγού, οι υπαινιγμοί του Τζόνι περί (πάντα μη κατονομασθέντος) «ηγερικού πυρήνα» που καικαλά βρίσκεται στο απυρόβλητο κλπ είναι απόλυτα σόλοικοι. Θυμίζουν συνομωσιολογίες στις παρυφές του πολιτικού φάσματος που αναφέρονται σε νεφελώδη «συμφέροντα» και «τραστ» για λαϊκή κατανάλωση.

Όποιος θέλει να αλλάξει κάτι ή να διαγράψει κάποιο λήμμα του ας στείλει σχετικό πιμί. Θεωρώ ανούσιο να στήσουμε κάλπες, αγχόνες και λαϊκά δικαστήρια. Βέβαια κι αυτό δεν είναι πανάκεια, καθώς όπως λέει και ο ΡΤΠ υπάρχει λημματολάση από μη ενεργούς χρήστες...

#64
HODJAS

Με κονφετί στα μαλλιά και σερπάντινες γιρλάντες στο λαιμό, να μπώ κι εγώ στο ντημπέη, καθότι δε μ’ αρέσει να βγάζω την ουρά μου απ’ έξω, όταν οι άλλοι παλεύουν για κάτι.

Κατ’ αρχάς ας ανακράξωμεν ομοθυμαδόν τον ύμνον του χωλού Θρασυβούλου («Θρασύ-βουλέ Χ 3 κουλέεεε...» παραφθορά ενός γαλλικού καρναβαλικού), έτσι για να μας πάει γούρι (!)

Τα θέματα είναι πολλά:

  1. Στην ποινική δικονομία υπάρχει το άρθρο 341 (ακύρωση διαδικασίας), εφ’ όσον ο κατηγορούμενος έχασε την ευκαιρία να παραστεί στην δίκη του και να ειδοποιήσει για το κώλυμά του. Να’ μαι λοιπόν και με την ευκαιρία, να πώ οτι ουδέν παράπονο έχω απο το μοντουλέικο. Ίσα-ίσα έχω σκαρφιστεί εκτός απο την πλακατζήδικη μοντουλοκατινιά και τον αντίποδά της, την έννοια του «μοντουλοζήτουλα» (για την αφεντιά μου), αφού όλο και κάτι θα θυμηθώ να βάλω μεταγενέστερα στους ορισμούς μου, είτε λόγω αφηρημάδας είτε λόγω μπουοσύνης περί την τεχνολογία, οπότε ζητώ κάθε τόσο απο τους πρέσβεις του σάιτοστ να με μπουκώσουν με σοκολατάκια (όπερ και κάνουν). Ο φίλος και συμπαίκτης (ο Θεός να τον κάνει δηλαδή) Τζόνι, προφανώς αναφέρεται σε παλιότερη συζήτησή μας, όταν είχα παρατηρήσει κάποιες μικρο-αλλλαγές στα πρώτα 20-30 λήμματά μου (δηλ. τις πρώτες 2 ώρες εγγραφής μου στο σάι!), οι οποίες ούτε ουσιωδώς παρήλλασσαν το νόημα, αλλά και δικαιολογημένη ίσως να ήταν κάποια επιφύλαξη εκ μέρους των πρωτο-σαϊτάριων τότε (σου λέει «τί’ ναι τούτος τώρα»;) Εμ;

  2. Τώρα, για να λέμε και του στραβού το δίκιο (αν και ο Τζώνη διαθέτει εξαιρετική όραση), πάμπολλα λήμματα του σάιτοστ δεν είναι οχι τελεμέ σλάνγκ, αλλ’ ούτε έξω απο την πόρτα της πέρασαν ποτέ. Ωστόσο, συμφωνώ με το μπετατζή και εμμένω σε παλαιότερο σχόλιό μου στο γιουσουρούμι, οτι καθ’ όσον διάστημα το σλάνγκ.γκρ παραμένει διαδικτυακό και διαδραστικό, κανέναν δεν θα πρέπει να ξενίδει ή κουράδει οιαδήποτε καταχώριση. Είπαμε: Ούτε χαρτί σου τρώει το κείμενο-ούτε ψωμί σου ζητάει. Όταν (χρονικοϋποθετικό) με το καλό τυπωθεί σε χάρντ κόπυ και γίνει αναγκαστικά ξεσκαρτάρισμα, τότε βλέπουμε. Προς το παρόν είναι άκαιρες τέτοιες συζητήσεις. Αλλ’ όχι μόνον αυτό: Είναι και αναρμόδιες! Verba vana aut risui apta non loqui! Πράγματι, απο τα γραφόμενα των περισσοτέρων χρηστών, παρατηρείται (εκτός απο την ιδιάζουσα ευφυΐα τους που εξηγεί το χιούμορ) εν πολλοίς είτε αποχή απο βιωμένο ζόρι μεγάλου αστικού κέντρου είτε εκτεταμένη και βαθειά παιδεία, που αυτομάτως τους (μας) θέτει εκτός του παιχνιδιού της αναγκαστικής χρήσης πρωτότυπης αργκό. Σλάνγκ α-βολοντέ λοιπόν. Ναι αλλά latecomers are not admitted στην παρανομία (τί το πέρασες, φροντιστήριο); Ξανάπαμε: Η Χούντα κι αυτά τα «εργάτες-αγρότες-φοιτητές» μας γάμησαν, αλλά οι αλλοδαποί θα φέρουν και πάλι τα πράγματα στην θέση τους. Συνελόντι ειπείν, όποιος δεν βρίσκεται σε βεριτάμπλ (ανεξαρτήτως της παραγώγου θελήσεώς του) επισφαλή θέση, δεν είναι πραγματικός κοινωνός της αγκότ. Παρ’ όλα αυτά, εμένα ούτε αυτό με πειράζει, γιατί αν περιμέναμε απο τον πρεζάκια, την πουτάνα, τον κατατρεγμένο Αφγανό, τον μπλάκμαν Σι-ντι-τζή κλπ να κάτσουν να τα γράψουν και να τα εξηγήσουν, φέξε μου και γλύστρισα! Εννοείται πάλι, οτι είναι και (αλλ’ όχι κυρίως) αυτοί ευπρόσδεκτοι στο σάι.

  3. Αν μου επιτρέψει ο Τζωνάκος, να παρατηρήσω οτι η εγνωσμένα άμεση επαφή του με την αργκό (γέννημα-θρέμμα αρουραίος του κέντρου της τσιμεντούπολης και χωμένος σε πολλά), αυτή καθαυτή προσδίδει μιαν εγρήγορση στον λόγο του, η οποία φαίνεται επιθετική, ενώ δεν είναι. Και πάλι όμως, απο τα γραφτά του είτε αυτοϋπονομεύεται, δεδομένου οτι κάποιος που αναφέρεται μετά λόγου γνώσεως στον Baudrillard αν επιχειρήσει να υποδυθεί τον αποκλειστικό εισαγωγέα της αργκό αποδεικνύεται απλώς παιχνιδιάρης, είτε εμμέσως αυτο-εξαίρεται ως σπανιότατο φαινόμενο ισορροπίας, όπως μια γκέισα που ξέρει και κάνει όλα τα κόλπα, παραμένοντας παρθένα...

  4. Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο να βαθμολογήσεις και να σχολιάσεις αντικειμενικά μόντουλες-ξεμόντουλες, που έχεις παρακολουθήσει (και θαυμάσει) επι μακρόν την πορεία των γραπτών τους κι έχεις γνωρίσει προσωπικά σε συνάντα. Τί να κάνουμε;

  5. Προσωπικά, ποτέ δεν έχω βάλει μηδενικό, κυρίως βάζω 4-5 σε όλα κι αν υποπέσει στην αντίληψή μου καμιά κλαπαρχιδιά, δεν ασχολούμαι για να μην το θάψω, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (βαθμολογίας λάθος-μάπα) μετρημένων στα δάχτυλα του ενός χεριού (και δεν τυγχάνω εξαδάκτυλος), που το λήμμα-ορισμός ήταν εκνευριστικά εσφαλμένο (π.χ. με εσάνς επαΐοντος, άλλα αντ’ άλλων κλπ).

  6. Πάντα είναι καλό να κατατίθενται προτάσεις για την βελτίωση του σάιτ. Τις δικές μου τις έχω αποστείλει στο μπόςς και περιληπτικά ως προς τη βαθμολογία, έλεγα είτε να καταργηθεί εντελώς είτε να μπορεί να ψηφίζει μόνον όποιος έχει προηγουμένως αναρτήσει επεξηγηματικό σχόλιο – κριτική, ώστε να αποφεύγονται οι μπαμπέσικες μαχαιριές και να δίδεται βήμα σε τεκμηριωμένο διάλογο όλων.

  7. Όλες οι απόψεις χωράνε στο διαδίκτυο. Και του μουγκού το λόγο πρέπει ν’ ακούς (μπορεί και να’ ναι κραυγή προειδοποιήσεως επερχομένου κινδύνου)! Κάποτε πάλευα μ’ ένα φίλο να συναρμολογήσουμε μια ρημαδομπαρμπεκιέρα κι ένα κοριτσάκι μας κοιτούσε άπραγο. Αφού δεν χωρούσαν τα συναρμολογούμενα τεμάχια στις οπές που νομίζαμε εμείς, αρχίσαμε να το κοπανάμε να μπούν με το ζόρι και να σιχτιρίζουμε. Κάποια στιγμή, το κοριτσάκι μας λέει «αυτό πάει εδώ κι αυτό πάει εκεί». Όντως είχε δίκιο. Ρωτήσαμε αν είχε ξανακατασκευάσει μπαρμπεκιέρα και γιατί (στο μπούτσο) δεν μας το’ λεγε τόσην ώρα που παιδευόμαστε. Η απάντηση ήταν: «Έτσι μου’ ρθε γιατί φαίνονταν πιο ωραίο έτσι, αλλά νόμιζα οτι ξέρατε καλύτερα»...

  8. Μην κράζετε τις ενδεχόμενες χαριτωμενιές μοντουλίνων και μη. Ελάχιστες (φεύ!) γυναίκες έχουμε στο σάιτ κι άμα φύγουν, θα καταντήσουμε αρχιδοκαμπίσιο μπλόγκ!

  9. Το ανωτέρω σχόλιο δεν είναι σε καμία περίπτωση πατροναριστικό αλλά απο γνήσια αγάπη προς τις γυναίκες. Είμαστε όλοι ενήλικοι, έχουμε φάει (κι έχουμε να φάμε ακόμαααα) τα στραπάτσα μας, δεν χρειάζεται σφιχτοκουραδισμός και είναι σημαντικό και όμορφο για όλους να μπορούμε να συνεχίζουμε να χαμογελάμε παρ’ όλα αυτά...

  10. Εφ’ όσον το σάιτ επιλέγουν ισχυρές προσωπικότητες χρηστών, είναι όχι μόνον αναπόφευκτο αλλά και ωραίο να γίνονται τέτοια ντημπέητ κάθε τόσο, πάντα με την προϋπόθεση οτι η παιδεία τους δεν θα τους επιτρέψει να ολισθήσουν σε αντιδικίες χαμηλότερες των επιχειρημάτων τους.

Τέλος, (αν η χρήση του σάιτ δεν είναι απο τις συνήθειες που πρέπει να κόψεις για 40 μέρες) Καλή Σαρακοστή!

#65
johnblack

Γενικά με κάλυψε απόλυτα ο Κάβουρας, κυρίως ως προς το τι δεν θεωρείται καθόλου σλανγκ και το τι θεωρείται οριακά σλανγκ.

Αυτό προς το παρόν.

#66
Galadriel

Άρχισες και τις απειλές τώρα;

#67
iron

ρε παιδιά, πειράζει που μαρέσκει αυτό το παιδί ο χότζας;;; θα ζηλέψετε τώρα; δεν το λέω για το νο. 8 του, το λέω για όλα.

Φίλε Χότζα, έχω 9 ξεμειναμένες φίλες, μήπως θες καμιά βρε παιδί μου, πώς θα γίνει να σε ανταμείψω για τον ήρεμο λόγο σου (και να βολέψω και καμιά από αυτές τις παντέρμες...), ε;;; Ή θα είναι σα να σε τιμωρώ, κάτσε να το καλοσκεφτώ...

Όχι, δεν σας τις δίνω εσάς των υπολοίπων, όχι, που να ζητάτε. Είστε πολύ σοβαροί, α μα πια.

#68
HODJAS

Ερυθριώ και αντιπαρέρχομαι την ευγενική ανταμοιβή (ιπποτικώς πλην ασπαίρων)...

#69
Galadriel

Ε μα τώρα «ξεμειναμένες» και συ βρε ιρον, θα νομίζει ο άνθρωπος ότι του πέφτει κανας κατιμάς... Χότζα σπεκ.

#70
iron

χεχεχε... τη γλίτωσες χότζα! μάλλον έκανα λάθος προσφορά... θα σκεφτώ κάτι καλύτερο, υπόσχομαι! κάτι σε παστάκι ας πούμε, από το γυμνηστήριό μου;;;

#71
HODJAS

O-λα-λα :-)

#72
Επισκέπτης

spettasper (περίμενε και έλπιζε) τις εννιά παντέρμες της ιρονικ; οι οποίες φαντάζομαι θα έρχονται με όλα τα εξτρά, δλδ γαλλικά, πιάνο, γαλακτομπούρεκο τις απόκριες κλπ

#73
HODJAS

«...
[I]Μάνα με τις εννιά σου μίλφ και με τη μια σου κόρη
την κόρη το παστάκι σου, το καλογυμνασμένο,
που το’ χες 20 χρονώ κι ο Νίκος δεν το είδε
που στον Ηλία την τάιζε, στο Μπρίκι την κερνούσε
στην Υμηττού και στον Αυλό, έπινε το ποτό της.

Προξενητάδες ήρθανε απ' το Βαθρακονήσι
Να πάρουν το παστάκι σου πολύ μακριά στο Κέντρο.
9 οι μίλφ δε θέλουνε, μα το παστέλι θέλει.
Μάνα μου, ας με δώσετε να πάω στην Πλατεία,
Στα Ξάρχεια που περπατώ, στα μπαρ όπου πηγαίνω,
Αν πάτε σεις στο Τηνιακό, να σας κεράσουν μπύρα.

Φρόνιμο είσαι πιπίνι μου, μ’ άσκημα απηλοήθης.
Κι α’ μο’ ρτει κόρη μ’ πίκρα γή-χαρά ποιός πά’ μου να Σεφέρει;
Κι ο Χότζας τότε φώναξε, γυρίζει και της κρένει
Βάνω το Βράσταμαν κριτή και μόντουλες μαρτύρους,
αν έρθει πίκρα-γή χαρά, εγώ θε’ να στη φέρω[/I]
...»

#74
vikar

Είσαι τεράστιος ρε...

#75
HODJAS

Έχει και συνέχεια, θές ν' ακούσεις;

#76
vikar

Ρίξε λέμε!... Στρίβω τσιγαράκι.

#77
HODJAS

«...
[I]Και σαν επροξενέψανε στα ξένα το πιπίνι,
κι εμπήκε χρόνος δίσεκτος και σλάνγκοι οργισμένοι
βαρέθηκαν συντονιστές, κι οι μιλφ επαντρευτήκαν,
βρέθηκε η Ίρον μοναχή σαν μόντουλας το θέρος.

Σ' όλα τα λήμματα έκλαιγε, σ' όλα μοιρολογιόταν,
στου Χότζα κάθε ορισμό ανέσπα τα μαλλιά της.
«Ανάθεμά σε, Χότζουλα και μυριανάθεμά σε,
οπού μου το εξόριζες στο Κέντρο το παστάκι!

Το τάξιμο που μου 'ταξες πότε θα μου το κάμεις;
Τον Βράστα έβαλες κριτή και μόντουλες μαρτύρους
αν τύχει πίκρα γη-χαρά, να πας να μου τη φέρεις».
Από το μυριανάθεμα κι απο το μπινελίκι,
στα Ξάρχεια γίναν μπάχαλα και σκάει ο Χότζας μύτη.
Κάνει το δίχρον’ TENERE και τ' ASTRA τζαγκουάρι,
και το νταξάκι τσοπεριά και πάει να της τη φέρει.

Παίρνει το Στρέφη πίσω του, το Κολωνάκι μπρος του.
Βρίσκει κι εχαριεντίζουνταν όξου με κάτι μόρτες.
Από μακριά τη χαιρετά κι από κοντά της λέγει:
«Αιντε παστάκι, φεύγουμε στην Ιρονίκ να πάμε».
«Αλίμονο, βρε Χότζα μου, και τι 'ναι τούτη η ώρα;
Ανίσως κι είναι για χαρά, κολάν να βάλω να 'ρθω,
κι αν είναι πίκρα, πες μου το, emo να γίνω να 'ρθω»'
«Έλα, παστέλι, σπίτι μας, τί νεγκλιζέ κι αν είσαι».
Κοντολυγίζει το παπί και πίσω την καθίζει.

Στο Ζάππειο που διαβαίνανε, πουστράκια κιλαηδούσαν,
δεν κιλαηδούσαν σαν πουλιά, μήτε σα χελιδόνια,
μον' κιλαηδούσαν κι έλεγαν αντρίκια ομιλία:
«Ποιος είδε κόρην όμορφη να σέρνει ο πεθαμένος
«Ακουσες, Χοτζουλίνι μου τι λένε τα πουστράκια;»
«Πουστράκια είναι κι ας κιλαηδούν, πουστράκια είναι κι ας λένε».
Και παρεκεί που πάγαιναν κι άλλες τζαζλές τους λένε:
«Δεν είναι κρίμα κι άδικο, παράξενο μεγάλο,
να περπατούν οι έμορφες με πατσοκοιλαράδες
«Ακουσες, Χοτζουλίνι μου τι λένε τα πουστράκια;
Πως περπατούν οι οι έμορφες με πατσοκοιλαράδες».
«Απρίλης είναι και λαλούν και Μάης και φωλεύουν».
«Φοβούμαι σ' αδερφάκι μου και απλυσιά μυρίζεις».
«Έγινε εξακρίβωση πέρα στον Αη Βασίλη
και το βραδάκι επέρασα στο Πέμπτο Εξαρχείων».
Και παρεμπρός που πήγανε, μπροστά στον Καραβίτη:
Για ιδές θάμα κι αντίθαμα που γίνεται στον κόσμο,
τέτοια πανώρια λυγερή να σέρνει ο σιτεμένος!»
Τ' άκουσε μια το παστελιό και ράγισε η καρδιά της.
«Ακουσες, Χοτζουλάκη μου, τι λένε τα πουστράκια;»
«Άφησε πάστα τσ’ αδερφές κι ό,τι κι α' θέλ' ας λέγουν».
«Πες μου, πού είναι τα κάλλη σου και πού είναι η λεβεντιά σου,
που’ χες ροξάκι στρόγγυλο και τ' όμορφο μουσάκι;»
Έχω καιρό π' αρρώστησα τη χημειοθεραπεία».

Αυτού σιμά αυτού κοντά, στον Άη-Νικόλα φτάνουν.
Βαριά χτυπά το δίχρονο κι απ' εμπροστά της χάθη.
Κι ακούει το τρόλεϊ και βροντά, την κίνηση βοΐζει.
Κινάει και πάει το παστελιό στο σπίτι μοναχή της.
Βλέπει το πάρκο της κλειστό, το ρέμα μπαζωμένο
βλέπει το μποτιλιάρισμα στο Χίλτον και στου Τρούμαν,
βλέπει μπροστά στην πόρτα της οννέδια μαζωμένα.
Βρίσκει την πόρτα σφαλιστή, φυλλάδια πιτσαρίας,
και τα σπιτοπαράθυρα σφιχτά μανταλωμένα.
Χτυπά την πόρτα δυνατά, κι οι γείτονες μαλώνουν.
«Αν είσαι φίλος, διάβαινε, κι αν είσαι εχτρός μου, φύγε
κι αν είσαι ο πικροχότζουλας άλλες φίλες δεν έχω,
το δόλιο το παστέλι μου λείπει μακριά στο Κέντρο».
«Σήκω, Ιρονίκ μου, άνοιξε, σήκω γλυκιά μου Ίρον».
«Ποιος είναι αυτός που μου χτυπάει και με φωνάζει Ίρον;»
«Ανοιξε, Ίρον μου, άνοιξε, κι εγώ είμαι το παστάκι».

Κατέβηκε αγκαλιάστηκαν και ζήσαν αυτές καλά κι ο Χότζας ανέβηκε μονάχος σπίτι του απο Νεοφύτου Βάμβα όλη την ανηφόρα, γιατί δε βόλευε η συγκοινωνία και είχε και να μαγειρέψει (εκτροπή απο το Μετρό)[/I]
...»

#78
vikar

...

#79
jesus

σταμάτα να μιλάς και φίλα με

τώρα δικαιώνεται το λήμμα. είσαι θεός, παύλα κ τελεία.

#80
ο αυτοκτονημενος

πιος σε βολευει χονζα μου
τσιμπούκι να του κανω απ τον πολύ τον σεβασμό (πουσούχο)
θα πέσο να αποθάνω

ΣΠΕΕΕΕΕΕΕΚΚΚΚΚ

#81
electron

δεν θα αφήσει ούτε κορίτσι για μας ο μπούστης ο Χότζας με τα ποιηματάκια του!!!

Έχεις πάρει το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σλανγκιστή, για την δεκαετία 2009-2019....

#82
Galadriel

Δεν υπάρχεις Χότζα, είσαι αποκύημα της φαντασίας μας.

#83
iron

ΧΟΤΖΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .......

έχω τρελαθεί! είναι α-πίιιιιιιστευτο αυτό που έγραψες!!!!!!!!

... και αφού ο τζίζας θα σε φιλήσει και ο αυτοκτό θα πάρει πίπες για την πάρτη σου, τι μου απομένει να κάνω εγώ πια;;;;;; Τι, πες μου, τι, τι τι τι τι ΤΙ;;;

(όχι μην πεις, έχω και άντρα!)

το΄χω διαβάσει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά, είσαι θεός ρε πστ.... Το διάβασα και στον άντρα και υποκλίνεται, τον σήκωσα από τη δουλειά του τον έσουρα με το ζόρι, του απήγγειλα...

παίδες, να καυγαδίζουμε συχνότερα, μόνο αυτό έχω να σας πω...

#84
Vrastaman

Οι νύμφες του Ιλισού ξεπροβάλουν από την λήθη και τα χαρούμενα βαθράχια κρώζουν εν χορώ!

Δεν σε είχαμε κι όταν γράφαμε την Λιλιάδα :-(

#85
iron

Καλά το άτομο δε μπαλεύεται, σήμερα είχα να πάω οδοντίατρο, περπάτησα από το Βαθρακονήσι μέσω Ζαππείου προς την Πλάκα και γελούσα σα μαλάκας σε όλη τη διαδρομή, ήμουν σαν κάτι τρελούς που τα λένε μόνοι τους. Ρεζίλι έγινα. Α ρε Χότζα, αχχχ...

#86
Galadriel

Ποια ανηφόρα πήρες; Τη Νεοφύτου Βάμβα ή τη Νεοφύτου Δούκα, όχι για να ξέρουμε δηλαδής :P

#87
Επισκέπτης

αν πήρες τη «Νεοφύτου Βάμβα», να σημειωθεί ότι ήταν θείος μου....
κι ας μη γράφω πιασάρικα στιχάκια!!! :-P

#88
allivegp

Πωωωωωωωωω ρε πστ μου..... Αυτά δεν είναι σχόλια, είναι ιερά κείμενα που πρέπει να διδάσκονται στα μοναστήρια του Θιβέτ μαζί με τα έπη Γιαβάνα Σιντάλκα και Μαχαμπαντγκιντα, με τους Σαολίν να στέκονται σούζα στο ένα δάκτυλο του ποδιού και πολύ τους είναι....

#89
HODJAS

Μαχαμπαντγκίντα, πόσο κάνει το σι-ντι του Χατζηγιάννη;
:-Ρ

#90
patsis

Ένα ενδιαφέρον σχόλιο του vanias εδώ: www.slang.gr/news/show/25 .

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο. :
διόρθωση λινκός
#91
Mr. Cadmus

Προσπερνώντας όλο το διάλογο απο πάνω, βλέπω πως κανείς δεν έβαλε έναν από τις πιο κλασικές συνεκδοχές του κανταϊφιού: Αυτή του αιδοίου, κν. μουνιού. Λογικό αν κάνει κάποιος το συνειρμό με την εμφάνιση του μουνιού σε συνδυασμό με τις μουνότριχες, τη μουνοχωρίστρα κλπ. Απ' την άλλη, το κανταίφι ως μουνί είναι εντελώς γιαγιαδοσλάνγκ πλέον. Θυμάμαι που το'χα ακούσει πριν από καμιά δεκαριά χρόνια στο αστικό από Ομόνοια για Αιγάλεω. Κάτι πιτσιρίκια (δεκάχρονα όλα μάξιμουμ, αγόρια και κορίτσια) είχαν στριμώξει μία σχετικά μεσόκοπη πουτάνα και της λέγαν μαλακίες, ε κι αυτή τους την είπε, οπότε ένας πιτσιρικάς της λέει «εγώ δεν είμαι μικρός, τα'χω δει όλα, έχω δει και βυζιά και κανταίφι».

Απ' την άλλη το κανταίφι με τον παρόν ορισμό παίζει στην κατηγορία της αυτοσχέδιας τσοντογλώσσας που δημιουργείται από τους διαφόρους τσοντάκηδες, αλλά αυτή πιο πολύ εντάσσεται στον ευκαριακό χαβαλέ παρά στην καθαρόαιμη σλανγκ.

#92
Khan

Προσθήκη ορισμού ντε!

#93
Mr. Cadmus

Τσου. Δεν αναλαμβάνω μέινστριμ λήμματα, το'χω δηλώσει. Πόσο μάλλον απ' τη στιγμή που δεν έχω τα μέσα να το τεκμηριώσω -μιλάμε για γιαγιαδοσλάνγκ, η οποία είναι και καθαρά προφορική. Η δική μου μαρτυρία είναι απλά ένα τυχαίο γεγονός πριν μια δεκαετία, και η όλη ιστορία παίζεται στη τεκμηρίωση.

Αν βρεθεί και κανένας άλλος που να το'χει ακούσει, ας αναλάβει και να το ανεβάσει.

#94
iron

το λέει το πρώτο πρώτο σχόλιο «Μαύρο κανταϊφι, ενίοτε ξανθό, σπανιως κόκκινο...» και το λέω και γω σε ένα σχόλιο στα μισά περίπου:
«να πω και γω τη μαλακία μου:
α. ότι κανταΐφι ήξερα πως λένε την ξανθομούνα»

#95
Mr. Cadmus

Τώρα μπορώ πολύ εύλογα να ρωτήσω γιατί δεν έκανε κανείς προσθήκη ορισμού εφόσον υπάρχουν τέτοια δεδομένα, αλλά θα το προσπεράσω...:Ρ

Ωραία, αφού λοιπόν υπάρχουν οι απαραίτητες μαρτυρίες ανεβάστε το, τι το κρατάτε... που ξέρεις, μπορεί να χτυπήσει κι άλλο κατοστάρι στα σχόλια :Ρ