Εφόσον το Ουζμπεκιστάν είναι η χώρα των Ουζμπέκων, το Πακιστάν η χώρα του Πακιστανών, το Τουρκμενιστάν η χώρα των Τουρκομάνων, το Αφγανιστάν η χώρα των Αφγανών και πάει λέγοντας, το Φραπεδιστάν να μην είναι η χώρα των φραπέδων, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τουτέστιν η Ελλάδα;

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι ο φραπές, ως τρόπος παρασκευής του στιγμιαίου καφέ, δημιουργήθηκε τον 1957 στην έκθεση της Θεσσαλονικής από έναν ταλαίπωρο υπάλληλο, που έψαχνε απεγνωσμένα να πιει κάτι να δροσισθεί αλλά και να τονωθεί.

Επίσης, είναι ακόμη γνωστότερο ότι ο φραπές είναι το εθνικό ποτό των Ελλήνων και έχει επηρεάσει την νοοτροπία του Ελληνα στις συνήθειες του όσο τίποτα άλλο ποτέ.

Δικαίως λοιπόν τον τελευταίο καιρό μερικοί αποκαλούν την Ελλάδα Φραπεδιστάν (οι τολμηρότεροι την αποκαλούν και Μαλακιστάν, αλλά αυτό ειναι άλλο slang).

- Ρε σύ! Μας πήδηξαν οι εταίροι! Θα μας κόψουν τον 14ο μισθό, μας αυξάνουν τον ΦΠΑ, θα μας ρίξουν και άλλους φόρους... την βάψαμε! Αλλά δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε, έτσι όπως την καταντήσαμε την Ελλαδίτσα μας, αχχ!
- Γιατί ρε; Εμείς φταίμε πάλι; Και πώς την καταντήσαμε δηλαδή; - Φραπεδιστάν, ρε παπάρα, την καταντήσαμε, Φραπεδιστάν! Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μην χάσουμε την καθημερινή μας φραπεδιά. Άι σιχτίρ, συγχίσθηκα πάλι!

Φραπαιδάκι (Από την ταινία «Σούπερ Δημήτριος») (από protnet, 29/06/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
elias_petropoulos

Κύριο συστατικό του καφέ η καφεΐνη. Μια από τις πιο σκληρές -ίνες.

Βέβαια στο φραπεδιστάν ο κρύος στιγμιαίος καφές τους έχει μια άλλη ουσία πολύ πιο δραστική. Την φραπείνη που με λίγο μεταφυσική γίνεται πιο δυνατή από την καφεΐνη.

Αποκλείεστε να μην έχετε γνωρίσει άτομα - ειδικούς του φραπέ και επίτομοι πολίτες του φραπεδισταν που να ισχυρίζονται ότι ο μόνος καφές που τους 'πιάνει' το πρωί είναι ο φραπές. Ασφαλώς ζεστός καφές της ίδιας σύστασης δε κλάνει μία.

Όσο και αν το αμφισβήτησα, ακόμη και όταν κατάφερα να υποστώ όλα τα επιχειρήματα 'τους' πάντα αυτοί κέρδιζαν κάνοντάς επίκληση στην αυθεντία τους ή, σε μεγάλα ζορίσματα , καποιου μεγαλύτερου φραπεδοκράτορ.

Ασφαλώς έχανα μην μάχη επειδή πρώτος εκνευριζόμουν. -Εγώ πίνω freddochino που τσιτώνει πιο πολυ.

Κάποιοι από τους φραπεδιστες, κάτοικοι του φραπεδισταν, όταν καταφέρουν να ξεκουνήσουν από την πολυθρόνα του καφενείου και συνεβρεθούν συνομοτικά, γράφουν στα κυλικεία των πανεπιστημίων:

Φοιτητές προσοχή, Η φραπείνη κοιμίζει

Επιχειρώντας έτσι έναν σχολιασμό της αδράνειας των υπολοίπων

Αυτά τα ολίγα για το φραπέ από το ονειρικό φραπεδισταν που πάντα κανει ζεστη.

Στην υγειά σας

Φιλικά

#2
Khan