Το φιλέτο είναι οτιδήποτε ζωικό προς βρώσιν απαλλαγμένο από (ή από την ανατομία του μη περιέχον) ίνες, κόκκαλα, πέτσες, λίπη κλπ, είναι μαλακό, ευμαγείρευτο, υγιεινό, ακριβό, εύγευστο και πασπαρτού: μπορεί να γίνει από διαιτητικό πιάτο μέχρι έξτρα γκουρμέ δεγκζερωτί.

Ωσεκτουτού, φιλέτο εις την μεταφορικήν σλανγκικήν είναι οτιδήποτε χαρακτηρίζεται ως καλή επένδυση, καλό κομμάτι, κελεπούρι, περιζήτητο, δυσεύρετο, ευκαιρία, και ταλιμπάν.

Η έκφραση χρησιμοποιείται κυρίως για οικοπεδοποιήσιμη γη (και μάλιστα πρόκειται για καθιερωμένη ζαργκόν των αγγελιών), αλλά και γενικότερα.

  1. (από αγγελία)
    «αγορά 4.000τμ αγροτεμάχιο ανάμεσα σε δύο δρόμους 600.000€ 11.000τμ φιλέτο τετραγωνισμένο 1.000.000€ 3.300τμ πρώτο στο δρόμο διαμπερές 1.500.000€. Κομμάτια μεγάλης προβολής ευκαιρίες για κάθε χρήση εμπορική, κάθε μορφής. Σίγουρη επένδυση με μεγάλη απόδοση για έξυπνους επενδυτές»\

  2. (από φορουμαγγελία)
    - Μηλαμε για ΦΙΛΕΤΟ, οχι ευκερια. ΤΗΛ επικινονειας;Και μην μου πης πως αργησα ,γιατη θα τρελαθω.
    - Μόνο φιλέτο; εδω μιλάμε για νουά παρθένο ζουμερό! Ομως μέχρι να μου απαντήσεις έμαθα πως βρέθηκε νερό κοντά στο αγροτεμάχιο που θέλεις, οποτε οπως καταλαβαίνεις ανεβαίνει η αξία του. Επίσης έμαθα πως σε 200-300 χρόνια θα γίνει και σταθμός του Μετρό, οπότε παίρνεις τον αφρό όπως καταλαβαίνεις! Εγώ τελος πάντως θα στο δώσω σε καλή τιμή. Στείλε μου 2-3.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα, χαρτιά, χαρτόσημα, καταλαβαίνεις. μην ανησυχείς, το αγροτεμάχιο θα το πάρεις εσύ, με το κλειδί στο χέρι. Τυχεράκια!
    - Σευχαριστω δεν εχω λογια.Παντως δεν με πηραζει να περιμενω 200-300 χρονια,ο καιρος περνα χωρις να το καταλαβουμε.Της λεπτομεριες απο κοντα.Ακομα δεν μπορω να το πιστεψω. ΜΠΡΑΒΟΜΟΥ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
johnblack

Το 'χει ο Μπάμπης και μάλιστα με το ίδιο παράδειγμα (ξέρω, you don't give a fuck).

#2
iron

πού;

και: το ότι άι ντοντ γκιβ ε φακ, πώς το εννοείς;

#3
jesus

έτσι ίσως:Ρ

#4
johnblack

Μπάμπης, σελ. 1882. φιλέτο (το).... 2. (μτφ.) το εκλεκτότερο μέρος από κάτι: τα φιλέτα γης σε πολύ κεντρικά σημεία της πόλης είναι πανάκριβα.

Αναφέρομαι στο σχόλιο σου εδώ: [I]τρίτον είμαι οπαδός της θεωρίας ότι η κακογαμία φαίνεται στη μούρη
τέταρτον σε όποιον αρέσει[/I]

#5
Khan

Μπράβο ρε Ιησού, και τό 'ψαχνα το βιντεάκι για να το δείξω σ' ένα φίλο που ήθελε να αρχίσει ψυχοθεραπεία, ενώ άλλη θα ήταν η λύση για τα προβλήματά του.

#6
iron

τζόνι μου λυπάμαι, αλλά ο δικός μου ο μπάμπης στην σελ. 1882 έχει πρώτο λήμμα το «υστέρα»... και το «φιλέτο» το έχει στην 1906, όλ' αυτά στην έκδοση του 1998 -δεν έκανα τον κόπο να το ξαναματαγοράσω. Και στο φιλέτο αυτό δεν λέει τίποτα τέτοιο.

όσο για το περί φακ, απαιτώ κι άλλη εξήγηση, έλα, μην ντρέπεσαι.

#7
Khan

Happy 800 λήμματα Άιρον!

Να τα χιλιάσεις και να σε χαίρεται το έτερον ήμινικ !

#8
Vrastaman

#10
Vrastaman

It the end of the world as we know it, τo spread άγγιξε τις 1030 μβ, όλοι στο γραφείο κλαίνε - εκτός από μένα που διαβάζω σλανγκρρρ

#11
Jonas

«We'll Always Have Paris...»

#12
iron

χαχαχα παίδες, μερσί μποκού καλέ! ούτε που το είχα πάρει χαμπάρι! (καλά βράστα, είσαι και πολύ αρχιμήδης εν το συζητώ!)