Κυρίως στο ουδέτερο, σπασμένο. Κυριότατα το λογισμικό από το οποίο έχει αφαιρεθεί η προστασία αντιγραφής, όπως εξηγεί ο σχετικός ορισμός.

Κατ’ επέκταση και το προϊόν της χημικής βιομηχανίας που έχει παραχθεί με μη εξουσιοδοτημένη χρήση της φόρμουλας, συνήθως σε μικρά εργαστήρια των ανεπτυγμένων χωρών ή και μεγαλύτερα των άλλων κρατών, των πιο «απείθαρχων» ως προς την προστασία της πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Το σπασμένο χημικό δεν μπορεί να έχει βέβαια τα πιστοποιητικά που προβλέπονται από μεγάλες επιχειρήσεις-πελάτες, ιδίως για υγειονομική χρήση, για τους μικρούς παίκτες της αγοράς όμως είναι μια ρεαλιστική επιλογή, παρά τα πραγματικά και νομικά ρίσκα της υπόθεσης.

(Πηγή: Ακουσμένο αυτούσιο στην Άνω Γλυφάδα, την 25/04/2010, περίπου στις 00:33, από Αθηναίο με Κεφαλλονίτικη καταγωγή.)

- Ήρθε φιρμάνι από την BAYER, παραγγελίες μόνο με ρευστό. Δεν μας έφταναν τα δικά μας φέσια, δεν μας έφταναν τα παγωμένα όρια στις τράπεζες, ή που τα νοσοκομεία δεν πληρώνουν εδώ και ένα χρόνο...
- ...και δεν πρόκειται να πληρώσουνε για άλλα τρία χρόνια...
- ...α γεια σου, και οι διάφορες χώρες τ. Βουλγαρία που φέρνουν τα ίδια εντομοκτόνα σπασμένα και τα πουλάνε μισοτιμής στους μικρούς, τώρα θα πρέπει να μαζεύουμε πενήντα κι εκατό και διακόσια χιλιάρικα προκαταβολικά για να φέρνουμε εμπόρευμα; Αυτά δεν γίνονται, θα το κλείσω το μαγαζί και να πα να γαμηθεί...
- Σπασμένα τι είναι;
- Χαρμάνι ρε παιδί μου, παράνομα εργαστήρια κιέτσ'. Τι έπαθες ξαφνικά με το κινητό;
- Θυμήθηκα να σημειώσω κάτι...

Placebo: Τώρα το\' χουμε :-Ρ (από HODJAS, 03/05/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Galadriel

Χριστέ μου πόσα ανέβασες μαζεμένα;!;! Πωωω... ρέντα...

#2
jesus

o πάτσις τα ανέβασε:Ρ

#3
Galadriel

Παίχτηκε μαλακία με το σχόλιο... το πλασίμπο το χουμε;

#4
jesus

αυτό; γιατί τους πλασίμπο (που βρωμάνε) τους έχουμε εδώ στο ξώφαλτσο.