Συσκευή αναπαραγωγής στρογγυλών, γυαλιστερών και εξοργιστικά ευαίσθητων στις δαχτυλιές και τα γρατζουνίσματα μέσων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων ήχου και εικόνας. Η ονομασία της προκύπτει από την παράλειψη αλλαγής του πληκτρολογίου από ελληνικό σε αγγλικό κατά την αναγραφή του κοινωνικά αποδεκτού αρκτικόλεξου DVD (ντιβιντί).

δωδ

Εντούτοις, ο προφήτης-βιβλιοπώλης-φυσικός Λιακόπουλος ισχυρίζεται ότι η προέλευση της λέξης είναι, στην πραγματικότητα, ελληνική: οι Ελ είχαν αναπτύξει την τεχνολογία δωδ στον Σείριο, απλώς δεν ευδόκησαν να την μεταδώσουν στους απογόνους τους στη Γη. Η δε λέξη «ντιβιντί» είναι παραφθορά του όρου «διβιδή» - παρήχηση του δίβιδη. Διότι, ως γνωστόν, η συσκευή στερεώνεται στο κυτίον του υπολογιστή με δύο βίδες.

Εικάζεται ότι ο δίσκος της Φαιστού ήταν μια εξαιρετικά παραστρατημένη απόπειρα να χαραχτεί ένα δωδ από τους ευρισκόμενους ακόμη σε σχετική σύγχυση και στερούμενους τεχνικού εξοπλισμού Ελληνίκιους της Μινωικής Περιόδου.

Στη σύγχρονη εποχή, ο καθένας μπορεί να γράψει ένα ΔΩΔ με ό,τι κατεβάσει η γκλάβα του. Υπάρχουν δύο τύποι δίσκων, τα ΔΩΔ Πλας Ρω και τα ΔΩΔ Πλην Ρω.

Γιβε με τηε δωδ το πλαυ ιτ ,,, γμτ σκατά! μισό...
..
...
....
Give me the dvd to play it. Ok, that's better.

(από xeskist, 17/05/10)(από GATZMAN, 04/10/10)

Πηγή: Φρικηπαίδεια

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Επισκέπτης

Τα 'Βλθε ραυ ΔΩΔ' ποιοί τα ανακαλύψανε ?
τα 'ΨΔ' kai ta 'ΣΑΨΔ' ?

#2
Azargled

lol ό,τι να ναι πραγματικά...

#3
elias_petropoulos

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δίβιδη είναι η συσκευή όταν κλέβεις στις βίδες..

Ο κατασκευαστής προτείνει 4 αλλά τα αλάνια βάζουν 2 που είναι υπέρ αρκετές .. Είναι και σπάνιες ρε πούστη μου

#4
batmandarkknight

θεωρω οτι το διβιδι δεν εχει σχεση με βιδες επειδη στα αγγλικα το dvd ειναι αρχικα του digital versatile disc που σημαινει ψηφιακος δισκος και χρησιμοποιειται για αποθηκευση δεδομενων.