Παλιά, κλισέ φράση την οποία έλεγε (ωσάν από μαγνητόφωνο) η τσατσά (ή ο τσάτσος) στα μπουρδέλα της οδού Φυλής, τέλη δεκαετίας '80 αρχές δεκαετίας '90 (δεν ξέρω αν το λένε ακόμη, αλλά υποθέτω ότι δεν θα άλλαξαν και πολλά από τότε).

Έμπαινες, ερχόταν να σε υποδεχτεί η κωλόγρια (ή ο μπούστακλας, ή κάτι ερμαφρόδιτο), έβγαινε το εμπόρευμα να κάνει μια στροφή, και άκουγες τη θεϊκή ατάκα! Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τι είναι τα «ελεύθερα πιασίματα»... Αν είναι το ότι μπορείς να χουφτώνεις ελεύθερα όπου θες, τι το λέγανε; Υπήρχε περίπτωση να γαμήσεις και να μην πιάσεις;!; (άβυσσος η ψυχή της τσατσάς!)

- Παιδιά, η Μαίρη είναι... Ωραίο κοριτσάκι, μόνο για λίγες μέρες στο μαγαζί, τσιμπουκάκι, πισωκολλητό στα γόνατα, ελεύθερα πιασίματα... Ποιος θα περάσει;
- Άσε καλύτερα, ξέχασα το πορτοφόλι μου (βγαίνουν όλοι έξω).
- Στο καλό, στο καλό... Άει στο διάολο, μαλακισμένα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Βλ. και περιποίηση.

#2
Αλάριχος Τεκέλογλου

Έετς! Λίγο μετά που έβαλα το λήμμα, διαπίστωσα ότι το περιεχόμενό του εμφάνιζε αλληλεπικαλύψεις με το λήμμα «περιποίηση» (που είναι πολύ περιποιημένο, ούτως ή άλλως).

#3
Δημητράκης(Μητσάκος)

Από μπουρδελότσαρκα της εποχής της νιότης μου:Στην κλασσική ερώτηση της τσατσόγριας ''ποιός θα περάσει'',ένας από την ''ομήγυρη''των υποψήφιων πελατών,αφού ''έκοψε''το κορίτσι,έβγαλε ''διάγνωση''και πέταξε την ξεκαρδιστική ατάκα:
''Τι να περάσουμε κυρά μου,που αυτή θα έχει κάτι μουνόψειρες σαν ελικόπτερα!΄΄