1. Βλάχος όχι κατ' ανάγκη με την σημασία του ανήκοντος στο συμπαθές φύλο των Bλάχων, αλλά γενικότερα κάποιος «χωριάτης» και πρωτόγονος (ή και αστός) οπαδός του υπαρκτού ο,τινανισμού, που δεν έχει κανέναν αυτοπεριορισμό, υπευθυνότητα, αλλά κάνει ό,τι νά 'ναι.

  2. Η φράση προϋπήρχε, αλλά η ειδική σεξουαλική της σημασία καθιερώθηκε με την ανυπέρβλητη καλτιά τσόντα Εμείς οι Βλάχοι όπως λάχει (άκα Οι Βλάχοι επιμένουν ελληνικά) του 1971 με τον θρυλικό Παύλο Καρανικόλα, αντίπαλον πέος του Γκουσγκούνη, κι άλλα γνήσια ελληνικά προϊόντα. Η ταινία είχε και σίκουελ το 1985. Σεξουαλικώς η φράση σημαίνει σεξ χωρίς κανένα ταμπού και περιορισμό αιμομειξίας, μονογαμίας, κοινωνικών θεσμίσεων, ως προς τις στάσεις / επιτρεπόμενες οπές / αριθμό συντρόφων, δηλ. για μια παν-σεξουαλικότητα ο,τινανικού τύπου.

  3. Ειδικά το εμείς οι Βλάχοι όπου λάχει, υπό την επήρεια και της θρυλικής τσόντας, κατέστη ένας οιονεί τεχνικός όρος για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο genre της βιομηχανίας του πορνό, το λεγόμενο sex in open space / air, δηλ. το σεξ σε ανοικτούς χώρους, σε δημόσια θέα.

  4. Η φράση έγινε επίκαιρη όταν έγινε Υπουργός ΧΩΔΕ (γιατί Υπουργός Περιβάλλοντος ΔΕΝ ήταν) ο Σαρακατσάνος Γιώργος Σουφλιάς, διαβόητος για ο,τινανικά αυθαίρετα, άδειες και άλλη διάλυση του περιβάλλοντος. Χρησιμοποιείται επίσης για ο,τινανισμούς του ποδοσφαιριστή Καραγκούνη.

  1. Εμείς οι Βλάχοι, όπου λάχει....αλλά όχι κι έτσι!
    Tι σχέση έχουν οι Βλάχοι, με μια «εταιρεία ψυχικής υγειας» και το ..Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι;;
    Μήπως όπως μας έγραψε και ο καθηγητής Πιπερόπουλος, εντάσσεται στο «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο;», πού είπε κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής;
    (Δες).

  2. Δες κι εδώ.

  3. και απο το περιφημο «εμεις οι βλαχοι οπως λαχει», οταν η πραξη γινεται σε βουκολικο σκηνικο, με ποταμια, πλατανια και ιστοριες «πωπω μεχρι και τυρι πηζεις εδωπερα»
    (Δες)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Τελικά ο Σοφλιάς (sic) είναι Βλάχος ή Σαρακατσάνος;

#2
Khan

Στο Νέτι τον βρίσκω ως Σαρακατσάνο. Πάντως χρησιμοποιήσανε το ρητό για την περίπτωσή του.

#3
poniroskylo

Πάντως, η αρχική χρήση της φράσης - αυτή στην οποίαν αναφέρεται ο khan όταν λέει ότι «η φράση προϋπήρχε» - δεν ήταν απαξιωτική. Αυτός που την έλεγε ήθελε να υπογραμμίσει θετικά ότι είναι απλός άνθρωπος, που δεν θέλει εξεζητημένα πράγματα, που βολεύεται όπως νάναι, π.χ:

[I]- Δεν σας πειράζει να φάμε χωρίς τραπεζομάντηλο; Δεν έχει προλάβει να στεγνώσει.
- Καλέ, τι λες; Τι να μας πειράξει; Εμείς οι βλάχοι όπως λάχει... Σάματις είχαμε τραπεζομάντηλα και στο χωριό μας.[/I]

Εννοείται ότι αυτή η αυτοσκωπτική διάθεση συχνά έκρυβε πατρονάρισμα ή inverse snobbery.

#4
Khan

Πολύ ενδιαφέρον!