Η οδός Π. Τσαλδάρη ή Που. Τσαλδάρη. Προφέρεται έτσι για πλάκα και ειδικά αν η ερώτηση προέρχεται από γιαγιούμπα που θέλουμε να την σοκάρουμε με την απάντησή μας.

Τι μαλάκες που υπήρξαμε θεέ μου!

- Ορέ καλόπαιδο μήπως ξέρεις που είναι το ΙΚΑ;
- Στην Πούτσα Λδάρη θείτσα, στην Πούτσα Λδάρη (το λέμε δύο φορές μήπως και δεν το κατάλαβε).

Που Τσαλδάρης. (από perkins, 04/06/10)ο εγγονός του Πούτσα, ο Κούτσα Λδάρης.Τα ιδια σκατα... (από perkins, 04/06/10)(από Vrastaman, 05/06/10)Π.Τσαλδαρη (από perkins, 06/06/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#2
johnblack

Νομίζω πως οι πινακίδες το έχουν ολογράφως, Παναγή Τσαλδάρη (με κάπως στριμωγμένους και πιο λεπτούς χαρακτήρες) και όχι Π. Τσαλδάρη. Δεν τον κόβω κιόλας, πάντως αν είναι έτσι όπως το λέω τότε το λογοπαίγνιο είναι ελαφρώς άκυρο.

#3
allivegp

Και Παναγίτσα Λδάρη.

#4
perkins

Δεν είπε κανείς ότι το γράφουν οι πινακίδες μπρο.
Είναι προφορικό το αστείο και όντως το λέγαμε.

#5
johnblack

Δηλαδή αν οι πινακίδες έγραφαν Π. Τσαλδάρη, αυτό θα ήταν αυτομάτως αστείο; Δε νομίζω.. Μια νοητική επεξεργασία / διαμεσολάβηση λαμβάνει χώρα σε κάθε περίπτωση...

Και δεν αμφισβητώ οτι το λέγατε, ωστόσο:

Ένα αστείο πρέπει, νομίζω, να είναι στοιχειωδώς επικοινωνήσιμο. Να είναι δλδ σε θέση, αντικειμενικά, το εκάστοτε θύμα-αποδέκτης του αστείου -οι γιαγιούμπες εν προκειμένω- να συλλάβει την ουσία του. Έστω και σε δεύτερο ή τρίτο ή τέταρτο χρόνο, μετά δλδ το πέρας του αρχικού εκνευρισμού. Διότι, οκ, το καταλάβαμε οτι μας κοροϊδεύουν τα τσογλάνια / τα κωλόπαιδα / τα κακοαναθρεμμένα. Αλλά επί ποίω πράγματι;

Αν ο αποδέκτης του αστείου δεν είναι αντικειμενικώς σε θέση να καταλάβει που έγκειται, τότε μιλάμε απλά για αυτό που οι αγγλοσάξοι ονομάζουν practical joke ή αλλιώς gag. Ωμή και βίαιη χοντροκομμένη πλάκα, ενδοπαρεϊκής καταρχήν κατανάλωσης. Την οποία δεν καταδικάζουμε (κάθε άλλο), τίθεται ωστόσο ζήτημα καταχώρισης.

Vrasta θξ φορ δη μάσσελ.

#6
perkins

Ηταν μαλακία εντάξει ,όχι αστείο, εφόσον εμπίπτει στις αρχές της αυτοϊκανοποίησης, καθως γελούσαμε μόνο εμεις κι όχι ο αποδέκτης... Εσυ όταν λες ενα ανέκδοτο για παράδειγμα, δεν γουσταρεις κι εσυ ο ίδιος ή δεν γελάς;
ΟΚ οι γιαγιάδες ή οι παπούδες δεν γελούσαν -κάποιοι το έκαναν- αλλα γελούσαμε εμείς και γι αυτούς.Το ειπα άλλωστε ¨Τι μαλάκες που υπήρξαμε θεέ μου«. Όσον αφορα την καταχώρηση...δικό σας θέμα (αν είσαι Μοντ-που δεν το ξέρω).
Φαντάζομαι επίσης οτιμ οι πάντες θα καταλάβαιναν ότι απλά θέλαμε να τους σοκάρουμε κι όχι να τους κοροϊδεψουμε για κάποιο χαρακτηριστικό τους.
Άνευ παρεξήγας......

#7
vikar

Εμένα μιά φορά, μου θυμίζει την Πίπη Γερμανού στη Θεσσαλονίκη. Όσο «αυτόματα αστείο», που γράφει κι' ο τζόνι, το παίρνει να είναι· συνήθως καθόλου· απ' τ' αστεία που μου χάρισαν τον τίτλο του σάχλα στην παρέα μ' άλλα λόγια, αλλα μή σας ξεφύγει παραπέρα.