Κλίμα: οι μετεωρολογικές συνθήκες μιας περιοχής ή / και οι επικρατούσες ψυχολογικές και ηθικές συνθήκες στις σχέσεις των ανθρώπων, η ατμόσφαιρα που λέμετε. Ωραία και λεξικογραφημένα ως εδώ.

Το κλίμα δεν σηκώνει τα ξινά: Σαν να λέμε, το κλίμα στα βόρια δεν ευνοεί τις λεμονιές, είναι εχθρικό γι' αυτές. Μια λεμονιά στη Μακεδονία θα ζορίζεται από το κρύο, θα είναι αντιπαραγωγική, θα παραμείνει κοντή και μίζερη, παίζει να ξεραθεί και τελείως δηλαδή, γιατί δεν την σηκώνει το κλίμα.

Άντε λεμονιά μου στην Πελοπόννησο να γίνεις ευτυχισμένη, γιατί ότι αν περιμένεις να αλλάξει το κλίμα θα περάσουν μερικές δεκαετίες, δε λέει.

Το κλίμα δε σηκώνει τους ανθρώπους: Ένας άνθρωπος σε περιβάλλον ψυχολογικής παγωμάρας ζορίζεται δυσανασχετώντας, μένει κλεισμένος στον εαυτό του μέσα στη μιζέρια του, αντιπαραγωγικός, παίζει να πέσει και στο κρεβάτι να πεθάνει και τελείως δηλαδή, γιατί δεν τονε σηκώνει το κλίμα.

Άντε άθρωπά μου στην άλλη εταιρία / στο άλλο γραφείο / στο άλλο μαγαζί / στο άλλο φόρουμ να γίνεις ευτυχισμένος. Ή...(και εδώ η διαφορά με τη λεμονιά) περίμενε πότε κάποια παράμετρος θα αλλάξει, π.χ. παίζει να μεταναστεύσει ο μίζερος μαλάκας της παρέας / να αλλάξει ο διευθυντής μπλα μπλα και να στρώσει το κλίμα για τους λοιπούς και για την πάρτη σου.

Εκεί:
Παραιτήθηκε ο Νίκος Χατζηνικολάου από το ALTER. ‘Δεν με σηκώνει το κλίμα’ φαίνεται να δήλωσε στους φίλους του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Θέμο Αναστασιάδη. ‘Είναι τελείως μπανάλ ο σταθμός για τα δικά μου γούστα’ εκμυστηρεύτηκε στον Άκη Παυλόπουλο. ‘Η Πάνια με συμβούλευσε να φύγω, για να μην κάψω το όνομά μου’ είπε στη Φαίη Σκορδά.

Παντού τα ίδια:
Τέλος σε καμία περίπτωση δεν σου επιβάλλω τι να κάνεις και τι όχι.Μην παρεξηγηθώ!Δεν σου απαγορεύω να μπαίνεις(δεν είναι ιδιοκτησία μου το φόρουμ για να έχω τέτοια εξουσία) αλλά προσωπικά αν καταλάβαινα ότι κάπου δεν με σηκώνει το κλίμα θα έφευγα με το κεφάλι ψηλά και με αξιοπρέπεια δεν θα κλαιγόμουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια να με συμπαθήσουν.

Ταξιδάκια:
Η Βηρυτός είναι όντως μία πόλη που την απολαμβάνεις περισσότερο από το απόγευμα και μετά. [...] Στην Τρίπολη δεν μπόρεσα να μείνω πάνω από 2 ώρες. Μη με ρωτήσετε γιατί, δεν με σήκωνε το κλίμα, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Θα προτιμούσα να είχα πάει στη κοιλάδα με τα οινοποιεία.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Jonas

nice!