Σε μια διαδικτυακή αγορά, θρεντ ή νήμα αποκαλείται το σύνολο των απαντήσεων σε κάποια αρχική καταχώριση. Τα θρεντ συνήθως φέρουν τίτλο και εμφανίζονται χρονολογικά ως ενότητες. Οι συντελεστές των αγορών συχνάκις υφαίνουν ολάκερα σεντόνια με ένα μόνο θρεντ.

Εκ του αγγλικού thread.

- Υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Γιατι σβήστηκε θρεντ για βοήθεια σε τραυματία; Πριν λίγο ανοιξα ένα θρεντ παραθέτοντας ενα μήνυμα για ανάγκη αίματος για εναν σοβαρα τραυματία μοτοσυκλετιστή στον ευαγγελισμο.
- κανένα πρόβλημα φίλε μου. Απλά είναι ένα chain mail για πιθανότατα ανύπαρκτο άτομο που έχει μπει σε όλα τα φόρα της Ελλάδας τους τελευταίους 18 μήνες...
(Διάλογος εδώ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
το Λιοντάρι

Βράσταμαν , ειλικρινά σε θεωρώ φίλο εδώ μέσα σε αυτό το μικρό site .
Όμως επειδή και σπούδασα και άσκησα επί πολλά χρόνια την Πληροφορική , thread=νήμα δε σημαίνει κάποιο θέμα που μπαίνει σε κάποιο site .
Καταχρηστικά σημαίνει κάτι τέτοιο , αν όχι κι εντελώς άσχετα .

Το thread-νήμα είναι κάτι που απασχολεί τη CPU και βέβαια το λειτουργικό σου σύστημα .
Έχει να κάνει με τη δυνατότητα εκτέλεσης πολλαπλών λειτουργιών από ένα μόνο σύστημα οι οποίες πολλαπλές λειτουργίες ονομάζονται threads .

Μπορεί και να είμαι εύθικτος επειδή αυτό ήταν το κύριο επάγγελμά μου επί πολλά χρόνια , αλλά και πάλι δυσκολεύομαι να καταλάβω τό πώς γίνεται οι όροι και οι τεχνικές ενός καθαρά τεχνικού επαγγέλματος να γίνονται αντικείμενο πλάκας ανάμεσα σε άσχετους που απλώς χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τη δουλειά άλλων για να κάνουν την πλάκα τους .

Με άλλα λόγια , και ειλικρινά , ειλικρινά , δεν έχω στόχο εσένα , μιλάω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ πολύ γενικά , άμα ας πούμε ο κάθε τσουβάλης άσχετος περί αρχιτεκτονικής βγάζει για τα μπάζα τον Ερν. Τσίλερ αυτό θα πει ότι το συγκεκριμένο ανεπαρκές άτομο είναι σε θέση να κρίνει τον Ερνέστο Τσίλερ ;
Στα λέω αυτά επειδή μέσα στα πολλά χα-χα και χου-χου βλέπω ξεκάθαρα και μια τάση να γίνει το κάθε ανεπρόκοπο άτομο ίδιο με το κάθε καταξιωμένο άτομο .

Εξαρχής εκεί ήταν κι η όλη αντίρρησή μου Vrastaman .
Κάνουμε πλάκα για την πλάκα εδώ ή κάνουμε πλάκα για να ανακουφιστούμε από τα κόμπλεξ μας;
Τού στυλ δηλαδή : «σιγά μωρέ τον τριμάλακα , τι σκατά έκανε καλλίτερο από εμένα τον εξαμάλακα;»

Νομίζω φίλε καλέ ότι εκεί χάνεται το κάθε μέτρο και το αστείο η χιούμορ καταντάει βρισιά .

Παραμένω φίλος σου επειδή σ' εσένα διέκρινα από νωρίς πολλά στοιχεία αξιοσύνης .
Τα όσα έγραψα πιο πάνω δεν είχαν να κάνουν μ' εσένα αλλά με άτομα άλλα .
Merhaba .

#2
Vrastaman

Αγαπητέ μου Λέοντα, θα σού τραβήξω το αυτί: πάλι δεν «πάτησες» το λύνξ νήμα. Διότι εάν το πάταγες θα διάβαζες

Δεν πρέπει να συγχέεται με το νήμα εκτέλεσης, τεχνικό όρο που αναφέρεται σε εντολές προγραμματισμού Η/Υ. Vrastaman Και όχι ρε συ, δεν παρεξηγούμαι με όσα γράφεις! Εδώ άλλοι «σύσλανγκοι» μου έχουν σούρει τα μύρια όσα, ότι είμαι μια χοντρή αδελφή, ότι θα έπρεπε να είχα καεί στην φλεγόμενη τράπεζα, ακόμα και ότι θα με στείλουν σπίτι σε φέρετρο...

#3
iron

και φαντάσου, λιοντάρι, αντέχει ακόμα ο μπαγάσας! σαν το ανέκδοτο με τη γριά που ήθελε να τη σκοτώσει ο γαμπρός της, μα του κάκου.

#4
Galadriel

Έι δεν το ξέρω το ανέκδοτο!

#5
Επισκέπτης

«Σιδερένια» (ironick) πες μας (please) το ανέκδοτο,
μήτε κι εγώ το ξέρω.

#6
MXΣ

αχαχαχαχ, καλό ironick! Μου θύμισε το άλλο με την πεθερά και την αρκούδα! αχαχαχαχ!

#7
patsis

Το 37!

#8
patsis

Χαχαχαχαχαχαχα!

#9
Khan

Δεν το διηγήθηκες καλά βρε Πάτσμαν...