Πολιτική φράση ξαφνικού κεραυνοβόλου διπλωματικού έρωτος. Πιο συγκεκριμένα, αφορά σε χρόνιες παθολογικές διπλωματικές σχέσεις κρατών που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι πλασμένα το ένα για το άλλο και συνηθίζουν να «καθυστερούν την αναγνώριση» ή να επισυνάπτουν άριστες διπλωματικές σχέσεις με τα γειτονικά τους κράτη τα οποία έχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, και ξαφνικά, μια ωραία πρωία συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν το ένα χωρίς το άλλο. Φυσικά και αυτή η νέα πολιτική θέαση του διπλωματικού έρωτα η οποία παίρνει τη θέση της άλλοτε κρατούσας άποψης της στυγνής συμφεροντολογίας είναι made in Greece, διότι κάτι μας πιάνει το καλοκαίρι εδώ και θέμε να χαλβαδιαζόμαστε! Και βρήκε στο πρόσωπο του ιδανικού ερωμένου της το Israel (αφού δεν της έκατσαν άλλοι κι άλλοι) - ε, αν είναι ποτέ...

- Τι μαγευτική κρουαζιέρα Yorgo! Θα μου μείνει αξέχαστο το γεύμα που μου προσέφερες στο isle of Poros!!
- Άχου, άχου, Νετανιάχου... Να μας ξανάρθεις, να μας ξανάρθεις!

"δυστυχώς πρέπει να φύγω, George" - "μή φεύγεις, Benji" (από ΠΡΩΤΕΥΣ, 18/08/10)(από σφυρίζων, 08/10/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
το Λιοντάρι

Έχω εβραϊκές ρίζες από την πεθαμένη πλέον μητέρα μου αλλά αυτό δε με κάνει τυφλό σιωνιστή.
Στην πράξη είμαι εχθρός τού κάθε σιωνιστή.
Το τεχνητό κράτος τού Ισραήλ στο τίποτα έχει να κάνει με τις παραδόσεις τού εβραϊκού λαού.
Αυτοί εκεί στο Ισραήλ είναι όλες κι όλοι μετανάστες από όλες τις γωνιές τής Γης.
Στο 99% είναι απόκληροι , φτωχαδάκια .
Πήγαν εκεί για να βρουν την τύχη τους κι όχι για τον Israel .
Τώρα τα χτεσινά φτωχαδάκια τής πανσπερμίας πουλάνε μούρη δήθεν κατακτητή και μιλάνε για το...
«Μεγάλο Ισραήλ».
Για ποιο «Μεγάλο Ισραήλ» μιλάνε αυτά τα σουταρισμένα άτομα;
Για το τεχνητό κράτος που μετράει το πολύ 32.000 τετραγωνικά χλμ και το πολύ 6 εκτμ ασύντακτου λαού;
Ας με τυφλώσει ο Θεός τού Αβραάμ και τού Ισαάκ γι' αυτά που λέω άμα αυτά που λέω είναι ψέμματα.

Αυτούς τούς δήθεν Εβραίους εμείς οι άλλοι τής Διασποράς
τούς έχουμε ... φτυσμένους.

Πρωτέα πολύ καλά τα είπες.

#2
ΠΡΩΤΕΥΣ

Φίλε Lion! Κατ' αρχάς, να ζήσεις να τη θυμάσαι!
Κατά δεύτερον, το συγκεκριμένο λήμμα το' βαλα πιότερο για να στυλιτεύσω την πουτάνα, το κράτος της Greece, που το μόνο που κάνει είναι αντί για διπλωματία να ανοίγει τα κωλομέρια! Ακόμα και στη Σλοβακία! Έτσι, ενώ το Israel το οποίο χρόνια δυσκόλευε την Greece με υψηλές διπλ. σχέσεις και συνεργασία με την Τουρκία, στο Κυπριακό και αλλού, ενώ η Greece αρνιόταν να το αναγνωρίσει και συνέσφιγγε τους δεσμούς με τις Αραβικές χώρες, αυτά τα 2 ξαφνικά ερωτεύτηκαν!

#3
Galadriel

Ωραίο πρωτέα το σχόλιο επί της επικαιρότητας, μήπως δεν τα σκεφτήκαμε κι άλλοι αυτά που λες, μήπως δεν αναρωτήθηκε ο κόσμος που μας πηγαίνουν και μας φέρνουν και ωχ παναγία μου, αλλά βρε παιδί μου δεν μου κάθεται σα σλανγκ που πα να πει μου φαίνεται ότι το λήμμα είναι απλή αφορμή για να γίνει το σχόλιο.

#4
ΠΡΩΤΕΥΣ

Ναι! Το παραδέχομαι! Και πέφτω στα γόνατα, εκλιπαρώντας σας να με λυπηθείτε! Αλλά...ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΩ!

#5
Galadriel

Μωρέ σε κατάλαβα από τη φωνjή... :P
Άντε, τι να σε κάνω, πάντως την άλλη φορά πάλεψέ το λίγο πιο πολύ το θέμα με την αντίσταση :D

#6
το Λιοντάρι

Άσε τον λαό να εκφραστεί ελεύθερα καλή μου mes.
Δημοκρατία έχουμε εδώ, αλλού δεν έχουν κσι σπειλούν με θάνατο δια λιθοβολισμού όποια/οποιον εκφράσει διαφορετικές απόψεις από τη στρατιωτική δικτατορία τους.

Εκεί όπου η χούντα αρνήθηκε μέχρι και στον μεγαλύτερο εν ζωή στοχαστή τής εποχής μας, τον Avram Noam Chomsky, την είσοδο στο κράτος τους επειδή οι ιδέες του είναι πολύ ... φιλελεύθερες για τα ναζιστικής προέλευσης μυαλά τους.
Εκεί όπου ένας μικρός λαός, πανάρχαιας ελλαδίτικης καταγωγής, ζει υπό καθεστώς γενοκτονίας.
Ακόμα κι οι Τούρκοι έχουν φυλάξει την ανάμνηση και δε λένε «Παλαστίνιοι», λένε Φιλισταίοι.

(στην τουρκική γλώσσα Φιλισταίοι λέγονται οι Παλαιστίνιοι,
όπως επίσης λένε Yunan τούς Έλληνες, δηλαδή μια παραφθορά τής λέξης «Ίωνες», αφού στην Ιωνία, στη Μικρά Ασία δλδ, τούς βρήκαν κάποτε όταν πρωτοπήγαν εκεί)

Αυτοί οι νέοι χιτλερίσκοι θ' απαγόρευαν την είσοδο στο κράτος τους μέχρι και στον Αϊνστάιν, ή στον Ισαάκ Νεύτωνα, ή στον Καρλ Μαρξ, επειδή ναι μεν ήταν εβραϊκής καταγωγής αλλά ήταν και σπουδαία φιλελεύθερα μυαλά.
Πιθανόν να επέτρεπαν την είσοδο μονάχα στον Χρ. Κολόμβο επειδή ο τριμάλακας αυτός ψάχνοντας δυτικά για τις Ινδίες ανακάλυψε την προστάτιδα χώρα τους την Αμερική.

«Πρωτέα» όλοι γνωρίζουμε το γιατί φέρεται έτσι ο Γιωργάκης, ο εγγονός τής Πολωνο-Εβραίας Σοφίας Μινέϊκο, τής δεύτερης συζύγου τού παππού του.
Στο μικρό μυαλό του μπήκε η ιδέα να ξεπεράσει τον Ανδρέα.
Κι έτσι τρέχει από τη μιαν άκρη τής Γης στην άλλη.
Και καταλήγει να σφίγγει τη μια μέρα το χέρι τού Καντάφι, και την άλλη μέρα το χέρι τού Νετανάχιου.
Αν ζούσε ακόμα ο ... ψευτο-ήρωας δολοφόνος Μπεν Γκουριόν θα τον φιλούσε ο Γιωργάκης τόσο πολύ αμερικανόφιλος και φιλο-σιωνιστής που είναι.
Στην περίπτωση που σε απασχολεί «Πρωτέα» έκανε το λάθος να νομίζει ότι είναι σωστό το γνωστό :
«ο εχθρός τού εχθρού μου είναι φίλος μου».
Όμως στη διεθνή σκακιέρα όλα αλλάζουν γρήγορα, ανάλογα με τις συνθήκες.
Αύριο μπορεί να ξαναγίνουν «φίλοι» Τουρκία και Ισραήλ κι η Ελλαδίτσα να ξαναγίνει... κομπαρσίτα, όχι κομπάρσος, κομπαρσίτα.

Δεν είναι εδώ χώρος για τέτοιες συζητήσεις καλή μου mes, αλλά ας κάνουμε και μια παρέκλιση.
Εξάλλου, γλυκειά μου, έχουμε τόσα και τόσα νέα λήμματα να μάς προκύπτουν ανά ώρα, που σίγουρα είναι καλό για το site να έχει και μιαν όψη...
ελεύθερου φόρουμ έκθεσης ιδεών :-)
Συμφωνείς;

#7
Galadriel

Λιοντάρη εγώ είπα κάτι στον πρωτέα ψιλοαστεία ψιλοσοβαρά, μου είπε κι αυτός κάτι, εγώ τον κατάλαβα τι λέει νομίζω με κατάλαβε και αυτός - η δική σου δευτερολογία οφείλεται σε πρόσκλησή του (γιατί σε δική μου δεν οφείλεται);

Σε αυτή την περίπτωση νιώθω, αν και θα μπορούσε ο ίδιος να μου πει ό,τι πιστεύει, σε διαφορετική περίπτωση τι πετάγεσαι και μας ανακατεύεις; Να με βάλεις να τσακωθώ με τον πρωτέα; Να με παρουσιάσεις σαν αντιδημοκρατική καταπιεστική κακούργα; Και τα γλυκειά μου, καλή μου κλπ τι είναι η σάλτσα; Ή απλά ήθελες να αναφέρεις τις πολιτικές σου πεποιθήσεις και για ξεκάρφωμα μου απευθύνεις το λόγο, και καλούα «δεν είναι άσχετα αυτά που γράφω»; Ώχουυυυ.

#8
ΠΡΩΤΕΥΣ

Ειρήνη ημίν, σλανγκαδέρφια και σλανγκαδερφές! Ξέρω, οι μέρες δεν είναι κατάλληλες, όμως, χρειαζόμαστε ομόνjοια...ο μέγας άγγουρος γαρ εγγύς εν τοις λιαζόμενοις πρωκτοίς μας που δεν χαμπαριάζουμε, δεν βλέπουμε τι έρχεται!

#9
Khan