Εδώ υπάρχει βέβαια και σαφέστατα ένα παιχνίδι ηχητικό. Παίζουμε με τις λέξεις ΠΑΣΟΚ, κομμούνα και μούνα.

Και τι υπονοεί ο ποιητής με τέτοιου είδους λογοπαίγνια; Πολύ απλά είναι τα πράγματα κυρίες και κύριοι. Στις οργανώσεις τού ΠΑΣΟΚ υπάρχουν ένα σωρό νεαρά μουνάκια που εύκολα τα χτυπάς παίζοντάς το αριστερών ιδεολογιών. Με πέντε-δέκα αριστερο-αφασό-μαλακιούλες τα έχεις ρίξει και πηδήξει. Έτσι κι αλλιώς κι αυτά τα δύστυχα δε θέλουν κάτι άλλο.

Μπουζουριέρα, βιτρίνα, είναι όλο το αριστερό στυλάκι τους. Να πηδηχτούνε θέλουν τα καημένα αλλά επειδή είναι και «ντροπαλά» το παίζουν πολιτικοποιημένα στο ροζ στυλάκι.

Στο ίδιο ροζ στυλάκι πηδιώντουσαν αδιάκριτα στα τέλη των '70 και τα άλλα παρόμοια θηλυκά της οργάνωσης «Ρήγας Φεραίος» τού ΚΚΕ εσωτερικού. Θυμάμαι να γινόμαστε μέλη του για να πηδήξουμε.

Αναρτήθηκε κατόπιν έκκλησης του Vrastaman.

Γαμώ το φελέκι μου, πρέπει να παραθέσω και παράδειγμα για να βγει το λήμμα, άντε κι ας βάλω κάτι πασίγνωστο :

- Τι έγινε τελικά ρε, την πήδηξες την πασοκoμούνα;
- Σιγά τα δύσκολα ρε, χώρια που με κυνηγάει τώρα να τρέχω στις μαζώξεις τους!

Και σιγά μην πάω...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
ΠΡΩΤΕΥΣ

Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω την τρανή πολιτική καριέρα που επεφύλαξαν σε αυτές τις κοπελιές οι πασοκομουνόδουλοι αρχηγοί...Σόρρυ παιδιά αν κάποιος τσούζεται από αυτό, αλλά επιτέλους, πρέπει να φέης δε φακτς, κύριοι!

#2
ΠΡΩΤΕΥΣ

Αυτές ακριβώς, σλανγκαδέρφια και σλανγκοσύντροφοι για μια Ελλάδα προιστορική!

#3
GATZMAN

Καλό θα ΄ταν να βρισκόταν και κανα μήδι με την τοφάλα Κέλλυ Μπουρδάρα

#4
Επισκέπτης

Ωρέ 'σεις δεν πιάνεστε πανάθεμά σας.
Δεν πρόλαβα να «ανεβάσω» κάτι κι αμέσως το γεμίσατε με άκρως επιτυχημένες φωτό γυναικών σε υστερική εμμηνοπαυσιακή φάση που φαίνεται ολοκάθαρα στα πρόσωπά τους. Ώρε βίτσια που κουβαλάει κι αυτός ο Γιωργάκης. Αυτός δε θέλει γυναίκα, θέλει μαστίγωμα αλύπητο ο βιτσιόζος.
Παναγιά μου κάτι μούρες, ν' αυτοκτονήσεις σού 'ρχεται.

Ράσταμαν την έκανες πάλι τη σλαγκιά σου κι έβαλες την κούκλα Γκερέκου παρέα με τη Δαμανάκη.
{ή μήπως έκανα λάθος και δεν είναι η Μαρία αυτή;}
Μια κούκλα είχαν και την έδιωξαν κι αυτήν οι καραγκιόζηδες, κι απόμειναν με τις εμμηνοπαυσικές...

#5
Vrastaman

Λιοντάρι, παραθέτεις μια όμορφη, νοσταλγική και ρομαντικά εξιδανικευμένη απεικόνιση της πασοκομούνας των εφηβικών μας χρόνων, αυτής που μας παρέλαβε από την αγκαλιά της μανούλας μας και μας έκανε άνδρες! Εγώ θα συμπλήρωνα τον ορισμό αναφερόμενος στις νέας κοπής πασοκομούνες του σήμερα οι οποίες μεγάλωσαν, θέριεψαν και μας πίνουν το αίμα πάμε πάλι κάτω από διαφορετικές πλέον συνθήκες και με ξυρισμένη πλέον την βουβωνική τους χώρα … σοβαρέψου Βράσταμαν! συνεισφέρουν στην πράσινη ανάπτυξη της χώρας μας.

#6
Doctor

Για την ιστορία (όχι ότι έχει και πολύ σημασία) η εικονιζόμενη δεξιά στην πέμπτη φωτο είναι η Άννα Διαμαντοπούλου (πρωήν επίτροπος στην Ε.Ε. - τρομάρα μας - και νυν υπ. Παιδείας - τρομάρα μας δις).

#7
Επισκέπτης

@Doctor

Γιατρέ μου έχεις δίκιο ασφαλώς και βέβαια.
Είναι αυτή η ακατανόμαστη που είπες.
Μοιάζει κάπως στη γλυκειά κι αγαπητή μας Μαρία τών νεανικών μας χρόνων, σ' εκείνη που τής πάτησαν τα πόδια κάποτε στα 1973, αλλά σε κάτι άλλο δεν της μοιάζει.
Η Μαρία συνεχίζει το έργο της στην Ε.Ε, και πολύ καλά κάμνει, ενώ η Άννα μάς προέκυψε ξαφνικά ως εφιάλτης όπως λέει κι ο φίλος Ράσταμαν.
Εικόνες και πρόσωπα από το παρελθόν ήρθαν κι εγίναν σήμερα εικόνες εφιαλτικές.
Φταίξαμε όλοι σε αυτό...

#8
Cunning Linguist

Εγώ δεν έφταιξα και να τα αφήσουμε αυτά περί συλλογικής ευθύνης!! Έτσι και με το εξωτερικό χρέος όλοι φταίξαμε και κατέληξαν όλοι οι μαλάκες Έλληνες ο κοσμάκης να δέχονται όλη την παρτούζα με ξένους και ντόπιους κεχαγιάδες... Να δούμε αν τουλάχιστον θα ανάψει ποτέ το φως και θα ζητήσει «να οργανωθούμε»...

#9
ΠΡΩΤΕΥΣ

Κυριακή κοντή γιορτή! Hope you have a cunning plan...

#10
Vrastaman

Φραπέ.

#11
ΠΡΩΤΕΥΣ

Μέσα, αλλά με πειράζει. Θα πάρω άλλο απεριτίφ συνοδευτικού τύπου βακχικών αζμπέτε

#12
Khan

Η Άννα Διαμαντοπούλου πάντως είναι φοβερή γυναίκα!

#13
Khan

... έτσι όπως βλέπω την 5η φωτογραφία με ανάβει πολύ για ένα πάρτι με ούζα (έστω και με συμμετοχή κεχαγιάδων)

#14
ΠΡΩΤΕΥΣ

πασοκομούντζα

#15
Khan

Ο ορισμός που όντως έχει ένα νοσταλγικό χαρακτηρά πρέπει να συμπληρωθεί από την παραδειγματική σχέση με δαπίτισσα και με αριστερομούνες, ήτοι η πασοκομούνα ως πιο μαίηνστρημ από τις αριστερομούνες, αλλά όχι τόσο μπανεύκολη όσο η δαπίτισσα. Επίσης, το θέμα που έθιξε ο Βράστα για το τρένο της αλλαγής μεταξύ παλαιάς και νέας κοπής πασοκομούνων. Επίσης μήπως πρόκειται για ΘΑΣΟΚο-μούνα;

#16
Khan

Για την ιστορία, το λήμμα το είχα αναρτήσει στο Δ.Π. στις 28/8/2009 αντλώντας το από την Ιρονίκ, βλ. τραγούδια της σκούπας

ιρονικ: και δε μου λες ρε συ ΜΓ, πώς θα τηνε ρίξεις τότε την σεξουάλα την πασόκα στο κρεβάτι ή στο καπό του αυτοκινήτου χωρίς ρεμπέτικα; (φάτηνα τώρα. και δεν τσακώνομαι, κέφια έχω!)

ζανουάρ: @ ιρον: μα ακριβώς γι' αυτό το λόγο θα τη ρίξω! διότι η πασπίτισσα είναι σε μια μεσίκ κατάσταση, ακούει λίγο απ' όλα. Και το ρεμπέτικο θα το ακούσει, και σε καμιά πιστούλα θα τραβηχτεί, και τη ροκιά της και το χαζοπόπ της, τα πάντα όλα. Κάπου θα την πετύχεις, του πούστη! Ενώ με τις αριστερές και τις δεξιές, που είναι των άκρων, έχεις προμπλέμο...

ιρονίκ: άρα η πασοκομούνα δεν έχει κριτήριο, είναι όπου φυσάει ο γκόμενος. μάστα. βολικό, πάσο!

ζανουάρ: Δεν είπα αυτό. Απλά, με βάση προσωπική ανθρωπολογική έρευνα πεδίου, κάνουν τα πιο ακομπλάριστα γαμήσια. Και υπόψιν βέβαια πως δε μιλάω για τις καραβαμμένες, που τρέχουν σε εξορμήσεις και αφισοκόλλες και τα τοιαύτα. Αντιλαμβάνομαι τον πασόκο, τον συνασπιστή, τον δεξιό κλπ όχι με την αυστηρά κομματική έννοια, αλλά με μια ευρύτερη πολιτισμική... Μπορεί κάποιος να μην έχει πάει ποτέ του να ψηφίσει και τις κυριακές των εκλογών να λιώνει στον ύπνο, αλλά παρόλα αυτά να τον χαρακτηρίσω π.χ. δαπίτη ή συρριζαίο με βάση το λαιφστάιλ του, την κουλτούρα του...
Και εννοείται πως ο χώρος του πασόκ, κινηματικός εγγενώς, διαθέτει τεράστια πολιτική ευελιξία, το πλέον εκτεταμένο φάσμα πολιτικών επιλογών. Το πασόκ είναι πρωτεϊκό, είναι με μια κουβέντα τα πάντα όλα. Σου συστήνω, ενδεικτικά, αυτό εδώ το εξαιρετικό βιβλιαράκι...

#17
Khan

Υ.Γ. Να προσθέσω ότι θα συμφωνούσα με τον ζανουάρ ότι τέτοιοι όροι καλύτερα να προσεγγίζονται με πολιτισμική έρευνα παιδοίου παρά με την αυστηρά κομματική...
(Περιμένω τώρα το δεκαπεντασύλλαβο έπος του Λιονταριού)

#18
Doctor

... έτσι όπως βλέπω την 5η φωτογραφία με ανάβει πολύ για ένα πάρτι με ούζα (έστω και με συμμετοχή κεχαγιάδων) Khan

είπαμε έχουμε βίτσια αλλά όχι και έτσι... Σε λίγο θα μας πεις ότι δε σε χαλάει να συμμετέχει και Ξενογιαννακοπούλου και θα αρχίσουμε να αυτοκτονούμε ομαδικώς...

Δεν αναφερθήκαμε όμως καθόλου στην αφάν γκατέ πρώην υπερνομάρχη Αθηνών (που κττμγ αξίζει να συμμετάσχει στο πάρτυ του Khan).

#19
Vrastaman

Χάνυ, αναμένουμε όλοι με κομμένη ανάσα να αναβάσεις το σήκουελ Πασοκομούνα Reloaded!

#20
Khan

Ναι και το Όλοι Φώφη προδιαθέτει για επιθαλάμιο άσμα

#21
ΠΡΩΤΕΥΣ

Γενικά, σεξ και πολιτική, σ'αυτήν και σ'άλλες χώρες, συμβαδίζουν κάργα, με τοπ εγχώριο σεξουαλικό κόμμα, λόγω της ευρύτητας των πληροφοριών που έχουμε για εσωκομματικές ερωτικές σχέσεις, από τα φοιτητικά χρόνια έως σήμερα, παράνομες και νόμιμες, το πασόκ. Εν προκειμένω, όμως, φρονώ ότι η τοπ κομματομούνα του πλανήτου, δεδομένης και της θέσης που κατέχει σήμερα, όσο και αν σε κάποιους φαίνεται απίστευτο, στην οποία μπροστά ωχριούν και η Μιλένα και η Βάσω, είναι η... Άνγκελα Μέρκελ! Όου γιές! Υπήρξε και αυτή μια Συντηρητικομούνα με τρανταχτό, κραυγαλέο σεξουαλικό θεματάκι, όντας νέα βουλευτίνα...

#22
Khan

Βράστα, δυστυχώς δεν έχω σημαντική εμπειρία παιδοίου από πασοκομούνες, του σεξουαλικού γούστου μου είναι τα άκρα που συναντιώνται και όχι το κέντρο (καθότι τα ετερώνυμα έλκονται), πιστεύω ότι ο ζανουάρ θα μπορούσε να γράψει καλό ορισμό, αλλά ελλείψει αυτού μπορεί να μείνει και ως έχει, εκτός αν κάποιος το κατέχει το ζήτημα.

#23
Khan

Πρωτέα, μην μας αφήνεις με την περιέργεια... Ένα λίνκι βρε αδελφέ!

#24
GATZMAN

Κhan
>τέτοιοι όροι καλύτερα να προσεγγίζονται με πολιτισμική έρευνα παιδοίου
Nαι με αυτόν τον τρόπο

#25
ΠΡΩΤΕΥΣ

Αφιερώνεται το παρόν στους πολιτικούς της χώρας όπου εφηύραν τις τσόντες και τα μαγαζάκια που δίνεις 5 μάρκα και σου δίνουν χαρτάκι για να την παίξεις βλέποντας από κλειδαρότρυπα ζωντανό σεξ. Δεν είναι αρκετά λεπτομερές, μπορεί όμως να αποτελέσει το έναυσμα για την εύρεση πιο σπάνιων πληροφοριών.
Σόρυ φίλε Χανς για τον ρατσισμό. Είμαι αυθορμητάς, τι να κάνουμε;...

#26
ΠΡΩΤΕΥΣ

Τώρα φίλε Khan, θαρρώ πως σου κόπηκε η όρεξη για το παρτουζάκι!

#28
Khan

To τι kohlοσκάμπιλο είχε φάει!...

#29
Khan

...το Kohl-girl...

#30
ο αυτοκτονημενος

ρε γύψος που μας πρέπει αχ βαχ αχ

#31
Cunning Linguist

Προλετάριοι όλων των χωρών γαμηθείτε!!

#32
Επισκέπτης

Βρε 'σεις, τι προχωρημένα βίτσια είναι αυτά που διαβάζω;
Θέλετε, γουστάρετε, ποθείτε, πάρτυ με ούζα με τέτοιες ψόφιες ξέκαυλες που δε γαμεί μήτε ο γάτος μου ο Γουήλυ;
Βρε 'σεις, ο γάτος μου την έπεσε μια φορά σε άλλο γάτο αλλά αυτό τού προέκυψε επειδή μεγάλωσε από μωρό στο σπίτι μου και δεν έχει εμπειρίες ο καϋμενούλης μου.
{ αγάμητος παραμένει ο φουκαράς αλλά και τι να κάνω, μια γατούλα εδώ τής γειτονιάς είναι στειρωμένη και δε
θέλει με τίποτα ερωτικές περιπτύξεις. Ωστόσο τού κάνει κόρτε η ρουφιάνα και τον ξεσηκώνει η βρωμίτσα}

Σε κάτι τέτοιες χτικιάρες δε θα την έπεφτε με τίποτα πάντως.

Κι εγώ δε μπορώ να διαλέξω ως χειρότερη καμμία απ' όλες.
Ο γιος συνεχίζει την παράδοση τού πατέρα του που έκανε ερωμένη του αυτό το αρσενικο-θήλυκο τη Βάσω Παπ.
Αυτό μού θυμίζει το... «σαν οικογένεια γαμιόμαστε».
Έλεος Κύριε, και θου Κύριε φυλακείν τώ στόματί μου :-)

#33
Επισκέπτης

@Πρωτεύς

Δεν είδες τι έγινε εδώ στη γείτονα χώρα την Τουρκία όπου έπιασαν στα πράσα τον αρχηγό τής αντιπολίτευσης να πηδάει μια παντρεμένη βουλευτίνα τού κόμματός του;
Ρόμπα ξεκούμπωτη έγινε ο φουκαράς και τον ξήλωσαν από αρχηγό, πλην όμως κράτησαν την ξεκωλιάρα παντρεμένη για να το παίζει βουλευτίνα η πηδούκλω.
O tempora, o mores.

PS
Εντάξει, τού την είχε στημένη αυτή η «γάτα» ο Ερντογάν με τις μυστικές υπηρεσίες του για να τον ξεκάνει,
αλλά κι αυτός πήγε και πιάστηκε στην παγίδα ο μαλάκας για ένα μουνί χιλιο-γαμημένο.
Μα πόσο πολύ μαλάκες μπορούμε να γίνουμε εμείς οι άντρες για ένα μουνό-σκυλο;
Μιλάω εγώ με κάθε δίκιο επειδή το ίδιο μαλάκας υπήρξα αρκετές φορές στη ζωή μου.

#34
ΠΡΩΤΕΥΣ

@Λεοντάρι

Η ημετέρα φύσις, φίλε μου! «Είμαι σαυρογαμιάς-ριχνωμπετάς και για πάρτη της καρεκλάς, τι να κάνουμε;»

Πάντως, είσαι καλά πληροφορημένος...

Θα πρέπει να ακούσεις παλαιό «ηχογραφημένο σκετσάκι» του Χάρρυ Κλυν, μίμησεως τηλεφωνικής συνομιλίας Παπανδρέου - Καραμανλή (των σχωρεμένων)...εν ολίγοις, καταλήγει στο γενναίο διάλογο :

ΚΑΡ: Και δε με λλλες, ρε Αντρέα!
ΠΑΠ: Μάλιστα, κύριε πρόεδρε!
ΚΑΡ: Σε...ξεχωρ'στά δ΄μάτια κοιμάστε με τη Μιμή;
ΠΑΠ: Μάλιστα, κύριε πρόεδρε!
ΚΑΡ: Σε ξεχωρ'στά, ε; ΚΑΙ ΓΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΣΟΥΝΑ ΓΑΜΙΚΟΣ....ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΑΝΤΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ

Και ανακουφίφτηκε ο κύριος πρόεδρος

#35
ΠΡΩΤΕΥΣ

*ΑΝΤΡΕΑ

#36
ΠΡΩΤΕΥΣ

*ανακουφίστηκε

#37
Επισκέπτης

@Πρωτεύς

Τα ξέρω κι αυτά φίλε καλέ.
Τα κυκλοφόρησε ο Χαρούλης μας όλα μαζί σ' έναν δίσκο.
Δε θυμάμαι τώρα {μόλις ξύπνησα μετά από βάρβαρη νύχτα}
τον τίτλο τού δίσκου εκείνου, θυμάμαι μόνο ότι βγήκε το καλοκαίρι τού 1984, θυμάμαι να λέει κι άλλα κουφά για τον «Adrigo del Paso» σ' εκείνο τον δίσκο του.
{ήταν σε βινύλιο, τότε τα CD's είχαν μόλις ξεκινήσει}.

Όμορφο καλοκαίρι κι εκείνο, ζεστό, και για μένα αξέχαστο.
Όχι βέβαια εξαιτίας τού Andrigo, για προσωπικά μου.

Και... :-) ... ανακουφίστηκε η τότε προεδράρα μας μόλις έμαθε ότι η άλλη προεδράρα μας ήταν ψιλο-γαμίκουλας.

ΥΓ1
Παίδες δεν ξέρετε αν δεν έχετε δει από κοντά τη Δήμητρα.
Ένα δίμετρο ατσούμπαλο θηλυκό πράμμα ήταν ήδη στα τέλη τού '80 που τη γνώρισα εγώ.
Πού στο διάολο τής βρήκε γοητεία ο συγχωρεμένος;
Αλλά θα μού πείτε: «και πού στο διάολο βρήκες εσύ γοητεία στο τελευταίο σούργελο που πήγες και σού έβγαλε την ψυχή μέχρι να την ξεφορτωθείς;»

ΥΓ2
@Πρωτέα, έτσι όπως το λες είναι, η ημετέρα φύσις φταίει.

#38
Vrastaman

Adrigo del Paso εναντίον Gaucho Kotso!

#39
το Λιοντάρι

@Vrastaman

Γεια σου ωρέ Ράστα, όλα τα θυμάσαι καλέ μου.
Μπράβο σου ωρέ :-)

#40
Khan

#41
σφυρίζων

Μη! Μη!

#42
Khan

Πασοκοτζιλφάκι, από το 1.24

#43
soulto

πασοκομούνα

#44
donmhtsos

Σούλτω, καὶ βινῶ τὰ μήδια

#45
soulto

Αχαχαχα! ΕΛΕΟΖ