Πρόκειται για άτομο προχωρημένης ηλικίας, δηλαδή πουρό που, ανίκανο να δεχτεί το πέρασμα της πρώτης του νιότης (αλλά και της δεύτερης), υιοθετεί συμπεριφορές εφήβου, δηλαδή τινέιτζερ, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά αντικείμενο χλεύης. Το σύνδρομο συναντάται κυρίως στον αντρικό πληθυσμό, αν και δε λείπουν και τα γυναικεία παραδείγματα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σίγουρα ο Λάμπρος Κωνσταντάρας στην τρίτη και τελευταία φάση της καριέρας του, που έπαιζε με επιτυχία το ρόλο του μεσόκοπου Δον Ζουάν. Στη σημερινή εποχή ο πουροτινέιτζερ συναντάται σε μέρη που συχνάζουν νέοι, όπως τα κλαμπ ή τα μπαρ με περιβολή τρέντυ νεανία και απαραίτητο σολάριουμ, όπου επιδίδεται στο κυνήγι νεαρών κορασίδων με όχι και πάντα τόσο μεγάλη επιτυχία.

- Καλέ! Τον είδες τον τύπο που την έπεσε στη Χριστίνα χθες στο μπαρ; - Ποιον λες; Τον παππού; Αυτός παιδί μου θα έπρεπε να βρίσκεται στο ΚΑΠΗ ή στο γηροκομείο. Να μη σου στον τάφο του!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

#2
GATZMAN

#3
Marina75

Αβλεψία μου να μην εντοπίσω το πουρέιντζερ / πουρέιτζερ. Δε θα ξαναγίνει. Όσο για την πίτα του παππού νόμιζα ότι μέχρι τώρα συνιστούσε μόνο το ντελίβερι.

#4
Khan

Μα δεν πειράζει, λέγεται και πουροτινέιτζερ

#5
Vrastaman

Ασφαλώς και δεν υπήρχε!