Ο έχων εξωτερική εμφάνιση θαμώνα παρακμιακής ταβέρνας 30ετίας, θυμίζοντας έντονα εξωτερικά φυσιογνωμίες τύπου Λάζαρο Λέσιτς και πιο πρόσφατες, τύπου Φερνάντο Σάντος.

Η προσωπικότητα αυτού που φέρει το χαρακτηρισμό ταβερνόφατσα είναι εμποτισμένη με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που συναντάς σε μεγάλες ποσότητες στον τύπο που κάθεται στο διπλανό τραπέζι στην χασαποταβέρνα της γειτονιάς σου - ξερολισμός, ακατάσχετη βωμολοχία και φλυαρία κτλ...

- Πάμε να δούμε το ντέρμπυ στο γνωστό Sport Cafe; - Μπα... Δε γουστάρω... - Γιατί ρε; - Γιατί μαζεύει τελευταία κάτι ταβερνόφατσες που την έχουνε δει Μουρίνιο...

Δες και -φατσα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Να προσθέσω κι άλλα, κατά τη γνώμη μου πάντα. Η ταβερνόφατσα έχει τα χαρακτηριστικά του χρόνιου πότη (όχι αλκοολικού) και φαγά (όχι απαραίτητα καλοφαγά). Ασύμμετρα μεγάλη κοιλιά, μισόκλειστα μάτια, δέρμα κάπως αγριωπό (από τα τσιγάρα;) και κοκκινωπό (από το αλκοόλ), συνήθως αξύριστος. Μεσήλικας αλλά ελαφρώς παρτάλι, λόγω του χαμένου χρόνου πάνω από ποτηράκια με κρασί και πιατάκια με πιστοποιητικό χοληστεροφιλίας.

Στην συμπεριφορά είναι μάλλον οκ, ζεστός μη σου πω, αφού η παιδεία της ταβέρνας είναι παρεΐστικη - διαφορετικά θα έμενε σαν ξυλάγγουρο να τα πίνει μόνος του. Είναι όμως λίγο σκόρπιος.

#2
allivegp

Στο πιο επιστημονικό, το σύνολο των ιδιαίτερων πνευματικών και ψυχολογικών γνωρισμάτων που συνοδεύουν τον φέροντα ταβερνόφατσα, χαρακτηρίζεται ως «ταβερνιακή διαταραχή προσωπικότητας».

#3
Galadriel

Ουάου. Απευθείας από την εγγραφή στην συγγραφή. Καλώς όρισες χουντίνι. Με πιο άλλο νικνέιμ γράφεις είπαμε;

#4
GATZMAN

και οι ταβερνόφατσες πάντα σε full compatibility με το δόγμα Ταβερνιέ!

#5
hudini

Mes δεν γραφω με κανένα άλλο nick. Καλως σας βρήκα!