Μέλος της Ομάδας Ζήτα (Άμεση Δράση με μηχανές) της ΕΛ.ass.

Κλασικός και αξεπέραστος στον χρόνο θα τον δούμε πάνω στο χρέπι πια Suzuki GSX 750 (Tenere, V-Strom, Pegaso, άμα είναι πιο καινούργιος) με τα δερμάτινα του, το άσπρο ανοιγόμενο κράνος Nolan, το γυαλί Ray-Ban και το ύφος «τα πάντα γαμών και επιβλέπων».

Αγαπημένες ασχολίες του να πίνει φραπεδάρα (οι παλιοί έχουν και θήκη για φραπέ πάνω στο τιμόνι! Αμέ!), να τρομάζει κόσμο με την αγελάδα, να σε κοιτάει περίεργα στα φανάρια και να σταματάει κωλοφτιαγμένα GLX, Crypton κλπ αλλά και να αράζει παρέα με άλλους Ζητάδες να συζητάνε για τα δικά τους. Επίσης, δε λέει ποτέ όχι σε σουζίδια στην Αλεξάνδρας έξω απο τη παραλία - ετσ', για να ψαρώνουν τα πιτσιρίκια με τα πενηντάρια που τους ζηλεύουν.

Καλό είναι να μη σε σταματήσει κανας καυλωμένος απο δαύτους... θα σου βρει τα πάντα, μέχρι και γιατί δε κουβαλάς πριονίδι κάτω από τη σέλα αν τυχόν φας σούπα και χυθούν λάδια στο δρόμο!!

Τώρα, πέρα από την καζούρα, πρέπει να πούμε οτι αρκετοί απ'αυτούς αγαπάνε τη δουλειά τους και την κάνουν σωστά χωρίς μαγκιές. Personally, τους θεωρώ ως την πιο χρήσιμη ομάδα της αστυνομίας (Δέλτα, ΔΙ.ΑΣ. είναι απλά σάπιες απομιμήσεις). Peace, love και προσοχή σε όλα τα δίκυκλα εκεί έξω!

  1. - 11 είπαμε... το ρολόι μου όμως λέει 11:30. Που ήσουν ρε;
    - Γάματα... με σταμάτησε ένας Ζητάς...
    - ΩΧ! Και;!;!
    - Με ρώτησε πόσο πιάνει το FXάκι μου... Πιάσαμε κουβέντα και ευτυχώς δεν είπε τίποτα για καθρέφτες!
    - Αυτάααα είναι.....!

  2. - Μάγκες, προσοχή στον περιφερειακό! Αράζουν κάτι ζητάδες και σταματάνε αβέρτα κουβέρτα!
    - Στ' αρχίδια μου... τραβάω και σουζίδι μπροστά του άμα λάχει να 'ούμε!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
AN21

Για κάποιο λόγο δεν είχα τα συνήθη κουμπάκια για λινκαρίσματα και τέτοια...Ας βρεθεί ένας καλός μόδιστρος να το σιάξει!

#2
Khan

Βλ. και ζήτουλας.

#3
iron

ωωωωω! θα γίνει σλανγκομαχία τώρα! το είχα βάλει στο ΔΠ, το είχε πάρει ο xeskist και τον πρόλαβες καταλάθος. τεσπα η δική μου επιθυμία ικανοποιήθηκε, χοχοχο! και βγάζω την ουρά μου απ' έξω.

#4
AN21

Σκατά! (καμπαμαρού)
Και πάτησα τη γαμωαναζήτηση...ρε xeskist μη με skist!

#5
iron

να προσθέσω και δύο τινά, πρώτο ότι (κάποτε τουλάχιστον, δεν ξέρω αν παίζει ακόμα αυτό) τους ψώνιζε η αστυνομία από τις κόντρες που κάνανε στη Βουλιαγμένης, δηλ. ήταν πιτσιρικάδες αλητάμπουρες που το σανιδώνανε και οι μπάτσοι διαλέγανε τους καλύτερους (στους υπόλοιπους υποθέτω κόβανε κλήση...) και, δεύτερο, κάποιος θα έπρεπε να τους μιλήσει για το Ρεξόνα (μεταφόρικαλυ σπήκινγκ), να τους πει δηλαδή ότι, όταν τη στήνουν για τον φραπέ τους έξω από σπίτια ή γραφεία ή καταστήματα, καλό θα ήταν να χαμηλώνουν αυτόν τον διαολεμένο ασύρματο που ξεκουφαίνει τους περίοικους κλπ και κάνει τον οποιονδήποτε να ακούει με το ν και με το σ όλα όσα τους λέει το αρχηγείο...

#6
vikar

Κοίτα να δείς τί μας έλειπε. Ωραίο.

#7
HODJAS

Ιρον: Πολλοί απο δαύτους διορίζονταν αμέσως στο Σώμα, αφού τους διάλεγαν σκάουτερς της Γκρέκα Φίλμζ Λεφάκης, που τη στήνανε στις αλάνες της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου και παίρνανε συστατική απ' το Δαλιαννίδη...

:-Ρ

#8
perkins

Πάντως οι ζητάδες σέβονται τους άλλους μοτοσυκλετιστες και δεν προβαίνουν σε υπερβολες οπως οι άλλοι, οι κοντομουστάκηδες και οι τροχόμπατσοι με τα κωλάδικα.
(Απο προσωπικη εμπειρία ετων διαφωνω ότι αν σε σταματησει κανενας θα σου βρει οτιδηποτε για να σε γράψει. Ισα ισα που στα φαναρια «τα πηγαίναμε» κάπου κάπου - ,εκτος απο αυτους που ειχανε κάτι σουζούκια ιμπαλς που σερνόσαντε)

#9
AN21

Οι Ζητάδες είναι άνθρωποι (μη γελάτε ρε! αλήθεια!) και όπως όλοι οι άνθρωποι ο καθένας έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Φυσικά και υπάρχουν και σπεκ ζητάδες όπως και μαλάκες. Πάντως αυτό που αναφέρω με το πριονίδι είναι αληθινή ιστορία...Επίσης οι πιο γαμάτες μπατσο-ιστορίες είναι αυτές των ζητάδων! :P

#10
salina

Μου άρεσε πολύ το λήμμα, αλλά περισσότερο το ΕΛ.ass

#11
Galadriel

Εννοεί ότι δεν τους φτάνουν δυο τρεις γυναίκες που έχουν εκδηλωθεί εδώ μέσα, θέλουν κι άλλες, κι άλλες, κι άλλες!!!

#12
zervinho

Χαιρετω την παρεα του slang.gr μετα απο παρα πολυ καιρο... λιγο γελοιποιημενο το ολο θεματακι με τους ζηταδες αλλα ευτυχως που κανουμε και λιγο καλαμπουρι.. δουλεια τους ειναι ακομα και να σου φωναξουν.. σε ανθρωπινα πλαισια παντα.. εγω τους ζηλευω.. ειναι οι εκλεκτοι των εκλεκτων των αστυφυλακων(δεν ξερω αν αυτο ειναι καλο αλλα οκ.. ακουγεται ομορφο).. οσο για το ΕΛ.ass.. ελεος.. το λεγαμε στο δημοτικο.. δεν ειναι αστειο πια.. ποσων χρονων εισαι ΑΝ21; (ρητορικη..)