Όταν οι χρηματιστηριακοί δείκτες πέφτουν (σ.ς. σχεδόν πάντα την τελευταία δεκαετία +) οι επενδυτές-γατόνια (σ.ς. ελάχιστοι) περιορίζουν την χασούρα ακολουθώντας στρατηγική στοπ λος. Οι πιο έξυπνοι όμως καγκελάριοι (σ.ς. σχεδόν όλοι) τρώνε τα μούτρα τους κάνοντας μουαγέν.

Έστω ότι ένας επενδυτής έχει αγοράσει μετοχές Χαλυβδόφυλλα Ιντερσάτ, και η τιμή τους στο ταμπλό έχει πάρει την κατιούσα. Το πιο πιθανό είναι να μπει στο τριπάκι να μαζέψει περισσότερα χαρτιά καθώς η τιμή τους πέφτει, σκεπτόμενος ότι όσο μειώνεται ο μέσος όρος (Γαλλιστί, «moyenne») της τιμής κτήσης τους, τόσο υψηλότερα κέρδη θα γράψει μόλις γυρίσει η αγορά.

Χοντρή κι απονενοημένη μαλακία το μουαγέν. Όπως άλλωστε τραγουδάει και η σοφή σλανγκολογιά, η μάνα του Χωσέ δεν έκλαψε ποτέ.

- ... αύριο στην ΕΤΕ θα δεις γιατί ως δια μαγείας τα «υπερκέρδη» που σας ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΝ είναι στην πραγματικότητα ΑΕΡΑΣ κοπανιστός . εγώ με ένα τρικ σας τα ρίχνω στο ένα τρίτο. Για πλάκα.Με ένα κλακ και εξαφανίζονται τα «κέρδη» και οι μαριδαίοι που αγοράζουν ΕΤΕ από τα 47 και όλο κάνουν μουαγέν μετά θα κάνουν μουαγέν στα ...(αύριο η τιμή στόχος. έτσι για σασπένς)
(εδώ)

- Έχω δει κάτι μουαγέν στο μουαγέν και ξανά μανά μουαγέν, έχει τρομάξει το μάτι μου, βρε γιατί τόση βιασύνη; Τι κυνηγάει ο κόσμος να πιάσει; ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΤΩΤΙΚΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ. (εκεί)

- Την χάσαμε την καγιέν, πατριώ-τη...

- Σαν θα γυρίσει ο μουαγέν, θε να πάρω την καγιέν! - Μωρ\' δεν γυρνάει ο μουαγέν, και θα την χάσεις την καγέν (από Khan, 25/09/10)(από electron, 25/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
electron

μουαγιέν λέγεται και στο γαλλικό ο μέσος όρος στις καραμπόλες που συνήθως κάποιος παίκτης κάνει όταν παίζει. Κλασσική αττάκα μεταξλυ παικτών που δεν έχουν ξαναπαίξει μαζί είναι
-τι μουαγέν έχεις;

#2
jesus

κ η μέση ωριαία στα ράλλυ.