Στην σεξοσλάνγκ, είναι μεταφορά από τα όπλα και σημαίνει ότι ο μπαργαλάτσος σου είναι σαν ένα όπλο που δεν μπορεί να κάνει καλά την δουλειά του. Αγγλιστί: dud.

Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες του τι συνιστά κάποιον τζούφιο. Κυρίως είναι ο άντρας που δεν είναι γόνιμος και δεν μπορεί να τεκνοποιήσει (αν και μπορεί να κάνει σεξ). Σαν να πυροβολεί, αλλά να ρίχνει άσφαιρα ένα πράμα. Σύμφωνα όμως με ευρύτερη ερμηνεία, είναι ο αντικούκου, αυτός που δεν τουσηκώνεται. Τέλος, η ερμηνεία που χαρακτηρίζει τον γκέι ως τζούφιο είναι προδήλως σεξιστική, καθώς ο γκέι, είτε περσινός είτε φετινός, είναι ερωτικό ον, και δεν μπορεί να κριθεί με το τελεολογικό κριτήριο αν τεκνοποιεί ή όχι.

Μήπως όμως είναι και οι τζούφιοι ερωτικά όντα με την δική τους αξιοσέβαστη διαφορετικότητα; Στο άρθρο εδώ αναφέρεται ότι οι τζούφιοι της Αμερικής (duds) έχουν συγκροτήσει την δική τους κοινότητα και διεκδικούν μια ασεξουαλική επανάσταση στα ήθη, ανάλογη με την επανάσταση της σεξουαλικής απελευθέρωσης που τάραξε την σιξτίλα και σεβεντίλα. Βιώνουν τον εαυτό τους ως καταπιεζόμενη και λοιδωρούμενη μειονότητα από τον κυρίαρχο λόγο του πανσεξουαλισμού και διεκδικούν το δικαίωμα να μην γαμάνε, ως μια μορφή σεξουαλικής ελευθερίας. Μάλιστα έχουν κάνει και ζωολογικές έρευνες για να αποδείξουν ότι η ασεξουαλικότητα αφορά και σε πολλά είδη θηλαστικών και όχι μόνο στις αμοιβάδες, οπότε δεν μπορεί να αποκηρυχθεί βάσει του επιχειρήματος της φυσικότητας. Σύνθημά τους: Ζωή δεν είναι μόνο το σεξ! Δικαίωμα στην τζουφιαλαζονεία λοιπόν.

1.α. Basika exw mia aporia kai tha sas thn pw oso pio analytika ginetai: Borei enas andras an ekspermatwsei se ena p.x plastiko pothraki na katalabei ( me to mati diladi ) an einai gonimos 'h tzoufios; 'H mipws xreiazontai eidikes exsetaseis k mono;
Απάντηση: Αν προσέξεις καλύτερα το δείγμα θα δεις ορισμένα σπερματοζωάρια να κολυμπάνε ύπτιο! Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να σου τρυπήσουνε και το πλαστικό κυπελάκι!Αμα δεις να βγάζουνε τα χέρια έξω και να χαιρετάνε (=ζητάνε βοήθεια)τότε να ξέρεις ότι μάλλον είσαι τζούφιος...
(εδώ)

  1. β. Δες τα θετικά.. Αν είσαι τζούφιος, θα κάνετε μια ζωή σεξ χωρίς προφύλαξη. (εδώ)

  2. α. Πουριτανός-Τζούφιος-Αντικούκους
    Ξέχνα το φλογερό σου ταμπεραμέντο και τις επιδόσεις σου στο κρεβάτι. Θα γίνεις θρησκευόμενος πουριτανός με πρόβλημα στύσης. Δώσε της ραντεβού για το βράδυ αφήνοντας γαργαλιστικά υπονοούμενα και υποσχέσεις. Μέχρι να έρθει, φρόντισε να διαβάσεις την εικονογραφημένη βιογραφία της Παπαρήγα και να δεις τη βιντεοκασέτα από τις διακοπές της θειας σου της Ευτέρπης στα ιαματικά λουτρά. Το πιθανότερο είναι πως ο «Θρασύβουλας» θα έχει γίνει σαν μπάμια Μπάρμπα Στάθης εκτός κατάψυξης. Αν παρόλα αυτά σου σηκωθεί (το ηθικό), εκτέλεσε τα καθήκοντά σου νωθρά και βαριεστημένα. Ιεραποστολικό, ρυθμός χελώνας, μηδενικά προκαταρκτικά κτλ. Με 4-5 τέτοιες βραδιές θα σου δώσει τα παπούτσια στο χέρι σίγουρα. Αν δεν το κάνει, χάρισε της έναν δονητή και όλα θα πάνε καλά.
    (Οδηγίες για χωρισμό εδώ).

β. Μακάρι να είχαμε ισότητα. Να μας παρακαλάγανε όπως τις γυναίκες κάθε μέρα, καμιά 10 ριά φορές το μίνιμουμ για να μας πάρουνε . Και αν είναι καμιά δίμετρη καρά-κουκλάρα, μπορεί και κάθε 2 λεπτά της ώρας. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε πολαπλό οργασμό και να είχαμε τόσες ερωτικές ζώνες που έχουν οι γυναίκες. Μακάρι να μπορούσαμε να προσποιόμασταν μουσαντένιο οργασμό, όταν θέλαμε. Ενώ εμείς έτσι και δεν σου κάνει κούκου αυτή τη δεδώμενη στιγμή, γίνεσαι ρόμπα και σε λένε τζούφιο.
(Ευχές στο indymedia.org (σ.ς.: μεγάλο σλανγκικό ενδιαφέρον έχει όλο το άρθρο)

  1. Γιατί ένας gay δηλαδή είναι τζούφιος;; δεν μπορεί να κάνει παιδιά;;;Ο άνθρωπος κύριε...βιολόγε, είναι από τα λίγα πλάσματα στον κόσμο που δεν κάνει σεξ μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση....Και αν το gay sex είναι ανωμαλία τότε και τα χάδια, τα φιλιά, το πρωκτικό σεξ, το στοματικό είναι ΚΑΙ αυτά ανωμαλία μιας και δεν μπορείς να γονιμοποιήσεις την γυναίκα σωστα;;;;
    (εδώ)

Μπάμιες μπαρμπα-Στάθης (από Khan, 27/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
perkins

Κλουβίτης.