Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π.) επιχείρησης εστίασης που ευρίσκεται πλησίον στρατοπέδου, στρατιωτικής μονάδας, γραφείων, επαγγελματικών χώρων, συνεργείων αυτοκινήτων, γηπέδου, γυμναστηρίου, σχολείου, νυκτερινών κέντρων, οίκων ανοχής και αλλαχού.

Είναι συνήθως ατομική επιχείρηση, βία Ο.Ε., αλλά μπορεί να είναι και περιστασιακή φουφού, χωρίς καμία απολύτως άδεια η νομική υπόσταση.

Η εγκαταστημένη ισχύς της κυμαίνεται από ξυλοκάρβουνα μέχρι μερικά KVA. Απασχολεί 1-3 άτομα (καντίνα, μικρό εστιατόριο, κιόσκι, πάγκος, ψησταριά). Ο χώρος υγιεινής W.C. μπορεί να είναι από υποτυπώδης έως το παρακείμενο δέντρο. Δεν είναι καταχωρισμένη στον Χρυσό Οδηγό η στο 1188... ούτε θα την συναντήσετε σε κάποιο τηλεοπτικό σποτάκι.

Δεν απαιτείται ινδιάνος Απάτσι για την ερμηνεία των σημάτων καπνού από τη τσιμινιέρα του καταστήματος που αποτελούν τον καλύτερο κράχτη τής εν λόγω επιχείρησης, μαζί με τη τσίκνα της παντσέτας (χοιρινό έδεσμα, πλήρες τριγλυκεριδίων) και τα περιφερόμενα πειναλέα κοπρόσκυλα.

Παρά την αποθαρρυντική έως αποτρεπτική οργάνωση-στήσιμο, οι επιχειρήσεις αυτές σπάνε ταμεία.

Στο γραφείο:
- Αχ, σας έφερα κάτι τυροπιτάκια απ' το σπίτι, που τα 'φτιαξα μόνη μου.
- Άσε, ρε Γιώργη, πετάξου στον βρομιάρη και πάρε κάνα κιλό παντσέτα με τα συναφή να ντερλικώσουμε, κερνάω εγώ σήμερα.

(από iwn, 30/10/10)(από iwn, 30/10/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
perkins

Αραγες ο Σουλτέκας στην Κομοτηνή να υπάρχει ακόμα; Μιλαμε για ΤΟΝ βρωμιάρη.
Σωστός ο Ιωνας.

#2
PUNKELISD

Βλέπω το 2ο μύδι και τρέχουν μου τα σάλια! παράλογο;

#3
GATZMAN

@punk
Σλούρπ! Παίζουν όμως και κάτι άλλα μήδια, στο λήμα μάκης, του anchelito, μήδια που κόβουν την όρεξη, αποτρέποντας έτσι τη λήψη πρόσθετων θερμίδων.... χεχεχε

#4
patsis

Σπεκ στην θρυλική καντίνα του Πολυκάστρου που, σε αντίθεση με ένα συγκεκριμένο κανονικό μαγαζί του χωριού, ανταγωνιστή του στις φανταρικές παραγγελίες, σέρβιρε και έστελνε πακέτο εξαιρετικά κρέατα.