Συντομογραφία της έκφρασης τέλος πάντων.

- Η παρτίδα σκακιού που παίξαμε χτες ήταν κερδισμένη για σένα αλλά φέραμε στο τέλος ισοπαλία.
- Τέσπα. Φιλική ήταν.

(από Khan, 30/07/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
D.F.

grafetai k tcp

#2
mariahomorfi

+tCp
+tspn

#3
electron

να πω ότι μάλλον είναι παλαιότερο, αφού χθες το άκουσα σε μια ταινία με τον Κωνσταντάρα. Ο τίτλος μου διαφεύγει, αλλά είναι η ταινία, που κερδίζει το λαχείο και τρελαίνεται, και επιστρέφοντας προσπαθεί να φτιάξει τα πράγματα. Ο αδελφός της γυναίκας του, ψώνιο που ήθελε να γίνει ηθοποιός, πάει σε κάτι δήθεν που θα τον κάνουν σταρ. Είναι δύο αδελφές και ο ένας χρησιμοποιεί την έκφραση, και μάλιστα τονίζει τη λήγουσα, δίνοντας της γαλλική χροιά.

Πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι καλιαρντά.

#4
GATZMAN

Μπράβο, μου το θύμισες. Πρέπει να λες την ταινία: Ο τρελός τα 'χει τετρακόσια. Για την αδελφή που 'λεγε την εκφραση, πρέπει να αναφέρεσαι στο Γ. Κιάπη (που έκανε το σκηνοθέτη). Ετς;

#5
electron

μπράβο. Δια αυτήν την ταινία ομιλώ.
Παρεμπιπτόντως, η ταινία είναι χάλια, αλλά τη σώνει ο απίστευτος Κωνσταντάρας.

#6
Επισκέπτης

kl dn to kserame mas fotisate oti na nai eiste!!!!!!!!!!!!

#7
agou

Η επίμαχη σκηνή: http://www.youtube.com/watch?v=NNFKECSPvWE

#8
barbarosa

Eν τη ρύμη του λόγου, υπάρχει η τάση να μιλάμε συγκοπτόμενα... Αυθόρμητα μπορούν να προκύψουν από πολλούς χωρίς συνεννόηση οι ίδιες συντμήσεις... Χαρακτηριστικά, θυμάμαι σε λόγω που σατύριζε το ΟΛΑ του μεγάλου καρατζαφύρερ, που ο μέγας αυτός συγκόπτης, έλεγε έλεγε μασημένα λόγια και σταματημό δεν είχε... Κάποια στιγμή το ακροατήριό του αρχίζει τα "OY!". - Tί πάθατε παιδιά; Γιατί γιουχάρετε; Γιατί "ου"; - Για τον Αλαβάνο!(τότε που ήταν πρόεδρος του μισητού "τσίριζα-που-δεν στον-σφύριζα-εγώ") - Ποιον Αλαβάνο, ρε παιδιά; - Αυτόν που ανέφερες μόλις τώρα! - Tί ανέφερα; ΑNAΛAMBANΩ,OXI AΛABANO! -AAAAAAAA!(ουστ βόδια,που δεν μπορείτε να καταλάβετε το λόγο ενός αρχηγου... Το ουγκ είναι δύναμη,ρε!)

#9
barbarosa

Eδώ το απόσπασμα... http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=24&t=209690