Από το αγγλικό loop που σημαίνει βρόχος, θηλιά.

  1. Όρος που χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές Η/Υ. Είναι μια επαναλαμβανόμενη σειρά από εντολές (ένας βρόχος επανάληψης) που εκτελείται όσο ισχύει μια λογική συνθήκη. Μόλις η συνθήκη πάψει να ισχύει, το πρόγραμμα συνεχίζει παρακάτω στις επόμενες εντολές. Αν ο κουμπιουτεράκιας έχει κάνει κάποιο λάθος στον κώδικα, τότε το πρόγραμμα δεν μπορεί να βγει από τον βρόχο επανάληψης εκτελώντας τις ίδιες εντολές ξανά και ξανά (κάνοντας δλδ συνέχεια τα ίδια και τα ίδια)ν μ΄αποτέλεσμα κάποια στιγμή να κολλήσει.

  2. Η κατάσταση λειτουργίας μιας οποιασδήποτε συσκευής που παίζει μουσική ή κάποια ταινία ή κάποια βίντεο όπου μόλις τελειώσει η σειρά π.χ. των τραγουδιών ξαναξεκινά αυτόματα να τα παίζει πάλι με την ίδια σειρά.

  3. Ανάποδη λούπα. Δύσκολος ελιγμός μαχητικών αεροπλάνων όπου διαγράφεται στον αέρα μια θηλιά. Το αεροπλάνο μοιάζει να κάνει ανάποδη τούμπα.

  4. Έπεσα σε λούπα. Σκατοκατάσταση από την οποία δεν μπορώ να ξεφύγω με τίποτα.

Ρίξτε και ένα βλέφαρο στην καλούτσικη ταινία Λούπα αυτοκτονίας.

  1. Γαμώ τα κοντρολομπρέκια μου γαμώ, ούτε μια λούπα δε μπορώ να στήσω σήμερα. Μήπως να με ξεματιάξεις;

  2. Ρε παίδες!! Ποιος έβαλε σε λούπα το κωλοσιντί; Τρίτη φορά ακούω τα άπαντα της Θώδη. Έλεος!! Υπάρχουν και πράγματα που πρήζονται εδώ χάμω.

  3. - Πωωω ρε πούστη μου πρήξιμο ο νέος. Αμάν μ' αυτήν την ανάποδη λούπα!! Ούτε ο Κρουζ στο Τοπ Γκαν να ήτανε.
    - Δε θυμάσαι τα δικά σου; Σαν νά 'χες πρωτογαμήσει έκανες.

  4. - Ψυχοσάββατο έχει ο Λάκης ή μου φαίνεται; - Σκάσε και κέρνα αβέρτα. Κάτι με τη δικιά του. Δε ξέρω λεπτομέρειες, αλλά μεγάλη λούπα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ευγε! Υπερλήμμα.

#2
AN21

Επίσης στη μουσική, στο DJing είναι τεχνική την οποία θα σας την εξηγήσει καλύτερα κάποιος άλλος!

#3
iron

μπράβο ρε στέφανο!

#4
iwn

Homo homini lupus

#5
jesus

@ αντουάν: σαφώς, σχετικό με τις σάμπλες κ τα σαμπλίδια, που συνήθως παίζουν σε λούπες.

#6
patsis

Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να κάνω δυο παρατηρήσεις.

Το 4 μάλλον είναι αυτό που λέμε παρετυμολογία, διότι luba στα αλβανικά (λέει ο Τριανταφυλλίδης, παρακαλω κάποιον με πραγματικό πληκτρολόγιο και όχι κινητό τηλέφωνο όπως εγώ να προσθέσει το λινκ) είναι ο λάκκος. Έπεσα σε λούμπα λοιπόν, και όχι λούπα, σημαίνει έπεσα στην λακούβα, έπεσα σε παγίδα.

Η δεύτερη παρατήρηση με επιφύλαξη. Η λούπα στον προγραμματισμό δεν είναι και αυτή που δεν συμπεριλαμβάνει λογική πράξη αλλά χρόνο ή μέτρηση; Σε στυλ for a=1 to 10000:beep:next a. Ή αυτό που έγραψα εμπεριέχει λογική συνθήκη και έλεγχο αυτής εσωτερικά και απλώς δεν φαίνεται το if; Δεν ξέρω, το καταθέτω απλώς.

#7
Doctor

@Πάτση: στο παράδειγμα που δίνεις η λογική συνθήκη είναι έμμεση. Δες το ως: αρχή: α=1, όσο α <= 10000, μπιπ, α=α+1 (αύξησε το), πήγαινε στην αρχή.

#8
sstteffannoss

@patsis: Άλλο το 'να άλλο τ' άλλο. Από τη λούμπα μπορεί να 'χεις γίνει μουνί αλλά βγαίνεις - γλιτώνεις. Όταν έχεις πέσει σε λούπα είσαι Σίσυφος και κοιτάς ντουβάρι.

#9
jesus

συμφωνώ με στέφανο για διακριση λούπας-λούμπας-τουλούμπας κ με δόκτορα για προγραμματισμό.

κ όπως έλεγε κ το σύνθημα:
μπορεί να μήν διαβάσαμε το μύθο του σισύφου
παρ΄όλαφ τά εκδίδουμε εφημερίδα τοίχου.

#10
Doctor

Τώρα που το ξαναβλέπω, παπαριές έγραψα παραπάνω (και ας συμφώνησε μαζί μου ο θέανθρωπος). Το ορθό είναι:

α=1, αρχή: όσο α <= 10000, μπιπ, α=α+1 (αύξησε το), πήγαινε στην αρχή.

Όπως το είχα γράψει πριν (αρχή: α=1, όσο α <= 10000, μπιπ, α=α+1 (αύξησε το), πήγαινε στην αρχή), είναι ένα (κλασσικό) λάθος που κολλάει το πρόγραμμα (και αν το μπιπ είναι κάποια βαριά εργασία μπορεί να κρασάρει τον κομπιούτορα).

#11
jesus

με την επι της αρχής διαφωνία θείο συμφώνησα. έχω να γράψω πρόγραμμα...

#12
patsis

Α οκ, μιλάμε για δύο διαφορετικές καταστάσεις που μοιάζουν και εενοιολογικά και ακουστικά. Στην πρώτη κυρίαρχη είναι η έννοια της παγίδας, στην δεύτερη η έννοια του αδιεξόδου. Σωστά;

#13
patsis

Βλ. και εδώ.

#14
GATZMAN

Στο 4 φαντάζομαι πως μπορούμε να εκφέρουμε τον όρο και με τη σημασία: έπεσα περιστασιακά στη μάσα. Ισως και με τη σημασία, μου πάνε όλα ανέλπιστα καλά για δεδομένη περίοδο

#15
jesus

τον εκφέρεις τον όρο...

#16
the Dude

2x5. Mε βρήκες σε καλή μέρα. (Ούτως ή άλλως, πολύ καλό λήμμα)