Κατακλέβω κάποιον, ιδίως αφαιρώντας από έναν χώρο (και όχι από πάνω του, αν και λέγεται και σ' αυτήν την περίπτωση) αγαθά και τιμαλφή.

Ο χώρος, μετά την διαδικασία του «νοικοκυρέματος», μοιάζει άδειος από τα πράγματα που λείπουν, χωρίς να χρειάζεται πια όλη αυτή η απαραίτητη τακτοποίηση, π.χ. των τσιγάρων στα ράφια του μίνι μάρκετ, των πακέτων στην αποθήκη κλπ. Με λίγο πικρό χιούμορ, μπορείς πια να απολαύσεις έναν χώρο πιο μινιμάλ.

Κυριολεκτικά σημαίνει «φτιάχνω» κάποιον, του προσφέρω τον πλούτο και τα μέσα να «γίνει άνθρωπος» (παράδειγμα 3).

  1. Από εδώ:

Βαρέθηκα να βλέπω τους συμπολίτες μου να κατηγορούν τους αλβανούς κ.λ.π. αλλοδαπούς ότι τους κλέβουν τις δουλειές ενώ στην πραγματικότητα οι ίδιοι ποτέ δεν θα έκαναν τις δουλειές που κάνουν αυτοί... (κι ας μου σπασαν το μαγαζί προχθές 4-5 αλβανοί και μ έκαναν ...νοικοκύρη αλλά αυτό είναι άλλο θέμα πάλι στις καταγγελίες... )

  1. Από εδώ:

Εμείς δε χρειάζεται να κάνουμε μετακόμιση στην εταιρεία... Την έκαναν άλλοι για μας. Μπήκαν χτες βράδυ και μας έκαναν νοικοκύρηδες!

  1. Από εδώ:

Ίσως όμως κι όλα αυτά να είναι αυταπάτες και να μην υπάρχει ελπίδα σωτηρίας για το προϊόν (σ.σ. τη σταφίδα) που κάποτε έκανε νοικοκύρηδες χιλιάδες αγρότες.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος ούλος.

#2
iron

καλά ρε κακαμοίρη, τισταδιάλα τα ήθελες τα Χ και δεμπήγαινες καμιά βόλτα σαββατόβραδο να κάνεις κάτι καλύτερο; Και ενοχοποιείς έτσι πούστικα τον αλίβε, να νομίζουμε ότι τα έχωσε αυτός;

#3
allivegp

Ναι βρε παιδιά, δεν μπαγαποντοδότησα εγώ - για την ακρίβεια, δεν βαθμολόγησα καθόλου αυτό το λήμμα, κι ευτυχώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα της άιρον, αυτό μπορεί να αποδειχθεί.
Ωστόσο, γίνεται προφανές ότι οι υποψίες για ενδεχόμενη μπαγαποντοδοσία βαρύνουν τον συντάκτη του σχολίου (ειδικά αν τύχει να είναι και το μοναδικό), κάτι στο οποίο ενδέχεται να αποσκοπεί και ο μπαγαποντοδότης, και έτσι έχουμε μια νέα μορφή μπαγαποντοδοσίας, την μπαγαποντοδοσία με παραπλανητική ενοχοποίηση.