Αγγλιά που σημαίνει πάτος, με λινκ ή χωρίς. Είναι το αντίθετο του τοπ, οπότε αντιστοίχως σημαίνει:

  1. Τον γκέι που υφίσταται την πρωκτική διείσδυση, τον «παθητικό» γκέι. Στην ελληνική σλανγκ έχει περάσει και ως μποτομιέρα και μποτομιέρα του ελέους. Για να παραφράσω τον Πιλαλί: Την μποτομιέρα μην κατηγοράς, αυτή σου δίνει για να φας.

  2. Αυτόν /-ήν που έχει το «παθητικό» ρολάκι σε ένα σαδομαζοχιστικό παίγνιο.

  3. Στο μπικίνι είναι το κάτω μέρος, που περιβάλλει την πατούρα.

Trivium: Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγγλικός όρος topping from the bottom που σημαίνει ότι ο παθητικός ερωμένος ελέγχει την σεξουαλική δραστηριότητα πιο κυριαρχικά από αυτόν που επιτελεί την διείσδυση. Στα σαδομαζοχιστικά παίγνια είναι σχήμα οξύμωρο καθώς μιλάμε για κάποιον που είναι ταυτόχρονα μαζόχας, αλλά θέλει και να κυριαρχεί στο παιχνίδι.

  1. Γράφω ότι είμαι Μπότομ/βερς, γιατί αν γράψω ότι είμαι μόνο Μπότομ, θα με κράξουνε ως παθητικιά τελειωμένη, και το χάσαμε το παιχνίδι. Βασικά είμαι Μπότομ, αλλά δεν έχω ανακαλύψει ότι απόλαυση μπορώ να πάρω και από τους δύο ρόλους!
    (προβληματισμός κάπου στο Διαδίκτυο).

  2. Όσον αφορά στη σεξουαλικότητα, δεν είναι μόνο η επιλογή σεξουαλικού συντρόφου (και σίγουρα όχι μόνο με το άν έχει πούτσο ή μουνί ή τίποτα ή και τα δύο ανάμεσα στα πόδια, αν μοιάζει με άντρα ή γυναίκα ή ενδιάμεσο, αν εκφράζει αρρενωπότητα ή θηλυκότητα). Έχει να κάνει με συμπεριφορές όπως «τοπ και μπότομ» (που άλλοτε θεωρείτο ότι αρμόζουν μόνο σε άντρα και γυναίκα αντίστοιχα), bdsm πρακτικές, πολυσυντροφικότητα και πολυγαμικότητα (που παραδοσιακά θεωρούνται 'αποκκλίσεις' από τον υποτιθέμενο σωστό τρόπο να ζεις τη ζωή σου, δηλαδή τη μονογαμία). Όλα αυτά εξετάζονται κάτω από το queer βλέμμα, για να δεις αν είναι αλήθεια ή απλά κοινωνικές κατασκευές.
    (εδώ)

  3. Οταν ήμουν πιο νέα και πιο ωραία, πέταγα στη παραλία το τοπ και το μπότομ στο λαιμό! (εδώ)

(από Khan, 16/04/13)(από patsis, 17/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

στα σ/μ ο σαδιστής έχει μεν τον ενεργό ρόλο, αλλά συγχρόνως είναι και το ζωντανό εργαλείο, ο δούλος του μαζόχα. εκεί είναι που το τοπ και το μπότομ αντιστρέφονται.

«Ο διαστροφικός μαζοχιστής αντλεί ικανοποίηση υποβάλλοντας τον εαυτό του στον εξευτελισμό εκ μέρους ενός ανωτέρου, του σαδιστή. (...) Ωστόσο τούτο δεν σημαίνει ότι για τον κο Μ. ο σαδιστής ήταν κάτι σημαντικό, ήταν απλώς το όργανο για να επιτύχει τον ισχυρότερο οργασμό. Στην ψυχική του οικονομία ο παρτενέρ αντιστοιχούσε κι αυτός σε ένα περίττωμα. Επίσης η παθητικότητα του κου Μ. ήταν επιφανειακή, ένα παραβάν που πίσω του κρυβόταν η πραγματική εξουσία που κινεί τα νήματα.»
Γιώργος Κούριας, «Καταδικασμένοι να απολαμβάνουν», περιοδικό Εκ των Υστέρων, τ. 18

γι' αυτό και γω όταν ακούω ότι ο τάδε ή η τάδε έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση (επαγγελματική, ερωτική, σεξουαλική, κλπ) κουνάω το κεφάλι μου...

#2
jesus

γειά σου ρε ηρώ με τη διαλεκτική σου!

#3
Khan

#4
Vrastaman

Μη ξεχνάμε και το ωλ τάϊμ γαμάτο βρισίδι bottom dweller.

#5
iron

#6
Khan

Βλ. και πατόψαρο.

#7
Khan

Άρα το να είσαι μπότομ έχει μεγαλύτερη αξία (βλ. μήδι Πάτση).

#8
patsis

Δες και την τιμή του straight...

#9
Khan

Μάλιστα...

#10
soulto

Για να λέμε τα σύκα-σύκα κλπ, στα μπιντιεσεμικά:

Bottoms have appetites that are their own, whereas the slave’s needs tend to become the same as those of the Master”