Κλασικό της αριστερής ιδιολέκτου, θίγει ότι η μεγαλύτερη ληστεία είναι η (καπιταλιστικώς προσπορισμένη) ιδιοκτησία του καπιτάλα, ότι το να ανοίξεις μια τράπεζα είναι μεγαλύτερη ληστεία από το να την κλέψεις και τα ρέστα παγωτά.

Την κατασκευασμένη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος να την πληρώσουν οι καπιταληστές και όσοι συντηρούν και στηρίζουν αυτό το διαβρωμένο πολιτικό-κοινωνικό σύστημα: οι πολιτικοί, τα κομματόσκυλα, τα λαμόγια, το παπαδαριό (που λούφαξε ώσπου να περάσει η μπόρα) και να περισσώσει την αμύθητη περιουσία του. (Δες).

Το σύνθημα της χρονιάς (από Khan, 15/12/10)Σοσιαλ ληστής --- ληστής της κοινωνίας με "εννομα" μέσα (από GATZMAN, 15/12/10)(από Khan, 23/03/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Khan

Το σοσιαληστής, που δεν το θυμόμουν, δίνει πάρα πολύ περισσότερα χτυπήματα στον γούγλη από το καπιταληστής, μιλάμε για σελίδες αμέτρητες, μάλλον λόγω GAP. Οπότε δεν θα μου γλιτώσει, παρά το μέτριον και μη προφορικόν του λογοπαιγνίου.

#2
allivegp

Yπήρχε και μια κλασσική ατάκα που έλεγε: «Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ενώ σοσιαλισμός, ακριβώς το αντίθετο».

#3
Khan

«Όταν φύγανε οι Ναζί αφήσανε την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Με τον σοσιαλισμό, όμως, η χώρα έκανε ένα μεγάλο βήμα μπροστά»
ανέκδοτο από υποτιθέμενη ομιλία που κυκλοφορεί σε πολλές χώρες

#4
jesus

κ εδώ