Κυρίως στον πληθυντικό, ο μπάτσος του οποίου η εξάρτυση δεν περιλαμβάνει κράνος. Αν θυμάμαι καλά, η διαβάθμιση σε επίπεδα δυσκολίας είναι:

καπελάκηδες < μπλέδες < ματάδες / ματατζήδες < εκάμ < στρατός.

Οι μπλέδες (μπλες στον μάλλον ανύπαρκτο ενικό) διακρίνονται απ' τους ματάδες λόγω του μπλε, αντί χακί, χρώματος στολής, φοράνε κράνος, και είναι πιο καλά εξοπλισμένοι απ' τους καπελάκηδες, αλλά δεν έχουν τα χημικά για καραμέλες, γιατί δε φοράνε όλοι μάσκα, και δεν έχουν όλοι ασπίδα (αν θυμάμαι καλά, επίσης).

Οι καπελάκηδες δεν κάνουνε για τίποτα, κρέας για τα κανόνια σε φάση, ενώ οι ματάδες είναι ο μεγάλος κακός του βίντεογκέημ. Τώρα τα αποτυχημένα καγκούρια τύπου ΔΙΑΣ δεν τα πρόλαβα, ας πέσουν σχόλια.

Έχω την εντύπωση ότι ο ενικός ματατζής είναι συχνότερος του ματάς, και το αντίθετο παίζει στον πληθυντικό.

  1. - Ποια αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στα γήπεδα και μαλακίες. Τις περισσότερες φορές καπελάκηδες στέλνουνε, άιντε και τίποτα μπλέδες. Πού να τους κάνουνε ζάφτι τους χουλιγκάνους.

  2. - Ήταν πολλοί, αλλά ήταν καπελάκηδες, ρε πούστη... Αν κάναμε ένα ντου, παραμάζωμα θα τους πέρναμε. Μετά σκάσανε οι ματάδες και το διαλύσαμε ησύχως.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Στος. Παλαιότερα αυτούς τους καπελάκηδες τους λέγαμε και γραφιάδες.

#2
jesus

επειδή κόβουν κλήσεις ή επειδή κάνουν δουλειά γραφείου;

#3
johnblack

η καλύτερή μου είναι όταν δελτάδες τρώνε σαβούρες με τα παπιά απ' τη φούρια τους να πιάσουν τους κακούς, μιλάμε όμως για πολύ γέλιο. Κι ευτυχώς επειδή κινούμαι στο κέντρο έχω σχετικά συχνά αυτή την απόλαυση χοχοχο

#4
jesus

απ' ό,τι ακούω οι καινούργιοι πρέπει να είναι γτπ εντελώς...τράβα κάνα βίδεο να γελάσουμε κ μεις:Ρ

#5
johnblack

μια φορά έξω απ' την ΑΣΟΕΕ, σε ψιλοεπεισόδια φάση καγκελάκι κι έτσι, είχαν τρακάρει ζητάς με δελτά, ο παπάκιας το 'σωσε τελευταία στιγμή μα ο ζητάς έπεσε κι έπιασε να σιχτιρίζει.. Μια άλλη φορά ζωοδόχου πηγής έφαγε σαβούρα στην ευθεία (!) δελτάς δικάβαλος κι έκαναν κανα πεντάλεπτο να σηκωθούν, ένεκα τα συμπράγκαλα: κλομπ, επιγονατίδες, αλεξίσφαιρα και κάτι σχολικές τσάντες που κρεμάνε στο τιμόνι ρε έλεοοοοοοοοοοοοοοος με τα γίδια

βίντεα δε διαθέτει το κατάστημα έχω όμως στο προφίλ μπόλικα συνθήματα αντι-μπατσικά να τα βλέπω να ξεχνιέμαι

#6
betatzis

Μετά ΚΑΙ από αυτό, δεν ξέρω ........., εννοώ αν αρκεί μόνο να γελάμε με δαύτους.

#7
HODJAS

Γιατί;

Ελεύθερος για αυτόφωρο πλημμέλημα με εντολή Εισαγγελέα ορίζεται απο άρθρα: 43, 47, 139, 242, 246 παρ. 3, 275, 282 - 283, 327, 417 - 419 & 423 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Υπήρχε βάσιμος νόμιμος & ουσιαστικός λόγος να κρατηθεί;

#8
jesus

μεμονωμένο περιστατικό, ρε συ...

#9
betatzis

Βρε χότζαμ, δεν το ανέβασα, επειδή αφέθηκε ελεύθερος, το ανέβασα επειδή σκότωσε. Εκεί είναι το θέμα και όχι στο νομικό μέρος, για το οποίο αδιαφορώ. (έχεις δίκιο ότι αφήνονται ελεύθεροι στα εξ αμελείας. Άλλο το θέμα εάν είναι ορθός ο νόμος αυτός και πόσο εξ αμελείας είναι π.χ. άμα περνάς με κόκκινο, μεθυσμένος και παίρνεις παραμάζωμα μαθητή, πολύ πρόσφατο παράδειγμα στην Κηφισίας).

Βλέπε και εδώ

Απλώς έβαλα την πρώτη είδηση που μου βγήκε στο γκουγκλ.

Δεν με νοιάζει που αφέθηκε ελεύθερος, με νοιάζει που σκότωσε επτάχρονη την ώρα που έλεγε τα κάλαντα.

Πάρε κάνα τηλέφωνο : - )

#10
HODJAS

Όχι, το λέω γιατί αν μια επτάχρονη καβαλούσε μηχανή μεθυσμένη και παρέσερνε έναν μπάτσο που έλεγε τα κάλαντα, κανένα μάτι δε θα δάκρυζε...

:-)

#11
iron

μη με κουρδίζεις πρωινιάτικα με αυτά τα υποκείμενα, χοτζ.

#12
iron

α τώρα είδα ότι προηγήθηκε κουβεντούλα την οποία είχα χάσει.

#13
HODJAS

Όταν το υποκείμενο γίνεται κατηγορούμενο, υπάρχει Συντακτικό σφάλμα...

(κουρδ-κουρδ)

:-Ρ

#14
jesus

αγαπημένε μου θείο.
σου γράφω από τη μαρσίλια, σε λίγο μπαρκάρουμε. με διέγραψαν από την οργάνωση, από το σωματείο και από τη νεολαία ταυτόχρονα εδώ και τρεις μέρες, και αποφάσισα να μπαρκάρω. ένας φίλος μου κατάφερε να με βάλει σε ένα γκαζάδικο μάγειρα. «είσαι κώλος» μου είπε. «πλέον και μάγειρας» του είπα.

ούτε αυτή η χώρα με χωράει πλέον. οι σύντροφοι που επαινετικά πριν από λίγο καιρό μου έλεγαν «εσύ πιάνεις την πέτρα και την πετάς στυμμένη στους μπάτσους» τώρα με βρίζουν και με λένε τροτσκιστή, αναθεωρητή, και άλλα ακατανόμαστα...πλέον μόνο τη ντομάτα θα στύβω, αλλά εκεί δεν θα κάνω παραχωρήσεις. η μανέστρα μόνο με φρέσκια γίνεται.

να μου φιλήσεις τη θεία και να της πεις να μην ανησυχεί. θα σας ξαναγράψω από τη μπατάβια.

ο πικραμένος ανηψιός σου,
τζήσους.

#15
Khan

Χοτζ, είσαι που είσαι γεροντίλας, βγάζεις και αντίδραση τώρα έεετσι...

#16
HODJAS

[I]Παραστρατημένο μου ανεψούδι,

σου γράφω απ' την Οκλαχόμα, που μ’ επήρανε να δουλεύω μιναδόρος στο ρέλγουεη, μιας κι οι ντόπιοι έχουνε λέει στράι και μας εβάλανε σε κάτι πούλματα με πλεχτό δίχτυ, να βγάλουμε κανα μεροκάματο, μέχρις που να γυρίσουνε στη δουλειά.

Γιατί μου τόκανες ετούτο το κακό, γιου μπάντ μπόη; Τί softexα;

Εγώ δε σ’ έστειλα να μου γίνεις μούδε λοστρόμος και κατραμόκωλος, μούδε αλητήριος και σκοινοπαλούκης σαν και το Γιαννάκη τση Σταυρούλας, που τα’ δαμε τα χαΐρια του δα, όλο με κάτι ξετσίπωτες εγύρναγε απο πόρτο σε πόρτο, ώσπου άρπαξε το σκουλαμέντο του κι ευχαριστήθηκε.

Βγάνω με το δρωτάρι μου το βιός μου κόμπο-κόμπο, να σου στείλω ντάλαμπιλζ, να γίνεις ένα χρήσιμο γιούμαν μπίν στο σοσάιτι.

Δεν τση το’ πα ακόμα τση θειάς σου, γιατί έχει την καρδιά της και θα πάθη χατατάκ – πως το λένε – και θα μου μείνει στα χέρια σαν το μάθη.

Γύρνα ογλήγορα στο Γιουνιβέρσιτυ, στις σπουδές σου και μην τ’ ακούς εκειά τα μερελά με τα τρότσκι-μπρόνσκι και τα χάλι-γκάλι, που μου κουνιόνται σα ξεβιδωμένα.

Έχουμε κι εμείς εδωχάμου κάτι τέτοιους λεχρίτες και τους εφωνάζει ο κόσμος τεντιμπόη και δεν τους υπολήπτεται. Τεντιμπόη παναπεί τοιούτος.
Μόλις τους είδα, λέω εμέσα μου: Θήαντορ, δε θα 'χουνε καλά ξεσκαλώματα ευτούνοι, έτσι είπα.[/I]

[I]Μήτε Θεό έχουν ευτούνοι μέσα τσου, μήτε μπέσα, σαν τσου νίγκεζ...

Αραπάδες; Ο Θεός να σε φυλάει απο δαύτους, έχουνε και κάτι κίτρινα δόντια, να σε πιάνη η ψυχή σου!
Έχουμε καμπόσους στο σιδερόδρομο που δουλεύουνε μαζύ μας, αλλά δε μας εμιλάνε, ούτε κι εμείς που’ ναι έτσι μαύροι κι άραχλοι κι οι ντόπιοι μας εβρίζουνε κι εφωνάζουνε ολημερίς γκό μπεκ του γιο κάντρυ, γιατί μας εζηλεύουνε οπούμαστε προκομμένοι και τσου παίρνουμε τσι δουλειές και τα θηλυκά.

Γι' αυτό σου λέω λεβεντάκο μου, παράτα τήνε τη ναυτιλία και στρώσε τον απαυτό σου στο διάβασμα, να πάρης και σκόλασεπ, που δίνει η Αμέρικα, να μου’ ρθεις εδωνάς και να σε καμαρώνω, ειδεμή μούτζωτα και πάγαινε οπίσω στα Βραχνέικα, να κοιτάς τσι βάρκες πούθε φυσάει, τί να σου πώ και τί να σου μολογήσω πιά...

Ααααχχχ! Θα τονε πεθάνης τον έρμο το μπαρμπούλη σου γιου νότι-νότι κίντ...

Άνκλ Χότζ
(Οκλαχόμα)
[/I]

#17
jesus

αγαπημένε μου θείο,
πιάσαμε επιτέλους λιμάνι, και μπόρεσα να ξεφύγω λίγο από τη λαδίλα, τις κατσαρόλες και τις κατσαρίδες. και τί κατσαρίδες...

ο χρόνος στη θάλασσα κυλάει διαφορετικά απ' τη στεριά και ευτυχώς σταμάτησα να σκέφτομαι ολιμερίς την οργάνωση, το σωματείο και τη νεολαία. δεν σταμάτησα ποτέ όμως να σκέφτομαι τη μάρα και τη στιγμή που τα ματ ετοιμαζόταν να μας την πέσουν, την κοίταξα στα γεμάτα οργή μάτια της και της φώναξα «μάρα, ντου!!!».

θα της αφιερώσω την ποιητική συλλογή που έχω ξεκινήσει να γράφω, αν και δεν νομίζω να εκδοθεί ποτέ.

σε φιλώ,
ο ανιψιός σου τζήζα.

#18
johnblack

η γνωστή μάρα-βγες-απ'-το-κλουβί-κι-είμαι-έρημο-πουλί;;;

#19
jesus

μάρα μπ. την λένε την κοπέλα, αλλά ας μη βγάλουμε τα άπλυτά της στο ίντερνετς...

#20
Khan

αυτά είναι

#21
Galadriel

Γι' αυτό σου λέω λεβεντάκο μου, [...] ειδεμή μούτζωτα και πάγαινε οπίσω στα Βραχνέικα, [...] Ααααχχχ! Θα τονε πεθάνης τον έρμο το μπαρμπούλη σου Πω πω χότζαααα λες και είμαι σε μαγαζί του Κοτοπούλη και ακούω τους ντόπιους από το διπλανό τραπέζι...