Για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου Αττικής είναι ένα τμήμα του Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισίας, όπου βρίσκονται πολλά επαγγελματικά κτίρια κατασκευής των εταιρειών του επιχειρηματία Μπάμπη Βωβού. Σύμφωνα με μια πιο συγκεκριμένη μαρτυρία που έχω, μιλάμε «για το κομμάτι από την πρώην ASPIS και πάνω».

Χαρακτηριστικό των κτιρίων είναι η εκτεταμένη χρήση γυαλιού (για την οποία κατηγορείται για απουσία βιοκλιματικού σχεδιασμού) και οι πινακίδες με το όνομά του σε μικρά λατινικά: «babis vovos» (που προκαλούν σε πολλούς αισθητική απαρέσκεια για την βεβιασμένη αυτοπροβολή σε περιοίκους και περαστικούς).

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με διάφορα οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια που φέρεται ότι απεργάζεται αλλά και προβεβλημένες από τα ΜΜΕ δικαστικές αντιπαραθέσεις για τα μεγάλα projects που αναλαμβάνει, δημιουργούν ντόρο και αντιπάθειες, κάτι που δεν είναι και έκπληξη για μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία στην Ελλάδα. Εξ ου και η δηκτική λέξη «βωβούπολη», για να υποδηλώσει «καθεστώς» και υφαρπαγή δημοσίων αγαθών ως μη έδει.

Από κει και πέρα το λήμμα έχει καθιερωθεί σε τέτοιον βαθμό που χρησιμοποιείται και σε άσχετες συζητήσεις.

Πέραν από την Λ. Κηφισίας, δευτερευόντως αναφέρεται και σε όποιο μεγάλο έργο με ευρείες πολεοδομικές συνέπειες σχεδιάζεται από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία (στον Βοτανικό κλπ).

Ενδιαφέροντα παλαιότερα άρθρα της Καθημερινής και του Βήματος.

  1. Από εδώ:

Αν υποθέσουμε ότι εννοούν τους κλειστούς δημόσιους χώρους, τότε αφήνουν στους καπνιστές το δικαίωμα να καπνίζουν στο δρόμο και την παραλία. Φανταστείτε, θα περνάς από την Κηφισσίας και όλοι οι εργαζόμενοι στη «βωβούπολη» θα είναι στον παράδρομο για τσιγάρο.

  1. Από εδώ:

- Μανούλα μου για πες εκεί στη Βωβούπολη καμμιά καλή ταβέρνα; Ο «Ασβεστόλακκος» τι λέει έχεις ιδέα;
- O Ασβεστόλακος είναι εξαιρετικός και σε ιδιαίτερα καλές τιμές. Μεγάλη ποικιλία και ωραίο κουτουκίσιο decor. Τry it;)

Χαρακτηριστική κιτσάτη στιγμή της Βωβούπολης. (από Khan, 12/01/11)(από patsis, 29/11/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Khan

Ωραίος!

#2
Khan

Δες και εδώ.

#3
Vrastaman

Πρωτοπόρος ο Μπάμπης, εισήγαγε στην Ελλάδα το «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου». Όταν εργαζόμουν στο πύργο Atrina (ναυ-αρχίδα της βωβούπολης) ανέπτυξα ιγμορίτιδα κι άλλα ωραία. Θεραπεύτηκα οριστικά αλλάζοντας δουλειά.

#4
Nakas

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η Βωβουπόλεις έχουν αναπτύξει ξεχωριστό κλίμα σε σχέση με το υπόλοιπο λεκανοπέδιο με 2-3 βαθμούς μέση ανώτερη θερμοκρασία.

#5
Kanela

Χαχαχαχαχ κυκλοφορούσε και μια χιουμοριστική εικόνα στο ιντερνετ με το λογότυπο του Βώβου πάνω στον Παρθενώνα,αλλά δεν το βρίσκω γαμώτεν

#6
Khan

Νομίζω ότι το Βωβούπολη το ενθάρρυνε και ο ίδιος στο κτηριακό συγκρότημα Polis, όπου (αν δεν κάνω λάθος) από κάποια σκοπιά η επιγραφή babis vovos φαίνεται να έχει ως συνέχειά της την επιγραφή Polis.

#7
iron

λέγεται και Λεωφόρος Βωβού...