Πρόκειται για το μέρος εκείνο το οποίο εξυπηρετεί στην απόθεση και ομαλή προώθηση των ούρων, πολλές φορές και των κοπράνων, προς το αποχετευτικό σύστημα.

Είναι σύνθετη λέξη η οποία αποτελείται από το πιπί που, στα μωρουδίστικα, σημαίνει τσίσα (όπως τσιτσί είναι το κρέας, λολό το νερό, τουτού το αυτοκίνητο και άλλα τέτοια περίεργα) και το ρουμ (room), που στα Αγγλικά σημαίνει δωμάτιο.

Το λήμμα απευθύνεται σε κάθε είδους τουαλέτα στην οποία μπορείς να κάνεις και το ψιλό σου και το χοντρό σου και πολλές φορές ακόμα και να μπανιαριστείς.

Χρησιμοποιείται κυρίως για δημόσιες ή τουαλέτες εστιατορίων και καφετεριών, ενώ αν χρησιμοποιείται στις οικιακές τουαλέτες είναι γιατί ο συνηθέστερος λόγος που τις επισκέπτεται κανείς είναι για να κατουρήσει.

Το λήμμα πιθανόν να προϋπήρχε, άλλα μετά την δημόσια εμφάνισή του στο σίριαλ «της Ελλάδος τα παιδιά» (εκστομίστηκε από τον Μπέζο) η δημοτικότητα και η χρήση του εκτινάχθηκε στα ύψη.

Συνώνυμα: μέρος, βεσέ, καμπινές, καλ(λ)ιόπη κ.α..

«...με αγχωνει το γεγονος οτι πινω συνεχεια νερα και θελω να πηγαινω συχνα τουαλετα(στην τελευταια μου δουλεια με κοροιδευαν επειδη καθε 20 λεπτα πηγαινα στο πιπι-ρουμ...)» από εδώ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

χα! το έλεγε πάντα η αλεξισλάνγκη μαμάν μου για το κουτί της εκάστοτε γάτας μας (το κουτί με το ειδικό χώμα, εκεί δηλ. όπου κατουροχέζουν) και το θεωρούσα δικό της, αλλά να που κι άλλοι το λένε. άμα της πω ότι έστω και μία λέξη της βρίσκεται μέσα στο σλανγκρ, θα πάθει!

#2
PUNKELISD

Μη σου πω ότι θ' αρχίσει να καταχωρίζει ορισμούς...

#3
iron

λες να είναι κανας από δω μέσα και να έχει δίκιο η σαλίνα;

μαμά;;;;

ΜΑΜΑΑΑΑΑΑΑ;;;;;

μπα, δεν είναι.

#4
salina

Και εμείς κάπου γνωριζόμαστε πάνκι, στις τουαλέτες του σχολείου μου κάποιος είχε ζωγραφίσει έναν τύπο που θύμιζε το «μεγάλο ρεμάλι» (απ τα κόμικς) και δείχνοντας προς την είσοδο έλεγε This is a pipiroom

#5
PUNKELISD

Κοίτα να δεις που θα βγούμε και κοντοχωριανοί! εσύ ποιανού είσαι;..

#6
salina

τσ Δημήτρενας απ’ την κάτ ραχούλα

#7
Galadriel

Κατ ραχούλα; Αχαχαχα μου θύμισες

Συναντάει στο δρόμο ο βλαχογκόμενος ένα θεόμουνο:
- Άι μανάρι μ' πώς σι λεν;
Η άλλη νάζι και γλύκα
-Λία
-Ώιντα γούστα μανάρι μ' κι τουν πατέραμ 'λία τουν λένι.
αααχαχαχ