1. Ό,τι και τα στραβώνω και τρώω στράβα, δηλαδή θυμώνω, εκνευρίζομαι, τσαντίζομαι, ώστε να στραβώνω το πρόσωπό μου, κάτι με χαλάει και μου χαλούλου ή μου χαλούμι την διάθεση. Το ρήμα τρώω δηλώνει τον απολύτως παθητικό χαρακτήρα του βιώματος που το υποκείμενο το υφίσταται εξωγενώς, όπως λ.χ. και στο τρώω φλασιά. Μιλάμε δηλαδή για μια ομηρική ψυχολογία, όπου τα αισθήματα έρχονται απ' έξω και τα τρώμε δίκην τροφής ή πούτσας. Όποιος ενδιαφέρεται για το ρήμα «τρώω» στην σλανγκ μπορεί να το αναζητήσει στο σάιτ μας για να δει πόσα πολλά αντικείμενα συντάσσονται μαζί του.

  2. Πιο ειδικά στην σεξοσλάνγκ, αναφέρεται στην περίπτωση όπου ο/η ερώμενος/-η δέχεται CIF (=Cum In Face, δηλαδή εκσπερμάτιση στο πρόσωπο), όπου ελλείψει μπαζοκόφτη τα φλόκια πάνε στα μάτια, με αποτέλεσμα ένα παροδικό στράβωμα που συνοδεύεται από το επιφώνημα το μάτι μου! Επιβεβαιώνονται έτσι οι ιατρικές θεωρίες του 19ου αιώνα που διατείνονταν ότι η μαλακία προκαλεί τύφλωση, έστω παροδική. Η δεύτερη χρήση, πάντως, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη δικτυακώς.

Σημειωτέον ότι και στις δύο χρήσεις συνήθως είναι στον Αόριστο («έφαγα στράβωμα»), αφού την στιγμή που το τρως δεν μπορείς και να το ανακοινώσεις.

  1. - Μια χωρα με την περιφημη βελουδινη επανασταση,οταν εμεις εδω στα βαλκανια εχουμε ξεσκιστει με τις αιματοχυσιες σε καθε επανασταση και μη,οταν αυτη η χωρα εβγαλε τον Χαβελ εναν απλο θεατρικο συγγραφεα για προεδρο και με τοσους αλλους διαννοουμενους οπως ο Καφκα και Μιλαν Κουντερα,δεν μπορεις να τα ισοπεδωνεις ολα σε μια στιγμη και να λες οτι ειναι ο χειροτερος λαος,δεν ξερω τι στραβωμα εφαγες εκει.

- Το στραβωμα που εφαγα φιλε μου, το φαγαν και αλλοι ελληνες που μεναν εκει και παντρευτηκαν τσεχες! Και θυμαμαι πολυ καλα οταν μου λεγαν για το ποσο μεγαλες πουτανες ειναι και τους κοιταζα με απορια...και αισθανομουν και θυμο γιατι μιλαγαν ετσι για αυτες!!! «θελεις να γινεις ο 7ος μου λεγαν;» Και εγω πανω στον μεγαλο ερωτα που βιωνα δεν τους πιστευα ουτε χιλιοστο!! (Διάλογος εδώ).

  1. α. αφου εφαγε το στραβωμα της στο μπαρ εφυγε με το αυτοκινητο
    για μια παραλια πολυ ερημικη που τοτε πηγαινε με την παρεα της
    για να κουλαρουνε απο τα πιωματα (Αξέχαστη παρτούζα).

β. μα έφαγες το στράβωμα κι έφυγες μακριά μου,
τίποτα δεν λογάριασες και ράγισε η καρδιά μου
(Ποίηση των Μετάληρα).

γ. - Αλήθεια, τι κάνει ο Πέρι;
- Αφού έφαγε το στράβωμα από τον Πιερ έγινε πιστός οπαδός της εθνικής ιδεολογίας της yvoitrienité του Φελίξ Χουφουέ και τώρα κολλάει αφίσες με τον Ουαταρά στο Αμπιτζάν.

Δες και ρίχνω, τρώω, πέφτω.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Eat a crooked!