Μια έκφραση που μοιάζει ν’ αγνοεί το κυνικό «δεν υπάρχει αρνητική δημοσιότητα», αφού είναι συνώνυμη του αποκαλύπτω / εκθέτω δημοσίως τις βρωμιές κάποιου, ξεμπροστιάζω, διαπομπεύω, εξευτελίζω, διασύρω, ξεφωνίζω, κράζω, υπονοώντας αρνητικό αντίκτυπο αφού του ...κρεμασμένου του λερώνεται το κούτελο και του βγαίνει τ’ όνομα.

Αν και προέρχεται από τη δημοσιοποίηση στις εφημερίδες των όποιων εγκλημάτων κάποιου και, για την ακρίβεια, στα πρωτοσέλιδά τους, αυτά δηλαδή που φαίνονται όταν είναι κρεμασμένες με μανταλάκια στα περίπτερα, οπότε και εξού, έχει φτάσει να περιλαμβάνει και ανάλογες αναρτήσεις στο νέτι.

Αν και παλιάς κοπής, παίζει πολύ τελευταία ειδικά από ΜΜΕδες.

1.
Βασικοί ένοχοι είναι οι πολιτικοί. Κατηγορούν συλλήβδην την ελληνική κοινωνία για κλέφτες και απατεώνες, κρέμασαν στα μανταλάκια της Ευρώπης όλο τον ελληνικό λαό και θέλουν να το κάνουν και σε όσους χρωστούν στην εφορία, αλλά τους εαυτούς τους μονίμως τους καλύπτουν.

2.
«Κρέμασαν στα μανταλάκια» τους μεγαλοφειλέτες
Τα στοιχεία έξι χιλιάδων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από € 150.000, «κρέμασε» στο διαδίκτυο το Υπουργείο Οικονομικών.

(Όλα απ’ το δίχτυ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία