Λέγεται για κάποιον / κάτι που έχει το μαύρο του το χάλι και δεν σηκώνει (και καλά) θεραπεία ή επισκευή, παρόλο που (για λόγους ηθικούς ή επειδή είθισται ή επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) θα περάσει από το στάδιο αυτό προτού πάει στα αζήτητα.

Πολλές φορές είναι απλό πείραγμα (για να πούμε μετά στον άλλον «έλα μωρέ, πλάκα κάνω»), άλλες είναι αλήθεια.

  1. Άσε, αν αρχίσω με σπονδύλους, κλείδα, κεφάλι, λεκάνη, πόδι, μύτη κλ.π. γράφω ολόκληρο βιβλίο.... Γενική επισκευή και πέταμα.... ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

  2. Έτυχε πριν από λίγο καιρό να βρεθώ σε μια συζήτηση φίλων οργανοποιών και με εξέπληξαν οι απόψεις τους για το θέμα αυτό. Αλήθεια υπάρχουν όργανα που σε ένα χρόνο από την κατασκευή τους χρειάζονται γενική επισκευή και πέταμα.

  3. Η ομάδα που έχει δεν είναι γερασμένη δεν είναι τελειωμένη δεν είναι για γενική επισκευή και πέταμα όπως έχει γραφτεί κατά κόρον πριν από δύο μήνες.

(ψαρεμένα με δίχτυ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Δες και επισκευή και πέταμα.

Είναι κάπως όπως με την Ελλάδα, που επέλεξαν Μνημόνιο και χρεωκοπία, αντί για κατευθείαν χρεωκοπία.

#2
georgegreek

Εδώ ταιριάζει και το <<Τα πρώτα εκατό είναι τα δύσκολα .. μετά συνηθίζεις..>>...ετσι είναι το αντρωπο ,απο φθαρτή ύλη,
γιαυτό έλεγε ο Ηράκλειτος <<τα πάντα ρει>>.

#3
iron

φτου! έβαλα στην αναζήτα το «γενική επισκευή» και δεν έβγαλε τπτ. καλά, μάλλον θα κατέβει, δε νομίζω να έχει νόημα να προστεθεί παρά μόνο ως σχόλιο (το «γενική») στον γκάτζειο ορισμό.

#4
Khan

Η φράση «για λόγους ηθικούς ή επειδή είθισται ή επειδή η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία) θα περάσει από το στάδιο αυτό προτού πάει στα αζήτητα» προσθέτει ερμηνευτικά στον ήδη υπάρχοντα ορισμό, οπότε καλό θα ήταν να μείνει. (Αντιθέτως, είδα μετά ότι εγώ και στους 2 ορισμούς είχα κάνει ακριβώς το ίδιο σχόλιο, επαναλαμβάνομαι).

#5
iron

ου γαρ, ου γαρ!

οκ τότε, θα δω, πφφφφ πήζω με αυτά τα ψιλολοΐδια!

#6
GATZMAN

Ωραιότατο. Σίγουρα προσθέτει στον υπάρχοντα ορισμό. Καλά τα λέει ο Χάνκοντας.

#7
PUNKELISD

Φυσικά και να μη κατέβη!

#8
iron

οκ με πείσατε, αλλά μου έμεινε η απορία γιατί στην αναζήτα το «γενική επισκευή» δεν έβγαλε τπτ. μερσώ και για τα σχόλια.

#9
jesus

γιατί έπρεπε να βάλεις μόνο το «επισκευή»

#10
iron

έτσι φαίνεται. αλλά έπρεπε να το βγάλει παρόλ' αυτά... τεσπα.