«Είμαι λάθος;»: Έχω δίκιο με τα χίλια, στανταράκι, όποιον και να ρωτήσεις με στηρίζει, η άποψή μου είναι γαμάτη ασφαλώς, έτσι δεν είναι;

Η απάντηση που αναμένεται σε αυτήν τη ρητορική ερώτηση είναι «όχι ρε φίλο, τι λες τώρα, είσαι σωστός, είσαι μεγαλειώδης, είσαι τιτανοτεράστιος και στην τελική αφού εσύ δεν κάνεις λάθος ποτέ κι έχεις και εκφραστικά πόδια».

Συναφές με το «κάνω λάθος;» περικλείει μεγαλύτερη δραματικότητα: Όταν κάνω λάθος σημαίνει ότι αναγνωρίζω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να κάνει και τίποτα σωστό, μια αυτοπεποίθηση μου 'χει μείνει και παίζει τελικά να 'ναι και στραβός ο γιαλός. Αντιθέτως αν είμαι λάθος θα πει πως σίγουρα είμαι εγώ που αρμενίζω στραβά, ο δρόμος που 'χω πάρει γενικώς στη σκέψη και στην ύπαρξη είναι αγύριστος. Ενδελεχής ανάπτυξη εδώ.

Σχετικό το πιο μέινστριμ «έχω λάθος» (υπονοείται το «άποψη»). Είμαι λάθος; Όχι δεν είμαι. Και αυτό σωστό.

Ναζιάρα: Επιμένω να είμαι ρομαντική. Είμαι λάθος;;; Δεν ξέρω. Τελικά τόσο αιθεροβάμον είμαι ; Ανώριμη; Ρομαντική; Ονειροπόλα; Επιμένω να είμαι συναισθηματική . Έχω κι εγώ τα ελαττώματά μου ...;

Τρολ: ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ; Ναί είναι άλήθεια .Ισως τό βλέπει .Βοηθείστεμαι τί νά κάνω ; Υπάρχει όμως μιά μικρή διαφορά ήλικείας. Εγώ 55 -καί ή κομπαρούλα μου 34.Υποφέρω !!!!!!! [sic]

Σκληρός: «Είπα στη Mέρκελ «Κοίτα, αν το σχέδιό σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος», «Αν όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει», απάντησε ο κ. Σαμαράς στις επίμονες πιέσεις της κ. Μέρκελ να συναινέσει υπέρ του Μεσοπρόθεσμου.

(από Galadriel, 09/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Σκληρόοοοος! (3ο παράδ. και μήδι).

#2
Khan

Να συμπληρώσω: Για την ακρίβεια ο Σαμαράς είπε στην Μέρκελ «Κοίτα, κοπελιά, αν το σχέδιο σου έχει αποτέλεσμα, τότε είμαι λάθος. Αν όμως αν δεν έχει αποτέλεσμα, τότε θα χρειαστείς ένα νέο σχέδιο και εγώ είμαι αυτός που μπορεί να το εφαρμόσει. Νομίζω;»

#3
Galadriel

Άστα χανκ, ό,τι και να πει ο σαμαράς ή όποιος στη μέρκελ, κάτσε στο παγωτό άθρωπα του τιμημένου χαμηλομεσαίου στρώματος, ηπιώθηκε ο τιμημένος.