1. σπασμένη: Αναφορά σε ταλαιπωρημένη και πρόωρα γερασμένη θηλυκή φάτσα, κυρίως εξαιτίας καταχρήσεων ή γονιδιακής γκαντεμιάς. Πρόκειται για αυτήν την όψη που σου δίνει την εντύπωση της ευρύτερης κούρασης και ανεπαίσθητης παρακμής.

Το φαινόμενο οφείλεται στη σταδιακή παράδοση στη βαρύτητα με επιπλέον επιβαρύνσεις που επισπεύδουν τη φθορά: συστηματικά ξενύχτια σειράς ετών, τσιγάρα, ξίδια, ντρόγκες κλπ. Μπόνους τα σακουλιασμένα μάτια.

Σπασμένη δεν αποκαλείται μια εξ ορισμού πατσαβούρα. Ίσα ίσα. Πρέπει να είναι όμορφη ή να φαίνεται ότι υπήρξε όμορφη ή να παρουσιάζεται με ερείσματα ως όμορφη ή τελοσπάντων να πρέπει να διευκρινιστεί ότι ανήκει σε ψηλή κατηγορία, όχι όμως στις πρώτες θέσεις. Συχνά αλλά όχι απαραίτητα (αν κρίνουμε κι από τα παραδείγματα) αναφέρεται σε μιλφ.

Όσο πιο «κούκλα», τόσο πιθανότερο να χαρακτηριστεί σπασμένη από νωρίς: Οι αναμενόμενες γραμμούλες έκφρασης, γοητευτικές κατά τα άλλα, δίνουν την αίσθηση της ραγισμένης πορσελάνης. Το φαινόμενο επιτείνεται αν πέφτει στουπέτσι οπότε η μικρογραμμή γίνεται φαράγγι με ένα χαμόγελο.

  1. σπασμένος: (θεγκζ ιρονίκ και γαϊδουράγκαθε), ο χαρακτηρισμός παίζει και για αγόρια.

1α. Εδώ (google γκάιζ) κανονικο σωματακι προς το γεματουτσικη,βυζια φυσικα με χαλαρη υφη μεγαλουτσικα για το σωμα της με τονισμενη πεταχτη ρωγα.....φατσα μετρια λιγο σπασμενη...δεν την λες ομορφη απλα συμπαθητικη παρουσια..

1β. Εδώ: Τζινα απο Δανια(ειναι κολλητη φιλη της Φρατζεσκας).ξανθια milf,λιγο σπασμενη φατσα αλλα βελουδινη κορμαρα και κωλαρα.

1γ. Εδώ: Με το που ανοίγω την πόρτα βλέπω τη σπασμένη φάτσα μιας γιαγιάς που καθόταν σε έναν καναπέ, λες και όλοι είχαν βγει να δείρουν Ρωμαίους και αυτή έπρεπε να προσέχει το φαί.

  1. gaidouragkathos (από τα σχόλια παρακάτω): Μια παλιά καραβάνα που ήξερα, έλεγε: «Τον άντρα τον θέλω νάναι σπασμένος, χαρακωμένος...».

Μαντάνα. (από Galadriel, 10/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Έχεις ρέντα, σίστα!

#2
PUNKELISD

Κάπου προς Σλοβενία το λένε «κράστα» αλλά την εννοούνε και χιλιογαμημένη .

#3
Galadriel

Θξ βράστα, ξαφνική μανία εκκαθάρισης προχείρου, καιρός ήταν. Πούνκε πώς και με το σλοβένικο;

#4
Vrastaman

Μερικές γυναίκες γεννιούνται σπασμένες: παράδειγμα η (σχετικά νέα) Christine Lagarde. Αδύνατον να βρει κανείς νεανίζουσα φωτογραφία της στον γόυγλη.

#5
Galadriel

Εγώ μια χαρά την βλέπω την λανγκάρντ, η μούρη τσίτα και το σανέλ πάει σύννεφο.

#6
Galadriel

...που πα να πει βράστα, ο όρος σπασμένη περικλείει μια στενοχώρια για μια ανεπαίσθητη «κατάντια». Η Λανγκάρντ δεν είναι καταντημένη με την καμία. Ίσα ίσα γαμεί και δέρνει. Εμείς είμαστε σπασμένοι όλοι μαζί αλλά αυτό είναι άλλος ορισμός.

#7
anchelito

ααχ τι με θύμησες. η αδυναμια μου.

παντως η ιερεια του είδους ήταν η Βανέσσα Ρεντγκραιηβ (παλιά γιατί τώρα έχει γινει σαν τον Οτζι των Αλπεων) και εγώ θα περατωσω συναφή ορισμό που παιδευω εδω και δυο χρονια.

#8
Vrastaman

Και γαμεί και δέρνει και γερνάει gracefully η Λαγκάρντ - αλλά κομματάκι πρόωρα, ρε παιδί μου!

Κλασικές περιπτώσεις διασημοτήτων που δεν γηράσκουν με χάρη: η Brigitte Bardot και ο Malcolm McDowell.

#9
iron

το λέμε και για άντρα, νο; (εννοώ «σπασμένος»)

#10
Galadriel

...χμμ δεν το χω ακούσει για άντρα εκτός αν είναι για τίποτα μοντέλα φαντάζομαι, δεν ξέρω.

#11
gaidouragathos

Μια παλιά καραβάναπου ήξερα, έλεγε: «Τον άντρα τον θέλω νάναι σπασμένος, χαρακωμένος...»

#12
Galadriel

Α... (1. άλαλη για τη δήλωση της καραβάνας, 2. από ό,τι φαίνεται θέλει συμπλήρωση πράγμα που θα).

#13
gaidouragathos

Χεχεχχχ, στο στομα σας ταιζω κορίτσια...ορμάτε...