Κρυφτούλι για ναζάκια. Πειραχτικό ζουζουνίστικο παιχνιδάκι - το γνωστό διεθνές «κούκου - τζα!».

Η παιδική - και όχι μόνο - ατάκα «σου την έσκασα», εξ ου και το σκασάκια, αντίστοιχη της «σου την έφερα» σημαίνει σε κορόιδεψα, αλλά με διάθεση να παίξω. Στόχος μου είναι να σε πειράξω γλυκά κι αγαπησιάρικα, ώστε στο τέλος να γελάσουμε και οι δύο μαζί και όχι να σε βλάψω πραγματικά (Παράδειγμα 1).

Από την άλλη μεριά, σκασάκια μπορεί να σου κάνω για να σου μπω στο μάτι, να σου σπάσω τ' αρχίδια να γουστάρω, έτσι για τη φάση - εκνευριστικόν έως εξοργιστικόν (λοιπά παραδείγματα).

Σου κάνω σκασάκια στη γλώσσα των ενηλίκων ενέχει έναν παλιμπαιδισμό που παίζει να είναι χαριτωμένος ή αντιθέτως εντελώς γελοίος, όπως κάθε αστείο με το οποίο δε γελάει κανείς.

-Ελένη; Πού είσαι καλέ; χμμμ Ελένη...;... Ελέεεενηηηη... Ελένη μη με φρικάρεις, τι σκατά, κρύφτηκες; (μαλάκα πάει το καλό, έφυγε)
-(εντός ντουλάπας - κούκουυυ)
-Ρε Ελένη κρύφτηκες μέσα στη ντουλάπα να μου κάνεις σκασάκια; Τι ξενέρα είναι αυτό; Νόμιζα ότι την έκανες!
-Βρε μωρούλι μου... είπα να σου κάνω κούκου να γελάσουμε και μετά να σε γαργαλήσω κιόλας αλλά...
-Μπράβο μπέμπα, πόσω χρονώ είσαι είπαμε; Πα να φάμε γιατί μετά απ' αυτό δεν υπάρχει να μου κάνει κούκου.
-...έεεεελα βρε μωράαααακιιιιι... Τζάμπα το αυτοκινήτου το καινούριο; -Κούκου.

Εδώ: ...άμα της σβούριζε το τέρας της συζυγικής ζήλιας, τα μυαλά- ένεκα τα σιληπορδήματα του πατρός- προκειμένου να τον εκδικηθεί- όταν δεν κάπνιζε μπροστά στα μούτρα του για να του κάνει σκασάκια- του έφτυνε με ροχάλα θυμού, την τελευταία κουβέντα – πρώτη.

Εδώ: αυτά δε ξεχνιώνται τη στιγμή που ο παρών είχε και μούτρα να κάνει σκασάκια μετά από τόσες ξεφτύλες και ν ακάνει και το δύσκολο να παραμείνει.

Εδώ: Κι΄ αν ήτανε από αυτούς, όπου πετούν γκαζάκια, πού ρίχνουνε μολότοφες, και κάνουνε σκασάκια,
πού καίνε τ΄ αυτοκίνητα, και τις επιχειρήσεις,
πού γράφουνε με χρώματα, τά σπίτια, τά γραφεία [θα του έκανε μεγάλο κακό]

Εδώ: η μαρσέιγ τον έδωσε γιατί βρήκε κορόιδο αλλιώς θα τον δάνειζε σε καμμιά ουότφορντ. ή μήπως υπήρχαν άλλες προτάσεις. απλά ήθελε ένα όνομα ο βάζελος για να κάνει σκασάκια στο κόκκαλη όπως με λέτο ή καστίγιο που διαδίδεται.

Εδώ: ...ομολογώ ότι η τεμπελιά μου με την εκκλησία, χρονολογείται ΠΑΙΔΙΟΘΕΝ..[...] Μέχρι τότε, από τον Ιούλιο του 2008 που ξεκίνησε αυτη η σελιδα, μια ανάρτηση είχα κρεμάσει όλη κι όλη, για να κάνω σκασάκια σε έναν παπά, που την είχε βρεί απαράδεκτη ...χαχα...

Σκασάκια! (από Galadriel, 22/11/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Γαμάτο!...

#2
allivegp

Νομίζω ότι το αμερικλάνικο «κου-κου-τζα» είναι το «peek-a-boo».

#3
allivegp

(φτου! δεν είχα δει το μήδι.)

#4
Galadriel

...ούτε το λίνκι στο «διεθνές» :P

#5
Galadriel

(είπε ο βίκαρ γαμάτο;)... θεγκζ μπρο...