Ο μεσάζων, αυτός που λαδώνει τα γρανάζια του κατεστημένου ώστε να λειτουργεί αυτό σωστά, η λαδιέρα.

Τα λαδωτήρια είναι συνήθως εξαιρετικά προικισμένα, μορφωμένα και καπάτσικα άτομα, τα οποία όλη τους τη γνώση και την ικανότητα την αναλώνουν στον σκοπό αυτό.

Πιο αναλυτικά, διαβάζουμε εδώ:
Το λαδωτήρι ή αλλιώς ο λιπαντής. Αρχαίο επάγγελμα αλλά παρεξηγημένο καθότι λαϊκό. Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, το επάγγελμα, του οποίου η άσκηση είχε συνδεθεί με τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα κατά το παρελθόν, έρχεται να πάρει την εκδίκησή του μέσω της εξειδίκευσης. Η εξειδίκευση το αναβαθμίζει σε επιστήμη και το αποκαθιστά στα μάτια της κοινωνίας, καθώς η άσκησή του απαιτεί πλέον άτομα με δεξιότητες, με ιδιαίτερες χάρες κι αρετές. Το λαδωτήρι ή αλλιώς ο λιπαντής ως επιστήμων κι επαγγελματίας όταν εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν μεταξύ των σαλονιών της υψηλής κοινωνίας και των υπουργικών σαλονιών θεωρείται ιδαίτερα προσοδοφόρο. Είναι το μοναδικό επάγγελμα που οι εκάστοτε κυβερνήσεις επιδιώκουν να παραμένει ερμητικά κλειστό.


σ.ς.: καμία σχέση με το λαδοτύρι Μυτιλήνης.

Ο εν λόγω Χριστοφοράκος, στα πλαίσια της πολυπολυτισμικότητας και των ατομικών ελευθεριών, άφησε την καρδιά του ελεύθερη. Η καρδιά αυτή στο τέλος έγινε τρελή και αλλοπαρμένη για μια νέα εκ Τουρκίας, με την οποία το εν λόγω γερμανικό λαδωτήρι απέκτησε και δυο παιδιά. Διέλαθε την έρευνά μας αν τα παιδιά πήραν την ελληνική, την τουρκική ή τη γερμανική υπηκοότητα, αν και κάπου διαβάσαμε ότι θέλει το λαδωτήρι να ζήσει στην Ελλάδα «για τα παιδιά του». Η προοπτική για τα προσεχή χρόνια δεν φαίνεται και τόσο κοντινή. Ο ίδιος εγκαταστάθηκε στο Μόναχο, εκεί όπου η Siemens έχει τεράστιες παροχές στα πρώην και νυν στελέχη της και μια τεράστια ομπρέλα προστασίας για τα λαδωτήρια τύπου Χριστοφοράκου. ...
Ούτε εμείς θα είχαμε αντιληφθεί το νέο κόλπο της Siemens, αλλά βοήθησε σε αυτό το γεγονός ότι είμαστε φανατικοί αναγνώστες του άρθρου του Παύλου Τσίμα στα «ΝΕΑ». Και διαβάζουμε το άρθρο φανατικά για να δούμε αν θα αρχίσει έρευνα για τον Χριστοφοράκο, το λαδωτήρι της Siemens.

από εδώ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε