Ο ΛουκάνικοςΘοδωρής) είναι ο διάδοχος του Κανέλλου, συνεχιστής μιας μακράς παράδοσης που θέλει τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου να είναι εχθρικός προς τους απάνθρωπους και απρόσωπους ΜΑΤατζήδες και ασφ-αλήτες. Έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008 στην Αθήνα και από τότε βρίσκεται πάντα στο πλευρό των διαδηλωτών που τον περιβάλλουν με αγάπη, σε αντίθεση με τους μπάτσους που τον περιβάλλουν ενίοτε με κλωτσιές και γκλομπιές.

Αυτό το τετράποδο σύμβολο αντίστασης έχει δημιουργήσει αίσθηση σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωστός στη διεθνή του καριέρα ως Loukanikos ή Louk ή ακόμα και Sausage. Έγινε ήδη φίρμα στο BBC, στο TIME Magazine (όπου μπήκε και στη λίστα με τις προσωπικότητες της χρονιάς για το 2011) και απέκτησε και τραγούδι δικό του, γραμμένο από τον Αμερικάνο μουσικό Davis Rovics (βλέπε βίντεο).

Για τους πιστούς του φατσοβιβλίου, εδώ και το fan page του Λουκάνικου (κι από αυτήν έχει, και όχι μόνο μία)!

  1. (Από «Τα Νέα»)
    «Και το Πρόσωπο της Χρονιάς που κλείνει είναι για το «Time»... «Ο Διαδηλωτής». «Από την Αραβική Ανοιξη στην Αθήνα, από το «Καταλάβατε τη Γουόλ Στριτ» στη Μόσχα», εξηγεί το αμερικανικό περιοδικό ήδη από το εξώφυλλό του. Στα πολλά πορτρέτα διαδηλωτών από ολόκληρο τον κόσμο που φιλοξενεί στις σελίδες του, είναι και αρκετοί Ελληνες. Ξεχωριστός φόρος τιμής όμως αποτίεται, με συνολικά έντεκα φωτογραφίες, και σε έναν τετράποδο «διαδηλωτή» της Αθήνας - τον θρυλικό πια Λουκάνικο.»

  2. (από εδώ)
    «Ο Αγανακτισμένος σκύλος και πανταχού παρών σε κάθε διαδήλωση κατά κόσμον Λουκάνικος εξηγείται για να μην παρεξηγείται λέγοντας πως το όνομά του δεν είναι Λουκάνικος αλλά Θοδωρής.
    Σύμφωνα με τους εθελοντές της Φιλοζωϊκής Κίνησης Κέντρου, ο μέχρι πρότινος Λουκάνικος ακούει στο όνομα Θοδωρής .»

  3. (Από το TIME Magazine)
    «Among those protesters who fight for freedom and justice there is a special page is dedicated to Greece’s famous riot dog «Loukanikos».

Loukanikos, whose name comes from λουκάνικο (loukaniko - Greek for sausage), is a dog that has been present at nearly every protest in downtown Athens in the past few years. He has become the symbol of the Greek protests against the IMF and the EU backed austerity measures that are taking place in 2011!»

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#2
deinosavros

R.I.P. :-(

#3
σφυρίζων

Όπως θα έλεγε κι ο Mark Twain,the reports of his second death were greatly exaggerated.

#4
deinosavros

Anyway RIP.

#5
σφυρίζων

Εννοείται.

#6
Khan

Άξιος διάδοχος