Στριφνός, στριμμένος, ξενέρωτος, ακοινώνητος. Γρουσούζης, χολωμένος, καυστικός, λεμόνι, ξινίχλας. Αποπαίρνει, κριτικάρει, αγνοεί επιδεικτικά τους γύρω του, για να σκάσει χαμόγελο πρέπει να γυρίσει η γη τούμπα, γκρινιάζει, τη βλέπει σοβαροφάνεια και σνομπαρία. Ξινομούρης - ενίοτε κυκλοφορεί με τη μύτη σηκωμένη και έκφραση αηδίας στα μούτρα σαν να βρίσκεται διαρκώς πάνω σε υπόνομο.

Το γυναικείο μοντέλο είναι αλλιώς γνωστό ως ξινομούνα, στάνταρ ψωλοδιώχτης. Η ξινίλα κάποτε είναι ενδεικτική έλλειψης ξινών, ή ανάγκης ξινού για να στανιάρει το υποκείμενο, προφ όμως πρέπει να είναι πολύ γαμάτο μουνί για να ασχοληθεί κανείς γιατί παίζουν ψηλά οι πιθανότητες να σου βγει ξινό.

Η ξινομουνίαση σε άντρες δε συγχωρείται, ο ξινός άντρας παίζει να μείνει να τον παίζει - εδώ κάτι παληκάρια σαν τα κρύα τα νερά δεν βρίσκουν, θα βρει η ξινόπουστα τώρα, έλεος.

Ξινός άντρας; - δηλαδή μέχρι τώρα κανένα κορίτσι δεν μου έχει δείξει έστω και στο ελάχιστο ότι μπορεί να της αρέσω και γενικά πάντα με έκαναν πέρα ακόμα και για παρέα.το περίεργο είναι πως και τροπους έχω και πλάκα κάνω και γενικά δεν είμαι τοσο «ξινός».και έτσι όλα αυτά πάντα με οδηγούν στο συμπέρασμα πως αυτό το ότι μικροδείχνω ξενερώνει τελείως τα κορίτσια.

Ξινή γυναίκα; - Η Ιωάννα κυνηγούσε το χρήμα και περίμενε από εμένα τα πάντα. [...] Ο γάμος θα ήταν ένα τεράστιο λάθος, δεν θα μπορούσα να ζήσω με μια τόσο ξινή γυναίκα.

Ξινό παιδάκι; - Είναι 18 μηνών. Είναι πολύ κοινωνικό παιδί, χαρούμενο ατομάκι ρε παιδί μου. [...] Στην παιδική χαρά λοιπον έχω γνωριστεί με κοπέλες που έχουν παιδάκια στην ίδια ηλικία άντε και κανα μήνα μικρότερα. Ε.. γίνεται μάχη... Γίνεται άλλο παιδί! Στριμμένο άντερο!!! Απο μακριά τα βλέπει και αρχίζει τις ξινίλες!! [...] Εγώ λοιπόν σκέφτομαι τις εξής εκδοχές: 1. Εχω ξινό παιδι; Κληρονομιά απο τον παππού του ας πούμε...;;

Ξινή χοντρή και άσχημη; - Μπαίνει μέσα σε ένα κατάστημα μια γυναίκα χοντρή, άσχημη, κακιά, ξινή, κρατώντας από τα χέρια της τα 2 της παιδιά βρίζοντας και φωνάζοντας, από την είσοδο ως μέσα, ένας υπάλληλος του καταστήματος την πλησιάζει και της λέει:
-Καλήμερα σας τι χαριτωμένα παιδάκια έχετε, δίδυμα είναι;
Η αγενής και ξινή γυναίκα σταματάει να βρίζει και λέει θυμωμένα..
-Τι στο διάολο, δεν είναι δίδυμα, το ένα είναι 10 χρονών και το άλλο 7, πως σου ήρθε αυτό; Τυφλός είσαι ή χαζός;
και ο υπάλληλος απαντάει...
-Ούτε τυφλός, ούτε χαζός, απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος θα σε πήδαγε 2 φορές!!!

Χαρακτηριστική ξινόφατσα  (από allivegp, 17/01/12)(από GATZMAN, 17/01/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
allivegp

Aχ Γκάλα, αχ.

#2
Galadriel

Τι βογκάς καλέ; :D

#3
soulto