Στην φράση «μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει»: ας μην απασχοληθούμε με αυτό το θέμα που δεν είναι του παρόντος, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, μέχρι τότε θα δούμε τι θα κάνουμε. Κατά μεγάλο ποσοστό η φράση αφορά συνέπειες ενεργειών του παρόντος που εκτιμάται ότι δεν πρέπει να μας δημιουργήσουν αναστολές σε αυτή τη φάση και γενικώς ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κώλος μας γιατί δεν ξέρει κανείς τι θα φέρει η αύριον, ατμός, τα πάντα είναι ατμός.

Έτσι, η αντιμετώπιση ενός θέματος αναβάλλεται ελπίζοντας ότι κάτι θα έχει αλλάξει ώσπου να έρθει εκείνη η ώρα. Μέχρι τότε μπορεί να συμβεί οτιδήποτε, μπορεί ακόμα και κάποιος πρωταγωνιστής του δράματος να έχει πεθάνει, οπότε το πρόβλημα παίζει να λυθεί από μόνο του, σο τι σημασία θα έχουν όλα τα υπόλοιπα, στ' αρχίδια μου κιόλας. Κι αν δεν έχει πεθάνει και κανείς κι αν όλα μείνουν ως έχουν, τι είχαμε τι χάσαμε, θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όταν έρθει εκείνη η ώρα.

Ας αναφερθεί εδώ το ότι το «ποιος ζει ποιος πεθαίνει» αναφέρεται σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και συνεπώς δεν έχει την ίδια χρήση με το καιροπέταγμα, το οποίο είναι φλου κι όσο τραβήξει.

Εδώ - ας χαρούμε: Πάντως αν με ρωτάς πού θα πόνταρα περισσότερο να χρησιμοποιήσω τα φτυάρια, μάλλον θα ήταν από Δευτέρα, αφού με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πιστεύω ότι θα έχουμε ισχυρότερα φαινόμενα !
Αλλά τι λέω;; Ποιος ζει ποιος πεθαίνει έως τότε. Ας απολαύσουμε τη σημερινή μέρα, η οποία ξεκίνησε με ασθενή χιονόπτωση, γύρω στις 8 το πρωί, η οποία όμως λόγω του ψύχους δεν άφησε να πάει τίποτε χαμένο. Ό,τι έπεφτε έγραφε, με αποτέλεσμα ήδη να έχει δημιουργηθεί μια «πέτσα» στις γνωστές επιφάνειες.

Εδώ: ΘΕΕ ΜΟΥ! σκέφτηκε κανε το θαύμα σου να εξαφανιστεί ο γκόμενος από το κρεβάτι πριν μπει ο άντρας μου μέσα και από μένα ότι θες. Αμέσως ακούει την φωνή του Θεού μόλις τελείωσε την ευχή της να της λέει: Τέκνον μου.θα κάνω αυτό που μου ζητάς! Να ξέρεις μόνο ότι το αντίτιμο είναι βαρύ!. Εαν σου κάνω αυτό που μου ζήτησες να ξέρεις ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα πρέπει να πεθάνεις! Η γυναίκα σκέφτηκε γρήγορα Τρια χρόνια σου λέει...Ποιος ζει ποιος πεθαίνει; Δεν βαριέσαι... ΕΝΤΑΞΕΙ! Απάντησε του Θεού. Ας γίνει όπως το θέλεις Συμφωνώ...! Και τσουπ! Μόλις συμφώνησε εξαφανίστηκε μονομιάς ο ξένος άντρας από το κρεβάτι της πριν μπει ο σύζυγος μέσα! (συνέχεια στο λίνκι)

Εδώ: Τα καλύτερα ονόματα γραφείων τελετών:
1. Η ωραία κοιμωμένη [...]
16. Από το Παρίσι στο κυπαρίσσι [...]
18. Γιατί μέχρι αύριο ποιος ζει ποιος πεθαίνει
19. Παπαλα [...]
21. Το συγχωράδικο

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
patsis

Quino: «Όπως πάντα το επείγον δεν αφήνει χρόνο για το σημαντικό».