Προβατές ή προβατέ είναι στα καλιαρντά αυτός που έχει δεξιές πολιτικές πεποιθήσεις. Αντώνυμο: κατσικέ(ς) = ο αριστερός.

Προφάνουσλυ από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον 25,31-33, όπου ο Χριστός λέει ότι στη Δευτέρα Παρουσία ο Υιός του ανθρώπου θα χωρίσει τα πρόβατα στα δεξιά Του από τα κατσίκια (ερίφια) στα αριστερά Του. Από εκεί είναι εύκολο το πέρασμα στην εικόνα ότι οι δεξιοί είναι σαν προνομιούχοι στον παράδεισο, καθώς αποτελούν πιστούς κοπαδούς- πρόβατα, ενώ οι αριστεροί αποτελούν την αντιπολίτευση της κόλασης, ως «της γης οι κολασμένοι».

Τιμή μου και μουτζό μου
Τα μπούκουλα του δρόμου!
Τεκνά για μένα ουρές
Και μόκολα οι ΠΡΟΒΑΤΕΣ

Μισώ τις ΠΡΟΒΑΤΕ
ΠΟΥ ΆΒΕΛΟΥΝΕ ΜΠΕΡΝΤΕ
Και μένω αποκατέ,
Λατσή και ΚΑΤΣΙΚΕ.
(Αποκατέ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Mr. Cadmus

Khan, τι καιρό κάνει στη Χίο ρε συ; Γιατί εδώ μας έχει ψοφήσει...

#2
Khan

Περιμένουμε και το δεύτερο χι, γιατί οι Χιώτες πάνε δύο δύο.

#3
jesus

τώρα κ συ κάδμε, αφού τα καλιαρντά δεν είναι αργκό.

#4
Khan

Υ.Γ. Από ό,τι είδα πέρασε κι από σένα ο Χιώτης (απλώς φαίνεται λιγότερο η διαφορά απ' το 4,5 στο 3,5 από ό,τι το πρώτο μπαλέτο)

#5
Mr. Cadmus

Α, είμαστε παλιοί γνώριμοι, περνάει και κερνάει μαστίχα τουλάχιστον από πρόπερσι. Το αναφέρω έτσι για το φολκλόρ δηλαδή, γιατί κατά τ' άλλα...

Τζίζα, δεν είναι ανάγκη να χιώνει και τον ορισμό (ο οποίος κατά τ' άλλα μια χαρά φαίνεται), έχει επιλογή τι να πατώσει απ' τα δύο. Στην τελική υποτίθεται ότι ο άλλος έχει δαπανήσει κι ένα χ (pun unintended) χρόνο για να γράψει, να λινκάρει και ν' ανεβάσει κάτι, μην τον στέλνει τον άλλο και για τσιγάρα με το γειά σου. Αδικία.

#6
jesus

;;;

#7
Mr. Cadmus

Και για να επεκτείνω και λίγο το παραπάνω, δεδομένου του όλου κλίματος που είχε διαμορφωθεί κάποτε (και που υποτίθεται ότι έχει εκλείψει τώρα) στο σλανγκρ, το ταξιδάκι στη Χίο μου φαίνεται τουλάχιστον εμπάθεια. Όχι μόνο απέναντι στον Khan, απέναντι στον οποιονδήποτε.

Στην τελική, καλύτερα να προσπεράσεις άμα δεν σου κάνει, παρά οτιδήποτε άλλο. Απλά.

#8
jesus

ώπα ρε συ, πλακιτσα...κ τα ερωτηματικά για τον κχαν πηγαίνανε. ένιγουέι.

#9
Khan

Προφανώς γίνανε μερικές γραφές μαζί, το δικό μου Υ.Γ. πήγαινε στον Κάδμο, του οποίου κάποιοι ορισμοί μηδενίστηκαν α πουστεριόρι.

#10
Galadriel

Εγώ πιστεύω ο χαν μηδενίζει τον εαυτό του για να τον αγαπάμε, χαν μολόγησε.

[Κάδμους δε θέλει πολύ να καταλάβει κανείς ότι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογία για να κριθεί λήμμα και ορισμός, προφανώς υπάρχει τρολοκοπάνημα, εμπάθεια προς συγκεκριμένους χρήστες ή προς το σάιτ το ίδιο κλπ - εσύ που το είδες να γίνεται σε άλλον, το υφίστασαι κιόλας σο, χεστηκαμέτε συλλήβδην και παρέα όλοι. Η κατάταξη χρηστών βάσει βαθμολογιών έχει καταργηθεί εδώ και καιρό σο τι πρόβλημα υπάρχει; Μήπως νομίσει κάποιος χρήστης ότι ένας γαμάτος ορισμός δεν είναι καλός;]

#11
Khan

Όχι, δεν μηδένισα τον εαυτό μου.

#12
Vrastaman

Ρήμα χιώνω, γαλλιστί, chier.

#13
iron

(όχι, δεν θα ξαναμιλήξω επί του θεμάτου)

#14
Vrastaman

Κάδμε κλαίω που σπατάλησα τόσες ώρες από την ζωή μου αναλύοντας το φαινόμενο.

#15
Mr. Cadmus

Ρώτησα στο ρουνάδικο και το executive board των δρυίδων μου ελάλησε ότι αν δεν αντικατασταθούν οι αστερίες με χταπόδια, άσπρη μέρα το σάη δεν βλέπει.

Ναι, οι χρησμοί τους είναι εξίσου διφορούμενοι, πολυεπίπεδοι και γενικά σηκώνουν πολλές αναγνώσεις και ερμηνείες. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.

#16
Vrastaman

Τι κοινό έχουν τα προβατέ με τα κατσικέ; Για να δούμε Ανάσταση, πρέπει να σουβλίσουμε αρκετά από δαύτα.

#17
electron

Πολλά μποφόρ....

#18
soulto

-Ο Γιούνκερ θα απευθύνει διάγγελμα & στα Καλιαρντά
-Λατσαβέλω Ελληνες, Κατσικές και προβατές

εδώ

#19
Khan

Λολ