Πανεύκολα, άκοπα, για να περνάει η ώρα.

Συντάσσεται συχνά με το ρήμα έχω, οπότε και παίρνει τις εξής σημασίες:

1α. Έχω για πλάκα κτ: Το' χω και το κατέχω μέσα - έξω, το φέρνω εις πέρας στο άψε-σβήσε και το ξεπετάω σε χρόνο dt.

1β. Καταναλώνω κάτι σε ποσότητες που ξεπερνούν αυτές που θεωρούνται (από τους άλλους πάντα) στάνταρ και νορμάλ, με αποτέλεσμα ο οργανισμός μου να θέλει συνεχώς κι άλλο. Π.χ.: Ένα πακέτο γουίνστον (ή έναν καπνό) το σαββατόβραδο το' χω για πλάκα, ή, πέντε δίπιτα τα' χω για πλάκα.

1γ. Θεωρώ πως αυτό το κάτι είναι ή ασόβαρο (γενικά) ή πολύ ταπεινό βάσει των ικανοτήτων ή της αντίληψης μου.

  1. Έχω για πλάκα κν: Ο κάποιος αυτός θα πάρει φόρα και θα μου κλάσει μία μάντρα, γιατί παλικαράκια σαν την πάρτη του τα έχω στην καλύτερη για πρωινό, ή για ζέσταμα. Και να μη κουνιέται πολύ γιατί δαγκώνω. Η χρήση αυτή αφορά τόσο τις συρράξεις που έχουν να κάνουν με το σώμα όσο και το πνεύμα.

Και στις δύο περιπτώσεις, η πλάκα υποδηλώνει την κυριολεκτική της σημασία, αυτή του ευκαιριακού χαβαλέ ο οποίος δεν έχει ούτε αξία, αλλά ούτε και υπόσταση ή βαθύτερο νόημα που να μπορεί να αντέξει στο διηνεκές.

  1. Περνούσε στον υπολογιστή από 18 έως 20 ώρες το 24ωρο! Τον τελευταίο μήνα δεν είχε βγει ούτε μια φορά από το σπίτι του! Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Τι να το κάνω το σχολείο. Εγώ όλους αυτούς του Πολυτεχνείου τούς έχω για πλάκα». Ζήτησε μάλιστα έναν υπολογιστή γιατί άρχισε να του λείπει... (Από εδώ)

  2. Καθότι είμαι κάπως αγύμναστος και 105 κιλά (το φυσιολογικό μου βάρος μια ζωή ήταν στα 75 κιλά, με ύψος 1.82) φοβάμαι ότι θα ζορίζομαι στην αρχή, ειδικά στην τελική ανηφόρα των 35μ αμέσως πριν την δουλειά μου. Όμως αποφάσισα ότι στη ζωή without no pain there is no gain, και ότι δεν αξίζει να δώσω 2500-3000 ευρώ για ηλεκτρικό ποδήλατο της προκοπής ίσια ίσα για μια ανηφόρα την οποία μετά απο λίγο καιρό θα την έχω για πλάκα, άρα πάμε σε κανονικό. (Από εδώ)

  3. Πάντως αν κάτσει κάποιος να το σκεφτεί λογικά, τι την νοιάζει την google για τα στοιχεία μας; Λες και θα τα δει ποτέ κανένας άνθρωπος... Προσωπικά επειδή η χρήση του gmail μου είναι αρκετά περιορισμένη, δεν με αφορά και πολύ το ζήτημα. Δηλαδή το gmail το έχω για «πλάκα» και για υπηρεσίες και χρήση που δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Επίσης το χρησιμοποιώ μόνο στο youtube για να μπορώ να σχολιάζω, και φυσικά πουθενά δεν έχω προσωπικά στοιχεία (αληθινά) εκτός από μία prepaid κάρτα για το android market που δεν νομίζω πως τους αφορά και πολύ αυτό. Ακόμα και τα στοιχεία που έχω δώσει εκεί είναι ψεύτικα. (Από εδώ)

  4. Έγινε πιο μεγάλο; ναί και γουστάρω με χίλια!!
    Το setup; το έχω για πλάκα.Όσο πιο καλά προσέξεις και δέν βιαστείς θα απολαύσεις μετά ένα καταπληκτικό άτμισμα!! (Από εδώ)

  5. Στην πολιτική όλα πάνε συγκριτικά. Συγκρίνοντας Γ. Παπανδρέου με Ε. Βενιζέλο και Α. Λοβέρδο ο Γιώργος τους έχει για πλάκα. Τώρα αν βάση σύγκρισης είναι ο Τσακ Νόρρις τότε εκεί αλλάζει το πράγμα. (Από εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία