Κλασικό κράξιμο σε βάρος γκέηδων ή θηλυπρεπών αγοριών.

Αποδίδεται σε παλαιό στρατιωτικό καψόνι (που παίζει να είναι και αστικός μύθος) όπου σαδιστές καραβανάδες ή / και λέουρες εξανάγκαζαν ύποπτες ψαρούκλες να κλάσουν μέσα σε ένα ταψί με αλεύρι ή στάχτη. Βάσει της διαμέτρου του κρατήρα προέκυπτε επιστημονικά το κατά πόσο η αγορίνα την έκαιγε τη βάτα.

Εναλλακτικά: το τεστ με το ταψί και τη στάχτη.

- Ή έκφραση μακριά από τον κώλο μου κι όπου θες χώσου! ξεκινάει, ίσως από την παροιμία: όξω ψωλή, άπ' τον κώλο μου, κι ας πάει στή μάνα μου! Οι πειραχτικές εκφράσεις: φέρτε το ταψί με τ' αλεύρι! (ή - τη στάχτη!) - κ α ί - φέρτε το κωλόμετρο! δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επεξηγήσεις...
(Ηλίας Πετρόπουλος, «Το Μπουρδέλο»)

- [Βράστα] Αγνοώ τα εσώψυχα του και φυσικά δεν τού έχω κάνει το παροιμιώδες τεστ με το ταψί και την στάχτη. Φρονώ όμως ότι έχεις πέσει εντελώς μα εντελώς έξω «ὡσαναφορά» τον προσανατολισμό του. - [J.B.] ΥΓ το τεστ με το ταψί και τη στάχτη τι είναι;
- [Χεσούς] ο κλασσικός αστικός μύθος για το στρατό: σου βάζουν στάχτη σ' ένα ταψί κ κλάνεις από πάνω. απ' τη λακκουβίτσα που κάνεις καταλαβαίνουν άν τον παίρνεις ;)
(εδώ)

(από Vrastaman, 13/02/12)(από vanias, 21/02/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vanias

πάει κάνας χρόνος που έχω στο πρόχειρο «την εφημερίδα με τη στάχτη». Ο «Αποδυτηριάκιας» της Κυριακής (7 πόλεις ερίζουν την καταγωγή του)σ' ένα από τα γλαφυρότατα και ουδόλως p.c σεντόνια του μίλαγε για τους παλιούς μάγκες («παλιά μαγκιά του Πειραιά» κτλ) που σφύριζαν το λήμμα με νόημα όταν έβλεπαν αδερφή για να πέσει σύρμα και να αρχίσει το κράξιμο. αντίστοιχα για σύρμα:« μήπως έχεις να μου κάνεις ένα τάλαρο λιανά» με αντίχειρα - δείκτη να σχηματίζουν κύκλο και πονηρό βλεφάριασμα αλλά και διάφορα άλλα καλιαρντά (τρία κακνά της κακνής κτλ)που ένας θεός ξέρει πόσο σουρεάλ ήταν να ακούγονται από μάγκες. Κάτι μου μυρίζει οτί ο Χότζας θα χει να πει ένα καλό γι αυτά. ρίχτο ρε χότζα να γελάσουμε.

#2
HODJAS

Στώ για πάσα Βάν. Κάτι ήθελα να προσθέσω και στο σχόλιό σου περί καμακίου, αλλά πάλι θα σεντόνιαζε το πράμα.
Πάντως, αυτά και άλλα πολλά λέγανε (και λένε) οι Πειραιώτες επί τη εμφανίσει λουγκρής, όπως ακριβώς τα λέει ο Βάν.

Να σημειωθεί όμως, οτι εν Πειραιεί τα εξ αμάξης σκώμματα λέγονταν (και λέγονται) πάντα με ακομπλεξάριστα παιγνιώδη και αβέρτη διάθεση, όπως είναι οι Πειραιώτες.

#3
vanias

Αν έχεις να πεις για τα καμάκια και δεν το λες, είσαι ασυγχώρητος. Τάισε ρε Παπαδήμο το λαό σου που πεινάει.

#4
Mpiliardakias

Τσάκισε κόκκαλα ο ορισμός. χαχαχα

#5
σφυρίζων

Θένκια, Μπιλιαρδάκιας!