Νεολογισμός για το εφιαλτικό σενάριο της εξόδου μας από το Ευρώ (άκα γκρέξιτ) και τις ολέθριες συνέπειες αυτού: κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας, «μετάδοση» στα άλλα γουρουνάκια, θεομηνία στην Ευρωζώνη, τσουτσουνάμι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τέλος εκθεμελίωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα κώματα εκμεταλλεύονται κάργα το σκιάχτρο του δραχμαγεδδώνα ως μητέρα όλων των καταστροφώνε: αφενός τα μνjημονιακά (Νέα Δημοπρασία, ΘΑΣΟΚ, άντε κι ο Κυρ Φώτης) ισχυρίζονται ότι μόνον αυτά μπορούν να προτάξουν τα στήθη ως νέοι Μπρους Γουίλλις, επαναδιαπραγματευόμενα τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει. Αφεδύο, τα αντιμνjημονιακά (τΣΥΡΙΖΑ, Καμένοι Έλληνες, Χρυσά Αυγά) προτείνουν να το παίξουμε αλάνια, καθώς τα αχαρτογράφητα συνεπακόλουθα του δραχμαγεδδώνα στην παγκόσμια οικονομία αποτελούν ισχυρό αντικίνητρο για τον εκδιωγμό μας από το Ευρώ. Μόνο το Κουκουέ προτείνει ανοιχτά την Δραχμή ως λύση, τι είχε και τι έχασε.

Στην πραγματικότητα το αγγούρι μάλλον θα είναι όλο δικό μας, καθώς η διεθνής τοκογλυφία έχει ήδη αρκούδως θωρακιστεί, ενώ όλο και περισσότερες φωνές τ. «δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η επιστροφή στην Δραχμή» εκπέμπονται εκ του πονηρού τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες.

- «Δραχμαγεδδών» ενδέχεται να είναι ο καινούργιος νεολογισμός που θα προστεθεί στο λεξιλόγιό μας μετά το grexit (ελληνική έξοδος) και έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του σε ιστοσελίδες ξένων ΜΜΕ. Αναφέρεται στην αλληλουχία των δεινών που συνεπάγεται μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ όχι μόνον για την ίδια, αλλά και για την Ευρωζώνη.
(εδώ)

- Ορισμένοι βλέπουν και την αστεία πλευρά σε όλα αυτά. Η κωμική τηλεοπτική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» παρουσιάζει τη δραχμή ως μετεωρίτη που μετά από 10 χρόνια εξοβελισμού του στο διάστημα επανέρχεται ως «Δραχμαγεδδών» που καταστρέφει τα πάντα στο διάβα του.
(εκεί)

- Currently, Greece, an EU member state, is having…a little cash flow problem: 100 percent negative cash flow. Threats to expel it from the Euro are becoming more common. If that happens, they’ll have to return to their former currency; the drachma. When that happens, it will be called…drachmageddon, the battle of the Euro’s end times as a Greek currency. With the reintroduction of the drachma, you could probably rent Greece for a few Euros a month.
(over there)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
HODJAS

Umut fakirin ekmeğidir...

#2
deinosavros

Umut son ölendir, hepimizden çok yaşayacak...

#3
HODJAS

serseri seni

#4
deinosavros

Ben mi ;

#5
Vrastaman

Benmari

#6
deinosavros

Μπαινμύξ

#7
Cunning Linguist

Εντάξει, πάρτο χαμπάρι Βράστα πώς ό,τι έφαγες από τα φτηνά δάνεια λόγω του ευρώ το έφαγες. Και επειδή το έφαγες, τώρα θα φας το αγγούρι. Μπορείς να κλαις τις χρυσές εποχές, αλλά στην πραγματικότητα το κόστος ζωής εκτινάχτηκε με το ευρώ, όσο η πρωτογενής παραγωγή και ο τουρισμός λόγω πολιτικής ΕΕ και σκληρού νομίσματος διαλύθηκε. Αν νομίζεις ότι πουλάς εξυπνάδα προτείνοντας το ευρώ ως σωστή λύση, τότε να γελάσουμε όλοι μαζί. Στην καλύτερη των περιπτώσεων να δεχτώ ότι μπορεί να είναι η λιγότερο χειρότερη λύση προς το παρόν.

#8
Vrastaman

#9
patsis

Ντάξει ρε Cunning, με τα λόγια του δικού σου λήμματος, μην τρελαίνεσαι! Τελικά ο Vrastaman χάλασε την Ακρόπολη; Δεν νομίζω...

#10
acg

Ρουμπινί μου εσύ!

και btw Vrasta, τα λινκς στον ορισμο ολ δε μανυ:) Σπεκ (για να θυμηθουμε τα παλια...)

#11
Galadriel

Έχουμε περάσει σε άλλη σφαίρα... Όχι ότι σας νοιάζει αλλά προσώπικλυ η προστακτική έγκλιση μου ξυπνάει άγρια ένστικτα.

#12
vikar

Γκαλά, να μήν ενοχλείσαι απ' την προστακτική.

#13
Galadriel

Δεν ενοχλούμαι, λάθος το 'πιασες.

#14
patsis

Ah vikar, my conjugation nemesis... We meet again! (εδώ, σχόλιό μου 17/07/2010)

#15
vikar

Γκαλά, να μή μου λές οτι «λάθος τό 'πιασα».

(Άσπονδέ μου πάτσις, το κατοπινό μου εκεί σχόλιο ισχύει ακόμα, μουά-χα-χα-χαχα-χαχαχ-γκχ-χχ-γκού-γκούχ!...)

#16
patsis

Θα σε φυλακίσω σε ένα τετράγωνο και θα σε στείλω στο διάστημα το εξώτερον, με ένα κινηματογραφικό εφέ τόσο πρωτόγονο, που θα κάνει το βήχα σου να ακούγεται σαν τον Καρατζεφέρη κάθε φορά που του φεύγει και ένας έμπιστός του βουλευτής: μουσική στ' αυτιά μου.

#17
patsis

Καρατζα!φέρη.

#18
deinosavros

(...κυρ-Διοικητά μου είχα μπει εκεί στα ιντερνέτια σ' ένα μπανγκ, σλανγκ γκρ ξέρω γω πώς τα λένε, κι ήτανε κει χάμω ένας απάτσης που έλεγε κάτι περίεργα κουμμουνιστικά, βρόμικο μούτρο μου φάνηκε, να 'χει η υπερεσία το μάτι της πάνω του κυρ-Διοικητά....με κείνη την αδειούλα τι θα γίνει κυρ-Διοικητά μου;)

#19
iron

ήσυχα... δικό μας παιδί είναι...

#20
deinosavros

(...άστα γυναίκα....δεν έχει άδεια φέτος...με τα παιδιά μόνη σου θα σε στείλω στο χωριό...)

#21
iron

#22
Galadriel

#23
Cunning Linguist

Εγώ λέω να προτιμήσω να ακούσω την άποψη αυτού εδώ παρά του Πρετεντέρη πάντως. Δεν είμαι έξυπνος σαν μερικούς.

#24
xalikoutis

Εγώ λέω να κάνουμε ένα νοητικό πείραμα: ας πούμε ότι κάποιος έπεσε σε κώμα πριν από 5 χρόνια και ξύπναγε σήμερα. Τι θα προτιμούσε, δραχμή ή ευρώ;

#25
iron

ιστολόγιο οίμος, όνομα Αθηναίος, «η ελλαδίτσα μας», νομάρχης ρεθύμνου... άσε μας ρε γιάννη!

τεσπα, για όποια δραχμή και να μιλάμε (νταξ, ο τύπος βλέπει οράματα, σε λίγο θα βρει και γκόμενους για τις ξεμειναμένες μιλφ μου), τελικά μιλάμε για έξοδο από το ευρώ, καθαρά, έτσι; αυτή είναι η ουσιαστική πρόταση, νο;

παίδες πείτε με μαλάκα, όμως δεν αντέχω άλλο και δεν δέχομαι το ναρκισσιστικό - εθνικιστικό επιχείρημα ότι όλη η Ευρώπη και όλος ο δυτικός κόσμος είναι εναντίον της χώρας μας. ποιοι είμαστε τέλος πάντων για έχει καταστρωθεί εναντίον μας τέτοιο παγκόσμιο σχέδιο εξόντωσής μας; αμάν πια με το θέμα αυτό!

συμπέρασμα: φταίει το ευρώ, φταίει η ευρώπη, φταίει η Δύση, φταίει η νουδού, φταίει το πασοκ, λιγάκι φταίνε και τα λοιπά κόμματα, ο έλληνας δεν φταίει ποτέ! τα επόμενα πογκρόμ θα γίνονται εναντίον μας!

α ξέχασα: για τον κάθε έλληνα φταίνε και οι υπόλοιποι 9.999.999 έλληνες.

ε ρε φωτιά που θα μας κάψει!

#27
Vrastaman

@ Ιρον - Λωλ, η Παναγιά μαζί μας. Λες να μάς ψεκάζουν τελικά; :-)
@ Χαλικού - εξίσου ενδιαφέρον θα έχει να πέσουμε σε κώμα και να συνέλθουμε σε δυο μήνες. Αλλά γιατί να πέσουμε σε κώμα, ραντεβού εδώ!
@ Cunning - πες αλεύρι, δες ποιος μόλις γράφτηκε στο σάη

#28
patsis

Α, εσείς όλοι γουστάρετε πολιτική κουβέντα ε; Πουλάκια μου...

#29
Galadriel

Ρε πστ μου έχω μπερδευτεί, ποιος είναι ποιος, τι είναι τώρα αυτοί που προσεύχονται ομαδικά αλλά καταριούνται τους οβρέους της γκόλντμαν σαξ και βρίζουν το παπαδαριό που θέλει τον σαμαρά αντί του σύριζα, ςτφ...!; Εμείς είμαστε οι άλλοι; (υποθέτω ότι αν κάποιος ξυπνούσε μετά από πενταετές κώμα θα πάθαινε εγκεφαλικό σε μικρό χρονικό διάστημα - να τολμήσω να ρωτήσω αν η «προφανής» απάντηση είναι ότι θα προτιμούσε ευρώ;)

#30
Cunning Linguist

@Ηρώ η επιχειρηματολογία σου δεν έχει επιχειρήματα, απλώς. Σε πείραξε το όνομα του κιόλας! Ο τύπος είναι διακεκριμένος οικονομολόγος και θίγει κάποια πάρα πολύ σημαντικά ζητήματα. Μόνο άμα είσαι τελείως αδιάβαστη δεν θα έχεις καταλάβει ότι κάτι πολύ σάπιο υπάρχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα παγκοσμίως. Άμα θέλεις να μάθεις περισσότερα για την περίπτωσή μας κιόλας συγκεκριμένα, ζήτησέ μου να σε διαφωτίσω. Δεν είναι ντροπή ούτε τα λέω αυτά για να προσβάλλω, αντίθετα εγώ θα ντρεπόμουν να αναπαράγω την προπαγάνδα του κάθε Πρετεντέρη που εκφράζει ΠΟΛΥ συγκεκριμένα συμφέροντα.
Και έλεος, δες λίγο τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη! Λες και μόνο εδώ υπάρχει το πρόβλημα και είμαστε το κατακάθι της Ευρώπης! Η προπαγάνδα καλά δουλεύει βλέπω!
Α, και μου αρέσει που περιμένεις από εμένα να σου δώσω καμιά γραμμή κόμματος για το αν θα πάμε στη δραχμή ή όχι! Βρήκες το στέλεχος!

@Βράστα
Ποιος είναι αυτός;

@xalikoutis
Άμα είχε πέσει σε κώμα, ευρώ θα διάλεγε. Βέβαια ήταν κοινό μυστικό ότι με το ευρώ και την οικονομική πολιτική της ΕΕ είχε καταστραφεί η παραγωγή της Ελλάδας, αλλά τότε ακόμα δεν είχε μπει το αγγούρι στον κώλο!

#31
Cunning Linguist

Ηρώ, να τον ακούς τον Νίκο, αυτός για το καλό σου στα λέει!!

#32
Vrastaman

Τι λες τώρα! Ανέβασα σχετικό μύδι στο φιλικά Νίκος. Ποιος να είναι; Ο Jesus; O Electon; O Gatzman;

YΓ - ο περί ου ο λόγος είναι δημοσιογράφος στο Σκάϊ και κρυπτοσλάνγκος. Τον έχω ακούσει με τα μάτια μου στο δελτίο του Σκάϊ να επαινεί το σλανγκρρ.

#33
deinosavros

Ψυχραιμία παιδιά. Εδώ που είμαι δεν έχω ηχεία ν' ακούσω τι λέει ο τύπος, μα νομιζω πως έχει αρχίσει από κάποιο καιρό να φαίνεται τι είναι το ευρώ. Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Γερμανίας, για να κάνει τη σκούπα που δεν μπόρεσε δύο φορές με τα όπλα. Απόδειξη η ντόιτσε σπέκουλα με τα σπρεντ. Από τη στιγμή που δεν έχεις πολιτική ενοποίηση με μία, κεντρική κυβέρνηση, στυλ ΗΠΑ, κάτι λάκκο έχει η φάβα όταν βάζεις στο ίδιο νομισματικό τσουβάλι κρατικές /παραγωγικές οντότητες όπως η Γερμανία και η Μάλτα (αν είναι δυνατόν !). Όλοι, ξέραμε από το 2002 ότι η είσοδός μας στο € έγινε με πολιτικά κριτήρια, τα οποία οι πολλοί δεν τα γνωρίζαμε τότε. Ε, τώρα φαίνονται. Ηρώ, δεν μίλησε κανείς σοβαρός άνθρωπος για ανθελληνική συνομωσία. Η επίθεση είναι παγκόσμια. Πες με ρομαντικό αλλά η απάντηση είναι στο μαζί. Έχω ξαναγράψει εδώ μεσα για τον δρόμο. Τουλάχιστον με τη ματιά μου δεν βλέπω άλλη εναλλακτική για τον απλό άνθρωπο. Δύσκολο βέβαια στη σημερινή, κομματιασμένη από χρόνια κοινωνία μας. (Ρε πστ μου καρασέντονο ανοίγει και δεν είμαι καλός σ' αυτά). Σφωνω με Κάνιγκα για την παγκόσμια αράχνη των τραπεζών, να πω κι ένα παράδειγμα που έχω βγάλει και μου αρέσει: Αν κατέβει ένα ούφο και ζητήσει να αγοράσει όλο τον πλανήτη με τα αγαθά, τις υπηρεσίες, α' ύλες κλπ και του πουν ότι κάνει πχ 100 €, τότε αυτός θα ρωτήσει, καλά, άμα όοοολο αυτό κάνει 100 € γιατί εσεις οι γήινοι στα κομπιούτερ σας διακινείτε 5000 € ; Τι αντιπροσωπεύουν ;

Νομίζω έχουν λίγο πολύ ξανακουβεντιαστεί όλα αυτά εδώ μέσα, πριν έρθω στο σάιτ. Πολύ βιαστικά, να κλείσω προς το παρόν λέγοντας ότι δεν αμφιβάλλω διόλου πως αν η χρηματοπιστωτική αράχνη αποφασίσει για τον α' ή β' λόγο ότι η Γερμανία δεν της κάνει πιά ως αιχμή του δόρατος, θα τη ρίξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και κραχ και πολέμοι έχουνε ξαναγίνει στην ανθρώπινη Ιστορία....Φεύγω τώρα. Όλα αυτά ως άσχετος με τα οικονομικά, το δηλώνω ευθαρσώς.

#34
Cunning Linguist

Δεινόσαυρε, αν και δεν έχεις ηχεία, ακριβώς αυτό διαχωρίζει στο βίντεο, την οικονομική από την πολιτική ενοποίηση. Λέει ότι χωρίς πολιτική ενοποίηση και ομοσπονδία κρατών αλά ΗΠΑ, η οικονομική ενοποίηση έγινε με πολύ δόλιους σκοπούς. Είσαι καλός! ;)

#35
iron

να τον ακούσεις τον τύπο δεινόσαυρε, να κάτσεις να φας στη μάπα και συ τα 35 λεπτά ομιλίας του όπως τάφαγα και γω, και να ακούσεις με τα αυτάκια του ότι ΚΑΙ αυτός μιλάει για ανθελληνική συνωμοσία και να δεις επίσης όλο το σάη αυτό, να δεις από τι εθνικιστικό σάιτ προέρχεται με τις σημαίες και τα λάβαρα και τα εικονίσματα, και να δεις πώς αυτός ο τόσο σπουδαίος οικονομολόγος κατάφερε στη ζωή του να γίνει νομάρχης ρεθύμνης και τελεία.

και τέλος πάντων εγώ κρούω τον κώδωνα του κινδύνου όταν μου έρχονται αριστεροί να με πείσουν παραπέμποντάς με σε ακροδεξιά εθνικιστικά θρησκευτικά σάιτ. σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς έχουν χάσει τον μπούσουλα, οι δε υπόλοιποι απλώς δεν έχουν τ' αρχίδια να πουν ότι είναι φασίστες. και για να μην κατηγορηθώ ότι λέω τον γιάννη φασίστα, ξεκαθαρίζω ότι τον εντάσσω στην κατηγορία που έχει χάσει τον μπούσουλα.

και τέλος. δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα, είναι τραγικό, αλλά αφού κανέναν δεν νοιάζει εκτός από τον πρετεντέρη και μένα, δεν αξίζει να παλεύω.

#36
Cunning Linguist

Θέλεις να σου τα στείλω και από αριστερούς και αναρχικούς αυτά Ηρώ; Μην με τρελαίνεις τώρα. Μάλλον το γύρισες στο αστικό βόλεμα μου φαίνεται και νομίζεις ότι έχασα εγώ τον μπούσουλα...

#37
Cunning Linguist

Μερικά λινκάκια εσένα Ηρώ. Δεν είναι από το MEGA που το εμπιστεύεσαι, αλλά τι να κάνω κι εγώ...

Money As Debt

Debtocracy

Catastroika

Καζάκης στο Κρήτη TV

The Shock Doctrine

#38
Vrastaman

Τσίπρας, Καμμένος, Μιχαλολίακος, Τράγκας ένα πράμα...

Με το συμπάθειο Κάννιγκα, αλλά το τουπέ με το οπόιο κατηγορείς την Iron για «αστικό βόλεμα» θυμίζει ζηλωτή βαπτιστή ιεροκήρυκα που σού κουνάει αυτάρεσκα το δάχτυλό καθώς βροντοφώναζει αφρίζοντας ότι είσαι κολασμένος.

#39
Cunning Linguist

Ναι, βέεεεβαια... Για το ότι εγώ έχω χάσει τον μπούσουλα όμως να το δεχτούμε έτσι; Γιατί εγώ είμαι ο ηλίθιος κι εσείς οι υπόλοιποι μοντουλαίοι είστε οι έξυπνοι όλοι εδώ πέρα, δεξιοί-αριστεροί-αναρχικοί και μου τη λέτε. Αλλά όσο μου τη λέτε, καταφέρνετε να ταυτίζονται οι απόψεις σας. Αυτό και αν είναι θαύμα! τον κρατάτε γερά τον μπούσουλα όλοι και αυτό είναι προφανές! Εντάξει, απόψε έχω διάθεση απλώς να την πάρω στην πλάκα την όλη κατάσταση, γιατί για γέλια είναι.

#40
deinosavros

Εξακολουθώ να μην έχω ηχεία (αααχ το μεσαίο μου παιδάκι...), αλλά το σάιτ το είδα, ένας τέτοιος βόθρος δε χρειάζεται πάνω από μιά ματιά άλλωστε. Όμως, Ηρώ, αν βγει και πει ο αρχιεπίσκοπος ότι η αιμοδοσία είναι καλό πράμα, δεν θα απορρίψω την αιμοδοσία επειδή έχω χεσμένο και τον τράγο και το μαγαζί του και αυτό που πουλάει...

#41
Vrastaman

Φυσικά deino! Την Ναόμι Κλάιν-Μάιν δεν την απορρίπτουμε επειδή ο Πάνος Καμμένος συνέχεια επικαλείται το Δόγμα του Σοκ. Την απορρίπτουμε γιατί γράφει παπαριές :Ρ

#42
Cunning Linguist

Και γιατί γράφει παπαριές; Επειδή το λες εσύ;

#43
patsis

#44
Vrastaman

Τζίμπα λίγη κριτική για την Κλαίν-Μάιν από «δεξιά» και από «αριστερά».

#45
iron

παπαριές - ξεπαπαριές, εγώ δεν δέχομαι το εθνικό νόμισμα (=πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι) στην παρούσα φάση, με ΟΠΟΙΟ επιχείρημα.

πέραν αυτών, όταν βγαίνει μια λαγκάρντ και λαϊκίζει βάζοντας στο στόμα της την Αφρική, την καταγαμημένη και κατακαημένη Αφρική, το τρισμέγιστο έγκλημα της Δύσης, φυσικά και με κάνει έξαλλη, με κάνει ακόμα πιο έξαλλη η ηθικολογία της, με κάνει έξαλλη το ότι μας κατηγορεί με τον τρόπο που μας κατηγορεί, με κάνει έξαλλη το ότι δίνει αβάντα στην εσωτερική μας διχόνοια κι εμείς σαν ζώα θα τσιμπήσουμε ακόμα περισσότερο, όμως αυτή η καργιόλα δεν με κάνει να υποτιμήσω την Ευρώπη, ούτε θα μου δώσει επιχείρημα υπέρ της Ελλάδας ώστε να θεοποιήσω < θυματοποιήσω μια Ελλάδα που «επαναστατεί» (ναι, σε εισαγωγικά) με τον εξωτερικό Κακό αντί να ρυθμίσει επιτέλους, με ΟΠΟΙΟ τίμημα, με ΟΠΟΙΟ πολιτικό κόστος δηλαδή, το τεράστιο εσωτερικό της πρόβλημα, που δεν είναι καν το οικονομικό (το οικονομικό έρχεται πάντα στο τέλος, αυτό είναι το πρόβλημα, το Τέλος) αλλά είναι η παντελής έλλειψη κοινωνικού ιστού και η παντελής έλλειψη αυτοκριτικής και η παντελής έλλειψη συμφωνίας (10.000.000 γνώμες) και η παντελής απαγόρευση της διαφωνίας (διαφωνείς άρα είσαι εχθρός μου, με πρόδωσες) και η παντελής έλλειψη αλληλοσεβασμού σε καιρούς δύσκολους και η παντελής έλλειψη καλής προσπάθειας για το κοινό καλό.

#46
patsis

...

#47
Vrastaman

@ Iron - κακός πούστης αυτός ο Παντελής...

@ patsoulis - απαράδεκτος :Ρ

#48
Vrastaman

Μόλις άκουσα κι εγω την Λαγκάρντ να λαικίζει. Έλεος.

#49
Cunning Linguist

@Βράστα η κριτική και στο ακροδεξιό κείμενο και στο δεξιό που μου έστειλες (αριστερό δεν υπάρχει) είναι παιδαριώδης και δεν έχει ούτε ένα επιχείρημα που να ακυρώνει το βιβλίο της Ναόμι Κλάιν. Αλλά δεν θα μπω στη διαδικασία εδώ να αναλύσω όλα τα επιχειρήματα.

@Ηρώ
Νομίζω από την τελευταία σου απάντηση ότι δεν ξέρεις τι λες, δεν ξέρεις και τι θέλεις. Το μόνο που ξέρεις είναι να γκρινιάζεις και να ακολουθείς την προπαγάνδα των ΜΜΕ και αυτό το κάνεις πολύ καλά! Γενικά είσαι στο προηγούμενο βήμα από το να ασπαστείς μια νέα θρησκεία μου φαίνεται. Χάρε Κρίσνα!

#50
iron

είμαι αγνωστικίστρια, μη φοβού!

(ρε λες να με δείτε καραφλή με πορτοκαλί μανδύα; ε τότε γιάννη σε σεξουσιοδοτώ να βαρέσεις την αφυπνιστική σφαλιάρα πρώτος, χαλαρουίτα!).

τεσπα, αυτό που με απασχολεί πάντα με τον γραπτό λόγο είναι να μην παρεξηγηθώ ως θυμωμένη. γκρινιάρα ναι, οκ, πάσο! θυμωμένη, τσου! :Ρ

#51
deinosavros

@ Βράστα, ψυχανεμίζομαι οτι δεν υπάρχει ούτε μία αριστερόστροφη ανάλυση της κατάστασης που να σού κάνει. No offence, αλλά, για να παραφράσω και κάποιον που δεν θυμάμαι ποιός είναι, προτιμώ να έχω άδικο και να είμαι αριστερά, παρά δίκιο και να είμαι δεξιά. Και γιά λόγους Λογικής, και για λόγους Ηθικής, 50-50. Και θα τη βρω την άκρη...Στο φινάλε, εδώ μας έφεραν δεξιές πολιτικές.

Ηρώ, στην παρούσα φάση ούτε εγώ προτιμώ το εθνικό νόμισμα. Καλύτερα να το διαλύσουμε όλοι μαζί παρά να σηκώσουμε πρώτοι το βάρος. Αμφιβάλλεις ότι έτσι κι αλλιώς θα μας παίξουν απίστευτα σκληρά για να γίνουμε παράδειγμα ; Από την άλλη, η καργιόλα κάνει τη δουλειά της. Κατάλαβέ το, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ. Αλλά η Δύση που φαίνεται να εκτιμάς είναι αυτή που διέπραξε το μέγα έγκλημα της Αφρικής όπως σωστά λες. Και αποικιοκρατία έχει στην πλάτη της, και θρησκευτικούς πολέμους απίστευτης αγριότητας, και 2 παγκόσμιους ανείπωτης κτηνωδίας, βδγ δες σχόλιό μου εδώ.Μεταξύ άλλων, αυτή είναι η δουλειά του καπιταλισμού. Ή μήπως νομίζεις ότι η Γαλλία και η Γερμανία (ως σύνολα, ηγεσία + λαός) κόπτονται για καμιά ενωμένη Ευρώπη και παπαριές ; Πάνω απ' όλα βάζουν το δικό τους συμφέρον και τίποτα άλλο. Σαφώς η Ελλάδα έχει εσωτερικό πρόβλημα ηθικής τάξης και συνοχής, απλά να σου θυμίσω ότι πχ τα εύκολα φράγκα με τα οποία εκμαυλίστηκαν οι αγρότες και διαλύθηκε η παραγωγή (και όχι μόνο στην Ελλάδα), ήρθαν από την Ευρώπη. Βάσει σχεδίου εννοείται, το οποίο δεν στρεφόταν ειδικά εναντίον της Ελλάδας. Αν θέλουμε να πάμε πιό πίσω, την αρχή της κατάρρευσης του κοιν. ιστού θα την αναζητήσουμε μάλλον στα μεταπολεμικά χρόνια, με την αμερικάνικη πολιτισμική εισβολή στην Ευρώπη, αλλά εδώ ξεφεύγει το πράμα. Τεσπα, το ήθος των Κλικοκωστοπουλαίων εδώ πληρώνεται... ΟΚ, τη διχόνοιά μας τη φυλάμε σαν κόρη οφθαλμού από τα Ομηρικά χρόνια κιόλας, είναι σαν τη μαγκιά της φυλής, και τα μάτια μας ξέρουμε μιά χαρά να τα βγάζουμε μόνοι μας. Και σε ένα λαό με κομματιασμένο από καιρό συλλογικό υποσυνείδητο, κάνει παιχνίδι όποιος θέλει, αν τον ευνοούν οι συσχετισμοί.

Πάντως άρχισε να βράζει πάλι το καζάνι, κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρον. Σαφέστατα στάθηκα κριτικά απέναντι πχ στους αγανάκτες, αλλά και μόνο το ότι κατέβηκε κάποιος κόσμος επιτέλους ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ, κάτι λέει...όχι τίποτα άλλο αλλά είχα βαρεθεί να είμαστε όλο οι ίδιοι και οι ίδιοι μαλάκες στις διαδηλώσεις :-)

Συγγνώμη για τις ασυναρτησίες, έχω πιεί και κάτι μεσημεριάτικα κρασά...

#52
Vrastaman

@deino - H δική σου ν'ν' κακή :Ρ

#53
deinosavros

....στώωωω!!!!!

#54
deinosavros

ΥΓ άμα θέλεις κι άλλου τέτοιου είδους αναλύσεις και μου πληρώσεις τη μεταμόσχευση ήπατος, υπόσχομαι να πίνω πιό συχνά :-)

#55
Vrastaman

@ Cunning τζίμπα κι άλλη μια ακροδεξιά.

#56
betatzis

Δύο συνθήματα δικής μου εμπνεύσεως, τα οποία λανσάρω πάντα στις πορείες, με χαρακτηριστική αποτυχία ως προς την αποδοχή τους από τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους : 1) Ούτε με δραχμές, ούτε με ευρά
μία είναι η λύση, κλωτσές στ΄ αφεντικά (για άγριους προλετάριους)
2) Ούτε με δραχμές, ούτε με ευρά, μία είναι η λύση, πατάτες με αυγά (για αυτόνομους αγρότες και κτηνοτρόφους παραγωγούς, εκτός καπιταλισμού).
Πάντως εκείνοι που υποστήριζαν φανατικά το σύστημα που μας έφτασε εδώ, ειρωνευόμενοι κάθε αντίθετη πρόταση, το παίζουν τώρα τιμητές και σοβαροί, και αυτό είναι εξοργιστικό, όπως και να το δει κανείς. Η THINA ψόφησε. Ο καπιταλισμός, όπως τον ξέραμε, καταρρέει από τις ενδογενείς αντιφάσεις του, δεν σώζεται με τίποτα (και φυσικά το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλιώς δεν θα χεζότανε όλη η οικουμένη επειδή έκλασε ο τσίπρας). Το ζητούμενο είναι με τι θα αντικατασταθεί. Αποδείχτηκε επίσης ότι ο καπιταλισμός είναι ασυμβίβαστος με τη δημοκρατία και τα δικαιώματα, όταν γυρίζει ο τροχός και φτάνουμε στις περίφημες «κρίσεις» του, δηλαδή κάθε 50 - 60 ξέρω γω χρόνια (τούτη δω μάλιστα νομίζω πως άργησε). Γι΄ αυτό και τώρα καλούνται επειγόντως από τα μετόπισθεν οι μαύρες εφεδρείες. Στο τέλος αυτού του κεφαλαίου (γιατί οριστικό τέλος στο βιβλίο δεν υπάρχει ποτέ), θα έχουμε φασισμό ή/και πόλεμο (προκειμένου να πάρει νέες στροφές ο καπιταλισμός από την «ανοικοδόμηση» και την «ανάπτυξη», μετά την κτηνωδία) ή κάτι άλλο που παλεύει εδώ και χρόνια να γεννηθεί. Αργά ή γρήγορα όμως, όλοι πρέπει να πάρουν θέση ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές, ακόμα και οι ειλικρινείς και ανιδιοτελείς φιλελεύθεροι, όπως εσύ Βράσταμαν. Και όταν λέμε να παίρνει κανείς θέση, δεν εννοούμε να λέει εφηβικά αστειάκια κλεμμένα από θέμο, ούτε συνεχώς να κοροϊδεύει τον πολλές φορές άξιο κοροϊδίας σύριζα. Αυτό είναι μπανάλ και εύκολο. Σε ό,τι αφορά την πάρτη μου, χαίρομαι που μου ΄λαχε να ζήσω και όσο μπορώ να δράσω σε ενδιαφέροντες καιρούς. Με τα παιδιά μας όμως τί γίνεται;; Και δεν το εννοώ κτητικά, μόνο τα δικά μας, όσοι έχουμε από δαύτα, αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου και τι διάολο τα περιμένει. Συμφωνώ με Ντίνο, μαζί και στο δρόμο, δεν έχουμε άλλη λύση.
Και στην τελική, τα λεφτά κάτι χρωματιστά χαρτάκια είναι, που αντιπροσωπεύουν άλλα πράγματα. Αυτά που αντιπροσωπεύονται από τα χαρτάκια έχουν σημασία, όχι τα χαρτάκια καθεαυτά. Καλά να ΄μαστε, να ΄μαστε στα πόδια μας, να παλεύουμε, να συνεννοούμαστε, να συμφωνούμε και να διαφωνούμε, να παράγουμε ό,τι μπορεί ο κάθε ένας και να το διαθέτουμε με τον καλύτερο για τους πολλούς τρόπο, να ΄χουμε αλληλεγγύη, γιατί τόσα χρόνια μας κάνανε να ξεχάσουμε ότι ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα καταστραφούμε, όπως μας κάνανε να ξεχάσουμε και ότι δεν έχει νόημα να σωθεί ένας μας, όταν όλοι οι υπόλοιποι βουλιάξουν στην εξαθλίωση. Και θα τη βρούμε την άκρη, σε πείσμα όλων (το κλείσιμο είναι έκθεση ιδεών, το ξέρω, αλλά ήθελα κάτι αιδειόδοξο).

#57
deinosavros

Αιδοιόδοξο γράφεται σύντροφε Μπέτα, αιδοιόδοξο.

Να κι ένα δικό μου που λανσάρω στις πορείες:

Εμπρός λαγέ, μη σκύβεις το κεφάλι /χύσε το στιφάδο και σπάσε το τσουκάλι

#58
iron

δεινέ, εν συντομία γιατί και γω είχα πιεί τα κρασά μου και μετά ξεράθηκα στον ύπνο και τώρα τρέχω:

- εγώ δεν συμμερίζομαι το «προτιμώ να έχω άδικο και να είμαι αριστερά παρά δίκιο και να είμαι δεξιά», μου φαίνεται, όσο σκληρό και να ακούγεται, πολύ συντηρητικό και μέγα ταμπού και ανήκει στα τρωτά της αριστερής νοοτροπίας. το θεωρώ διχαστικό και πιστεύω ότι θέλει μεγάλη προσοχή αυτή η ρήση / άποψη επειδή, στο όνομα της ηθικής, μπορεί, στα χέρια κάποιου ανήθικου να χρησιμεύσει ως απόλυτο άλλοθι (όσο και όλες οι αξίες) πάλι για εγκλήματα. Δεν μπορώ να αγνοώ έστω κι ένα ψήγμα δίκιου ακόμα και στον αντίπαλο (εκτός αν μιλάμε για απροκάλυπτα σχήματα τ. ναζί πχ). Και θεωρώ ότι όλες οι απόψεις έχουν κάποια πράγματα να δώσουν για να συμπληρωθεί ένα δια-ιδεολογικό παζλ, αυτό ακριβώς που λείπει.

β. τα εγκλήματα της Δύσης είναι η μία της όψη, η άλλη είναι τα επιτεύγματά της στην σκέψη, τέχνη, επιστήμη κλπ. δεν μπορώ να τα ισοπεδώσω όλα, πχ να μην ακούω βάγκνερ επειδή τον άκουγε ο χίτλερ. Μέγιστη προσπάθεια στο θέμα αυτό, οι ίδιοι οι εβραίοι, οι οποίοι σπάσανε το ταμπού τους και ο βάγκνερ μπήκε, μέσω Μπάρενμπόιμ στο Ισραήλ.

εξάλλου τι είναι η Δύση, είναι η επιτομή του ανθρώπινου γένους με όλες του τις αντιφάσεις κλπκλπ

γ. το ότι οι κάποιος (για τους αγρότες που λες) κατασπαταλά τα δανεικά λεφτά σημαίνει οτι φταίει ο δανειστής του και όχι η ανθρώπινη απληστία και ανισορροπία;;; αχ αχ αχχχχχ!

δ. ότι υπάρχουν θέματα και στις άλλες χώρες φυσικά και υπάρχουν, και διαφθορά και τόνα και το άλλο, όμως παράγεται ΚΑΙ έργο! η ζωή πάει ΚΑΙ μπροστά! Το κοινωνικό κράτος υπάρχει, δεν είναι μια καρέκλα με διακοσμητικό τον άνθρωπο επάνω! Δεν μπορούμε να δούμε τα καλά τους; μας αρκεί η σκατίλα; μα η σκατίλα δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθεί από την ανθρώπινη συνθήκη! το θέμα είναι να μην έχουμε Μόνο αυτήν...

στα λοιπά καμία αντίρρηση.

τα σέβη μου και γειαχαραντάν προς το παρόν!

#59
deinosavros

Πω πω μ' έφτιαξες τώρα αλλά δεν προλαβαίνω. Επανέρχομαι αύριο.

#60
betatzis

Το ποίημα που δημοσίευσε ο Γκρας για την περίπτωσή μας, αφιερωμένο στην ουμανίστρια (δεν αρκεί όμως) Ιρονίκ.

#61
Cunning Linguist

#62
Cunning Linguist

Βράστα, πάλι μου στέλνεις μια ανάλυση ενός τύπου ντόπιου αριστερού που εν πολλοίς συμφωνεί με το προηγούμενο βιβλίο της Κλάιν, αλλά χωρίς να έχει διαβάσει το δόγμα του σοκ αραδιάζει ένα σεντόνι Μαρξ και μετά αναλύει γιατί ίσως διαφωνεί με αυτό που ίσως λέει το βιβλίο! Παίζεις σαν παιδάκι κι εσύ, αλλά σύνελθε λιγάκι σε παρακαλώ!

#63
Cunning Linguist

Ηρώ διαβάζω αυτά που γράφεις και διαφωνώ κάθετα με αυτή τη λογική της συλλογικής ενοχής, του μαζί τα φάγαμε, του προπατορικού αμαρτήματος εν γένει. Με λίγα λόγια εγώ λέω να αφήσεις τις περικοκλάδες και να πεις αν πιστεύεις ότι πρέπει να αποπληρώσουμε για πολλοστή φορά τοκογλυφικά χρέη σε κεφαλαιούχους εξαθλιώνοντας τον πληθυσμό και ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία ή όχι.

Πάρε και αυτό να δεις τι άλλη ωραία εφεύρεση έκανε ο δυτικός πολιτισμός και εσύ την υπερασπίζεσαι ανιδιοτελώς! --> The Money Masters

#64
Cunning Linguist

Παρεμπιπτόντως έχω κι εγώ ένα σύνθημα για τους απολογητές του (νεο)φιλελευθερισμού σε περίπτωση που σφίξουν οι κώλοι και αναγκαστούν να κατέβουν στους δρόμους να διεκδικήσουν τα πατροπαράδοτα προνόμιά τους! :Ρ

#65
Vrastaman

Αν χρειαστείι να φαω στη μάπα 100 καμαρωτές κορώνες βαρύγδουπου λαϊκισμόυ για να διαβάσω άλλο ένα ουμανιστικό σχόλιο σαν το τελευτάιο της Iron, χαλάλι.

Μεταξύ λαϊκισμού και φιλελευθερισμού Cunning ανεπιφύλακτα επιλέγω για τον εαυτό μου το δεύτερο.

#66
Vrastaman

@ Μπέτα: Θένκια που δεν αμφιβάλεις για την ειλικρίνεια των προθέσεων μου, εννοείται ότι το αυτό πιστεύω και δι' υμάς.

Από την άλλη ρε φίλε με μέμφεσαι ex cathedra ότι επιχειρηματολογώ με «εφηβικά αστειάκια» (και το Κάννιγκας μου γράφει «παίζεις σαν παιδάκι» όπως και ο ζανουάρ παλαιότερα) αλλά ταυτόχρονα ρίχνεις χαριτωμένες χαριτωμενιές τ. «Ούτε με δραχμές, ούτε με ευρά μία είναι η λύση, κλωτσές στ΄ αφεντικά» και πετάς διόλου αυταπόδεικτους πολιτικούς πλατειασμούς περί κατάρρευσης του καπιταλισμού λόγω αντιθέσεων, ασυμβίβαστου καπιταλισμού και δημοκρατίας κι έτσ. Γιατρέμ' ο καπιταλισμός μπορεί να συμβιβαστεί μα ο,τιδήποτε. Καπιταλισμό έχει η Λαϊκή Δημοκρατία Κίνας, και μάλιστα ραγδαία αναπτυσσόμενο επί πτωμάτων, καπιταλισμό και η Σουηδία. Μεταξύ των δύο προσωπικά θα προτιμούσα να μεγαλώσω τα παιδιά μου στην δεύτερη, αν και η πρώτη έχει καλύτερη κουζίνα και περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχω δει τον μαρξισμό οπουδήποτε στην πλανήτη να συνυπάρχει με δημοκρατία. Και για να μιλάμε την ίδια γλώσσα, με δημοκρατία εννοώ πολιτική ελευθερία όπως αυτή αναπτύχτηκε στην «ουμανιατική δύση». Δεν αναφέρομαι σε καθεστώτα τ. Λ.Δ.Κίνας, Β. Κορέας ή Τσάβεζ.

Τώρα που γυρίζει, τόσο εσύ όσο και ο Cunning τα παίρνετε στην κράνα όταν κάποιος ειρωνεύεται «όσους προτείνουν λύσεις» . Γιατρέ μου όσο κάποιος μου δίνει αφορμή να τον διακωμωδώ για τις λύσεις που προτείνει θα το κάνω, είτε λέγεται Τσίπρας, Μιχαλολιάκος, Τζήμερος, ουατέβα, τα εγέρθουτου δεν επιβάλλονται, όποιος θέλει να λατρεύει ιερές αγελάδες ας τραβήξει στην Ινδία.

Τέλος με χαλάει αφάνταστα το παιχνίδι «πάρτε θέση για το τάδε και το δείνα», που για να χρησιμοποιήσω μια εμετική έκφραση, θυμίζει άλλες εποχές. Αλλά αν θέλετε όμως να το παίξουμε, εδώ είμαστε, ευχαρίστως να καταθέσω κι εγώ ένα ερωτηματολόγιο με πολύ συγκεκριμένα θέματα για την σημερινή κατάντια!

Λίγο αργότερα όπως γιατί έχει ωραία μέρα!

#67
Cunning Linguist

Βράστα εγώ γιατί νομίζω ότι είσαι πολύ όμορφα βολεμένος και δεν σε ενδιαφέρει να γαμηθεί το σύμπαν γύρω σου γιατί είσαι από τους τελευταίους που θα αγγίξει πραγματικά η κρίση; Και το ότι πρέπει να πάρεις θέση εννοείται ότι επιβάλλεται γιατί αν εσύ θέλεις να είσαι idiotης, δεν είναι καθόλου ατομική σου επιλογή, αλλά πληρώνουμε κι εμείς τα σπασμένα σου. Το να μιλάς για λαϊκισμό επίσης είναι τελείως αβάσιμο και ναι, μιλάς με επιχειρήματα μικρού παιδιού. Κεθρεφτάκι λοιπον.

Το χειρότερο είναι ότι ξέρεις πως υπάρχει τεράστιος παραγόμενος πλούτος και ανέχεσαι και υποστηρίζεις να εξαθλιώνονται εκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμου παγκοσμίως για να είσαι βολεμένος στην πλευρά των νταβατζήδων που κερδοσκοπούν με χρηματοπιστωτικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια παρασιτώντας. Και μετά σου αρέσουν τα ουμανιστικά σχόλια. Πάρε άλλο ένα να γουστάρεις.

#68
iron

κάνινγκ, μιλάς πάλι, και δημοσίως αυτή τη φορά, με βαρείς χαρακτηρισμούς και κατηγορείς ευθέως. Κάτω από τις συνθήκες αυτές, δεν νομίζω να αξίζει να συνεχιστεί η παρούσα συζήτηση. Εγώ πάντως δεν μπορώ να την ανεχθώ και αποχωρώ από το πάνελ γιατί ακόμα έχουμε δημοκρατία και μπορώ να το κάνω.

#69
Cunning Linguist

Στο καλό!

#70
jesus

@ηρω για το «αριστερός κ μ' όνα μάτι» : όχι, δεν είναι κακό, είναι αναγκαιότητα. αν με το αριστερός εννοούμε μαρξιστής, οιασδήποτε συνεπούς απόχρωσης.

πέρα απ' τους ηθικούς λόγους, η αναλογία είναι η εξής. καλύτερα φυσικός κ λάθος, παρά αλχημιστής κ σωστός. αν εξετάσεις όλες τις άλλες θεωρίες βρίσκεις είτε χυδαίες αντιφάσεις (μία απ' τις τελευταίες: ο παπακωνσταντίνου, αυτό το καθίκι που η οικονομική κ κοινωνική του θεωρία αποκλείει τον κοινωνικό ντετερμινισμό κ αυτό που του λέει η αριστερα ότι η θέση υπαγορεύει τι κάνει ο υπουργός κ όχι το πρόσωπο είπε, υπερασπιζόμενος την πολιτική του «έκανα αυτό που έπρεπε, οποιοσδήποτε ήταν υπουργός θα έπρεπε να κάνει τα ίδια πράματα». όλα τα περιφερόμενα μουνόπανα του πασόκ μας θρυμματίζανε τα τομπολίνια ότι είναι δημοκράτες σοσιαλιστές κ πατριώτες. κ όταν τους ρωτάνε τώρα γιατί πήρανε μέτρα κόντρα στην σοσιαλδημοκρατική τους ταυτότητα λένε ότι προέχει ο πατριωτισμός κ η σωτηρία του έθνους. σοβαρά; δλδ σοσιαλδημοκρατία κ πατριωτισμός είναι ασυμβίβαστα; κ τόσον καιρό πώς ήσασταν κ τα δύο;) είτε κυκλικά σχήματα στη λογική τους (με ποιο κλασσικό το «ο καπιταλισμός υπάρχει, συλλογισμός, συλλογισμός, συλλογισμός, άρα ο καπιταλισμός υπάρχει. συμπέρασμα: ο καπιταλισμός είναι λογικό να υπάρχει». γελάμε.). αν είσαι μαρξιστής, μπορεί κάπου να κάνεις λάθος, αλλά δεν χρειάζεται να αρνηθείς την θεωρία σου για να βρεις το σωστό. αν είσαι τσαρλατάνος, ακόμα κ να βρεις το σωστό δεν θα είσαι σε θέση να το αναγνωρίσεις.

επίσης, αν ρωτήσεις έναν μαρξιστή την άποψή του για την οικονομία δε θα σου πει τη μια μέρα ότι το κράτος δεν χρειάζεται για (σχεδόν) τπτ κ την άλλη ότι πρέπει να ρυθμίσει την οικονομία. χώρια που το σχεδόν δεν έχει νόημα, αλλά αλλουνού μπαμπάρ ευαγγέλιο αυτό.

ένας μαρξιστής δεν θα σου κάνει παιδαριωδώς κριτική από τα δεξιά, απ' τα αριστερά, από τα πάνω κ απ' τα πλαγίως, γιατί υπάρχει μια πηγμένη κοσμοθεώρηση που λέγεται ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ γαμώ την παναγία μου που δεν σ' αφήνει να λες παπαριές.

αυτά κ θείος μπέτα φορ πρέζιντεντ.

#71
deinosavros

Ηρώ, το περί αριστεράς/δεξιάς είναι καθαρά προσωπική στάση, δεν προτείνω συνταγές σε κανέναν. Εξάλλου ξεκαθάρισα οτι είμαι αριστερά και για λόγους Ηθικής. Μπορεί να ακούγεται παλιομοδίτικο αλλά δεινόσαυρος είμαι, τι περιμένεις ; Και δεν θα απολογηθώ για κανέναν ΠολΠοτ ή Στάλιν. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ. Και φυσικά, αν έχει δίκιο και ο άλλος, θα του το αναγνωρίσω. Σε καθημερινό επίπεδο, αν θέλεις τροφή για δια-ιδεολογικό παζλ, ορίστε ένα σχήμα : Ιδιωτικό ψιλικατζίδικο, Συνεταιριστικό Σουπερμάρκετ, Δημόσιο Φως-Νερό-Τηλ.

Δεν ισοπεδώνω την Ευρώπη, απλά σου δείχνω το μαύρο χρώμα μέσα στη ζωγραφιά. Από ποιόν πλούτο προέκυψαν όλα τα όντως θαυμαστά επιτεύγματα της Δύσης ; Να δεις φωτογραφίες χατζαροφόρων Βέλγων στην Αφρική, μπροστά σ' ένα βουνό κομμένα μαύρα χέρια να φρίξεις...Αμα αρπάξεις τα φράγκα του μαύρου, φτιάχνεις παπάδες με δαύτα. Και το κοιν. κράτος το πετσοκόβουνε και στην Ευρώπη όπως ξέρεις.
Για τον Βάγκνερ δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να μη μου πειράξετε τον Τσιτσάνη και τους Τζετήρο Τούλλ για θα γίνει σφαγή :-)

Με συγχωρείς πολύ, αλλά οι αγρότες σε όλη την Ευρώπη δεν πήραν δάνεια, επιδοτήσεις πήραν σε στυλ ξηλώστε την τάδε καλλιέργεια και βάλτε τη δείνα, θα πάρουμε τόσους τόνους ροδάκινα γιατί θέλουμε την τιμή του προϊόντος στο τάδε επίπεδο, τα ρέστα θάφτε τα, κάφτε τα, βάλτε τα στον πάτο σας τεσπα γιατί το προϊόν είναι πάνω απ' όλα η τιμή του με βάση τους νόμους της αγοράς. Οταν μέσα στην ψυχή του άλλου απαξιώνεται ο καρπός των κόπων του, τα κάποια φράγκα είναι εγγυημένα, και, συγκυριακά, έχει και διαθέσιμα φτηνά χέρια (διάβασε επ' αυτού τις αγριότατες θέσεις του Τζήμερου, είναι διαφωτιστικές), τότε ο σταρχιδισμός και η γκλαμουριά δεν είναι μακριά.

Για τη διαφθορά, ναι, έχουμε μιά ιδιαιτερότητα. Το δώρο της πασοκιάς στη χώρα ήταν ακριβώς αυτή η διάχυσή της προς τα κάτω. Ετσι διαβρώθηκε ο κοινωνικός ιστός. Πιτσιρικάς, τέλη '70 θυμάμαι να λένε «ο τάδε βιομήχανος, θαλασσοδάνεια, Ελβετίες, απατεώνας κλπ». Μόλις 10 χρόνια αργότερα, επί Αντρέα και Κοσκωτά, η άποψη του μέσου Έλληνα ήταν «μαγκιά του, κι εγώ το θα ΄κανα στη θέση του». Ααααχχχ οι Άκηδες.....

Βράστα, homework: Ισως οι Σοβιετικοί, οι Κουβανοί και οι Σαντινίστας να είχαν καλύτερες πιθανότητες χωρίς τον εμφύλιο και την εισβολή των Δυτικών, χωρίς το εμπάργκο, χωρίς τους Κόντρας και τα ναρκοθετημένα παράλια...τι λες ; Και η Κίνα έχει φεουδαρχία και δουλοκτησία του κερατά, όχι Λαϊκή Δημοκρατία. Είναι τόσο κομμουνιστική, όσο χριστιανική είναι η Δύση. Νταξ, δεν συμφωνώ απολύτως με τον Μπετατζή περί κατάρρευσης του καπιταλισμού, τη μετάλλαξή του την κουβεντιάζω. Αυτά όμως θα τα πω με τον σ. Μπετατζίεφ ιδιαιτέρως, μετά την Επανάσταση. Εγώ θα κάνω τον Στάλιν κι ο Μπέτα τον Κάμενεφ :-)

Τεσπα, για να ξαναπιάσω την αλφαβήτα, καλώς έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση. Ασχέτως του πού κατέληξε, πήγε τα πράματα μπροστά, παγκοσμίως. Κάτι λέγαμε πρόσφατα με την Άιρον για τραγικότητα και αίμα, βρέστο και διάβασέ το σε παρακαλώ. Αυτά για τώρα, αρχίζω και πεινάω.

(@Μπέτα : Λήμμα-κουνέλα. Φο-βε-ρό !!! Να 'σαι καλά !)

#72
acg

Εχει αλλαξει επιπεδο το σαη ρε πστ μου...

Πιο πολυ απ' ολα μ' αρεσει αυτη η αριστερη διαλεκτικη ομως. Δημοκρατια σ' ολο της το μεγαλειο. Πας μη μεθ΄ημων, μαλακας ενα πραμα... Ρε Καννινγκ, κουλαρε βρ' αγορακι μου, τι σ' εχει πιασει; Σε 3 βδομαδες το πουλεν σου μπορει να ειναι πρωθυπουργος και θα εχεις ολο το χρονο να γευτεις τα καλα του υπαρκτου σοσιαλισμου και μαλιστα με θαυμαστη ανεση διοτι το μαγαζι θ' αδειασει;) Μεχρι τοτε, αν μπορεις να μην κανεις προσωπικες επιθεσεις σε οποιον δε συμφωνει μαζι σου, τι καλα που θα 'ταν, ε;

#73
Vrastaman

Γάμησε τα, ατσεγκέ.

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για αριστερή ηθική vs ανήθικη δεξιά, κτγμ ολοκληρωτικά καθεστώτα τ. Στάλιν είναι ηθικά ισοδύναμα με άλλα τ. Αδόλφου. Και εννοείται ότι ο διαλεκτικός υλισμός είναι πολύ πιο κοντά στην αστρολογία παρά στην αστρονομία. Όπου Τζίζας και μεσσιανισμός ρε πτσμ!

Δεν χρωστάω να απολογηθώ σε κανένα, αλλά αγαπητέ λαϊκέ δικαστά Κάννιγκα δεν έχω επιβαρύνει το δημόσιο με δεκάρα τσακιστή, αντιθέτως έχω γαμηθεί να πληρώνω φόρους για να συντηρείται ένα φαύλο κράτος που κατανέμει πελατειακά τον πλούτο μιας μερίδας πολιτών σε βολεμένα παράσιτα τ. Φωτόπουλου της ΓΕΝΟΠ. Δεν φταίω εγώ ή οι ξένοι που το χαράτσι που πλήρωσα στην ΔΕΗ τελικά ... έμεινε στην ΔΕΗ, για να χρηματοδοτήσει την ανικανότητα των κρατικών παρασίτων που την διοικούν. Αν δεν με πιστεύετε, γκουγκάλερετέ το. Δεν φταίω εγώ ούτε οι ξένοι που ο ΟΣΕ είναι ο πιο χρεωμένος κρατικός οργανισμός στην ιστορία της Ευρώπης. Υπάρχει μελέτη σύμφωνα με την οποία εάν το κράτος πλήρωνε ταξί για να μεταφέρει όλους τους επιβάτες του ΟΣΕ στον προορισμό τους τα τελευταία 30 χρόνια, θα είχε γλιτώσει χρήματα! Την δημόσια περιουσία αυτοί την πούλησαν κάνοντας ανελέητο πλιάτσικο. Θα δώσω ένα παράδειγμα που γνωρίζω από πρώτο χέρι: πριν κλείσει η κρατική Ολυμπιακή, πλήρωνε μισθό €10.000 / μήνα στον οδηγό που μετέφερε τις βαλίτσες από και προς το τερματικό. Δεν φταίω ούτε εγώ, ούτε ο φιλελευθερισμός (που ποτέ άλλωστε δεν είχε πολιτική επιρροή στην Ελλάδα) αλλά ούτε και οι ξένοι που τελικά το ανίκανο, σπάταλο, συντεχνιακό κράτος θα αναγκαστεί να πουλήσει τα ασημικά του.

Και ποιος καλείται τώρα να δώσει λύση; Αυτός που λέει ότι «εμείς είμαστε το ΠΑΣΟΚ του 1981» και έχει μαζέψει στο κόμμα του Φωτόπουλους, Ραυτόπουλους, συνδαιτυμόνες του Τζοχατζώ σαν τον Κοτσακά και όλο το «βαθύ ΠΑΣΟΚ», που οικοδόμησε το αδηφάγο κράτος-Φρανκενστάιν, 80% των δημοσίων δαπανών του οποίου πηγαίνουν σε μισθούς και συντάξεις κρατικοδίαιτων. Όλοι έχουν μετακομίσει chez Sexy Alexi. Χέστηκα εάν στο ΣφΥΡΙΖΑ υπάρχουν υπερασπιστές δολοφόνων τ. Κουφοντίνα, αυτό που μου προσβάλει απόλυτα την νοημοσύνη η σκέψη ότι τα ορφανά μπουμπούκια που έχει μαζέψει (τα αντίστοιχα δεξιά μπουμπούκια έχουν μαζευτεί στους Καμένους Έλληνες) θα κληθούν να μας βγάλουν από την κρίση την οποία τα ίδια δημιούργησαν.

Ο λαϊκός μας δικαστής Κάννιγκας ρωτάει την Iron: «πιστεύεις ότι πρέπει να αποπληρώσουμε για πολλοστή φορά τοκογλυφικά χρέη σε κεφαλαιούχους εξαθλιώνοντας τον πληθυσμό και ξεπουλώντας την δημόσια περιουσία ή όχι.» Όταν μια χώρα αδυνατεί να αποπληρώσει οφειλές, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες: ή υποτιμάει το νόμισμά του (για εμάς δεν ήταν επιλογή), ή κηρύσσει πτώχευση με ότι αυτό συνεπάγεται, ή κάνει αναδιάρθρωση (κούρεμα) και στην συνέχεια αντλεί δάνεια από το ΔΝΤ υπό συγκεκριμένους όρους. Καλώς ή κακώς επιλέχτηκε η τρίτη προσέγγιση. Το μόνο καλό είναι ότι τώρα πληρώνουμε χαμηλότερο επιτόκιο (η Ισπανία πληρώνει υπερδιπλάσιο στους «τοκογλύφους»). Αν καταγγείλουμε την σύμβαση με το ΔΝΤ (ιστορικά, μόνο η Σομαλία, η Ζιμπάμπουε και το Σουδάν το έχουν κάνει, καμαρώστε πόσο ευημερούν σήμερα!) η κατάσταση που θα επακολουθήσει θα είναι απερίγραπτα δυσάρεστη για όλους, βολεμένους και μη.

#74
Cunning Linguist

Το μόνο πρόβλημα είναι πως η καταπίεση και η εξαθλίωση του πληθυσμού είναι η αποτυχία της αριστεράς, αλλά η επιτυχία της δεξιάς ιδεολογίας. Είναι προφανές σε ποιον βρίσκεται το ηθικό πλεονέκτημα λοιπόν.

Βράστα, για τα προβλήματα περί καρκινωμάτων του ελληνικού δημοσίου τα παράπονά σου στον ατσεγκέ που εκπροσωπεί ενεργά ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας της τελευταίας 40ετίας. Δεν γίνεται για αυτά να κατηγορείς εμένα, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή κρίνεις ότι κάποια στελέχη του δεν έχουν πρότερο έντιμο βίο, τη στιγμή που προστατεύεις τους υπεύθυνους της παρακμής. Αυτό λέγεται απλώς υποκρισία. Όπως και η προπαγάνδα σου για τον υπερτροφικό δημόσιο τομέα και για το ότι ευθύνεται για όλα τα δεινά. Όσο για τον φιλελευθερισμό, από τη στιγμή που οι αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται η πολιτικά ορθή αντίληψη τα τελευταία 25 χρόνια και έχει ήδη ξεπουληθεί η μισή Ελλάδα, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω για το πόσο διαδεδομένος είναι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος να κάνει αυτά για τα οποία τον εκλέγει ο λαός να κάνει, θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε και όχι να μας χρησιμοποιήσει. Και δεν έχει καμία απολύτως δύναμη και νομιμοποίηση πάνω στους υποστηρικτές του αν τους προδώσει. Αυτό σίγουρα μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη λύση για τώρα.

Όποια χώρα έμεινε στο ΔΝΤ Βράστα την έφαγε η μαρμάγκα. Και είχε ήδη καταστραφεί εν πολλοίς από το ΔΝΤ. Ορίστε και ο Νίγηρας που περίμενε από το ΔΝΤ να σωθεί. Δεν θα πληρώσουμε κανέναν πούστη και θα βγούμε από την κρίση, αλλά αυτό για να γίνει σωστά σίγουρα δεν θα συμβιβαστεί με τα προνόμια των λίγων εχόντων. Οπότε καλά κάνεις και ανησυχείς. Και χαίρομαι για την σπουδή σου να ξεπουλήσουμε τη χώρα όλη και να εξαθλιώσουμε τον λαό της για να την σώσουμε, αλλά δεν θα πάρουμε!
Acg εγώ λέω να μας αφήσεις να δοκιμάσουμε κάτι άλλο και να μην μας επιβάλεις μαζί με το κόμμα σου πάλι την ίδια σάπια εξουσία. Ούτε να βάζεις τα ΜΜΕ να προαναγγέλλουν την έλευση του Αντιχρίστου σε περίπτωση που βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που δεν παίζεις δίκαια και έχεις άλλα συμφέροντα άμεσα εξαρτώμενα από κάποιο κόμμα, δεν νομίζω ότι είναι δυνατόν να μιλήσουμε σε καλόπιστο διάλογο. Strings attached.

#75
acg

Φιλε Καννινγκ,

Εχεις δικιο. Θα σας αφησω να δοκιμασετε κατι αλλο. Διοτι προφανως εγω ειμαι αυτος που εμποδιζε μεχρι σημερα την αριστερα να αναλαβει την εξουσια. Θα διαμηνυσω στα μεσα προσωπικα να σταματησουν ολα τα περι Αντιχριστου και μια που ειμαστε σε τετοιο mode, θα αποκαλυψω τι εκανα το πτωμα του Jimmy Hoffa και θα ονοματισω τον δευτερο sniper στη βιβλιοθηκη εκεινο το απογευμα του Νοεμβρη του 63. Ναι ρε, για ολα αυτα και ποσα αλλα ανομολογητα, εγω φταιω προσωπικα. Και τωρα που ο Θεος, sorry ο συντροφος Αλεξης σου εδωσε την επιφοιτηση και με εγκαλεις για ολα μου τα εγκληματα κατα της ανθρωποτητας, το καταλαβαινω. I am healed! I am healed! Hallelujah brother!

PS. Εισαι σιγουρος οτι δεν εχεις δει καθολου Pat Robertson ή Jerry Fallwell; I'll be damned...

#76
Galadriel

Ε, να, δίνεις δικαιώματα και συ, τι μιλάς αμερικάνικα δημοσίως.

#77
Cunning Linguist

Acg έχεις το μερίδιο που σου αναλογεί, αυτό λέω προφανώς. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που μου έλεγες ότι είναι κόμμα των τραπεζιτών γιατί συμφέρει τους τραπεζίτες η τυχόν επιστροφή στη δραχμή και δεν ξέρω τι, είδαμε και στη Eurobank που τους απειλούσαν για να ψηφίσουν Σαμαρά. Και πριν λίγη ώρα έμαθα από γνωστό που δουλεύει σε ναυτιλιακή εταιρεία ότι τους απειλούσαν κι αυτούς πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ, θα φύγουν και θα μεταφερθούν στην Κύπρο, οπότε να ψηφίσουν ΝΔ. Άρα δεν είναι φήμες όλα αυτά. Με τρομοκρατία από ΜΜΕ, τράπεζες και μεγαλοεπιχειρηματίες πάνε να μας τη φορέσουνε πάλι τη ΝΔ. Και αυτό δεν το λέω για σένα, γιατί εσύ το γνωρίζεις πολύ καλά και γι' αυτό έχεις και την ευθύνη. Το λέω για τους άλλους που πολεμάνε τον ΣΥΡΙΖΑ ως συστημικό και τελικά παίζουν το παιχνίδι του συστήματος οι ίδιοι πρώτοι από όλους.

#78
patsis

Γιατί ρε, τι είναι ο acg; Του έχεις κάνει φάκελο; Έχω πιει και μια μπύρα με το άτομο, πρέπει να ξέρω, να μην του γυρνάω κώλο;

#79
Cunning Linguist

Άλλο η μπύρα, άλλο τα υπόλοιπα. Κανείς δεν αμφισβήτησε την καλή παρέα του acg, αλλά σε αυτό το ζωτικό θέμα καλό είναι να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο δηλαδή.

#80
jesus

αν ο μαρξισμός που αποδεικνύει την διαφορετική φύση του χρήματος σε σχέση με τα άλλα εμπορεύματα είναι αστρολογία, τότε ο φιλελευθερισμός που, ενώ αποδίδει στο χρήμα αξία, όπως σε κάθε άλλο εμπόρευμα, επειδή είναι χρήσιμο κ σπάνιο (γελάμε) αλλά παρ' όλ' αυτά ποτέ μα ποτέ δεν έχει αμφισβητήσει το δικαίωμα του κράτους στο μονοπώλιο παραγωγής του συγκεκριμένου εμπορεύματος, αντίθετα με κάθε φιλελεύθερο κλισέ, κ το αναλύει διαφορετικά καθότι αν δεν έμπαιναν αντ-χοκ παραδοχές θα γελάγανε κ τα κοτόπουλα μιμίκος είναι αστρονομία;

τα μπερδεύεις, βράστα.

#81
Vrastaman

Ανιψιέ, το πιο πολύτιμο μάθημα που απεκόμισα μελετώντας της θεωρία της αξίας του Μαρξ είναι ότι η μαλακία αποτελεί μορφή Εργασίας. Για περισσότερα βλ. [εδώ](εκεί.

#82
Cunning Linguist

Μα ο φιλελευθερισμός κάνει ακριβώς το αντίθετο: αναθέτει την έκδοση και τη διακίνηση του χρήματος σε ιδιωτικούς οργανισμούς τους οποίους δεν ελέγχει κανείς. Γι' αυτό και η Federal Reserve Bank στο Αμέρικα είναι ιδιωτική, γι΄αυτό και η Τράπεζα της Ελλάδος είναι ιδιωτική, γι' αυτό έχουν αυτά τα αποπροσανατολιστικά ονόματα. Γι' αυτό άλλωστε και ο Rothschild είχε πει το γνωστό «Permit me to issue and control the money of a nation, and I care not who makes its laws.»

#83
Cunning Linguist

Βράστα εκεί στην Αμερική σας έκαναν καλή πλύση εγκεφάλου στα οικονομικά, σας ξαμόλησαν μετά πίσω στις πατρίδες σας και να τα αποτελέσματα τώρα. Συγχαρητήρια!

#84
Vrastaman

Μας έριξαν οι Ροθτσιλντ κρυφά φιλελευθερίνη στο ποτό μας σε κάποιο bar. Και μούλεγε η EAMίτισσα γιαγιάκα μου (που θα'λεγε κι ο eye liner) να προσέχω τις παρέες μου..

#85
Cunning Linguist

American dream, world's nightmare.

#86
Cunning Linguist

Ενώ είσαι λαλίστατος για όλα τα άλλα πάντως, για το τι ρόλο βαράνε οι τράπεζες κουβέντα δεν λες... Αυτές οι τράπεζες που θα πάρουν τώρα 18 δις με νόμους παπατζιλίκια για να μην περιέλθουν στην ιδιοκτησία του κράτους. 18 δις δωράκι δηλαδή από το δικό μας πορτοφόλι. Ποιος είναι ο πιο κρατικοδίαιτος τομέας είπαμε;;

#87
jesus

1ον το κείμενο στη γουίκι είναι φαιδρό κ 2ον αν νομίζεις ότι απαντάει σ' αυτό που έγραψα, μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε.

#88
Vrastaman

Σόρυ φίλε αλλά ως αγνωστικιστής δεν θα μπορούσα να προσθέσω καμιά αξία σε θεολογική συζήτα, και μάλιστα με τον υιό μιας επινοημένης θεότητας. Αν η μαρξιστική μεθοδολογία αποδείκνυε οτιδήποτε (ή έστω εάν μπορούσε να πλασαριστεί σαν δήθεν εργαλείο προβλέψεων, όπως η αστρονομία) να είσαι σίγουρος ότι θα είχε περισσότερη επιρροή in the real world, και θα ξεπερνούσε τα στενά όρια πανεπιστημιακών μαθημάτων ιστορίας οικονομικής σκέψης.

In the real world βλ. την μαρξιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας που απέκτησε περίπου 10% του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ (σε νόμισμα και ομόλογα) - προφανώς δεν το έπραξε γιατί εκτιμάει την «δαπανώμενη εργασία» που ενσωματώνει το δολάριο.

Η οικονομική ελευθερία δεν είναι ικανή συνθήκη για την ελευθερία, χρειάζεται και πολιτική ελευθερία. Ο εφαρμοσμένος μαρξισμός στην καλύτερη περίπτωση επιτρέπει μόνο την οικονομική ελευθερία (Λ.Δ. Κίνας) και στην χειρότερη καμία από της δύο (Β. Κορέα). Και τα δύο αυτά μαρξιστικά πρότυπα μου κάνουν αντικούκου, αλλά à chacun son goût.

@ Cunning εσένα δεν σου μιλάω, άλλωστε τι σε νοιάζει η γνώμη ενός που «ανέχεται και υποστηρίζει να εξαθλιώνονται εκατομμύρια και δισεκατομμύρια κόσμου παγκοσμίως για να είναι βολεμένος στην πλευρά των νταβατζήδων που κερδοσκοπούν με χρηματοπιστωτικά και χρηματιστηριακά παιχνίδια παρασιτώντας»;

#89
patsis

Άσχετο: Και 'γω δε μιλάω στο poniroskylo αλλά, βασικά, γιατί δεν τον βρίσκω.

#90
patsis

(Με έχουν προειδοποιήσει ότι έτσι που μαλακίζομαι θα φάω ξύλο κι από τις δυο μεριές, αλλά πέθανε ο γείτονας.)

#91
Vrastaman

Σε καλό μας Πατσούλη, ευθυμήσαμε πάλι.

#92
patsis

Νταξ, καλός ήμουνα.

#94
patsis

Με σκέφτηκες και μουσκεύτηκες;

#95
Vrastaman

Κανονικό πατινάζ κάνω.

#96
patsis

Παtrollογίας το ανάγνωσμα, όβερ και έξω. Πάω να κάνω ένα troll patrol στα τυχαία, που με ξέρουν και μ' αγαπάνε.

#97
acg

Πατσης - Θεος. Πατσης φορ πρεζιντεντ κι ετσι!

Βρε Καννινγκ αγορι μου, τι εχεις παθει; Ποτε ακριβως (αντε και κατα προσεγγιση) σου ειπα οτι ο ΣφΥΡΙΖΑ ειναι το κομμα των τραπεζιτων; Μηπως μπερδευεσαι;

Επισης, εχω να πω οτι μ' εχει κουρασει η ολη φαση. Κυριακη κοντη γιορτη και μετα αντε ν' ασχοληθουμε με τπτ σοβαρο.

#98
acg

Α, επισης εγω εχω το μεριδιο ευθυνης που μου αναλογει; Για το δικο σου μεριδιο δεν βλεπω να κανεις λογο. Α, ξεχασα, εσυ εισαι Δημοκρατης και σε αντιθεση με μας τα φασιστικα νεοφιλελευθερα μιασματα, δεν εχεις ευθυνη.

(Cunning riding into the sunset, whistling «Mine Smell Like Roses» by R.E.M.)

Συγκεντρωσου...;)

#99
Vrastaman

Τζιμπάτε κι ένα λύνξ σχετικά με το που πήγε τελικά το χαράτσι ακίνητης περιουσίας που εισέπραξε η ΔΕΗ. Σαν φασιστικός, νεοφιλελεύθερος, μιασματικός και παγκοσμιοποιημένος καταναλωτής, αναμένω από την όποια ΔΕΗ δυο πράγματα: αξιόπιστη παροχή ρεύματος και ανταγωνιστικές τιμές. Στα αρκίντια μου εάν η ΔΕΗ θα ανήκει σε Έλληνα, Γερμανό, Εβραίο ή Ουίνγκ-Τριαλαριλαρό. Και εννοείται, χτικιάζω στη σκέψη ότι πριμοδοτούμε από τις τσέπες μας ανίκανες κρατικές διοικήσεις και τις κρουαζιέρες του Φωτόπουλου.

Cunning Linguist

Acg στη συνάντα το είπες ξεκάθαρα ακριβώς αυτό, ότι επειδή οι τράπεζες θα έχουν όφελος από την επιστροφή στη δραχμή, υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι το κόμμα των τραπεζιτών. Μάλιστα διαχώρισες τους μεγαλοεπιχειρηματίες από τους τραπεζίτες σε αυτό το ζήτημα. Ρώτα και κανέναν άλλον, μπορεί να το θυμάται αφού εσύ πάνω στην προπαγάνδα σου δεν ξέρεις τι λες από ό,τι φαίνεται.

Δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη και δεν έφαγα ποτέ εγώ επειδή τα είχα καλά με το κόμμα, ούτε ποτέ έβαλα βύσμα και αγωνίστηκα για τα δικαιώματα του λαού που τον έχετε γαμήσει νταβατζήδικα εσείς με τα λεφτά και τα finance economics fractional reserve CDs ESP και γαμώ τον Κολ και ξεκώλ. Αεριτζίδικο χρήμα βγάζετε χωρίς να παράγετε τίποτα, ούτε σε υλικό ούτε σε ηθικό/πνευματικό επίπεδο (αντιθέτως ζημιώνετε την κοινωνία) και μιλάτε και με ένα θράσος λες και θα μας βάλετε μυαλό στους υπολοίπους. Λίγη αιδώς!

Βράστα καλά κάνεις και δεν μιλάς, καταλάβαμε όλοι.

acg

@ Cunning: Θα σου απαντησω μ' ενα δικο σου λημμα, απο την εποχη που ασχολουμαστε ολοι με ωραια πραγματα: ...:)

Ουδεποτε ειπα κατι σε σχεση με τις τραπεζες και τον ΣφΥΡΙΖΑ, διοτι οπως ενδεχομενως θυμασαι μιλουσα με την ironick και σας ειχα κομματακι γυρισμενο τον κωλο για να μην βλεπετε οτι τρωω περισσοτερο απ' οσο μου αναλογει απο την πιατελα με την ποικιλια μπυρας... Οριστε, το ειπα, τι καταλαβες τωρα... Ρωτα εσυ, αν εχεις νταλκα, οποιονδηποτε. Μηπως μπερδευεσαι; Επειδη μιλουσες με πολλους και διαφορους, μηπως σου το ειπε κανεις αλλος; Γιατι περαν ολων των αλλων, εγω δεν το πιστευω κιολας αυτο:) Αυτο παλι που το βαζεις;

Σ' οτι αφορα τα υπολοιπα τσιτατα, συνεχιζουν να κινουνται στη σφαιρα του φανταστικου και πραγματικα νομιζω οτι το να τα απαντησω θα τους δωσει υποσταση και, ειλικρινα, δε νομιζω οτι θα σου κανω τη χαρη ρε μπαγασακο:)

Αλλα ετσι, απο διαστροφη, θα ηθελα να μου διευκρινισεις απο ποια ακριβως στοιχεια που εχεις για μενα, προκυπτει οτι:

  • Εγω εφαγα (τι και ποτε; μου αρεσε; μου κατσε βαρυ;)
  • Εβαλα βυσμα (HDMI ή SCART)
  • Γαμησα νταβατζηλιδικα τον λαο (ονοματα και διευθυνσεις παρακαλω, μηπως ξεμεινω και χρειαζομαι τις επαφες)
  • Εβγαλα αεριτζηδικο χρημα (με κατηγορεις οτι περδομαι σε ευρω; ή δραχμες...)
  • Δεν παραγω τπτ υλικο, ηθικο ή πνευματικο (ανευ σχολιου...)
  • Ζημιωνω την κοινωνια (υλικα, ηθικα ή πνευματικα; να πλερωκω να τελειωνουμε;)
  • Μιλαω με θρασος (σε παραδιδω στην κριση του σλανγκεπωνυμου πληθους σ' οτι αφορα το συγκεκριμενο...)
  • Παω να βαλω μυαλο στον οποιοδηποτε (πολλω δε μαλλον σε σενα, που κατα πως φαινεται δεν εχεις αναγκη)
  • Δεν εχω αιδω (πες μου που μ' εχεις δει γυμνο, οχι πες μου...)

Επανερχομαι στην φιλικη, συσλανγκιστικη προτροπη μου προς τον συμμοντουλα Cunning: Συγκεντρωσου...

Vrastaman

@ acg μήπως αναφερόσουν σε τίποτε Βορειοκορεάτες τραπεζίτες;

Galadriel

(συγκ-κνώμη που παρεμβαίνω, έχω την εντύπωση ότι τα περί τραπεζών και δραχμής τα υποστήριζε ο Αίας, παρακαλώ συνεχίστε)

acg

Καννινγκ μου, επειδη ξερω οτι κατα βαθος εισαι καλο παιδι και σηκωνεις το χερι να πεις «λαθος» οταν εχεις κανει μαλακια, να περιμενω να τοποθετηθεις επι του σχολιου της GalaMes, ή να φωναξουμε και τον Αιαντα στη συζητα, να σε διαφωτισει;

Galadriel

α μη με ανακατεύετε εμένα, εγώ για χάριν της διαφύλαξης της ιστορικής ακρίβειας παρενέβην, γιατί εμείς στο σλανγκ κάνουμε ρεπορτάζ. Το συγκεκριμένο το θυμάμαι γιατί μου έκανε τρομερή εντύπωση, το πε ο αίας και έμεινα, λέω μέσα μου τελέρε φίλο, πού να μου πάγαινε το μυαλό ότι ο τσίπρας είναι βολικός για τους κακοί, ε ρε πστ μου, νομίζει ο κόσμος ότι έχει επιλογές και παίζει και να ναι όλα πουλημένα και η ζαν νταρκ που άκουγε φωνές και τις πίστευε έγινε εργαλείο και μετά την βγάλανε τρελή, το δα σε ένα έργο με τη Μίλα Γιόβοβιτς αυτό, άστα να πασταδγιάλα, πού να ξέρει κανείς τι θα λένε για τις επιλογές του πενήντα χρόνια από σήμερα, όταν όλα θα είναι ιστορία, σκέφτηκα με τον εαυτό του. Εγώ τώρα για να σκεφτώ δύσκολο, εξού και μου μεινε. Καταλάβατε;

jesus

επειδή θείο βράστα το να διατείνεσαι ότι ο μαρξισμός εφαρμόζεται μόνο στις κομμουνιστικές (εντός ή εκτός εισαγωγικών) χώρες είναι σαν να διατείνεσαι ότι οι νόμοι της φυσικής εφαρμόζονται μόνο από φυσικούς στα εργαστήρια φυσικής, το μόνο που κρατάω είναι η αδυναμία σου να κρίνεις οποιαδήποτε επιστήμη με επιστημολογικούς όρους.

Vrastaman

Ναι ανιψιέ Τζίζας αλλά ο μαρξισμός δεν είναι επιστήμη, είναι θρησκεία, με αρκετές αιρέσεις. Όταν δε «εφαρμόζεται» σε κομμουνιστικές χώρες, είναι πάντα μονοθεϊστική.

Γράφεις «εντός ή εκτός εισαγωγικών κομμουνιστικές χώρες», επιβεβαιώνοντας την παραπάνω πεποίθησή μου. Για ένα φανατικό χριστιανό ορθόδοξο ένας καθολικός είναι χριστιανός εντός εισαγωγικών (και αντιστρόφως) ενώ και για τους δύο οι μορμόνοι είναι καρααιρετικοί χριστιανοί εντός πάρα πολλών εισαγωγικών. Για έναν μη θρησκευόμενο, όπως η αφεντιά μου, όλοι οι παραπάνω είναι απλά χριστιανοί. Παρομοίως, δεν πέφτει λόγος σε έναν μη μαρξιστή να κρίνει αν η Β. Κορέα ή η ΛΔ Κίνας είναι μαρξιστικές χώρες εντός ή εκτός εισαγωγικών, την στιγμή που οι ίδιες αυτοπροσδιορίζονται σαν «πιστές». Δεν μπλέκω σε θεολογικά θέματα για τα φύλα αγγέλων κι ετς.

Α, και αλλού οι συγκαταβατικές ξινίλες τ. «η αδυναμία σου να κρίνεις οποιαδήποτε επιστήμη με επιστημολογικούς όρους».

(πω πω, μαδομούνι το κάναμε οι μόντουλες :Ρ)

jesus

δεν είναι καθόλου συγκαταβατική ξινίλα, είναι κρίση στην οποία εμμένω καθ' ότι δεν έχεις δώσει ούτε μισό επιχείρημα που να είναι αποδεκτό σε οποιοδήποτε περιβάλλον πλην συζήτησης μεταξύ φιλελεύθερων ταλιμπάν κ έχεις κάνει πολλά λάθη στις διατυπώσεις που καταδεικύουν την έλλειψη κατανόησης των εννοιών που χρησιμοποιείς (πχ η φράση «μαρξιστική χώρα» που στερείται νοήματος, εκτός κ καταφέρεις να αποδείξεις την θέση σου ότι ο μαρξισμός είναι θρησκεία, την οποία προς το παρόν έχεις υποστηρίξει μόνο με αναλογίες κ παραδείγματα).

Vrastaman

Εσύ ισχυρίζεται ότι ο μαρξισμός είναι «επιστήμη» το burden of proof είναι όλο δικό σου.

jesus

ενώ το να λες ότι είναι θρησκεία είναι τσάμπα;

patsis

Μισό λεπτό, διότι το παραπάνω χαβαλετζίδικο σχόλιο το ανέβασα χωρίς να δω το σχόλιο του Cunning Linguist.> κι εσύ ξέρεις μπαγασάκο τι έχεις κάνει Δεν κατάλαβα, τι έχει κάνει; Δε με λες, στάσου τώρα γιατί παίρνω ανάποδες, εκεί στο Σύριζα την έχετε δει άγγελοι τιμωροί; Νομίζεις ότι εσύ προσωπικά θα πάρεις κάποια τιμωρητική εξουσία που θα χρησιμοποιήσεις την επαύριο των εκλογών; Εγώ φίλε, με ξέρεις, σε συμπαθώ κι εσένα και τον acg που σας έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά αν πρόκειται κάποιος από εσάς να νομίσει ότι θα πάρει μια εκλογική δύναμη και θα την καρπωθεί ο ίδιος, όντας από τους γύρω-γύρω του πολιτικού ή κομματικού κατεστημένου και θα το παίξει κήνσορας και τιμητής και τιμωρός θα σας πάρει ο διάολος και εσένα και τον κάθε ένα που του φουσκώσανε τ' αρχίδια με μια υπόσχεση ενός επερχόμενου ρεβανσισμού.

Άκουσε με προσεκτικά, θα το θέσω στην αφετηρία που το αντιλαμβάνομαι εγώ, προσωπικά:
Κάθεσαι και λες διάφορα για τον acg. Στ' αρχίδια μου, μεγάλο παιδί είναι. Κανείς όμως από τους περαστικούς (διότι τα γραπτά μένουν) δεν ξέρει τι σκατά είναι ο acg - και υποθέτει: κάνας υπουργός θα είναι, κανένα στέλεχος με βαρύνουσα αρμοδιότητα (θεσμική ή μη). Και σου λέω εγώ: πώς θα αμυνθεί ο acg χωρίς να αποκαλύψει στοιχεία για τον εαυτό του; Αλλά και γιατί να το κάνει; Επειδή αποφάσισες εσύ να θέσεις υπό μονομερή αμφισβήτηση την ανωνυμία εδώ μέσα; Δηλαδή άμα αρχίσει αυτός, ή κάποιος άλλος να σε στριμώχνει με στοιχεία για τη δική σου προσωπική, επαγγελματική κλπ ζωή τι θα κάνεις; Φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Διότι εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και η αξιοπρέπεια, με την έννοια «δεν αποκαλύπτω δημοσίως ή υπονοώ πράγματα για κάποιον που τα έμαθα σε μια φιλική συνάντηση». Στο κάτω-κάτω, αν είναι κάνας εγκληματίας, να το γράψεις με το ονοματεπώνυμό σου και με το ονοματεπώνυμό του.

Και δε με λες, αν με θεωρήσεις εμένα τον patsis όσο «απέναντι» θεωρείς τον acg, θα υπονοήσεις δημοσίως το πού δουλεύω και το τι κάνω και το πόσο ένοχος είμαι;

Για δες λίγο, άλλοι (όχι όλοι) μιλούν για το θεωρητικό του ζητήματος, δεν κάθησαν να την λένε στον έναν και στον άλλον, αφήνοντας διάφορα να εννοηθούν.

Κατά τη γνώμη μου, σε αυτήν τη «συζήτηση» το θέμα είναι εν πολλοίς αδιάφορο μπροστά στο πόσο επιθετικός γίνεται ένας άνθρωπος όπως ο Cunning Linguist (ναι ρε, εγώ το λέω που τον ξέρω προσωπικά και τον πάω), απέναντι σε έναν γνωστό του και συνεργάτη του, εδώ μέσα τουλάχιστον. Το αν οι κεντρικές τράπεζες είναι όργανο για να καταληστεύεται ο πλούτος των λαών ή όποιο άλλο ζήτημα δεν θα μπορέσουμε να το δούμε ή να μας φανεί χρήσιμο αν προηγουμένως έχουμε υποκύψει στην αδηφάγα επιθυμία να εντοπίζουμε συγκεκριμένους, ανθρώπινους, εχθρούς.

Και να σου πω γιατί αυτό είναι πιο σημαντικό; Διότι αν πιάσει κανείς στα χέρια του την εξουσία, είτε αυτή λέγεται «Γραφείο Πρωθυπουργού», ΚΥΑ, πράξη ΚΥΣΕΑ, νόμος, ΠΝΠ, ΠΔΤΕ, είτε λέγεται G3, Leopard 1A2, κονσερβοκούτι, είναι η φωνή που λέει «η ύπαρξή μου μπορεί να απλωθεί πάνω στην και πατώντας την ύπαρξη του απέναντι» που είναι πιο επικίνδυνη.

Τεσπά, εγώ κεντροαριστερά θα ψηφίσω πάλι, ελπίζοντας να πετάξει από πάνω της όλα τα λαμόγια που πάνε με τον νικητή και να ισιώσει την πορεία της, πέρα από τον ρεβανσισμό και τον κομπλεξισμό, προς την ανθρώπινη ευτυχία που υπόσχεται - και όταν λέω να ισιώσει εννοώ να την βάλει στην ευθεία: αυτό που σημαίνει η λέξη ευθύνη.

Cunning Linguist

Πάτση αγορίνα μου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν στελέχη σωστά; Τόσα χρόνια τα τρώνε μαζί με τα στελέχη ή όχι; Τόσα χρόνια έχουν τεράστια ευθύνη για τη σαπίλα στο εσωτερικό ή όχι; Έχουν ξεπουλήσει τη χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους μαζί με εμάς τους ίδιους ή όχι; Λοιπόν να καταλάβεις ότι πέρα από τα ταμπού της καλής διαγωγής (που είναι και το πιο εύκολο να κάνει κανείς και να τα έχει καλά με όλους), υπάρχει και η αναγκαιότητα να δείξουμε ότι κάποιοι που μπορεί και να τους συμπαθούμε, μας έχουνε γαμήσει. Και αυτό πρέπει να σταματήσει. Και μην μου λες τι κάνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ και τέτοια, που δεν έχω καμία σχέση με το κόμμα. Αλλά έφτασα να το υποστηρίζω λες και είμαι υποψήφιος γιατί δεν τη δέχομαι αυτή την προπαγάνδα εκ του πολύ πονηρού, ούτε από ΜΜΕ και ΣΕΒ και τράπεζες ούτε από γνωστούς. Γιατί θέλω να αλλάξει κάτι και δεν μπορούν να με καταδικάζουν μια ζωή στη μαλακία τους για να είναι βολεμένοι (για όποιους νομίζουν ότι τους αφορά αυτό). Μπορεί και να μην γίνει τίποτα φοβερό και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να δοκιμάσουμε, όχι να ξαναφάμε στη μάπα τους αρχικλέφταρους προδότες πρωταθλητές στην κωλοτούμπα... Έλεος.

Όσο για το μέλλον, θα δεις πολύ γρήγορα τι αντιδράσεις γεννάει μια τέτοια κρίση όταν το κατεστημένο συνεχίζει να αγνοεί τη λαϊκή βούληση και καταπιέζει με αυξανόμενη βία. Αν αυτό που είπα πριν (το απαράδεκτο σχόλια που μου έσβησαν) σου φαίνεται παράλογο, περίμενε να δεις λοιπόν.

iron

γιάννη μου λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να αφήσω κανέναν να λυντσάρει και να διασύρει δημοσίως άλλον εδώ μέσα. δεν συμμερίζομαι το θέαμα της κρεμάλας, δεν ζω στον μεσαίωνα πια.

ούτε μπορώ να κάνω διακρίσεις και να μην διαγράψω σχόλιο κάποιου επειδή είναι συμμόντ, εφόσον παρεκτρέπεται. έπρεπε πολλά σχόλια σου να φύγουν, αλλά προτιμήθηκε αρχικά η υπομονή.

ούτε μπορείς να πεις ότι δεν σε παρότρυνα πρώτα να πάρεις τη γόμα εσύ ο ίδιος.

στο εξής θα σε παρακαλούσα τις επιθέσεις σου να τις μην τις κάνεις δημοσίως. υπάρχουν και τα πιμί.

από κει και πέρα, ο πάτσης με κάλυψε απόλυτα και χαίρομαι που επιτέλους κάποιος άλλος εκτός από μένα έθιξε την συμπεριφορά σου. κι ελπίζω να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Galadriel

Κάνινγκ είσαι αστείος; Διασκεδάζεις με τρολιές; Τρελή μαγκιά ρε φίλο...

salina

[i]πάνω που με φέρατε πίσω θέλετε να με ξαναδιώξετε; δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά το γαμήσατε και ψόφησε (και είστε και μόντς γαμώ την αξιοπιστία του σαϊτος)[/i]

salina

[όταν έγραφα το παραπάνω υπήρχαν ηλίθιες προσθήκες. άντε, ας ελπίσουμε ότι το σώσατε]

Galadriel

Κάτσε σαλίνα μου. Κι εγώ στις ηλίθιες προσθήκες αναφερόμουν, πάει φύγανε.

Vrastaman

.

salina

άααντε καααλά! σας κάνω την χάρη. καφεδάκι θα κεράσετε, ή έτσι στην εξώπορτα θα με αφήσετε μέχρι να πληρώσω τα κοινόχρηστα;

Vrastaman

Κόπιασε στο φουαγιέ ωρέ Σαλίνα, και τσίμπα ένα φοντανάκι.

Δραχαργεδδώνα ανέβασα ο παπάρας, που να φανταστώ ότι θα επακολουθούσε στην πράξη :-/

salina

αχ καλέ μην επιμένετε, είμαι σε δίαιτα... είναι και περασμένη η ώρα... τρία θα πάρω μόνο... μην παίρνετε την φοντανιέρα...

παρεμπιπ ωραίο το λήμμα, και βλέπουμε στην πράξη τον Αρμαγεδδώνα (σε πολεμική σύρραξη δεν αναφέρεται; Θυμάμαι καλά;)

MXΣ

Εγώ πάντως κάτι είχα υποψιαστεί με όλες αυτές τις παραλαγές του γαλάζιου στο site...

Vrastaman

Δεν φοβάμαι την επανάσταση, θα γλιτώσει το άθλιο τομάρι μου το Μπούμπιτρον,

MXΣ

Θα σε κρύψω στο κελάρι...

Cunning Linguist

Μιας και με τη λογοκρισία, τις υστερίες και τις υποκρισίες κάποιων δεν μπορώ προφανώς να συνεχίσω καμία σοβαρή κουβέντα, αποχωρώ από την κουβέντα με αυτό το δωράκι προς όλους και ας το καταλάβει κανένας ανάλογα με το πού είναι ταγμένος: Να!

MXΣ

να κι εμείς!

deinosavros

Βρε Τζήζα, τώρα που έκατσε λίγο ο κουρνιαχτός, γιά εξήγησέ μου λίγο αυτό που έγραψες στις 27/5 (δεν ξέρω να κάνω παράθεση γαμωτ), πώς διάολο μπορεί κάποιος να είναι αριστερός χωρίς να είναι μαρξιστής ;

(καλά, μην απαντήσεις για θα γίνει πάλι της τρελής εδωμέσα. Εξάλλου, μου φαίνεται πως την απάντηση την ξέρουμε και οι δύο). :-)

Vrastaman

deinosavros

@ Βράστα :P

MXΣ

Πούστη άντρα, με κατέστραψες! Είμαι δεξιός!

Vrastaman

Κρύβε λόγια, στύνονται αγχόνες.

Galadriel

Άκουσα ότι όσοι βάζουν δεξιά το πουλί τους κι όσοι κοιμούνται στη δεξά μεριά του κρεβατιού θα περιληφθούν στις λίστες, κανονίστε την πορεία σας.

patsis

Όπως μπαίνεις ή όπως γέρνεις;

acg

Δλδ οσοι εχουν διατελεσει δεξιοι ψαλτες ή δεξι εξτρεμ να υποθεσω οτι την εκατσαν τη βαρκα;

MXΣ

Εμένα χθες με έτρωγε το δεξί, αλλά, ουφ!, σήμερα ξύπνησα και με τρώει το αριστερό!

iron

εμένα που με τρώει στη μέση;;;

xalikoutis

πόλωση το λένε και είναι απλό!

Εγώ λέω να κάνουμε ένα νοητικό πείραμα. Ας πούμε ότι ο Βράστα για χψ ακαφελόγιστους λόγους έγραφε ακριβώς από κάτω από μένα ότι Καίτη μεγαλοστέλεχος ομίλου φαλαινοκαρχαριών τελικά συμμερίζεται ή συναινεί στο αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα έλεγε ο Τσίπρας ή ο Cunning; Μήπως κάτι περί απήχησης της εναλλακτικής του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως κάτι περί ηγεμονίας;

MXΣ

Μα αν ο κόσμος ψήφιζε ταξικά θα γαμιόταν το σύμπαν...

Ιro, αυτό λέγεται «παραδοσιακό κέντρο»

iron

αχαχαχ μχς! πάντως δεν χαρίζεται στην πόλωση, ίσα ίσα συνεργάζεται εποικοδομητικά με το μεσαίο τρίτο και μακρύτερο!

MXΣ

Αυτό που ξέρω γω είναι παρόλο που όλοι λένε ότι, ντεμέκ, το αγαπάνε, στο τέλος όλοι να το μαμήσουν θέλουν μόνο. Ντροπή!

VAG

Φτου ρε πουστη μου, έχασα το πάρτι...

Vrastaman

No worries, το πάρτι δεν έχει αρχίσει καν :Ρ

vikar

Σιγά το πάρτι. Ψωλαρία, κι' ο ντιτζέι να 'χει κολλήσει στο «ένα το χελιδόνι»... Δέ βαριέσαι.

vikar

Khan

Ενώ εμείς ασχολούμασταν με τον Δραχμαγγεδώνα, στην αλλοδαπή ασχολούνταν και με το Eurogeddon (το ψάρεψα μέσω ιστολογίου του Ν. Σαραντάκου).

Vrastaman

Πλησιάζει και η 12/12/12, τους Ίνκας μου dedans.

PUNKELISD

Δε θέλω να σου χαλάσω το πρόγραμμα αλλά 21/12/12 είναι αυτό με τους Ίνκας (νομίζω).

salina

πέστα ρε πάνκυ! Δεν φτάνει που μας χάλασαν το μιλένιουμ και το γιόρτασαν ένα χρόνο πριν, πάνε να μας χαλάσουν και την συντέλεια τώρα!
Εβραιομασόνοι τραπεζίτες, λακέδες του σόρος και της νέας τάξης πραγμάτων, δεν θα περάσει η προπαγάνδα του βατικανού

deinosavros

Στις 22/12/2012 άμα το θυμηθώ θα κάνω το εξής σχόλιο: Τζίφος, να χέσω τον Κουετζαλκοάτλ, τον Αη-Παφνούτιο ή όποιον τεσπα είχανε αυτοί οι ανεπρόκοποι εκεί χάμω.

soulto

♪♫ Ο ELA θα σαλπάρει το βραδάκι
Τράβα απ`την κάρτα τα λεφτά
Και με τον καραφλό το Βαρουφάκη
Θα ζήσεις την γλυκιά αριστερά

Στο κύμα θ' ανεμίζουνε οι φόροι
το ΤΕΒΕ θα μάς παίρνει τα μαλλιά
Θα γίνουμε στη πτώχευση μαστόροι
τα γιούρο θα πετάξουν σαν πουλιά

A, α, α. α. α, στη δραχμούλα θα σε πάω
A, α, α. α. α, γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω
A, α, α. α. α, στη δραχμούλα θα σε πάω
A, α, α. α. α, γιατί σε νοιάζομαι και σ' αγαπάω ♪♫

Εικόνα βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που περιμένουν στην ουρά στο ΑΤΜ της Βουλής

σφυρίζων

<3