Το μέλος ή οπαδός του κόμματος Χρυσή Αυγή. Το Χρυσή Αυγή τρέπεται σε Χρυσά Αυγά, κι από εκεί προκύπτει στον Ενικό το χρυσαύγουλο.

  1. Η ιστορια μαθαινεται στο δρομο. Οσα βιβλια κι αν διαβασεις για την κατασταση π.χ. της δεκαετιας του '60, εαν δεν δεις με τα ματια σου το χρυσαυγουλο να χωνει το μαχαιρι στη σπληνα του αριστερου, δεν μπορεις να καταλαβεις πώς και γιατι δολοφονηθηκε ο Λαμπρακης.
    Το παραπανω ειναι σχηματικο εννοειται. (Εδώ).

  2. - ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΚΟΠΕΛΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙ! ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ! ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ! ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΙ ΣΚΟΥΠΙΖΕΣΑΙ; ΧΑΧΑΧΑΧΑ (ΤΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ; :Ρ)
    - Καθοτι 'κυρια',θα ειχα ενα χρυσαυγουλο για τα οικιακα μου (κατι σαν τις Φιλλιπινεζες),και σε αυτη την δεδομενη στιγμη θα του εδινα την σημαια να με σκουπισει αυτος! (Ηθικό δίλημμα).

  3. ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ, ΧΡΥΣΑΥΓΟΥΛΟ Ή ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ ΜΠΑΪΡΆΚΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΊΟ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΆ ΚΑΛΆ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΎΝ…. (Εδώ).

Χρυσαυγίτικα: αυγά, εγέρθουτου, κασιδιάζω, σκινάς, χρυσά αυγά, χρυσαύγουλο, χρησοί αβγύ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία