Έκφραση επιτατική της σημασίας της σεξουαλικής ορμής ή της οργής αυτού που μιλάει, κάτι σαν μονάδα μέτρησης του τιμωρητικού ή του επιμορφωτικού σεξ που αρμόζει στην περίσταση, λέμε τώρα. Ότι και καλά παίρνεις ανάποδες και σού 'ρχεται να γαμήσεις κάποιον για να τον τιμωρήσεις ή «για να μάθει», π.χ., για γκόμενα, να στρώσει και να μην κυκλοφορεί τόσο γκάβλα έξω και σε κολάζει ή, για άντρα, να συμπεριφέρεται καλύτερα γιατί γάμησες εσύ τέτοια τσογλάνια και θα του κόψεις τ' αρχίδια και θα του τα δώσεις να τα φάει. Σκληρός.

Γίνεται ευδιάκριτη, κύριε Πρόεδρε, Σεβασμιώτατε, σύντροφε Κομισάριε και αχαρτογράφητοι φίλοι μας, η φαλλοκρατική εσάνς του λήμματος, διότι, άλλωστε, η φαλλοκρατία είναι ο νέος ρατσισμός στο μέτρο και το βαθμό που το ροζ είναι το νέο μπλε. Δώσε πόνο.

Με επήρεια από το «ένα χέρι ξύλο» ή δανεισμένο από το λεξιλόγιο της μαστοράντζας, συνήθως το ρίχνουμε ή το περνάμε, όπως περνάμε ένα-δυο χέρια μπογιά.

Δεν το έχω ακούσει να λέγεται «μπούτσο», αλλά «πούτσο», ακόμα και στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στην περίπτωση που τονίζεται το αρχικό σύμφωνο.

Η τυχόν κυριολεκτική εφαρμογή του χεριού θέλει προσοχή διότι τα εργατικά ατυχήματα καραδοκούν.

  1. Από εδώ:

Κάθε μπαλκόνι και μια αποσύνθεση του γούστου της οικοδέσποινας.Η ταμπέλα στην είσοδο της πολυκατοικίας λείπει «Ο Ρ Ε Ν» να αναβοσβήνει παρακαλώ, να έρθει ο νταλικέρης, ο μετανάστης, ο εργάτης να την περάσουν ένα χέρι πούτσο.

  1. Από εδώ:

ena xeri ... poutso tha exoun faei apo ton efraim gia na pigenoun kai na zhtokravgazoun ekei

  1. Από εδώ:

ama se paroume oloi 8a psifisoume alla tora pou se perasane oi arapides 2 xeria poutso asto kalitera

  1. Από εδώ:

Φαίνεται οτι δεν φάγατε το βρωμόξυλό σας τις προάλλες στην Ομόνοια και είστε καβλωμένες για κάνα χέρι ξύλο και δέκα χέρια πούτσο...χαχαχαχα

  1. Από εδώ:

an me ksipnouse emena etsi tha tin travousa k ena xeri poutso !!kommataraa

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
iron

έλα γαδαραγκάθα, έμπαινε, το λήμμα περιμένει δικό σου σχόλιο!

#2
gaidouragathos

Όοχι καλή μου, θα προτιμούσα να σχολιάσω κάποιαν άλλη στιγμή, πιο κατάλληλη...(ματάκια ανοιγοκλείνουν χαριτωμένα)

Μόλις έριξα δυό-τρία χέρια κ πάω ντουγρού για ύπνο...

Οσοκουνούπω...:Ρ

#3
Vrastaman

Εξαιρετική έκφραση, 'τσούλις. ΥΓ - μπούτσο στο προφορικό λόγο έχω ακούσει μόνο στην .ομογένεια των ΕΠΑ.

#4
patsis

Από εδώ:

[I]«Κι όμως... σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου των FMCG που είχα πάει 22-23 χρονών για συνέντευξη, για εντελώς entry level θέση (του πισινού, δηλαδή, και με βασικό μισθό)..., με ρώτησαν τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου κι όταν απάντησα ότι ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός... ο HRάς με ρώτησε: »%

#5
iron

καλά πάτση, δεν θέλει το σχόλιο το γαμημένο, πήγα να σβήσω το μισοαρχινισμένο κι έσβησα το καλό, το ποντίκι μου μέσα. θα προσπαθήσω να το ανακτήσω πάραυτα!

#6
iron

βρήκα αυτό μόνο, το αλλάξαν λες;

Κι όμως... σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου των FMCG που είχα πάει 22-23 χρονών για συνέντευξη, για εντελώς entry level θέση (του πισινού, δηλαδή, και με βασικό μισθό)..., με ρώτησαν τι δουλειά κάνουν οι γονείς μου κι όταν απάντησα ότι ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός... ο HRάς με ρώτησε: «Και δηλαδή τα μεσημέρια πώς γύριζε σπίτι;;...». Προφανώς ο τυπάς (που μαζί με τα πτυχία έπρεπε να του πάρουν και κανά σκαλπ...) ή έβλεπε πολύ Μικρούτσικο εκείνη τη δόση ή διάβαζε πολλή λογοτεχνία του αμερικανικού Νότου και περίμενε ότι θ' άκουγε περί συνδρόμων βετεράνων του Βιετνάμ και πατέρα Ορέστη Μακρή που γύριζε τα μεσημέρια απ' τα καπηλιά κι αφού μας πέρναγε οικογενειακώς ένα αστάρι βιασμό..., ολοκλήρωνε το φωσκολικό του αριστούργημα με μια τζούρα ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου

Από εδώ

#7
patsis

Ναι, ευχαριστώ, αν θέλεις κάνε έντονα τα γράμματα του «ένα αστάρι βιασμό» και είμαστε οκ.

#8
iron

αυτό;;; εντάξει;;;

#9
patsis

Ε αυτό, ξέρω 'γω; Πάρε και λίγο τις φαβορίτες, thanks. Σημειώνω δε ότι πρώτη φορά μου συμβαίνει να ανεβεί προβληματικό ένα σχόλιο, συνήθως ή ανεβαίνει οκ ή καθόλου.

#10
patsis

[I]Ένα σχόλιο είπα να ανεβάσω και η πιπεριά γαμ%

#11
iron

φταίει που καταπιάστηκα με το μοντιλίκι πριν πιω καφέ το πρωί...

#12
iron

αλλά και συ κάτι έχεις πάθει σήμερα με το % νομίζω!

#13
patsis

spoiler: το πρώτο % σφάλμα του συστήματος, το δεύτερο μαλακισμός του γράφοντος.

Κουίζ: Με τι μοιάζει το %;

#14
iron

α δεν ξέρω, ρώτα τον ΜΧΣ.

#15
MXΣ

Και που να ξέρω εγώ δηλαδής; Ρώτα τον Vrasta, αυτός τα ξέρει όλα

#16
sstteffannoss

@patsis: Με το ισπανικό!! No;

#17
vikar

Όπα της ο στέφ!... :-Ρ

#18
Vrastaman

Σλανγκαρχιδιά: δεν θα' πρεπε να είναι O/Ο ;

#19
MXΣ

#20
Vrastaman

Δεν θυμάμαι η Ισπανία να είχε αποικίες στην Αφρική...

#21
MXΣ

Εκτός από την Ceuta και την Melilla, αυτόνομες Ισπανικές πόλεις επί Αφρικανικού εδάφους, η Ισπανία διατηρούσε αποικίες σε πολλά μέρη της Αφρικής, όπως την Ισημερινή Γουινέα και την Δυτική Σαχάρα αλλά και κτήσεις εις: Bona, Bougie, Jerba, Fernando Po, Annobon, Oran, Ifni, Río de Oro, Saguia el-Hamra και Tarfaya Strip.

Σημαντική δε ήτο η κτήση της στο Rio Muni, για προφανείς λόγους.

#22
MXΣ

(γατάκια...)

#23
patsis

@sstteffannoss: εμένα το % μου θυμίζει την έξοδο του ticker tape. Πορνόμυαλοι όλοι σας! :-ΡΡΡ

#24
Galadriel

Υπάρχει να είναι τα ο διογκωμένες φλέβες;