Χύμα κατάσταση, χαοτικές συνθήκες, υπηρεσίες, ή μέρη όπου ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί τίποτα.

- Γαμώτο, έχασα την εκπομπή που ήθελα να δω...
- Δεν είχες δει το πρόγραμμα;
- Το είχα δει αλλά φαίνεται πως τελικά έδειξαν άλλα.
- Ε καλά, δεν τα ξέρεις τα κανάλια; Καραπουτσαριό...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Αυλώνα, ιατρείο. Επιλογή για ΥΕΑ. Είμαστε καμιά κατοσταριά άντρες, ψιλοσυζητάμε, άλλοι λένε μαλακίες και γελάνε δυνατά. Μπουκάρει ένας στρατιωτικός γιατρός, υψηλόβαθμος και και μας γαβγίζει: «Σκασμόοοος! Εδώ είναι στρατός, δεν είναι καραπουτσαριό! Βγάλτε όλα τα ρούχα σας!»

Κι έτσι που λέτε, τελείως γυμνοί, με τον κώλο στον τοίχο περιμένοντας τον γιατρό, καμιά κατοσταριά ψωλές αποδείξαμε ότι δεν είμαστε καραπουτσαριό...

#2
jesus

...

#3
patsis

#4
jesus

ότι «καμιά κατοσταριά ψωλές αποδείξαμε ότι δεν είμαστε καραπουτσαριό...»...

#5
patsis

Αυτό θα πει απομάκρυνση της κυριολεκτικής από την μεταφορική/σλανγκ σημασία! Νομίζω πως το καραπουτσαριό δεν έχει καμία σχέση με πούτσες (τώρα πια), παρά τις άλλες σημασίες του λήμματος που έχουν καταχωρηθεί.

#6
joe909

Ακριβώς η αρνητική για τους καραβανάδες έννοια του όρου, του έχει προσδώσει και το αντίστοιχο θετικό νόημα, που χρησιμοποιείται και πιο τρυφερά ως «καραπούτσι» π.χ.: «Τι πήξιμο είναι αυτό ρε πούστη μου κάθε μέρα υπερωρίες, το αφεντικό να σου σπάει τ’ αρχίδια όλη την ώρα και να σε πληρώνει όποτε του κάνει κέφι. Α, ρε, τι ωραία που ήταν στο στρατό, ανέμελο καραπούτσι!»