Στη μορφή θα διαλύσουμε, δηλώνει κατάσταση απόλυτης μπυρο-ρακο-κατάστασης με φίλους, γκομενάκια, αλτέρνατιβ μουσικάκια για αλτέρνια μωρά, και κυρίως πιώμα μέχρι χεσίματος. Χρησιμοποιείται κυρίως με το μόριο θα, αλλά μετά από ρακές προφέρεται το α.

- Αλέκο, πάμε για ρακές με τον Τάδε, το Λάκη τον ρακοφονιά και κάτι κυριλογκόμενες.
- Θα διαλύσουμε...
Μέτα από δυο ώρες ρακοχαβαλέ κι ατελέσφορο καμάκι στα μωρά. - Αλέκο, α διαλύσουμε....

Βλ. και βαράω διάλυση

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Galadriel

Αφενός ωραίο λήμμα. Είναι κάπως ευρύτερο, και ως προς το πότε λέγετε και ως προς τη μορφή του πχ το λέει και η σλανγκομαμά αλλά όχι για ξύδια (ντααα)... Το λέει πχ για πολλές δουλειές στο σπίτι, τ. «ανέβασα τα χαλιά σήμερα, έπλυνα και τις κουρτίνες, διάλυσα» δηλ ξεπατώθηκα στη δουλειά αλλά ασφαλώς στο σοβαρό του δε λέμε βρωμοκουβέντες σπίτι. Αναρρωτιέμαι πώς θα πήγαινε καλύτερα...

#2
vikar

Εγώ πάντως αυτό το ξέρω ώς θα πεθάνουμε. Παίζει όμως και το θα σκορπίσουμε (κάποιοι λένε και καλά εκμοντερνισμός του διασκεδάζω, αλλα μήν τους πιστεύετε) και φυσικά το θα λιώσουμε.

Ο ορισμός επίσης είναι λίγο στενός. Το ίδιο μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί για κάθε γλέντι δίχως αύριο, ανεξάρτητα απ' το τί μουσική και άν, τί ξίδια και άν, τί ναρκωτικά και άν, τί γκόμενες και άν, και τα λοιπά.