Έχω λαλήσει, έχω σαλτάρει, έχω πάθει λαλά, ταράκουλο και τραμπάκουλο ένα πράμα, τραγουδώ ♪♫ τραλαλά ♪♫ καθώς με κυνηγάει με την απόχη ο συμπαθής κύριος με την λευκή ποδιά.

Οι λαίουρες και οι τετρατριχοτόμες γιαλόμες προκρίνουν το ψυχικό τραλαλά.

- Η αριστοφανική λέξη (...) έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Ο editor αρνείται να την δεχτεί ολόκληρη, παθαίνει ψυχικο τραλαλά και βάζει διαστήματα. Ιδού: «λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκ ρανιολειψανοδριμυποτριμμα τοσιλφιολιπαρομελιτοκατακ εχυμενοκι-χλεπικοσσυφοφαττοπεριστερ αλεκτρυονοπτοπιφαλλιδοκιγ κλοπελειολαγωοσιραιοβαφητ ραγανο-πτερυγών»
(εδώ)

- Είναι γεγονός, μάγκες μου, ότι ο ιμπεριαλισμός τρέμει. Έπαθε ψυχολογικό τραλαλά με τα αυξημένα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κάγκελα Μέρκελ πάσχει εδώ και δέκα μέρες από ιλίγγους, κεραυνός έπεσε στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Ολάντ...
(εκεί)

- Δεν θα πρέπει κάποιος επιτέλους να πληρώσει για το ψυχολογικό τραλαλά που περνάει όλη η Ελλάδα; (παραπέρα)

(από Khan, 06/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

απίστευτο που δεν τόχαμε! ειτίλα οκλής, νο; παρόλ' αυτά νομίζω ότι λεγόταν περισσότερο το ψυχικό από το ψυχολογικό, άποψη.

#2
iron

ολκής, εννοείται (^&#%^$:*)

#3
Vrastaman

Έστ!

#4
Vrastaman

Ετς, εννοείται (^&#%^$:*)

#5
joe909

Σπεκ!
...και εγκεφαλικό τσίου τσίου...

#6
Vrastaman

Θένκια Τζόε (where are you going with that gun in your hand;)

Iron, κι εγώ ψυχικό το ήξερα, αλλά όπως προκύπτει και από τα γουγλοχτυπήματα το ψυχολογικό μοιάζει να επικράτησε στις νεότερες γενιές.

#7
sstteffannoss

Εγώ ξέρω την ενισχυμένη έκδοση: «έπαθα ψυχικό τραλαλά και καρδιακό πέρα δώθε», την οποία όμως δεν εμφανίζει ο γούγλης.

Όμως πέρα από τις ..συγκεκομμένες «ψυχολογικό/ ψυχικό τραλαλά» που καταγράφει ο Vrastaman, εμφανίζει μια συμπυκνωμένη: «ψυχικό πέρα δώθε» η οποία έπαιζε μόνο σαν μέρος του αστεϊσμού / αντιστροφής της ενισχυμένης: «έπαθα καρδιακό τραλαλά και ψυχικό πέρα δώθε».

#8
Vrastaman

Σωσσττός! Ο πάλαι ποτέ κάβουρας του σαητόστ κάποτε ανήρτησε και το τραβηγμένο-από-το-τριχωτό της-Ήβης ψυχολογικό καραμπεγλέρι.

#9
Khan

Δίνει πάντως δύο γουγλικά ευρήματα και πιστεύω ότι όντως λέγεται ακόμη κι αν σπάνια:

  1. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΓΑΠ ΤΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΑΜΠΕΓΛΕΡΙ; ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΚΟΜΠΟΛΟΙ (Εδώ)

  2. Δεν ξέρω τί λούκι ή τί ψυχολογικό καραμπεγλέρι μπορεί να τρώει ο καθένας, αλλά το να ξεστομίζει κανείς φράση του τύπου «Ενας Παπαδόπουλος τους χρειάζεται» επειδή αναγκάζεται να περιμένει μισή ώρα σε μια Δημόσια Υπηρεσία, και μάλιστα Υγειονομικού χαρακτήρα, αν και προσήλθε χωρίς ραντεβού, επειδή ο ιατρός εξετάζει έναν συνάνθρωπο του, είναι τουλάχιστον αρρωστημένο. (Εδώ).

#10
Vrastaman

#11
Khan

Μια ακόμη έκφραση που έχω ακούσει και που είναι παρομοίως εξεζητημένη για να ακούγεται αστεία, είναι:
ψυχολογικός (ψυχοπνευματικός/ ψυχοσωματικός κ.τ.ό.) ντουβρουτζάς

Για τον ντουβρουτζά βλ. εδώ και εδώ. Φαίνεται ότι σημαίνει ίλιγγος, σκοτοδίνη.

#12
tryager

Ψυχικό τραλαλά είχα ονομάσει το παιδικό παιχνίδι «Όνομα ζώο πράγμα» κ’ τις παραλλαγές του, back to 80’s. Συντομότερος χρόνος + Μη διαδεδομένη λέξη + Συμπλήρωση όλων των πεδίων, κάνει τον παιδικό-εφηβικό εγκέφαλο τηγανητό.

#13
vikar

Σωστός ο στέφανος, ψυχικό περαδώθε.