Εναλλακτική ορθογράφηση του Ευρωπαίος, ώστε να δηλωθεί ότι η Ευρώπη τελικά κρύβει μεγάλο πέος. Συχνά μπαίνει κι ένα ενωτικό στον γραπτό λόγο μετά το Ευρώ ή μια παύση στον προφορικό για να καταλάβουν το υπονοούμενο και οι πιο αργόστροφοι.

Ορισμένες συνήθεις σημασίες:

  1. Θίγεται το ότι ο ευρωλιγούρης που εντρυφεί στις αρχές του Διαφωτιστάν και του Εκσυγχρονιστάν είναι Ευρωπαίος της πούτσας, ήτοι Ευρωπέος, και δεν καταφέρνει να κρύψει πίσω από το μεταπρατικό Ελλαδέξ το ότι παραμένει ένας Ελληνάρας αγριορωμιός με κιτς συμπεριφορές επαρχιώτικου μιμητισμού.

  2. Μπορεί όμως και ένας μη Έλλην Ευρωπαίος να χαρακτηριστεί έτσι με ανάλογη σημασία. Ότι τελικά είναι κι αυτός γύφτουλας, παρά τα θρυλούμενα, σαν τον Γάλλο επισκέπτη στους Απαράδεκτους ένα πράμα. Ιδίως, αν στην εποχή της οικονομικής κρίσης ο Ευρωπαίος έρχεται να εκμεταλλευτεί τομπόνο του Νεοέλληνα.

  3. Συχνότατα χρησιμοποιείται για να δηλώσει την έκπληξη από την διάψευση των προσδοκιών για την ένταξή μας στην Ε.Ε. και, κυρίως, την Ευρωζώνη, που αποδείχθηκαν μεγάλο πέος για την ψωροκώσταινα. Με τον ίδιο όρο Ευρω-πέος υπονοείται και το ίδιο το νόμισμα του Ευρώ που κατέληξε να είναι μεγάλο πέος για όλους εκτός από διάφορους Κλέβερεστ.

  4. Επίσης, χρησιμοποιείται πολύ για αθλητική ομάδα, ιδίως στο ποδόσφαιρο, η οποία καταφέρνει μεν να προκριθεί σε υψηλή ευρωπαϊκή διοργάνωση, και χαίρεται προς στιγμή με τον τίτλο του Ευρωπαίου, μετά όμως διασύρεται με συνεχείς ήττες, οπότε οι χαιρέκακοι εσωτερικοί αντίπαλοι της απονέμουν τον τίτλο του Ευρωπέου ή λένε ότι έφαγε Ευρωπέος.

Πάσα (Δ.Π.): Beth.

  1. «Μπήκαμε στην ΕΟΚ με τη μούρη (και...με φόρα- γι΄ αυτό σπάσαμε τα μούτρα μας...) και στην ΟΝΕ με την όπισθεν, οπότε καταλάβαμε ότι το “Ευρωπαίος” ήταν για μας ευρω-πέος! (Συγγνώμη,δηλαδή,αλλά έτσι δεν το αισθανόμαστε;)». (Εδώ).

  2. Αυτοί όλοι λοιπόν οι «έντιμοι και σοβαροί Ευρωπέη» με βοήθησαν πια να καταλάβω ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν ήμουνα ένας απλός απατεώνας αλλά ήμουνα και εγώ ένας από αυτούς δηλαδή απλά Ευρωπέος.... Και βέβαια σήμερα που εξέφρασαν και την στήριξή τους στις απύθμενες ελληνικές λαμογιές αισθάνομαι ακόμη πιο υπεύθυνος και πιο σωστός Ευρωπέος.
    Φυσικά θα ήθελα να συμπληρώσω ότι το πέρασμα από απλός μικροέλλην απατεωνίσκος στον επίσημο και χλιδάτο τίτλο του Ευρωπέου(ς) μου κόστισε αρκετά. [...]
    Το μόνο όμως που φοβάμαι είναι αυτό που ψιλοσούρνεται από κανάλι σε κανάλι και από Τρέμη σε Χατζηνικολάου με πάσα από Τράγκα και Πρετεντέρη με την ευγενική διαμεσολάβηση του Αυτιά... Δηλαδή ότι μπορεί να μας κόψουνε εκείνο το πρώτο συνθετικό, το Ευρώ δηλαδή, και να απομείνω πια σκέτο ...πέος..... { Θεός - Τρισέ και Αλ-μούνια ...φυλάξει ...!!!!} ......... (Εδώ).

  3. Ομώνυμο άσμα εδώ:

Χτυπάει η καρδιά σου, ρε, Ευρώπη στων κηφήνων τις κυψέλες
μαζεμένα είν' τα παιδιά σου στις πανέμορφες Βρυξέλλες
κι η απόφαση έχει βγει, το ταμείο γίνεται ένα
ένα και τα όνειρά μας και γραμμένα από ίδια πένα.
Τα μηνύματα για μένα είναι όλο αισιοδοξία
θα 'μαι ίδιος με τα γκάλοπ και με ίδια ευαισθησία
θα 'χω πρότυπο μοντέλο την Ιταλική φινέτσα
και θα αλείβω υδατική στη ρωμαίικη μου πέτσα.
Για να μη με κάψει ο ήλιος όσο θα 'μαι στην αρένα
μ' ένα ταύρο ναρκωμένο θα χορεύω macarena. [...]
Τώρα γέμισα με δέος και στα αλήθεια είμαι ωραίος
που κατάφερα και εγώ να 'μαι ένας Ευρωπέος.

  1. Ταύλα ο γαύρος, αλλά παραμένει Ευρω-πέος. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Αισθητοποίηση του λολοπαιγνίου από μενουμευρώπη διαδηλωτή

#2
xalikoutis

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=YDdH04mPcVg προφητικός θόρυβος από το 2003

#3
Khan